hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ahol a problémák kezdődnek

2007.08.18. 22:39 Vérszegény éjszakai dúvad

Tehát van ez a fesztiválos balhé a Veres fiakkal. Őszintén szólva én nem igazán akarok ezzel foglalkozni, mert első látásra elég egyszerű ügynek tűnik. Van a büfés, aki egy évre előre kifizette a helypénzt a strandra, ahova a fesztivált szervezték. Vannak a szervezők, akik viszont helypénzt szeretnének szedni mindenkitől, aki akkor és ott árul, viszont a büfés nem akar kétszer fizetni. Eddig mindenki teljesen logikusan járt el. De a minisztergyerekek ahelyett, hogy bölcsen lenyelnék a békát, ostoba módon balhét kevernek. (Persze az is igaz, hogy tehetik, mert sem ők, sem az apjuk nem fog ebbe belebukni, de hát ilyen világot élünk.) Pedig ott volt előttük példaként a Sziget, ott is kénytelenek voltak lenyelni a mobiltelefonos békát, kiírták a véleményüket, ennyi. Azaz itt jellemzően egy ostoba módon kezelt gazdasági vitáról van szó.
No, de másvalaki már foglalkozott ezzel az üggyel. Sajnos.


A vitryolga nickű felhasználó ad hangot teljes felháborodásának a Virtus.hu oldalon. Persze, bizonyos szempontból igaza van, hiszen már megint miféle dolog ez, stb. Ami szerintem a problémát jelenti, az az, hogy vitryolga kétszer is használja a zsarolás kifejezést, sőt a kommentjében védelmi pénzt emleget. Innentől kezdve pedig egyértelmű, hogy vagy látta a tudósítást, vagy olvasta a cikket, és felháborodásában elfelejtett gondolkodni. Fentebb már leírtam, hogy mi a véleményem az ügyről, szerintem itt védelmi pénzt, vagy zsarolást emlegetni csak a jobbra húzó sajtótermékeknek állt érdekében, mégpedig a hatás fokozásának a kedvéért. Ehhez képest vitryolga átveszi ezt a szóhasználatot, anélkül, hogy legalább egy pillanatig bármiféle manipulatív szándékot is feltételezne.

Szóval ezúton árulnám el vitryolgának, hogy nem csak a kormány hazudik ám. Hanem a sajtóorgánumok is. Bár az ő esetükben a hazugság helyett inkább a csúsztat/túloz/elferdít kifejezések a találóak. Tehát a hír alapja igaz, a tálalása azonban olyan, hogy az megfeleljen annak a (főleg) politikai csoportosulásnak, amelyet adott sajtótermék kiszolgál.

De ha már a Virtuson jártam, akkor megnéztem még néhány más cikket is. Ott találtam ezt a gyöngyszemet is. Az Eliade nevű felhasználó Morvai Krisztina legújabb agyszüleményének rövid összefoglalóját kínálja. Eliade nem is igen törődik azzal, hogy valahogy értelmezze azt, amit olvasott, látott, egész egyszerűen átmásolja a saját szavaival. De legalább nem a vélemény kategóriába sorolja be, hanem a hírek közé, ezt már akár tiszteletreméltó teljesítménynek is nyilváníthatjuk.
Azért néhány elgondolkodtató felvetés: Hogy megalázó-e az Auchan eljárása, vagy sem, azt nem tudom, de Morvai logikája alapján bojkottot lehetne hirdetni a repülőtársaságok, a bíróságok ellen is, hiszen ezeken a helyeken át kell haladni a fémdetektor kapun. Akkor ezen intézmények azt tételeznék fel rólunk, hogy fegyveres banditák vagyunk? Azért ez sokkal megalázóbb, nem?
Hogy bojkottáljuk azokat a cégeket, amelyek megsértik a dolgozók jogait? Oké. Akkor soha ne vásároljunk többé sehol! Mert jelenleg kb. ilyen állapotok uralkodnak ebben az országban.

Úgyhogy Eliadénak elárulnám, hogy vannak bizonyos emberek, akik noha színleg nem pártpolitikai színekben lépnek fel, azonban jellemzően pártpolitikai megfontolások alapján osztják az észt. Morvai az egyik ezek közül.

Mindkettejüknek pedig azt súgnám meg, hogy a problémák alapja itt van, amikor mindenféle kritikai attitűd nélkül veszünk át olyan véleményeket, híreket, amelyek egyik funkciója éppen az olvasó manipulációja.

Ha már informálódunk, akkor azt tessék legalább 2 - 3 helyről megtenni. Egy csodálatos, új világ tárul fel!

Szólj hozzá!

Címkék: botrány morvai krisztina beszél a polgár veres család

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr2143369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása