hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ha verseny, akkor legyen verseny!

2007.10.12. 21:43 Vérszegény éjszakai dúvad

Hát, sok érdekes dolog történt, amíg odavoltam, itt van például Orosz József hirtelen pártkarrierje. Úgy néz ki, Orosz nem akarta égetni magát azzal, hogy ő az egyetlen, akit Rudi Zoltán sikerrel ebrudal ki a Napkeltéből, ezért magától távozott. Persze egyelőre mindez csak feltételes módban! Csak azt nem értem, hogy akkor eddig mi a francot keresett az újságírók között. Na, mindegy, mert az igazán érdekes, az az, hogy újra feltámadt népszavazási hercehurca. Ki, hány kérdést, mikor adott be, stb. Most lehetne elmélkedni azon, hogy tiszta szerencse, hogy nem akarják lejáratni a népszavazás intézményét, mert egyébként ki tudja mi lenne itt, lehetne kacarászni azon, hogy mellbedobással szakította át a miniszterelnöki főtanácsadó a célszalagot.

De nem teszem. Úgy gondolom, hogy inkább vegyük fel az elénk dobott kesztyűt, és legyen tényleg verseny!

Tessék szépen a kommentekben megtippelni, hogy hány kérdésre kell majd válaszolnunk a népszavazáson! Segítségül itt az Index.hu népszavazási cikkgyűjteménye. Én a magam részéről elkezdtem számolgatni, bár időnként már egy kicsit belezavarodtam, de azért olyan 28-ig eljutottam, de ezek között vannak ún. párhuzamos kérdések is, amelyek mindegyike nem kaphatja meg az OVB áldását. Azt is tessék figyelembe venni, hogy az Alkotmánybíróság is beleszólhat a népszavazási kérdésekbe, valamint, hogy a nyelvészprofesszorunk példáján felbuzdulva rengeteg kérdés érkezik mostanában az OVB-hez. Hátha átcsúszik valamelyik...

Nyeremény?

Hát, az erkölcsi diadal. Esetleg megiszok majd egy sört az egészségére...
Esetleg még az is elképzelhető, hogy én is beküldök egy kérdést az OVB-nek, amely így fog szólni: Egyetért-e Ön azzal, hogy a következő népszavazáson x darab kérdést tegyenek fel?

Ahol is x értéke megegyezik a legtöbbször tippelt számmal...

No, tessék, csak tessék!

5 komment

Címkék: népszavazás jááááááték

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr9194796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.13. 08:32:14

Én mától csak úgy engednék népszavazási kérelmeket benyújtani, ha a beterjesztő hajlandó fizetni annak minden költségét. Illetőleg muszáj lenne neki a beterjesztéstől kezdve a népszavazás lezártáig mindent. Akkor lehetne szórakozni ezzel is.

Ganxta 2007.10.14. 13:00:02

rokica,

kérdést nyugodtan lehet beterjeszteni. Itt ui. arról vitatkoznak az et./pt. -ak, hogy meg lehet-e ezt vagy azt kérdezni a néptől. Márminthogy a kérdés nem alkotmányellenes-e.

Aztán ha jóvá van hagyva a kérdés (márminthogy meg lehet-e kérdezni a mélyentisztelt néptől) akkor jöhet az aláírásgyűjtés.

Ha az is megvan akkor lehet a közt.eln.et./pt. kiírni a népszavazást. És akkor megy kifele a lóvé az ablakon.

Én azt mondom, hogy ha a választójoggal rendelkezők 1/4-e + 1 fő aláírta az íveket, akkor nagy ívben tenni kellene rá, hogy a dolog alkotmányellenes-e. Mert a nép maga az alkotmány. Nehogymár néhány kockafejű jogász mondja meg, hogy mi a jó nekünk (ld. népnek).

morpho 2007.10.14. 22:34:28

"a választójoggal rendelkezők 1/4-e + 1 fő aláírta az íveket, akkor nagy ívben tenni kellene rá, hogy a dolog alkotmányellenes-e. Mert a nép maga az alkotmány"
Ez jól hangzik,csak honnan tudod,hogy tényleg ennyien írták alá?Ha egyenként leellenőrzöd az összes aláírást,akkor időben,meg lóvéban megérkeztünk a népszavazáshoz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.14. 23:28:35

Mea culpa! Mea maxima culpa!

Az a helyzet, hogy ezt a felhívást úgy akartam 'útjára engedni', hogy eleve lezárom a kommentelési lehetőséget, ezzel is jelezve, hogy mi is az, amit mostanában elkezdtem gondolni erről a népszavazás nevű dologról.
Csak az utóbbi pár nap eléggé leszedált, úgyhogy mostanában meglehetősen dekoncentrált vagyok, meg ezért van a ritkább frissülés is.
süti beállítások módosítása