hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Most az OCÖ gerjeszti a cigányok elleni előítéleket

2007.10.21. 22:27 Vérszegény éjszakai dúvad

Érdekes módon védi az Országos Cigány Önkormányzat a magyarországi romák érdekeit. Sok esetben inkább súlyosbít a megítélésükön, mintsem a megfelelő kommunikációval enyhítene azon. Most a fatolvajok esete kapcsán emelt szót, érdekes módon belerángatva a Magyar Gárdát. Persze, aki egy kicsit is ismeri az OCÖ jelenlegi felállását, egyáltalán nem lepődik meg a Gárda belekeverésén, hiszen a jelenlegi vezetés - egy nagyon enyhe kifejezéssel élve - Mszp közeli, az Mszp pedig manapság előszeretettel Magyar Gárdázik.

Az eset lényege röviden összefoglalva annyi, hogy két ember egy tájvédelmi körzetben vágott magának éppen tüzelőt, amikor a természetvédelmi őrök rátaláltak, és a favágás befejezésére utasító felszólításuk után az egyik ember baltával támadt rájuk. Mivel a figyelmeztető lövés után sem állt meg a baltás ember, ezért célzott lövést is leadott az egyik őr, amibe aztán később belehalt a baltás támadó.

Mindezekre reagálva, az OCÖ gyilkosnak nevezte a lövést leadó természetvédelmi őrt. (Legalább is az Index.hu cikkében idézőjelben szerepel az a mondat, amelyben a gyilkos szó megtalálható), valamint közölték, hogy a Magyar Gárda miatt merte az őr a fegyverét használni.

Az én meglátásaim szerint:
   
    1. Jogi értelemben nem gyilkosság történt, hanem emberölés, sőt mivel az áldozat a jelentések szerint éppen egy baltával fenyegetőzött, és még a figyelmeztető lövésre sem állt meg, ezért ez talán jogos önvédelemnek számít.

    2. Ha a Magyar Gárdától azt tanulják meg az emberek, hogy védjék önmagukat, és a közös/saját értékeket (most kifejezetten tárgyiasult formában létező értékekről beszélek), akkor éljen a Magyar Gárda. Ezzel persze nem azt mondom, hogy lőjünk le minden tolvajt, csak annyit, hogy védjük amink van.

    3. Biztos, hogy meg kell szólalnia az OCÖ-nek csak azért, mert az ügyben a fatolvajok romák? Miért nem lehet ezt olyan bűntettként kezelni, amelyben egyszerűen csak két szegényember tüzelőt akart szerezni magának, de baromi rossz helyen, ráadásul egyikük még ritka bunkó is volt, mert ahelyett, hogy a baltájával együtt elhúzott volna a picsába, még nekiállt fenyegetőzni.

    4. Amikor arra kérik a rendőrséget, hogy a lehető legkörültekintőbben járjon el, akkor vajon nem egy "rasszista rendőrség" feliratú kampányt készítenek elő? Miért kell ez a kiemelt körültekintés? Talán, ha a jelentésekben azt írják majd, hogy jogos önvédelem történt, akkor mad támadnak?

    5. Nem gondolja az OCÖ vezetősége úgy, hogy lassan előállhatnának ők valami javaslattal, megoldási tervvel, vagy bármivel a marakodás helyett?

Itt olvasható el mindaz, amit mostanában gondolok a magyarországi romapolitikáról.

Ja, és végül még egy dolog: Akármit is beszélnek, a Magyar Gárdának ehhez az ügyhöz semmi köze. A természetvédelmi őröknek azért van fegyverük, hogy megvédhessék magukat az agresszív tolvajoktól. Most éppen ezt tették.

2 komment

Címkék: rasszizmus magyar gárda romapolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr25203293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabéla 2007.10.22. 13:18:29

azt is hozzá tehetnénk még, hogy ezek a \'szegény tüzelőgyűjtögető\' emberek nem piti fatolvajok voltak ,hanem cselekedetüket visszatérően, üzletszerűen elkövető erőszakos rablóbanda. van ilyen elég sok éppen ideje ritkítani soraikat.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.25. 21:32:46

index.hu/politika/bulvar/tuz2103/

Most olvastam az Indexen. Szóval Amerikában azért lőttek le egy pasit, mert menekült a rendőrök elől. Itt meg az OCÖ azért van felháborodva, mert valaki megvédte magát egy baltás támadótól???
süti beállítások módosítása