hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Szűrés

2008.05.09. 10:32 Vérszegény éjszakai dúvad

A rák rossz. Főleg, ha rosszindulatú. Ezért találták ki a szűrővizsgálatokat. Ha az ember rendszeresen eljár ilyen vizsgálatokra, akkor nagyobb eséllyel és korábban fedezik fel a benne bújkáló tumort, és mivel már vannak kezelési módszerek, így esetleg három hónap helyett még éveket élhet.

A magas vérnyomás rossz. Ha nem ismerik fel ennek tüneteit, könnyen halálhoz vezethet. Ezért kell rendszeresen mérni, vagy méretni a vérnyomást.

A cukorbetegség rossz. Ha nem derítik fel idejében, akkor különböző szövődmények alakulhatnak ki, végső soron pedig halálhoz vezethet. Ezért kell időnként megméretni a vércukorszintet.

De ezeken kívül is van még számtalan olyan betegség, amely szűrővizsgálatokkal megelőzhető, ezért komoly kampányokat szoktak annak érdekében folytatni, hogy minél többen jelenjenek meg rendszeresen szűrővizsgálatokon.

Ami közös ezekben a betegségekben az az, hogy elég könnyen vezet(het)nek hordozójuk halálához. Ami, ugye, rossz, tehát mindenképpen meg kell előzni.

Mindezek fényében teljesen érthetetlen, hogy miért nem szükséges időnként a mentális betegségek szűrése, mert ezek közül némelyik nem a hordozója életét fenyegeti, hanem éppen azokét, akik körülötte élnek, és bár talán látják, hogy valaki komoly problémákkal küszködik, mégsem tehetnek semmit.

Nem tudom, hogy egy szűrővizsgálat megakadályozhatta volna-e ezt az esetet, de azt viszont valószínűbbnek tartom, hogy pl. az amstetteni rémet már korábban felfedezhették volna.

Most valószínűleg mindkét esetben kimondják majd, hogy az elkövető nem volt beszámítható állapotban, és utólag - miután tönkretették néhány ember életét - bezárják majd egy elmegyógyintézetbe őket.

Ennek az európai kultúrkörnek, amelyben élünk, amúgy is az az egyik legfőbb jellemzője, hogy megnyomorítja az ember személyiségét azzal, hogy sikerességre, önmegvalósításra, stb. buzdít, azonban ugyanazzal a mozdulattal le is zárja ezek megvalósításának lehetséges útjait, egyedül a fogyasztást hagyva meg, azonban míg ez Nyugat-Európában működik/működhet az ottani életszínvonal, gazdasági helyzet miatt, addig Magyarországon - illetve Magyarországon mindenképp - az emberek jelentős része még ebben a fogyasztói önmegvalósításban sem tud részt venni. Ez a frusztráció rárakódik az emberi pszichére amúgy is jellemző(?) ilyen-olyan fóbiákra és komplexusokra, és máris itt állnak előttünk azok az idióták őrültek, akik azt gondolják, hogy a problémáik megoldására az a legjobb megoldás, ha ráeresztenek egy falka kutyát a gyerekekre.

De hosszasan lehetne még sorolni az ilyen felesleges és megmagyárazhatlan erőszakos cselekedeteket, amelyek jellemzően mások testi épsége ellen irányultak.

Úgyhogy ezek fényében csak annyit kérdeznék, hogy miért nincsenek mentális szűrővizsgálatok?

Valamint, hogy biztos, hogy be kellett zárni az OPNI-t?

7 komment

Címkék: őrült az köznek állapotja felesleges erőszak

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr52460989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.05.09. 14:52:46

Ez az európai kultúrkörös elmélet nekem kissé megalapozatlannak tűnik. Meg nem világos mit nyit meg és zár le.
Frusztráció pedig minden korban és minden vidéken keletkezik, nem az eu kör sajátja. De ha ismered pl. az ázsiai vagy a középkori európai kultúrkör jellemzőit, kifejthetnéd.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.05.09. 17:37:48

Annyira nem ismerem, de szerintem Ázsiában az individualizmus (a valósítsd meg önmagad...) nem annyira elterjedt, mint Európában. Ráadásul pl. a japánoknál vannak módszerek, hogy az emberekben felgyülemlett elfojtást, feszültséget levezessék. Elég megnézni néhány "hülye japán videót". Megnézik, kiélik magukat, és másnap normálisan mennek munkába, vagy akárhova.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.05.19. 14:24:32

Dúvad fején találta a szöget!

Én történetesen olvastam arról, hogy az individualizmus a görögök találmánya, és mennyire káros az ember pszichéjére.

A lényeghez is szólva: a pszichés betegségeket egyáltalán nem veszik komolyan. Elképesztő dolog, hogy ha egy pedofil letöltötte a büntetését, kijöhet és élheti világát. Aki ilyet csinál, azt egyelőre nem tudják meggyógyítani, viszont a kár, amit okoz, a lehető legnagyobb. Nem vagyok a híve az emberek ütre-főre történő bezárásának, de néha muszáj.

Ugyanígy nem értem, hogy ha egy szülő megveri a gyerekét, akkor az bűncselekmény. (Nagyon helyes!) Ha viszont egy gyereket egész életében érzelmileg zsarolnak, vagy lelki terror alatt tartanak, az semmi büntetőjogilag. (Tudom én, hogy nehezen bizonyítható, de mégis...)

AvgDvl 2008.06.18. 22:32:57

2006-ban összejöttem egy lánnyal, aki akkora pszichopata állat volt, hogy a mai napig nem hevertem ki. Ha lenne szűrés, már rég bezárták volna valahová.

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.07.16. 17:41:38

Azért egy laikus a japán társadalomra is simán rávágná, hogy beteg. Épp mondjuk az említett 'viccesvideók' kapcsán. Azt mondod, kiélik magukat és másnap normálisan mennek munkába... vagy nem. Honnan tudjuk?

Ezek a szemét görögök, ránk hozták az individualizmus mételyét és most szopik vele az egész nyugati társadalom, borzasztó.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.18. 09:14:59

Persze, a japán állapotokat max. a híradókból, hírportálokból ismerhetjük (mert gondolom nem sokan rendelkezünk japán ismerősökkel), ergo valamennyire biztos torz a képünk, viszont a brutális gyilkosságok hírei ált. nem Japánból érkeznek. (Másrészt viszont pont Japánban működött egy (két?) (ön)gyilkos szekta.
Pl. a japán társadalomban iszonyat nagy a szexuális elfojtás. Pont ezek törnek a felszínre az olyan megerőszakolós videójátékoknál, mint amiről nemrég volt egy cikk az Indexen, de ez jelenik meg a nem-gyerek animékben is. (És még nem is kell feltétlenül pornóanimére gondolni). És ezekben a nem-gyerek animékben a női nem, avagy nemiség elég gyakran veszélyforrásként jelenik meg.
De azt azért tényleg nemtom, hogy mennyire gyakori bűncselekmény Japánban a nemi erőszak.

C10H12O6 2008.07.19. 11:54:18

Nemi erőszak Japánban egyfajta hagyomány: a gyenge nő és erős férfi találkozása. Nagyon sok ilyen jellegű prostituált van, akit "meg lehet erőszakolni".

Megejegyzem: Japánban van halálbüntetés.
Ott nem szarozik se a rendőrség, se az igazságszolgáltatás.

A durva gyilkosságokat a teljesen elszigetelődött, hipersafe életet élő emberek/iskolások csinálják.

Van egy olyan generáció, akik a szüleikkel emailben érintkezik még lakáson belül is.
süti beállítások módosítása