hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Akkor jöhet a szokásos ámult csodálkozás

2007.09.17. 18:05 Vérszegény éjszakai dúvad

Végre lezárták a Fradi-tendert. A sokadikat, sokadjára. Vevő megint nincs, sőt mi több, még pályázó sincs. Rieb György pedig csak áll és bámul, mint egy hülye.

Úgy nincs egyetlen egy darab érdeklődő sem, hogy a pályázatot egyszer már meghosszabbították, hiszen az eredeti, júniusi kiírás szerint augusztus 13-án lett volna a záróra. Persze akkor még szó sem volt az érdeklődés hiányáról.

Pedig ennek a pályázatnak ugrottak neki a legnagyobb reményekkel a Fradi vezetők. Már júliusban borítékolták, hogy az angol Sheffield United elnöke a Fradi elnöke is lesz. Nos, ezek szerint Kevin McCabe másként gondolta. Noha Rieb szombati(!) információi szerint biztos volt, hogy ma beadják a pályázatot, ez mégsem történt meg. (Azért az elgondolkodtató, hogy ha Rieb szerint le volt már minden zsírozva, megegyeztek mindenben, akkor McCabe mi a francnak vár az utolsó napig?)

Az Ftc vezetői azért azon elgondolkodhatnak, hogy annyi fantombefektető után, miért fulladt kudarcba ez a kísérlet is. Miért pont a Ferencvárost nem lehet magántőke kezeire bízni, miért pont a Fradiban nem lehet tiszta és átlátható viszonyokat teremteni? Ki(k)nek áll ez érdekében, az itthon is jól látható pozitív példák ellenére (Honvéd, Mtk, Debrecen)?

Ki(k)nek áll érdekében, hogy a Fradi - az itthoni csapatok közül már szinte egyedüliként - még mindig az átkosból megmaradt formában, vezetőkkel és mentalitással működjön tovább? Hiába alakult zrt-vé, igazából semmi nem változott. Furulyást évekig nem lehetett elzavarni - majd ment, de az adósságállomány maradt -, mostanában viszont ember legyen a talpán, aki nyomon tudná követni a "felelős" elnökök változását, akik még mindig a több évtizedes metódussal élve, beszélnek össze-vissza. "Persze még nincs lefutva semmi, holnap tárgyalunk McCabe-bel." Oké, de miről is? Miről, amiről  az elmúlt hónapokban nem beszéltek?

Miért gondolja még mindig bárki is azt, hogy ebből a cégből/csapatból még lehet pénzt kivenni. (Ha pedig lehet, és vesznek ki, akkor vajon miért nem félnek a lincseléstől?) Nem lenne sokkal egyszerűbb megszabadulni tőle? Nem lenne egyszerűbb olyan eladási feltételeket szabni, amelyek nem teszik lehetetlenné a sikeres pályázást? Mert azért őszintén: ki a franc ad 8 milliárd forintot egy csődhalmazért. Hogy csak a földterület érne annyit? Hát, a jelenlegi változtatási tilalommal biztos, hogy nem.

Hogy mi lesz szerintem a folytatás? Hát, valószínűleg minden folyik tovább a megszokott mederben. Riebet kirúgják, jön egy új elnök, aki folyamatos és titkos tárgyalásokban áll bizonyos nyilvánosan meg nem nevezhető személyekkel, vagy cégekkel. Aztán esetleg kiírnak egy új tendert... De minek?

Persze, tudom, hogy mindezeket a gondolatokat már sokan leírták. De attól tartok, hogy még sokszor le is fogják írni.

Pár perces hír: Pénteken új pályázat. Most lehet megint reménykedni, de alig hiszem, hogy érdemes.

12 komment

Címkék: foci ftc rieb györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr92168488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kérdés 2007.09.17. 19:50:37

A pályázati feltételeket, így az árat is a KVI határozta meg. Ugyanazok akik jelképes 1 Ft-ért adták a stadiont és az ingatlant a Kispestnek és a Vasasnak. A kérdést inkább így fogalmaznám meg: kinek érdeke, hogy olyan tendert írjanak ki amire úgysem lesz vevő? Miért van az hogy egyes stadionokat 1 Ft-ért odaadnak, mást meg csak milliárdokért.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.17. 20:49:19

Mert a Fradia a.. izé, a nagy hal, amelyik a horgon van, csk fárasztani kell..
Aztán amikor nincs akkora ereje, szépen, harmadakkora "erőfeszítéssel" lehet kiemelni a vízből, utána pedig azt lehet belőle főzni, amit csak akarnak.

Nem ezért?

válasz 2007.09.17. 23:01:57

Ha jól emlékszem, a Fradinak is felkínálták jónéhány éve az 1 Ft-os vételárat a stadionért. De az akkori Fradi vezetők ezt nem akarták elfogadni, csak azzal a feltétellel, ha megkapják a mellettük lévő területet is. Amit akkori árakon egy pláza-építőnek rögtön eladhattak volna kb. 4,5 milliárdért. Még, ha az üzlet létre jött volna, sem vagyok meggyőződve, hogy nem itt tartanának. Amíg az FTC-nél emberek(?) százai csak azt lesik, hogyan lehet minél több pénz kilopni az egyesületből, nem is várhatnak változást. Lehet, hogy a foci a húzóágazat a Fradinál, de pont őket nem sajnálom egy cseppet sem. A többi sportágat, akik emiatt csak vegetálnak, annál inkább.

vöröszoli 2007.09.17. 23:07:04

1. azt hozzá kell tenni, hogy a fradi állami (!!) területtel együtt eladó most, még szép, hogy nem 1 ft-ért adják el...
2. van még ilyen csapat, nem is kell messze mennem, itt a pécs, ahol a vezetők ittapirosholapiros játékkal váltak hirhedté a városban és taszítják egyre lejjebb a focit.. igény pedig lenne, de nem erre...

morpho 2007.09.17. 23:31:11

Mégsem lehet csak úgy elkótyavetyélni egy "nemzeti kincset"...
Egyébként attól tartok,hogy ez az egész fradi ügy kb. a kutyát sem érdekli kishazánkban.Már a szurkolóik is inkább tv-székház ostromra,meg gyurcsánytakarodjra járnak,mint focimeccsekre.
Pedíg ha belegondolok ezidáig az egyetlen magyar csapat volt,amelyik felküzdötte magát a BL főtáblájára.Ennek ugyan már 12 éve,de azóta sikerült az egészet ekúrni!Nem kicsit,nagyon!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.18. 00:40:15

A Fradi lenne a nagy hal, amit bizonyos emberek ki akarnak halászni? Lehet, de nekem ez a sztori egyre inkább az öreg halász esetére emlékeztet.

A Fradi vezetői meg egyeztettek a KVI-vel, vagy nem? Mondjuk a tender elég nevetséges volt, de azt hittem, hogy most bejön ez a sheffieldes kapcsolat.

Professor Pizka 2007.09.18. 01:23:17

Az a telek az egyik utolso olyan jo hely, ahova pesten meg lehet egy eletkepes plazat felhuzni.
Mellesleg a Fradi meg a palyaja nem lenne rossz uzlet, de igy egyszeruen nem uzlet.
Mindenki hunyja le a szemet es kepzelje, hogy becsuletesen osszelopot nehany tucat milliardja. Odaadna-e otot egy kituno fekvesu telekert, ha:
-nem esszerusitheti az ott levo epitmenyeket, hogy a buszallomassal szemben legyen valami kis profit-termelo egyseg
-nem zavarhatja el a francba (sot meg irodat is kell adni nekik) az osszes eddigi baj okozoit.
meg kell vennie a zero erteku, (huszmilla neverteken) reszvenypakettet 800 millaert. Es akkor ha ezt megtette, nem szabadult meg XY orokos bajnoktol/bajnoknotol, aki biztos hogy nagyszeru sportember, de ne beszeljen bele milliardos uzletekbe mindenfele egyesuleti kuldott-izek utjan.
-fizessen a hasznalati jog megvaltasaert ugy, hogy azert a megvaltott hasznalati jog fennmarad, sot meghosszabbodik (ergo nem lehet versenyezni adott esetben a nepstadionnal, hogy hol legyen Madonna/Robbie Williams/LGT koncert, aminek a bevetele esetleg egy fel evre kifizeti az egesz koceraj villanyszamlajat, mert ugye a harminc irodaban a csucsfejek ott akarnak maradni,
-a sok ven hulye nem ert hozza, mas meg ne csinalja, mert a stadion az ovek...

Na, hanyan adnatok erte egy fillert is?
En megvennem, ha lenne penzem, hitelem ra, de csak egy feltetellel. Mindenki kicuccol es egyenkent eldontom ki mehet vissza...

0xFFFF 2007.09.18. 03:20:40

8.000.000.000 ?! Egy pofa sört nem cserélnék el erre a viccre !

Papp Sanyi 2007.09.18. 07:43:37

A Honvéd még nem kapta meg a stadiont, ill. nem is a klub kapja meg, hanem az önkormányzat, ha jól tévedek és ők adják majd tovább a klubnak használatra. De milyen nagy különbség, hogy Hemingway, a tisztázatlan körülmények ellenére is több százmillió forintból rendberakata a stadiont. Nagy szerencsénk van vele, mégha vannak is érdekes húzásai (szurkolók kitiltása pl.)

mizie 2007.09.18. 08:07:40

az a telek lassan semmit sem ér...
ha felépül (márpedig ez már csak hónapok kérdése) a keletinél az a gigapláza, onnantól senki nem fogja
plázateleknek megvenni a fradit.

Professor Pizka 2007.09.18. 17:55:57

A telek semmit sem erosegen vitatkoznek, ha nagy plazanak nem is jo, azert piszok jo helyen van az, a repterre vezeto ut mellett, nagy utkeresztezodesben, ott a buszpalyaudvar, a metro..., lehet ott okosan kezdeni valamit
A szurkolok kitiltasa szinten teljesen logikus lepes. A fradit meg ebben a szar allapotaban is megnezne harom-negy ezer ember, de ezt 2-300 huligan megakadalyozza. Uzlet csak aakor van, ha sikerul ezeket eltavolitani, hogy aztan egy heten egyszer oda lehessen csabitani az ezreket.

Molnár Sándor 2007.12.07. 20:21:50

Gurcsány Ferenc hajrá
süti beállítások módosítása