hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Mi a baj az adózással Magyarországon?

2009.02.11. 16:36 Vérszegény éjszakai dúvad

Nem az én véleményem kerül most terítékre, csak épp az imént futottam bele egy Vámosi-Nagy Szabolcs írásba, úgy gondoltam közzéteszem, mert a jelenlegi helyzetet a rendszerváltástól vezeti le a mai napokig, felsorolva jónéhány furcsaságot.

Kedvcsinálónak íme egy kis ízelítő:

A rendszerváltásnál egyébként is megfigyelhető – nemcsak ezen a területen - a visszarendeződéstől való félelem, a jogok túlhangsúlyozása a kötelezettségekkel szemben. Az inga kilendült, s még ma sem állt – fejlettségünknek megfelelő - pályára. Az első érdemi próbálkozás az általános, kötelező vagyonnyilatkozat elrendelése volt. Ez adott volna egyfajta tisztázást az akkori helyzetre, s a jövőben képződő jövedelmek, vagyonok vizsgálatához nyújtott volna kiindulási pontot. 

A teljes cikk itt olvasható.

6 komment

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr14937187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.12. 06:43:10

amikor napi nettó 200 valahány ezer forintból elhisszük, hogy semmi sem marad, akkor miről beszélünk? mi értelme van a vagyonnyilatkozatnak?
vagy amikor budapesti lakóingatlan birtokában lakhatási támogatást vesznek fel, és nincs automatikus retorzió, a nyilvános megkeresésre meg pártfüggetlenül elhajtják a kérdezőt, hogy mit ugrál.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.12. 09:07:15

Hát, először is hinni a templomban kéne... :)
Igazából vagyonadó kellene jövedelemadó helyett, ti. a vagyont azért nehezebb eltitkolni, mint a jövedelmet.
Ha most minimálbérre vagy bejelentve, akkor semmit sem adózól, hiába van három lakásod, meg két autód. És, igen mindezek mellett felveheted a különböző segélyeket, támogatásokat.
A vagyonadó is kijátszható (mondjuk a családi vagyonadózás talán már kevésbé), de egyrészt nehezebb, másrészt, ha végre hajlandóak lennének megcsinálni valami egységes számítógépes nyilvántartási rendszert, sokkal könnyebb lenne kiszűrni az ilyen csalókat.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.12. 09:23:06

@Vérszegény éjszakai dúvad:
itt most vagyonbevallásról volt szó :-)
vagyonadónak csak úgyl átom értelmét, ha levonható az szja-ból, vagyis tökmindegy, miylen jogcímen, csak ugyanazt az összeget fizesd be.
ha ez plusz sarc, akkor semmi értelme.
az egységes nyilvántartásnak van pár évtizedes lemaradása, és attól tartok, lesz is még :-(.

Vidéki 2009.02.12. 10:14:24

Rendkívül jó Vámosi Nagy Szabolcs cikke.
Kiválónak mondott jogászaink, beleértve az Alkotmánybíróságot és a törvényhozást valamiféle szuper jogállam illúzióját kergetik.
Valójában az adózás területén (és nemcsak ott) cselekedeteik az ésszerű működést bénítják meg, vagy teszik lehetetlenné.
Annak idején a híres maffiózóra számtalan gyilkosságai közül egyetlen egyet sem sikerült rábizonyítani, mert bűntársai mindig igazolták alibijét.
Végül is adócsalást sikerült rábizonyítani és ezzel börtönbe zárni.
A szerző szerint a mi törvényeink mellett Al Capone nyugodtan alhatna!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.12. 13:12:49

@bs395:
Persze a kétfajta adózás nem párhuzamosan futna, hanem ha vagyonadózás van, akkor nincs jövadó.

@Vidéki:
szvsz a mi Al Capone-ink baromi nyugodtan alszanak. Az AB pedig megérne egy külön bejegyzést az állandó különvéleményezéseik, meg hasonlók miatt.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.02.12. 20:30:58

Bírom ezt a pasast. Többször hallottam nyilatkozni, nem körített nagy feneket tudományának, nem bújt statisztikák, számok mögé, világosan, érthetően megaszonta.

Na de úgy tünik, hiába....

süti beállítások módosítása