hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ösztönzés?

2009.03.30. 09:38 Vérszegény éjszakai dúvad

Gyurcsány ment, és hosszas kabaré, komédia és tragikomédia után érkezett Bajnai - legalábbis most úgy néz ki. Én a magam részéről, így frissiben, mindössze egy gondolatot szeretnék elmondani.

Az Index.hu azt írja Bajnai leendő(?) csomagjáról, hogy:

A lépések a munkára való ösztönzést erősítik az inaktívaknak járó támogatások megkurtítása révén.

Nem tudom, hogy a cikkben a teljes csomagot ismertetik-e, de abban biztos vagyok, hogy hiába erőltetik a munkavállalást, ha egyszer a vállalkozások - a munkavállaló után fizetendő magas járulékok miatt - nem akarják majd az alkalmazotti létszámukat bővíteni.

Arról nem is beszélve, hogy a nyugdíjak indexálásának megváltoztatása nem fogja a munkábaállást ösztönözni, valamint sem a gázárkompenzáció, sem a szocpol eltörlése, hiszen ez egyaránt vonatkozik az aktívakra és az inaktívakra is. (Ez nem azt jelenti, hogy ezeket az intézkedéseket nem helyeslem).

Nem arról van szó tehát, hogy nem értek egyet a kiadáscsökkentéssel és a munkára való ösztönzéssel, hanem arról, hogy a munkaerőpiacra való visszatérés ösztönzése mellett a foglalkoztatást is ösztönözni kell, mert a másik nélkül, önmagában mindkettő eleve kudarcra ítéltetett.

És a csomagban pont ezt a foglalkoztatás-ösztönzést nem lehet megtalálni - remélem csak egyelőre.

7 komment · 2 trackback

Címkék: gyurcsány ferenc bajnai gordon bajnai csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr611034634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.30. 18:50:21

Csonka Pici, Magyarország új miniszterelnöke - Nem tudom tisztán megmondani, hogy hívják a nevit... - Az új miniszterelnökjelölt mit csinál most? - Elszökött? - Ki ő? - Szerintem a... Csonka? Az egyik kisebb portál munkatársai gondoltak egyet, és lement…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.30. 11:46:28

Régiek új embereUgyan van még néhány – normális körülmények között érdektelen – bizonytalanító tényező (pölö, hogy pontosan milyen mértékű támogatást is kért a szocialista miniszterelnök-jelölt az SZDSZ-től), azonban talán kimondhatjuk: a hátr…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.03.30. 09:54:51

Látsz valahol bővülő piacot? Na majd utána.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.30. 10:12:30

@molaris:
Az, hogy a piacok jelentős része éppen szűkül, nem ok, hogy rá is segítsünk erre.
Nem tudom, hogy áll éppen az ÁFA emelés elképzelése, de pl. a piacok szűkítésével értelemszerűen csökkentjük az emelésből származó bevételt is.
Tényleg annyi csak a problémám (egyelőre), hogy ezt a programot nagyon féloldalasnak találom, mert hiába próbálod rávenni az embereket, hogy keressenek inkább munkát, ha nincs kereslet a munkaerőre. Így nem történik más, mint az inaktívak egy jelentős része a korábbi akármilyen státuszából munkanélküli státuszba kerül.

molaris 2009.03.30. 12:01:40

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Így már más. De addig? Mi a fenével mozdítod meg a munkaerőpiac keresleti oldalát? Jönnek haza külföldről is, azt is fel kellene szívni. Szóval, van itt baj bőven.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.30. 12:29:06

@molaris:
Hát, ennyire okos azért nem vagyok, nekem csak az jut eszembe, hogy a munka költségét kell csökkenteni.
Azaz nem egyszerű kiadáscsökkentésre van szükség, hanem az állami redisztribúció mértékének radikális csökkentésére.
Egyébként jelenleg tényleg akkora a kakihalom, hogy elmenekülni nemigen tudsz előle, max. arra fordíthatsz minél nagyobb energiát, hogy a lehető legkevesebb jusson rád.

mesmithy 2009.03.30. 18:51:05

Ha az ado es jarulekrendszeren nem valtoztatnak akkor csak duma az ut a munkaba program. Egy millio emberrol nincs kep hogy mit csinal, mert feketen dolgozik ennek azert jelentos szerepe van a mai tarthatatlanul magas jarulekoknak.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.30. 22:34:31

Hát igen, új miniszterelnökünk - mert ez már gyakorlatilag így van - nem akar semmit se kezdeni a járulékokkal. Ha ez így is marad, akkor a fejlécen látok neki egy remek helyet Gyurcsány jobb kezénél... és én is csak most jövök rá, hogy ez mennyire találó :-)

Fonak 2009.04.01. 23:20:14

Kérdés: Ha GORDONkán akarok játszani, akkor hol kell fogjam? A nyakánál?
süti beállítások módosítása