hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Beszéljünk inkább a médiáról

2007.10.23. 18:05 Vérszegény éjszakai dúvad

Tudom, hogy tegnap (és feltehetőleg majd ma is) a Toroczkai vezette banda szétszedte a fél pesti belvárost, és nekem most le kéne írnom, hogy ezek hülyék, és már elegem van belőlük, viszont nekem már abból van elegem, hogy ezt időnként le lehet/kell írni. Úgyhogy azért sem foglalkozok velük.

Már csak azért sem, mert tegnap még a tévében sem néztem az eseményeket. Pár perc kivételével. Azt a pár percet viszont a Hír tv-n néztem, ahol okos emberek (nem tudom kik, de nem is érdekel...) beszélgettek az eseményekről, miután időlegesen véget ért az élő kapcsolás. Éppen arról volt szó, hogy autókat, kukákat gyújtanak fel, sőt akkor már egy éjjel-nappali bolt is égett, na meg ugye molotov-koktélok, kődobálás, stb. Ekkor megszólal valaki, hogy hagyjuk ezt, beszéljünk inkább a rendőri erőszakról. Ez volt az a pillanat, amikor tudtam, hogy számomra a műsor itt ért véget.

Szóval beszéljünk inkább a médiáról. Mondjuk, hogy ez a mondat adja az apropóját, de adhatja Császár "éljen a forradalom" Attila is, aki tegnap is élőben jelentkezett, vagy adhatná akár Orosz "nem vettek fel az Mszp-be, ezért visszamegyek a köztelevízióba műsorvezetőnek" József is.

Sokszor meg szokták említeni az objektív sajtó hiányát. Ezzel kapcsolatban két dolgot kell megemlíteni. Objektív sajtó nem létezik, mert nem létezhet, sőt még igény sincs rá. Nem létezhet, hiszen a sajtótermékeket emberek - szubjektumok - készítik, ami során a világban történt eseményeket a saját szűrőjükön engedik át, óhatatlanul is kiemelve bizonyos momentumokat, másokat - mert nem érzik fontosnak - elhallgatva, több órás eseményeket foglalnak össze pár sorba, azaz mindenképpen torzítják a valóságot. Másrészt igény sincs rá, hiszen - régi igazság - mindenki azt olvassa rendszeresen, ami tetszik neki, ahol azt olvassa, amit ő is gondol. Ki lenne kíváncsi egy olyan sajtóorgánumra, amely mögött nem áll semmi olyan értékrendszer (konzervativizmus, liberalizmus, szocdem, baloldali, stb.), amely segítene a világban történteket értelmezni és elhelyezni a saját világképben.

Az objektivitást viszont lehet másképp is értelmezni. Ez tulajdonképpen a függetlenséget jelenti, méghozzá függetlenséget valamely szervezettől, párttól, államtól, stb. Na, és ez az, ami a jelenlegi magyar sajtóból hiányzik. Olyan szinten benne van mindegyik valamelyik párt seggében, hogy már csak a cipőtalpuk látszik ki. Ha kilátszik még egyáltalán.

Tényleg a konzervatív eszmerendszer eleme az, hogy beszéljünk a rendőri erőszakról akkor, amikor a "forradalmárok" macskaköveket vagdosnak a rendőrökhöz, autókat, kukákat, stb. gyújtanak fel? Vagy ez csak a Fidesz eszmerendszerének az eleme lenne? Azt hiszem, hogy nem nehéz a válasz erre a kérdésre.

Egyáltalán a tavalyi élő közvetítése után Császár Attila hogy maradhatott az újságíró társadalom tagja?

Egyáltalán Orosz József hogy maradhat az újságíró társadalom tagja, hogy dolgozhat továbbra is a közszolgálati csatornán futó Napkeltében?

A Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet szerint Magyarország a 17. a sajtószabadság alapján készített rangsorban. Csak az a baj, hogy azt nem teszik hozzá, hogy ilyen szervilis médiát ki a fene akarna korlátozni?

18 komment

Címkék: hírtv médiaipar napkelte orosz józsef szerintem császár attila sajtószabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr34205058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2007.10.23. 20:02:51

én is néztem az ominózus hírtvs adást,ahol azt boncolgatták, hogy a rendőrkordon látványa okozta frusztráció áll az utcai agresszió hátterében...és,hogy ez ismert jelenség,meg se kell rajta lepődni. Mindezt azok után,hogy le Zichy Mihályozta a műsorvezető az ismert festő névrokonát,a "szakértő" pszichológust...borzasztó:P

subabubba 2007.10.23. 20:45:08

Ez részben európai kontinentális jelenség - az angolszász médiával szemben - itt lehet tudni, hogy ha a Frankfurter Allgemeine Zeitungot említik, akkor konzervatív, ha a Der Standardot, akkor liberális, stb. Ellentétben az angol, angolszász újságokkal, habár az USA-ban is kezd töredezni a média, lásd Fox news. De azért a CNN-ről nem lehet azt mondani h. demokrata v. republikánus.

Csak az a baj, h. Mo-on nincsenek igazi kialakult (politikai)ideológiák, ergo egy-egy párt holdudvarát képezik a médiumok és az újságírók is. Lásd szegény Kócziánt, aki azt gondolta, lehet szabadon újságot írni. Pedig milyen jó műsorvezető volt. Szal nem azokat szokták mo-on kiszórni akik a saját szélsőséág felé lépnek kicsit félre, hanem akik a másik oldalhoz közelítenek.

Kell a show a magyarnak és az elitnek is, mert még felébrednek az emberek.

Fucksee 2007.10.23. 22:00:06

Az egyik kedvenc HírTv-s megnyilvánulásom az, amikor Ókovács "királyahajad" Szilveszter úgy konferálja fel a műsorát, hogy "Ugye már Önök is értesültek róla, hogy az MSZP\SZDSZ ..."
És objektívnek titulálják magukat.
Egyébként gyakran nézem őket, mert szeretek röhögni. Az egyetlen pozitívum nekik, hogy sok olyan helyen ott vannak kamerával, ahol más stáb nem.
De az igazi kedvencem a Csintalan és a Pörgős\Unatkozó Nyugdíjasok c. műsor...

Fucksee 2007.10.23. 22:00:54

Az egyik kedvenc HírTv-s megnyilvánulásom az, amikor Ókovács "királyahajad" Szilveszter úgy konferálja fel a műsorát, hogy "Ugye már Önök is értesültek róla, hogy az MSZP\SZDSZ ..."
És objektívnek titulálják magukat.
Egyébként gyakran nézem őket, mert szeretek röhögni. Az egyetlen pozitívum nekik, hogy sok olyan helyen ott vannak kamerával, ahol más stáb nem.
De az igazi kedvencem a Csintalan és a Pörgős\Unatkozó Nyugdíjasok c. műsor...

Andris 2007.10.23. 22:37:34

Hat az angolszasz mediarol, ujsagrol annyit, hogy van a Times (konzervativ lap), a Guardian (liberalis/balos lap), az Independent (kell meg a nevet kommentalni ,de azert leginkabb balos/liberalis), a Daily Telegraph (konzervativ kotodes). Most hagyjuk a Daily Mail-t, a Sun-t es a hasonlokat. Itt is mindenki azt olvassa, ami a legjobban bejon neki. Gyakran cikizik is egymast, ha egy egy ujsag valamit nagy tenykent talal es teljesen mas lesz belole. Talan a legkevesbe partkotodesu az Economist - mint a HVG talan? -de hat mit lehet varni egy gazdasagi periodikatol?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.10.23. 23:15:45

Hogy miért maradhatott Császár a helyén? Amiért Gyurcsány - magyarok vagyunk, nálunk természetes.
Másik jó szokásunk a felfele buktatás.
Isten hozott idehaza, Dúvad!
Vérszegénységre meg vörösbort! :)

a doktor úr 2007.10.23. 23:19:07

flémeléshez jó a poszt. 1ébként csapnivaló. vanazúgy, tudomén... dontvöri, legközelebb jobban sikerül. én szurkolok!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.23. 23:52:59

flémelés = mások szándékos felbosszantása?

Csak mert rákerestem a gugliban, de az első értelmesnek tűnő találatnál trollokat emlegettek, de a szövegkörnyezetből valami ilyesmire következtettem.
Na mindegy, nem az volt a célom, és a hozzászólásokat tekintve, itt senki nem flémelte fel magát. (Lehet ilyet mondani?)Na megint mindegy, majd legközelebb jobban igyekszem :)
Egyébként Subabubbának lehet igaza, Mo-n jelenleg tényleg nincsenek ideológiák.
Illetve azok még talán vannak, de a pártok a rövidtávú érdekeik miatt hanyagolják, és a (gazdasági) populizmusra fektetik a hangsúlyt.
Egyébként azzal nem is lenne baj, amit Andris ír, miszerint az újságok különböző ideológiák mentén tematizálják és értelmezik az eseményeket. Jó lenne, ha ez begyűrűzne lassan hozzánk is.

a doktor úr 2007.10.24. 00:53:50

Olyan témát feldobni, ami tudva lévôen megosztja a közvéleményt, közben mindkét irányba jól helyezett oldalvágásokat tenni, ráadásul úgy, hogy ezen keresztül általános érvényû kinyilatkoztatásokat teszel, nos... igen, ez flém. Ami nem baj - félre ne érts -, hiszen a nyilvánosság ezen formájának éltetô eleme, mondhatnám úgyis, hogy oka és okozata egyszerre, csak mint tényt jegyeztem meg.

Ahogy a vicc is mondja, nem az a baj, hogy itt ilyeneket írsz, hanem, hogy döglenek a nagyapám nyulai...

Egyébként egy dologgal egyetértek: valóban nem létezik független média. Mint ahogy független szubjektum sincs. És egyik sem létezhet. Ergo a hiányán siránkozni dôreség. Vagy tudatlanság.

Hadady Éva 2007.10.24. 05:18:34

1-2 hete Németh Péter, a Népszava főszerkesztője az ATV beszélgetős műsorában egy végtelenül okoska felháborodására, hogy Orbán és Sólyom találkoztak, azt a megjegyzést tette, hogy majd lesz egy közös cégük is... Ezzel a korrupcióra utalt... És még Németh főszerkesztő lehet?

tudathasadásos vasaló 2007.10.24. 07:29:03

Csak annyit, hogy gondolom Toroczkaira gondolsz (Toroczky helyett).

morpho 2007.10.24. 12:05:28

ATV=HÍRTV,Népszava=Magyar Nemzet.Egyetlen különbség van csak.A szoclib izé az nem náci.Ezt leszámítva remekül lehet röhögni,az összesen.(nekem kellemetlen az egész)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.24. 12:24:26

Ja, Toroczkai valóban, a hülyeség javítva.

Az a nagy bajom, hogy már eljutottam oda, hogy a sportadókon meg a rajzfilmadókon kívül nincs olyan tévéadó, amit nézni tudnék. Vagy olvasni...

morpho 2007.10.24. 13:45:11

Nézd a sportot,meg a rajzfilmet.Mindenki jobban jár.

rokica 2007.10.24. 15:27:32

A média egy nagyon mélyen mocsok dagonya, amely kineveli az ő disznait. Aki pedig nem áll be közibük, azokból lesznek a korpákok.

Ardarich 2007.10.24. 19:57:33

Azért ne vegyük a teljes magyar médiát egy kalap alá. Lehet a pártfenékből kilógást is több-kevesebb kultúrával csinálni. Ott van például az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs, a HVG, a Reakció, a Heti Válasz, a Hócipő. (Nem mintha eme lapok ne tudnának időnként feneket nyalni, de legalább módjával teszik.)

Leeroy of SMV Design 2007.10.25. 18:14:29

Rajzfilm és sport? Nana, azért még ott vannak a remek ismeretterjesztő kanálisok is. :)
süti beállítások módosítása