hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Pokol bugyraiból

2009.03.13. 07:44 Vérszegény éjszakai dúvad

Kaptam nemrégiben egy emailt benne egy linkkel, ami egy Népszabadság-beli Hell István cikkre mutatott.

Most joggal fel lehet tenni a kérdést, hogy de hát mégis, ki a pokol az a Hell István? Hát, elöljáróban csak annyit, hogy számomra is teljesen ismeretlen volt eddig, de egy olyan figura, aki a kurucinfósoknál már kiverte a biztosítékot - tegyük hozzá, ez nem nagy kunszt, hiszen a kurucoknak meglehetősen alacsony az ingerküszöbük -, viszont az árokásóknál még nem, pedig azt hiszem beférne oda is.

Hell István az Szdsz-hez közelálló újságíró(?), aki "A cigánybűnözésről" címmel írott cikkében iskolapéldáját mutatja annak, hogy mit és hogyan nem kellene csinálni.

A cikkben felvetett javaslatokra nem reagálok, hiszen azok zömét tartalmazza az általam javasoltak, nem mellesleg néhány javaslattal Vona Gábor is képes jó színben feltüntetni magát. (Ezt a részt viszont egyáltalán nem értem:
"Fel kell számolni a feketefoglalkoztatást és az uzsorakölcsönöket az alacsony státuszú lakosságot koncentráló szegregátumokban és gettófalvakban."
Miért, máshol nem?)

Ugyanakkor a javaslatokat övező körítés nagyon nem menő - ha szabad Bede Mártontól lopnom. Ma Magyarországon lenácizni a Jobbikot legalább ugyanakkora butaság, mint liberálisnak nevezni az Szadeszt. A Jobbikot sok mindennek lehet nevezni, de ha nácinak - sőt egész konkrétan nemzetiszocialistának - titulálják, az inkább a megszólalóról állít ki szegénységi bizonyítványt.

Azt mondja Hell István:

Van azonban egy külön is megemlítendő kriminalizáló tényező, amely minden eddiginél súlyosabb internetnikai konfliktusokat hoz létre: a nácizmus.

Nem tudom tetszik-e érteni, de H.I. szerint (a cikke előző bekezdésével együtt) ma a tömeges bűnözővé válás egyik okozója Magyarországon a létező nácizmus - egész konkrétan a Jobbik.

Azért ilyenkor az ember kicsit megáll, elgondolkodik, zavartan körbenéz, megköszörüli a torkát, mert kérdezne valamit, de aztán inkább hallgat, esetleg hümment egyet, végül a szerzőt besorolja az idióták közé.

Tehát azon túl, hogy nem hiszem, hogy Magyarországon létezik náci/nemzetiszocialista/neonáci/újfasiszta párt (ha mégis, akkor az nem a jobbik), ezért ezzel magyarázni a "tömeges bűnözővé válást" hülyeség. (Arról már nem is szólok, hogy H.I. ezzel az okfejtésével kb. ugyanazt mondja, mint a Jobbik (cigánybűnözésről beszél), csak másképp vezeti le).

De nem kell aggódni, hiszen akkor H.I. még saját maga szerint is hazudik:

A Jobbik és tartozékai - gárdisták és publicisták - ugyanis hazudnak. Azt hazudják, hogy Magyarországon félelemben kell élni, mert a kis falvakban hatalmas és növekvő bűnözés dúlja fel a köznyugalmat - a cigányok, akik "bűnözők".

Én még el is hinném, hogy H.I. nagy elszántsággal járja nap, mint nap a kis falvakat, ahol beszélget a helyi Matild nénikkel, pont ugyanúgy, mint Budapesten az V. kerületben. De nem teszi, hiszen nem saját tapasztalatokra - értsd nem beszélgetésekre - hivatkozik, hanem egy statisztikára. Márpedig statisztika alapján lehazugozni valakit, na az az igazán szánalmas.

Egyébként a Matild nénis tanmese igazi remekmű, elolvasván talán még Aesopus is elismerően csettintene. Kicsi hátránya, hogy Matild néni ma, így pár évvel később, már azért is el lenne keseredve, hogy nem csak a Fidesz, de az Mszp is lop. Matild néni ma - nyilvánvalóan - kizárólag "egy széles politikai bázisú szakértői kormányban" látná a helyzet megoldását. (Nem mellesleg az is érdekelne, hogy a 2005-ös halványnáci Jobbikból hogyan és miért lett mára igazi nemzetiszocialista párt).

Én tulajdonképpen még azt is elhinném, hogy H.I. ténylegesen aggódik a cigányság sorsáért, ha a cikk végén nem szerepelne a következő pár mondat:

A legnagyobb eséllyel egy széles politikai bázisú szakértői kormány tudná felvenni a harcot a gazdasági és morális összeomlással szemben. Az SZDSZ már javasolt ilyesmit. A tehetetlenkedő Gyurcsánynak, aki még a miskolci rendőrkapitány ügyében sem volt képes maga mellé állítani a széteső Szocialista Pártot, mennie kellene - de nem kellene jönnie a populista, a jobb módúakat a szegények kárára támogató Orbánnak. Ámbár a mostani impotenciánál talán már a biztos rossz sem lenne rosszabb.

Itt világosan látszódik a szerzői szándék: belerúgni mindenkibe, akibe lehet, aki nem az Szdsz, és közben terjeszteni az ún. liberálisok éppen aktuális elképzeléseit - mindezt egy cikknek álcázva.

Márpedig, ha valami, akkor ez - a cigányságot aktuálpolitikai célokra felhasználni - nagyon nem menő.

Szólj hozzá!

Címkék: szdsz jobbik hell istván

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr67985176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása