hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Megint megtaláltuk a bölcsek kövét

2008.07.10. 13:31 Vérszegény éjszakai dúvad

Olybá tűnik, hogy Magyarországot lassan át kell nevezni Pusztábakiáltottszavakországnak, esetleg a falrahánytborsóianak.

Miután már lassan már több hónapja az egész gazdaság - és még sokan mások is - az adócsökkentés fontosságáról kiabál, mert az növelné a foglalkoztatottságot, és a gazdasági fejlődést is, a felelősségteljes és előrelátó kormányunk új megoldást talált. Méghozzá olyat, amely nyilvánvalóan gazdasági kilábalással és foglalkoztatás-növekedéssel fog járni. Na, most ennek az ötletbörzének az első fele egyáltalán nem akkora hülyeség, még mindig jobb a szociális szövetkezetek létrehozását támogatni, mintsem az erre szánt pénzt segélyezés formájában eltapsolni. Már csak annak fényében is jobb ötlet, hogy egy nemrégi rádióhír szerint Magyarországon is megjelent a másodgenerációs munkanélküliség. Ergo megjelent egy olyan nemzedék Magyarországon, amelynek a munkanélküliség a normális állapot, nem is feltétlenül tesznek meg mindent azért, hogy helyzetükön változtassanak.

Még a szakképzésre és felnőttoktatásra vonatkozó elképzelések sem butaságok. Igen, ezekre szükség van. De, mit csinálunk akkor, ha már betöltötték a cikkben emlegetett 25-30 ezer üres állást. Akkor a kezébe nyomjuk a bizonyítványát a delikvensnek, hazaengedjük, mondván, hogy akkor egy hónap múlva találkozunk a munkaügyi irodában? Mert bizony munkahelyekre is szükség van, ha már van szakképzett munkaerőnk.

De amin már végképp csak röhögni lehet, az az ellenőrzésekkel történő gazdaságfehérítés. Ez aztán baromi nagy ötlet. Turkáljunk folyamatosan a vállalkozások, az állampolgárok, a pártok zsebeiben, büntessünk meg mindenkit mindenért; ha lopsz, akkor azért büntetünk meg, ha tőled loptak, akkor azért. De egyébként nyugodtan megvalósíthatjuk Orwell rémálmát, a Nagy Testvér szemmel tart, légy bárhol is, sőt mi több, fizessen kedves Mr. Buttle! 
No, meg persze, emeljük folyamatosan a fizetendő nyugdíjjárulékot (tavaly összesen - munkaadó és munkavállaló - a bruttó bér 29,5%-át kellett befizetni, idén ez 33,5%-ra nőtt), szedhetünk akár 50%-os sápot is, de nyugdíjemelés nyugdíjbefagyasztás márpedig nem lesz, igaz-e? Sőt emeljük inkább a nyugdíjakat!

De ha már adócsökkentés, akkor sem az áfakulcsok csökkentéséről kellene beszélni. Ennek a javaslatnak egyébként is maximum csak a kormányoldalról lehetne értelme, a kádári "ha tele a poci, lapos a pofi" elv alkalmazását jelentené.

A gazdasági fellendüléshez többek között a foglalkoztatottság növelése is szükséges, ennek eléréséhez pedig a legkönnyebb út a béreket terhelő járulékok csökkentése, és nem pedig az ellenőrzés emelése. Erről szerintem nehezen lehetne vitát nyitni.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság abszurd szerintem hülye javaslat

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr29562162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása