hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Nem értem...

2008.01.28. 23:47 Vérszegény éjszakai dúvad

Azt írják az Indexen, hogy a Magyar Vasúti Hivatal százmillió forintra büntette a Magyar Államvasutakat. (Egyébként a MÁV szerencsétlenkedése száraz jogi nyelven itt olvasható el. Tulajdonképpen csak (világos nyelvezettel) írniuk kellett volna valami levélszerű dolgot).

De nem azt nem értem, hogy ezt miért nem tették meg, ez tipikus bürokrácia, ha valamit ma meg kell csinálnod, akkor előbb még ebédelj meg, kávézz egyet, aztán majd holnapután elvégzed a dolgod.

Nem, két teljesen más dolgot nem értek. Először is miféle piacról beszél itt ez a MVH? Oké, a Gyesev időnként felruccan Budapestre, de van-e élet a síneken a Gyeseven túl? (Tudom, GySEV. Ja, és felhívnám a restik szerelmeseinek a figyelmét erre a hírre. És még mielőtt valaki felvetné, hogy MÁV, jelzem, hogy a MÁV-ról maximum csak mint élőhalottról beszélhetünk).

Na, de ez a kisebbik problémám. A nagyobbik a következő: Jelen állás szerint egy állami hivatal (ergo az állam) megbüntet egy állami céget (ergo saját magát). Azaz állam bácsi a jobb kezével belenyúl a bal zsebébe, onnan kivesz százmilliót, majd ezt átteszi a bal kezébe, amivel aztán ugyanezt(?) az összeget elhelyezi a jobb zsebében. Azaz a de jure büntetés, de facto szimplán átcsoportosítás. (Ha egyáltalán ki kell fizetniük ezt a büntetést).

Mindez igazából csak azért érdekes, mert a hivatal indoklásában megemlítette, hogy a jogsértésnek nagyszámú érintettje van, többek között ezért is ilyen magas a büntetés. Csakhogy mivel a MÁV-nak ezt a százmilliót így-úgy-amúgy újra meg kell termelnie, ezért valószínűsíthető, hogy ezt ezen a nagyszámú jogsértett fogyasztói rétegen fogja megtenni. Akik így mind de jure, mind de facto szívni fognak.

Szóval mondjuk együtt fennhangon: Köszönjük MVH!

3 komment

Címkék: máv szerintem magyar vasúti hivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr4315607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.01.30. 09:48:07

hogymi!? az állam megbüntet egy állami céget? ez vicces, tényleg olyan, hogy egyik zsebből a másikba pakol egy raklap pénzt? de ez miért hír? ezt nem értem, ha csinálok valami hülyeséget, akkor nem kürtölöm világgá...persze ugysem tehet senki semmit...kurvára felesleges minden hír, hiszen hülyének néznek(és azok is vagyunk, ha hagyjuk), röhögnek rajtunk szerintem ez csak arra jó, hogy annyi ilyen sztorit halunk, olvasunk, hogy egy idő után már észre sem vesszük..!

Avatar 2008.02.02. 17:59:02

A máv szépen hozzáírja ezt a büntetési összeget az éves várható veszteség összegéhez, amit úgyis az állam fog kifizetni helyette...

GeeDawg2 2008.02.03. 03:24:43

Nem akarom az illető Hivatalt védeni, de talán egy kicsivel több utánaolvasással, gondolkoással jobb csattanót is lehetett volna írni. Egy tisztességesn működő országban a szabályozó hatóság arra való, hogy megbüntesse azt, aki jogellenes, vagy versenyellenes magatartást tanúsít. Az, hogy Magyarországon az adott állami társaságot a felügyelő szaktárca nem bírja megregulázni, az egy másik vicces történet. De ha magyar szabályozástörténetet akar valaki olvasni, és álmatlanul forgolódni, inkább az energiapiacot ajánlanám. Mert állampolgárként az OK, hogy nem használod a vasutat, de hogy nem használsz villanyt, az nem valószínű...
süti beállítások módosítása