hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Szegény, szegény Szili Kati

2008.05.19. 13:24 Vérszegény éjszakai dúvad

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és mint ilyen egyike a három magyar nagy tekintélyű (ebbe most ne menjünk bele) közméltóság betöltőjének, nagyon-nagy bajban van. Bizony-bizony. Akkora bajban, hogy majdnem el is sírta magát.

Sejtem, hogy Szilinek ez mekkora gondot jelenthet, mert gerinc is kellene ahhoz, hogy végre kiálljon valami olyan mellett, ami semmilyen módon nem kötődik az Mszp-ben elfoglalt pozíciójához, sőt annál is rosszabb neki, mert most még Gyurcsány-kormányra sem tud mutogatni, hiszen ez a papíralapú ejnye-bejnyzézés ellenzéki ötlet (Fodor Gábort meg mindenki odasorolja, ahova akarja).

Én is tudom, hogy egyszerűbb lenne jópofizni a kínai elvtársakkal politikusokkal egy kupica rizspálinka mellett, Tibetről teljesen elfeledkezve, mintsem azt mondani, hogy nem, nem értünk egyet Kína Tibet-politikájával, és eközben még nem is kell szúrósan nézni. Ez már csak azért is érdekes, mert volt már úgy, hogy Szili kiállt egy kisebbség mellett. Akkor persze biztos, hogy az emberbaráti szeretet diktálta a szavait, nem pedig politikai érdekek vezérelték.

Továbbá azért sem értem, hogy miért pánikol Szili, mert alig hiszem, hogy ezt az álláspontot képviselve, attól kellene tartania, hogy kivégzik, börtönbe vetik, vagy bármilyen más módon tesznek kárt benne. Legfeljebb nem viszik el az Kínai Állami Operaházba. Na, és akkor mi van?

Miért fáj az Szilinek, hogy egyszer végre, tényleg kiáll egy elnyomott csoport érdekeiért? Mégpedig nem érdekektől vezérelve, hanem azért, mert tényleg hisz valamiben. Mert tényleg azt gondolja, hogy Kína Tibet-politikája helytelen.

Ha meg nem hisz ebben, akkor adjon ki egy különvéleményt - ennek most úgy is nagy divatja van kishazánkban -, ahol mondja ki azt kerek perec, hogy egyetért Tibet megszállásával.

44 komment

Címkék: tibet politikai kultúra welcome to hungary szili katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr65476746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.05.19. 13:58:56

Szili Katalin fél, hogy a kínaiak ferde szemmel fognak ránézni.

W Joe 2008.05.19. 14:01:45

A politikusok nagy része megszokta, hogy mindenkinek azt mondja, amit hallani szeretne. Ha elitélik kína Tibet-politikáját, akkor nem fogják őt ott szeretni, és milyen kényelmetlen lesz majd a helyzet. De ez nem róla szól, nem is értem.

abel a rengetegben 2008.05.19. 14:01:52

szili katalin - igy kis betukkel - egy undorito, tehetsegtelen, onzo es sunyi megelhetesi politikus. mar akkor le kellett volna mondania, amikor a torvenyserto, parlamentben dohanyzo "honatyak" kamerak altali lebuktatasat ugy probalta elkerulni, hogy kitiltotta a sajtot a parlamenti folyosokrol. ez a no egy nulla, se tobb, se kevesebb. remelem gyurcsannyal es orbannal egyutt bukik a melybe, es onnan soha nem jon fel

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.05.19. 14:09:53

Teljesen mindegy, hogy Szili mivel ért egyet. Kínába, gondolom, mint közjogi méltóságot hívták, és nem mint Szili Katalin művésznőt. A parlament elnöke a parlament véleményét hivatott képviselni.
Ha pedig a parlament azt mondja, hogy Free Tibet!, akkor neki is azt kell mondania!

Ezért alkalmatlan. Mert még a képviselet fogalmát sem érti. Milyen képviselő az ilyen?

hunkor (törölt) 2008.05.19. 14:11:08

Ha a világ nagyhatalmai nem tudnak megoldás találni Tibet problémájára akkor nem Mo.-nak kell egyedül erölködnie.
Szdsz szivatni akarja az mszp-t. Minnél rosszabb annál jobb el alapján.

Plankton2 2008.05.19. 14:13:47

Jaj szegény. Megyek, megvigasztalom. Elmondom neki, hogy igen a politizálás nem csak a közpénzek lenyúlását, meg ilyen-olyan költségeinek adófizetőkre terhelését jelenti, hanem azt is, hogy néha határozottan véleményt kell alkotni jó vagy rossz dolgokról egyaránt. Ráadásul nem árt, ha mindezt úgy teszi, hogy az az őt megválasztók véleményével is összhangban legyen, ellenkező esetben le is lehet ám köszönni. Jelzem majd a galamblelkűnek, hogy ez mégegyszer utoljára alkalom lenne az adófizetők lehúzására kellemes kis végkielégítés (bár az lenne!) formájában. Remélem kedvet kap a távozáshoz, nekünk szerintem pár milliót megérne.

Plankton2 2008.05.19. 14:16:31

A friisdiplomás.hu nemrég küldött nekem abc-s eladói állásajánlatot. Ajánlom figyelmébe. Kisboltban lehet síránkozni, mert drága a kifli és a tej stb. Ott kisebb lenne a felelőssége is, nyugodtan aludhatna éjszakánként.

Bit Rot 2008.05.19. 14:20:08

Jók az előző kommentek..

Igen, valahogy sose láttunk még politikust azon sírdogálni, hogy mennyi sok pénzt lopott, nem tudja már hova tenni!

staropramen 2008.05.19. 14:49:53

A szívem szakad meg miatta.
Senki nem kényszerítette ,hogy elvállalja jelenlegi megbízatását.Ha nem tetszik neki akkor monnyonle, vagy ne menjen Kínába.

bervas · http://mt10.blog.hu 2008.05.19. 15:08:22

Aki k*-nek meg, ne sírjon, ha b*.


gyk:
k*: képviselő
b*: belé helyezik az emberek a bizalmukat, hogy képviselje az álláspontjukat mások előtt.

Badbitie 2008.05.19. 15:09:45

Magyarisztán, a mutyi nagy birodalma majd innen megmondja jól annak a piti kis kínának, hogy most aztán már tényleg szépen viselkedjen vagy ... vagy ... vagy ... őőő ... szóval különben megmutatjuk, hogy mi még annál is nagyobb bunkók vagyunk, mint amilyennek sokan gondolnak minket.

Komolytalan ez a bohóckodás, ki nem szarja le mi a mi véleményünk? Ez tényleg csak annyira jó, hogy a látogatás előtt jól beszóljunk. Holnap megyek vacsoravendégnek a poszt írójához és innen is üzenem, hogy egy hülye majom. Remélem azért szívesen lát, és jó hangulatban tudjuk elfogyasztani a vacsit. :D

Páneurópai Harci Kos 2008.05.19. 15:12:17

No, Szilit az abszolute nem szeretem, jólenne ha eltünne végre a közéletből személynek kezeltem, és kezelem:)
Érthető hogy nincs ínyére hogy elmarasztaló papírt (üzenetet kellene vinnie) Kína irányába.
Viszont én azon mukik közé tartozom, akik erősen túllihegettnek látják ezt a Tibetes mizériát.
(GyK:a Kínai kormánnyal értek egyet:)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.05.19. 15:14:37

Badbitie!

Gyere nyugodtan! :)

Egyébként lehet, hogy a kínaiak sz*rnak a véleményünkre, de ettől még benyalni sem kell nekik, mert azért nem olyan jó fejek ők...

Dezsőjóska 2008.05.19. 15:14:52

Undorító férgek ezek mind! Azt még ezt a senkiházi szart akarta az MSZP köztársasági elnöknek!

Páneurópai Harci Kos 2008.05.19. 15:15:19

És amint látom, más is leírta:
Fáj fáj, de a Magyarokra globalice mindenki tojik magasról.
az a 10millás nép nem vásárlóerő, Kínában az csak egy közepes város..:)
abszolute komolytalanság bármilyen elmarasztaló papírt lobogtatni.

Páneurópai Harci Kos 2008.05.19. 15:18:23

Viszont"benyalni" meg azért kell nekik, mert a pénz mozgatja a világot..
és vegyenek csak minél több cuccot tőlünk :D
(azt a senkiházi "szart" még az MSZP sem akarta, különben bekerült volna, bár Sólyom csak egy árnyalatnyival jobb:D (mikor lesz végre egy sehova sem húzó köztársasági elnök?) (Mikor?)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.05.19. 15:19:44

He-he.
Egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a kereskedelmi mérleg felénk billen.

Dezsőjóska 2008.05.19. 15:23:14

A szadesz nem akarta, csak Fecó barátunk már ott is megmutatta bámulatos kompromisszumkészségét.
Solyom lászlót nem tartom FIDESZhez húzónak, különben legalább ők megszavaznák az ombudsmanjelöltjeit :)

Badbitie 2008.05.19. 15:24:34

Nem kell benyalni se. Nem kell simán beleugatni. Tisztában kéne lenni a realitásokkal, és tudni hol a helyünk. Mi nem engedhetjük meg magunkak, hogy bárkiről negatív véleményt fogalmazzunk meg. Ha negatív a véleményünk akkor kussolunk. Ha pozitív akkor megfogalmazzuk. A Szilit én is egy idiótának tartom, meg amiket a többiek elmondtak róla, de ebben igaza van. Vendégségbe nem megyünk úgy, hogy előre megüzenjük, hogy egy kis pondrónak gondoljuk a vendéglátót.

Plankton2 2008.05.19. 15:25:15

El lehet ítélni Kínát az emberi jogok megsértéséért, amit sokan meg is tesznek, de azért a piacára sokan be akarnak törni. A pénzüket se utasítják el, hogy vér tapad hozzá. Eddig azon csámcsogtak a túl jó módban élő unatkozó AI-s jogvédők, hogy halálbüntetés van Kínában érvényben. Szerintem az csak használ. Ha esetleg nincs is visszatartó ereje, annyit ér, hogy a gyilkos nem öl többet, plusz nem kerül pénzbe a börtönben tartása. Itthon is volt és van nem egy olyan eset, ahol szerintem a bűnös halált érdemelne. ÚÚÚ, kicsit elkalandoztam. Bocsesz.

Páneurópai Harci Kos 2008.05.19. 15:25:19

Kinával előnyösebb barátkozni, mint elleségeskedni, csak ezt bizonyos népek* nem ismerik fel.

Dezsőjóska 2008.05.19. 15:26:52

Mikor az MSZP jelölte Szili nénit, oldalakra rúgóan méltatták a nőkért/szegényekért/kisebbségekért való elkötelezettségét. Csak már akkor akkor sem tudott senki konkrét cselekedet felmutatni. Eddig azért nem derült ki, hogy ilyen pondró, mert mélyen kussolt. Jól tette amúgy.

Dezsőjóska 2008.05.19. 15:31:20

Kína 50 éve szállta meg Tibetet, addig folytak az etnikai machinációk, hogy most már több kínai él ott mint tibeti. Most pampogni már kicsit késő, de arra tökéletes az eset, hogy bemutassa milyen értékrendet képvisel nálunk az egyik közjogi főméltóság a háromból.

Páneurópai Harci Kos 2008.05.19. 15:32:21

Sólyomból, lehet mindenkinek elege van:) (IJ)
Nagy tömeg - csak erőszakból ért.
A liberalizmus az ami nem való Kínába, szét is esne az egész:D
(minden országnak van szennyese, szálkája, meg gerendája:)
az AI jogvédők meg kapják be a Greenpeacevel együtt.

amos 2008.05.19. 15:37:17

Sem Szili,sem Lamperth nem való oda,ahol van.Az hatalmas gond,ha ettől jobb képességű,kevéssé hisztis embereik nincsenek.Miféle kvalitás alapján döntöttek e két nő mellett?
Szilinek az a baja,hogy nem tudná megoldani a helyzetet? Akkor meg menjen haza,kötögessen,főzzön,stb.!

Badbitie 2008.05.19. 15:49:56

Dezsőjóska

Az hagyján, hogy kiszorították az őslakos populációt (Tényleg usát, ausztráliát nem ítéljük el mostanában az indiánok, őslakosok területeinek megszállása miatt? Pedig ezek már régebbi történetek, szóval ideje lenne fellépni.), de mióta ezek a tetves kínaiak betették a lábukat abba a földi menyország tibetbe még egy rendes éhínség se volt, mint mielőtt jöttek volna.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2008.05.19. 15:51:54

Ez jópofa!

Szegény, szegény szili katalin (direkt kisbetűvel).
Hja kérem, ilyen az amikor a főnök odab@ssza a kellemetlen feladatot a beosztottnak. Nincs visszapofázás, (legfőképpen pedig) sírás. Nesze bzzmeg. Megcsinálod vagy ki leszel rúgva, hö.

Lehet gyakorolni arra az időszakra amikor a parlamentből kikerülve el kell helyezkedni a nagybetűs életben.

Bár addigra tuti összelopja magának a betevőt.

Az összes parlamenti párt, képviselők, állami alkalmazottak (lásd minisztériumi gizikék) kapja be.

Drömögödömötör 2008.05.19. 15:53:06

azért fáj neki mert gondolta kimegy oszt el lesz mint a befőt most meg majd ugy kell tennie mint ha politikus lenne és konfliktus helyeztet kell kezelnie

Rwindx 2008.05.19. 15:56:56

"Miért fáj az Szilinek, hogy egyszer végre, tényleg kiáll egy elnyomott csoport érdekeiért? Mégpedig nem érdekektől vezérelve, hanem azért, mert tényleg hisz valamiben. Mert tényleg azt gondolja, hogy Kína Tibet-politikája helytelen."

Mennyire igaz a fenti megállapítás. Nyilván szerinte a tibetiek asszimilációja, lelövése, megverése, elnyomása normális. A cigánybűnözésről beszélni meg fasiszta dolog. Csak a konzekvencia jegyében.

ekkerjoz 2008.05.19. 16:04:12

Kínát azért támadják Tibet miatt, mert más támadási felülete alig maradt. Lassan G9 lesz, amilyen intenzíven fejlődik.
A kínaiak Tibetről sosem fognak lemondani, a buddhista államot sosem fogják elismerni.
Ezt a világon mindenki tudja.
Szili elnökasszony azért van gondban, mert elég sok a közeli magyar befektetés Kínában, emiatt szívesebben jópofizna, mint ellenkezne.
Ha összekülönbözik a kínai vezetéssel, megfagy a légkör, befagynak a befektetések.
Ezt nem engedhetik meg maguknak, lassan választások lesznek, köll a pénz.

Zoe23 2008.05.19. 16:06:03

Menjen Finnországba, a lappok közé, bmeg, beszéljen a Mikulással, egyen rénszarvast, és hallgassa meg a helsinki baptista szeretetkórust!

HgGina 2008.05.19. 16:06:25

Rendes, következetes tolvajellenes országokban (főleg arab vidéken) lecsapják a tolvajoknak legaláb az egyik kezét.
Szilinek volt arab őse?

zala 2008.05.19. 16:09:52

kicsiben vajon mit gondolsz az ilyen viselkedésről?

Kigyúrt kancigány ver egy szerencsétlen cingár alakot.
Én is kicsit szerencsétlen cingár vagyok, ezért nem szólok egy szót sem, megvárom, míg valami pozitívat tudok mondani Oláh-Lakatos megélhetési karizomnak és majd akkor szólok hozzá (pl: de szép vastag arany nyakláncod van).
Este különben is megyek hozzájuk vacsira, nehogymá' most szóljak, hogy hékás ne üssed má'.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.05.19. 16:16:15

Az olimpia kapcsán már gondolkodtam egy olyan bejegyzésben, hogy érdekes módon a sokat emlegetett és féltve őrzött emberi jogokat milyen hirtelen félre tudjuk dobni, ha pénzről van szó.

Kéne valami táblázat, hogy egy országnak mekkora gazdasági fejlettséggel kell rendelkeznie, hogy magasról sz*rjunk arra, ha éppen tiporja a kisebbségi, emberi, vagy egyéb jogokat.

Esetleg egy olyan táblázat, hogy mennyiért lehet megvenni azt a jogot, hogy ne b*sztassanak minket a jogvédők, meg egyéb nemzetközi szervezetek, ha éppen jogtiprást folytatunk.

dvabratanki 2008.05.19. 16:16:32

Az, hogy egy adott népnek mennyi hangja van a világpolitikában, nem befolyásol(hat)ja a korrektséget sztem, erről kéne szólni a politikának jobb helyeken. vagyis: m.o.lfszt nem jelent a politikában, ezért nyilván az ejnyeejnyézés se számít sokat tőlünk. Sok finom módja lenne az elhatárolódásnak, sok árnyalat kéne legyen a totális seggnyalásig. Ja, aki meg itt írja, hogy milyen frankó a kínai megszállás, kívánok egy tibeti reinkarnációt mostanában..

kalapocska 2008.05.19. 16:24:24

ez a dimplomacia. es magyarorszag elegge benan jatsza. most is.

rolika 2008.05.19. 16:24:56

azért jól kezdődik ez a hét. ez az egyik legszánalmasabb baromság, amit csak hallottam pártunk és kormányunk felől.
szilinek meg üzenem:
- nem kötelező politikusnak lenni;
- sem közjogi méltóságnak;
- sőt, még kínába sem kötelező menni.
egyébként meg vegyen vastagbőr-leckéket néhány jelenlegi és volt kormánytagtól, oszt' hajrá.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.19. 16:35:38

Vazze, sírás?

Után mi jön?
Hiszti? Vagy a seggét a földhöz veri?

Ez a bársonyos reformok politikája?

Ha valami nem úgy alakuk ahogy nekem tetszik, elbőgőm magam?

Ekkor szánalmast ..

Szili most vágta haza a relatíve magas népszerűségét ...

Lári-Feri 2008.05.19. 20:27:05

Ez eddig a legszánalmasabb, amit magyar politikus művelt.

altona 2008.05.19. 22:07:35

amos: "Akkor meg menjen haza,kötögessen,főzzön,stb.! "

tehát végezzen valami 2kezi munkát? :-)

sily sztem van akkora tetű, hogy fogyatékosságával sem takarózhat, takarodjon pécsre európa kultúrfővárosába és ott ossza a zészt! viheti lamprehtet is....

morpho 2008.05.20. 10:32:11

altona
Primitív bunkó fasz vagy.
Én kérek elnézést.
süti beállítások módosítása