hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Nyilatkozat téve vagyon

2008.02.02. 13:12 Vérszegény éjszakai dúvad

Az történt, hogy lehet csámcsogni, ugyanis van gumicsont, mert a parlamenti képviselők megtették a kis vagyonnyilatkozatukat. Hogy ez miért gumicsont? Hát, mert ezeknek a vagyonnyilatkozatoknak sok esetben semmi értelmük.

Ismerjük jól azt a tételt, miszerint az anyag nem vész el, csak átalakul. Gyurcsány vagyonnyilatkozata azonban rávilágít, hogy ez a tétel az anyagiakra már nem vonatkozik. (Az idézetek és képek forrása minden esetben az Index.hu ezen cikke)

Gyurcsány Ferenc (MSZP)

Ingatlan: Édesanyja által lakott 50 nm-es pápai lakás (nem változott tavaly óta)
Jövedelem: 1,4 millió forintos miniszterelnöki fizetés, 110 millió forint az Altus Rt,-től befektetési osztalékként, tavaly ugyanezért 87,67 milliót vett fel
Megtakarítás: 2007 decemberében két bankszámlán nem volt a képviselői alapdíj hatszorosát meghaladó összeg
Autó: nem írt semmit

Azaz Gyurcsány 110 millió forintos jövedelme egyszerűen felszívódott. Nincs sem a bankszámláján (feltéve, hogy a képviselői alapdíj azért nem haladja meg a 18 millió forintot
 {110 millió / 6 = kb. 18 millió forint}. De nem lett belőle sem lakás, sem részvény, sem kötvény, sem autó, sem semmi. Egyetlen magyarázat lehetséges csak: Gyurcsányék ezt a pénzt élelmiszerekre és ruhaneműkre költötték. Biztos nagy a család...

A másik példa Kókáé.

 

Kóka János (SZDSZ)

Ingatlan: Tavalyhoz képest az egyik változás, hogy a XII. kerületben decemberben vett egy 4000 nm-es telket, rajta egy 662 nm-es családi ház épül, ami 50 százalékban az övé. Egyébként van egy 13 nm-es budapesti garázsa, és egy 70 nm-es háza (50 százalékban) Verőcén.
Megtakarítás: óvadéki betét: 51,6 millió forint + 3,8 millió kamat, értékpapírban 50 ezer amerikai dollár, készpénz: 3 millió forint, egyéb: 37 millió forint. Tavaly: értékpapír: 65 775 USD és 12 846 euró, betét: 182 252 000 Ft, készpénz: 1 millió Ft, pénzintézeti folyószámlán: 1 844 520 Ft, egyéb befektetés: 122 264 694 Ft.
Tartozás: 69 millió forint a RUMED 2000 Kft. felé, aminek 51 százalékos tulajdonosa-
Egyéb: lakberendezési tárgyak, háztartási elektronika, dísztárgyak, az SZDSZ elnöki posztjáért nem vesz fel tiszteletdíjat.
Nem kell sajnálni Kókát, hogy jaj, szegénynek 69 milliós adóssága van, ugyanis tulajdonképpen saját magának tartozik. (Hja, tudjuk jól, ha osztalékként veszi ki azt a pénzt a cégből, akkor adóznia kell utána). Úgyhogy Kóka azt a hatalmas viccet követte el, hogy tulajdonképpen a saját vagyonát tartozásként tüntette fel. Egyszer majd biztos vissza is fizeti, he-he.

Hát ezért nincs értelme ezeknek a vagyonnyilatkozatoknak.

Egyébként is, ki a fene írná be, hogy korrupció, vagy bármilyen visszaélés révén tett szert x millió forintra? És ki a fene vásárolna abból a pénzből bármit is a saját nevére? Inkább megveszik cégnévre, vagy a házas-, élettárs, gyerek, nagyszülő, sógor, koma, barát, üzlettárs, stb. nevére, aztán minden következmény nélkül használhatják.

Inkább töröljék el a vagyonnyilatkozatokat, de inkább vezessék be, hogy a képviselők (és házas-, élettársuk) egyenesági rokonainak is kell hasonló nyilatkozatot tenni (a nagyszülőktől elkezdve akár az unokákkal is bezárólag), illetve, hogy semmilyen gazdasági társaságban nem tölthetnek be semmilyen posztot.

Mert ez így tényleg nem a valóságot fedi, hanem nem több gumicsontnál, amin rágódhat a jónép.

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc kóka jános vagyonnyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr11322028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása