hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Időnként félre kéne dobni az Alkotmányt

2007.11.29. 18:20 Vérszegény éjszakai dúvad

Szabó Máté szerint a diszkórazziák során a rendőrök többször is megsértették a megalázó bánásmód alkotmányos tilalmát. Méghozzá úgy, hogy csak a pupillavizsgálatra hagyatkozva (azaz tulajdonképpen ránézésre) vettek vizeletmintát drogteszthez egy diszkó látogatóitól. Az Index.hu részletesebb cikke kicsit kétértelműen fogalmaz, mert először magát a diszkórazziát minősíti alkotmányellenesnek ("Az állampolgári jogok biztosa szerint az ilyen diszkórazziák alkotmányellenesek."), majd kicsivel később a vizeletvételt ("A szűrőn fennakadtak közül 39 személyt köteleztek vizeletminta adására. Ehhez hasonló akciókat az országban többször is végeztek rendőrök különböző szórakozóhelyeken az elmúlt években. Az ombudsman szerint ez az eljárás alkotmányellenes.") Illetve fogalmazzak pontosabban, az idézett szövegeket én így értelmezem.

De ahova ki akarok lyukadni, az az, hogy, ha ez az eljárás alkotmányellenes, akkor szarok én az alkotmányra.

Szabó szerint csak akkor élhetnek a rendőrök ezzel az eljárással, ha már más módon bizonyították, hogy a delikvens drogozott. Nem tudom, hogy mikor járt utoljára Szabó diszkóban, vagy hogy járt-e egyáltalán, de abban biztos vagyok, hogy drograzziát még nem élt át. Az általában úgy néz ki, hogy beözönlenek a rendőrök, és a következő néhány pillanatban mindenki eldobálja a cuccot. (Vagy esetleg el sem ment, ha kapott korábban egy fülest.) Mindezek után pedig rendőr legyen a talpán, aki rá tud bizonyítani bárkire is bármit vizelet-, vagy vérvétel nélkül. (Ja, és mivel a rendőrök ritkán kapnak ápolónői kiképzést, ezért maradjon inkább a vizeletvétel.)

Mindezek után pedig mondjuk, hogy a drog hatása alatt álló fiatal, akiről ezt nem sikerült bebizonyítani, bevágja magát az autójába, és... és optimális esetben szerencsésen hazaér. Kevésbé optimális esetben saját maga sérül meg, a legkevésbé optimális esetben pedig valaki más sérül meg. Én viszont úgy gondolom, hogy az élethez, az egészséges, sérülésmentes élethez való jog elsőbbséget élvez a megalázó bánásmód tilalmával szemben.

Ráadásul, Szabó épp azt felejti el, hogy nem is a vizeletvétel miatt érkezett a bejelentés, hanem amiatt, ami utána történt.

8 komment

Címkék: drog emberi jogok szabó máté

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr71246986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stealdis 2007.11.29. 20:41:27

Azért arról se feledkezz el, hogy a valóságban az optimális eset a gyakoribb és általában a szer hatása már elmúlt, mire autóba ülne bárki.

morpho 2007.11.30. 00:46:42

Van igazad,de mégse van.Először is a kábszer fogyasztás bizonyítása,csak arra jó,hogy a fickót baszogassa a rendőr.Azt például honnan tudják előre,hogy a bedrogozott arc aznap(másnap)még vezetni is fog?Mi van akkor ha nem fog,vagy mi van akkor ha a teszt negatív lesz?Ez azért mégsem WADA vizsgálat egy olimpián.Ami nagyobb gáz,hogy a diszkóban alkoholtartalmú italokat is árulnak,ráadásul legálisan.Bebaszni legálisan lehet.A bekúrt csóka is simán beül ám a kocsiba,a többit lásd fenn.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.30. 09:00:47

Annak azért örülök, hogy az optimális eset a gyakoribb, bár tudom, hogy ez így furcsán hangzik.

Igen, az alkohollal is ugyanez a helyzet, talán komolyabban is kéne büntetni. Esetleg egy kicsit megemelni az életkort, amikortól jogsit szerezhet valakit.
Mindenesetre én úgy értelmezem a diszkórazziákat, hogy a többséget védik. Úgyhogy, ha akár csak egyet is lekapcsolnak esténként, akkor szerintem már megéri csinálni.

Triznyai Döme 2007.11.30. 14:31:56

Kedves Dúvad, jelen firkálmányodban nem éppen a vér-, inkább az agyszegénységedről teszel tanúbizonyságot.

A diszkórazziáknak pedig a legkevésbé sem a többség, inkább a rendőri vezetők seggének védelme a célja. Végezz el egy egyszerű számítást. (használhatod a calc.exe-t) Ha a fülpöspoványosi kapitányság területén egy hét alatt átlagosan 12 betörés, 8 zseblopás, 9 gépkocsifeltörés és 13 (á' 7 tonna) színesfémtolvajlás történik FELDERÍTETLENÜL, akkor a heti szokásos 4 diszkórazzia egyenként átlagosan 10 olyan suttyó lefülelésével, akik az elmúlt 6 hónap során fogyasztottak legalább 1 füves cigit (EZT mutatja ki a vizeletvizsgálat), akkor hány százalékkal javult az adott kapitányság felderítési mutatója?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.03. 10:31:16

Hát, ha tényleg ezért csinálják, az szánalmas. Egyébként szerintem a rendőrségi statisztikákat úgy lehet a legjobban javítani, ha az áldozatot lebeszélik a feljelentésről, mondván, hogy úgysem találják meg a tettest...

Triznyai Döme 2007.12.03. 18:59:41

Tényleg ez az elsődleges ok. A másik statisztikajavító eszközt is széles körben alkalmazzák, de mi legyen azokkal az elvetemült népekkel akik mégis csak iktattatják a feljelentést? Mert a nyomozói tevékenység... Hááát... Mondjuk egy világraszóló brutális rabló- v. kéjgyilkosságnál még csak-csak, de már a gk. feltöréseknél el se kezdenek nyomozni, aztán 2-3 évente bukik egy IQ

Triznyai Döme 2007.12.03. 19:01:21

Hova lett a másik fele?

Marci 2007.12.06. 10:11:29

Szerintem sokkal egyszerűbben elejét lehetne venni az ittas/drogos vezetésnek. Elég lenne annyi, hogy péntek-szombat esténként a diszkók előtt ellenőrizzenek a rendőrök. Már az eleve elég elrettentő lenne a delikvenseknek, hogy a bejáratnál ott áll egy rendőrautó, az ittasan vezetni szándékozók 3/4-e szerintem már ekkor letenne a szándékáról, a maradék pedig talán fennakadna az ellenőrzéskor. A statisztika szempontjából pedig ugyanilyen áldásos hatása lenne a dolognak. Sőt, én még reklámoznám is, ki lenne írva a diszkók kijáratához, hogy a rendőrök ellenőrzik az ittas/drogos vezetést. Szerintem ezzel mindenki jól járna, aki így vezet, azt megb*sznák, aki meg csak szórakozik és esetleg közben beszed valamit (amivel mellesleg csak magának árt, szal. szerintem másoknak nem sok köze van hozzá), de nem vezet, az nyugodtan hazamehetne.
süti beállítások módosítása