hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Gumikalapács, gyógyszer és szarkeverés

2009.09.08. 13:20 Vérszegény éjszakai dúvad

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerint a környékbeli terhes roma nők egy része gumikalapáccsal és különböző gyógyszerekkel tudatosan károsítani akarják a születendő gyereküket csak azért, hogy a későbbiekben több segélyt kapjanak. A Fidesz vezetői ezt helyi ügynek tartják, mások szerint le kellene mondania, és persze volt egy tüntetés is az ügyben. (Ez eddig ennek az indexes cikkenk az összefoglalója volt).

De! A botrány a múlt héten pattant ki, pedig Molnár az ominózus mondatokat a Hírextra.hu szerint június 24-én mondta el:

Újabban pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény első embere került a sajtó és a közbeszéd kereszttüzébe. Mint azt az RTL Híradó a múlt hét végén az országos nyilvánosság elé tárta, Molnár Oszkár, a mintegy tízezres észak-magyarországi kisváros polgármestere a helyi önkormányzat 2009. június 24-i képviselő testületi ülésén a környéken élő roma nőkről következőket állította:

„A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni” (…) „utánajártam és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön”.

 A kérdésem az volna, ha Molnár már legalább két hónapja tudott és bizonyítékokkal is rendelkezett erről, akkor miért nem tett - és a botrány kirobbanása óta sem - feljelentést a rendőrségen - hiszen, ha nem tévedek, ez bűncselekménynek számít -, vagy bejelentést a gyámügyi hatóságnál. Miért hallgatott Molnár, konkrétan miért követett el bűnpártolást?

A másik dolog, amit nem értek ebben az ügyben az, hogy mire fel rögtön ez a felháborodás, meg hogy Molnár Oszkár monnyonle. Igen, mindaz, amit Molnár mondott felháborító és vérforraló. Feltéve, hogy hazugság. De mi van, ha igaz?

Zárójeles megjegyzés: Én szinte bármit el tudok képzelni bárkiről. Molnár lehet, hogy hazudott, de lehet, igazat mondott. Én Molnárról el tudom képzelni azt is, hogy jó polgármester és jól teszi a dolgát, de azt is, hogy éjszakánként kurvákat futtat, és a kádjába elektromos angolnákat tesz, amikor fürdik, egyébként meg mindenre képes azért, hogy valamelyik (mindegyik) sajtóorgánum foglalkozzon vele. És, ha ez utóbbi elképzelésem neadjaisten igaz is lenne, akkor sem vághatjuk rá rögtön, hogy hazudik.

Már csak azért sem, mert itt egy olyan állítás hangzott el, amelyik vizsgálható, így igazolható, vagy tagadható.

Itt nem egyszerű kulturális kérdésekről, vagy szokásokról van szó, hanem olyan tettekről, amelyeket, ha megcselekedtek, akkor nyomot hagytak másokon - egész egyszerűen az újszülötteken.

Gondolom arrafelé is vannak nőgyógyászok, védőnők, stb. Csak ki kell menni és megnézni, hogy pl. csak ebben az évben több fogyatékos gyerek született-e Edelény környékén, mint az átlag. Ha valaki nyugtatózza magát, akkor az látszik a vérképén. Pl. akkor csak vért kellene venni a terhes nőktől. Ennyi lenne csak.

És nem a szart kellene itt keverni mindenféle 'van bizonyítékom, csak nem mondom meg mi az' típusú gondolatokkal, meg nem tüntetgetni és 'monnyonle'-zni, hanem az illetékes szerveknek lefolytatni a vizsgálatot, a megvádolt nőknek pedig egy rossz szó nélkül és készségesen részt venni ebben.

És a legkevésbé sem azért, hogy megtudjuk, Molnár Oszkárnak vajon le kellene-e mondania, hanem azért, mert (horribile dictu:) ha ez igaz, akkor mindenkinek az az érdeke, hogy ne folytatódjon.

334 komment

Címkék: botrány cigányok molnár oszkár szarkeverés

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr571368437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:22:01

@az igazi Sipi:
Jajjj, indexet köszi ne! Már megfekszi a gyomromat a sok cigánymosdató cikkük.
Azért azt nem tudták megmásítani, hogy 30-50%-uk él segélyen. A lakosságon belüli számarányukhoz képest ez borzasztóan magas, ezen nem gondolkodtál el?:-)

boszorkarem 2009.09.09. 13:26:08

"tolerancia azt jelenti, hogy azt is elturom es megturom, ami nem tetszik, bar torvenyes."--ez vonatkozik rájuk is.
A normális emberi viselkedés:pl:nem köpködök, nem ordítok a buszon, nem szemetelek--rájuk miért nem vonatkozik? ALapvető dolgokat nem képesek megtenni...ha annyira szereted őket, költözz be egy avasi lakótelepi lakásba Miskolcon. Vagy járj egy hétig egy pár buszon.. vagy költöztesd őket magadhoz, egy páran itt örülni fognak neki.
Egyébként rosszabb vagy mint egy elsős bölcsész.Ha pedig vki meghúzott 30 milkára-nos, az csak a Te eszedet minősíti.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:28:30

@zsuzsi28: tehat tudod cafolni az ott leirt tenyeket?:-)

mert lassuk be, hogy "jajj az index ciganymosdatasat ne" sokkal inkabb hangzik egy rasszista ultima rationak, mint valodi ervnek;-)

es nem a ciganyok 30-50%a el segelyen, hanem a segelyen elok 30-50%a cigany..
csak hogy tudjuk ertelmezni az olvasott mondatokat, ez azt jelenti, hogy a segelyen elok tobbseg _nem_ cigany;-)

zsuzsi28 2009.09.09. 13:28:54

Keresem azt a tanulmányt, mindjárt linkelem.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:32:42

@az igazi Sipi:
A segélyen élők többsége nem cigány.
1.) Lakosságon belüli szármarányukhoz képest kb. 8% lenne az elfogadható, szemben a 30-50%-kal! Tehát igencsak felülreprezentáltak a segélyek terén is, ahogy a bűnözés terén is.
2.) Mennyit teremtenek meg cigányok ehhez a segélyosztáshoz, ez is jó kérdés. Hány %-uk adófizető?
3.) A rokkantnyugdíjasok közül mennyi a cigány? Erre is kellene egy kimutatás. A rokkantnyugdíj ugyanis nem minősül segélynek, hanem nyugellátásnak.
Nyírmihálydi: Üsd be a Google-be, meg fogsz lepődni. Vagy azt is beütheted, hogy "álrokkantak faluja". De aztán ne engem csesztess a tájékozatlanságodért.

Bitang Inas 2009.09.09. 13:34:58

@az igazi Sipi:
folytasd csak

Gyerek iskolába járatása:???
Föld megművelése:???
Hangoskodás kerülése:???
Szemetelés:???
Pottyantós budi építése:???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:40:54

@zsuzsi28:

1. ahogy irtam mar nem egy alkalomal, ennek az oka az, hogy a ciganysagot szarmazas alapjan gyakorlatilag abba a szocialis helyzetbe kenyszeriti a tarsadalom, ahol bizony mas a moralitas. de ott ez ervenyes ugyanugy ciganyra es nem ciganyra.

2. mivel ezt az orszagot osszesen kevesebb, mint 2 millio ember tartja el osszessegeben, igy megint nem kellene a ciganyokkal peldalozni, hiszen az orszag tulnyomo tobbsege kihuzza magat az adofizetesi kotelezettseg alol. igen, a ciganyok kozott _is_ van ilyen es valoszinuleg tobb, az okokat az elso pontban reszleteztem.

3.Magyarorszagon 800 ezer rokkantnyugdijas van - osszehasonlitaskent az 5 millios szlovakiaban 75 ezer...

ugyhogy ez ismet nem a ciganysag, hanem az orszag specialitasa:-)

ahogy az adozasi moral...

Bitang Inas 2009.09.09. 13:44:42

@az igazi Sipi: ennyi?
egy odavágott általánosítás (minden bizonyíték nélkül) és egy kis személyeskedés?

kevés lesz.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:45:00

@az igazi Sipi:
De, olvastam az NLC fórumon belinkelte valaki jó pár hónappal ezelőtt. 100%-uknak van parabola antennája, és kb. 50%-uknak van mobilja.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:47:40

@az igazi Sipi:
Nem, a mélyszegénységben élő nem romákra sokkal kevésbé jellemző az igénytelenség, és a szemetelés. Ha elmész Lyukóba, ott is laknak nem romák is (szegények, embertelen körülmények között), de ők nem szemetelnek, ellentétben a romákkal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:48:08

@Bitang Inas: jahkerem..
jogallamban a vadlonak kotelessege bizonyitani..:-)

te vadolod a ciganysagot, bizonyits te:-)

Bitang Inas 2009.09.09. 13:58:23

@az igazi Sipi: kérdeztek töled valamit (nem én)..nem válaszolsz, csak tekeregsz...
elég is lesz ennyi.

köszönjük szépen.

zsuzsi28 2009.09.09. 14:17:28

Utoljára a kilencvenes évek végén készült az elítéltek etnikai hátterét vizsgáló börtönkutatás. Akkor a fogvatartottak nagyjából 30-50 százaléka volt cigány. A börtönökben tehát arányaiban valóban több a roma származású ember, mint azt társadalmi arányszámaik alapján várnánk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:33:34

@zsuzsi28: ezt masoltam be neked az elobb..
de ezek szerint megis olvasol indexet es mervadonak tartod a leirtakat..?;-)

zsuzsi28 2009.09.09. 14:42:56

@az igazi Sipi:
Nem, hiszen nagy része cigánymosdató, azonnal, és könnyen cáfolható.

A módszerektől függetlenül a kutatásokból az derült ki, hogy a társadalomban becsült számarányukhoz (6-8 százalék) képest sokkal több roma van a börtönökben. A számok azonban a kutatásokban jelentősen eltértek: Huszár László a kilencvenes évek végén végzett vizsgálatai szerint az elítéltek 30-35 százaléka, Póczik Szilveszter hasonló időszakbeli vizsgálata szerint az elítéltek fele roma.

1.) kis pontosítás: Póczik nem feléről, hanem 56,5%-ról írt. De még ez a legkisebb csúsztatás.

2.) Az Index cikke valamiért (na vajon miért?) “elfelejti” megemlíteni az újabb és, a cigányok “népességrobbanása” és elszemtelenedése miatt miatt, sokkal-sokkal csúnyább statisztikákat. Például a Dr. Kiszelyné Gábor Enikő-féle, 2006-os adatokat idéző tanulmányt. Az is 50% feletti részarányt mutat – még a legkevésbé “fertőzött” budapesti BV-intézményekben is 39% a romák részaránya, az északkeleti, cigányfertőzött vidékeken (Békés M. BV, Kalocsa, Jász N. Sz. BV Int.) meg egyenesen 70-90% (!). Aztán ott vannak a cigányok önbevallásai, mondjuk EZ (maga egy maffiózócigány(!) állítja azt, hogy tízből hét börtönbeli mokka). Meg, persze, az egyéb, árulkodó statisztikák; mondjuk az, hogy a 2006-os és 2007-es statisztikák szerint Budapesten a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány.

zsuzsi28 2009.09.09. 14:45:41

A HírTV korábbi Célpont műsorában elmondták, hogy egy nem nyilvános rendőrségi statisztika szerint a fővárosban 17 életellenes bűncselekményt követtek el 18 év alattiak az elmúlt két év során, ezekből 14-et cigányok. Szép arány, ugye? A másnap reggeli híradóban ezt a tényt szintén elismételték. Az INdex mosdató cikke szerint nem jellemző a cigányokra az életellenes bűncselekmény. Jó hogy! Hiszen Szögi Lajos is saját magát verte agyon.

A műsor megtekintése kifejezetten ajánlott mindenkinek, mert sok egyéb, hasonló információ és igaz történet is elhangzott benne. Az adás honlapján is körülnézhetünk. YouTube-videók legalul.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:57:00

@zsuzsi28: de ugye tisztaban vagy vele, hogy ez az irasod boven kimeriti a rasszizmus definiciojat?:-)

en azt mondom ugyanis, hogy aki buncselekmenyt kovet el, annak bunhodnie kell.
te azt mondod, a ciganyok jogait korlatozni kell, mert kulonben buncselekmenyeket fognak elkovetni.

ez bizony rasszizmus.

szoval az altalad hajanal fogva elorangatott es a sajat allitasod alatamasztasara elferditett adatok igy hiteluket vesztik azon egyszeru oknal fogva, hogy a ciganysagot mint egyseges, mocskos, bunozo hajlamu es alantas embercsoportot mutatod be. innen semmilyen korulmenyek kozott nem lehet igazad civilizalt orszagban.

senii nem allitja, hogy nincsennek problemak.
senki nem allitja, hogy a szocialis perfireriara szorultak kozott tulreprezentaltak a ciganyok.

kettonk kozott az az alapveto kulonbseg, hogy neked eleg megoldas gyanant rasszista lozungokat hajtogatva a ciganysagot, mint etnikumot en bloc elitelni, nekem viszon tez keves, mert nemhogy nem oldja meg a kialakult helyzetet es a felmerult problemakat, hanem elmelyiti azokat.
az, hogy azt hangoztatjatok, hogy a ciganyoik gyakorlatilag megerdemlik a tobbsegi tarsadalom altal kikenyszeritett helyzetuket - mert mocskosak, mert nem akarnak dolgozni, mert segelybol elnek, mert hangoskodnak, barmi - nem kinal semmilyen megoldast. csak es kizarolag a gyuloletet es ellenteteket melyiti el.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:57:42

@zsuzsi28: jahat nem nyilvanos statisztikakat en is tudok gyartani akar a hirtvrol, akar a celpontrol..
aztan majd hivatkozok ra:-D

egyenlítő 2009.09.09. 19:52:42

A börtönönlakók döntő többsége cigány.
Bezzeg a cigányokat nem zaklatják a bűncselekményekért!

A cigányok a segélyekért szülnek.
A gyivikben csak cigánygyerekek vannak.

Felelőtlenek, egyik napról a másikra élnek.
Gumikalapáccsal veri a magzat fejét, a gyerek ötéves korára kiderül, hogy fogyatékos, gondozásba adják, majd a szomszéd két év múlva kiveszi, és osztoznak a gondozási díjon. Micsoda tervezés!

Azért érdekesek ezek a cigányok.

zsuzsi28 2009.09.09. 20:17:28

Bocsánat sipi (ezt a helyzetet is a hozzád hasonlóaknak köszönhetjük)

Kilopják a vidékiek szemét! Kaszával támadnak a tolvajok

Van olyan település, ahol nem ajánlott kiszállni az autóból – a vasvillás, kigyúrt tolvajokkal szemben tehetetlenek a gazdák, akik a rendőröktől várnak segítséget.

– Hat-nyolc kigyúrt fiatalemberrel szemben kevés esélye van a gazdának; a terménytolvajok évente sok tízmillió forint kárt okozhatnak a termelőknek – mondta szerdán a Sonline.hu-nak Szabó Tamás, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) megyei elnöke.

Úgy látják: Somogyban tarthatatlanná vált a helyzet. Ezért a Magosz a jövő héten megbeszélést kezdeményez több szakmai szervezettel; az egyeztetésbe be akarják vonni a rendőrséget, a polgárőrséget, s a megyei kisebbségi szervezet több vezetőjét is. (a cikkben a kulcsszó az itteni “kisebbségi szervezet” – vajon mi szükség lenne az OCÖ-re akkor, ha nem cigányok lennének az elkövetők? Attól még az Index tovább fog hazudozni arról, hogy szegííííny romák nem is bűnöznek.)

– Van olyan terület, ahol nem ajánlott kiszállni az autóból – jegyezte meg Szabó Tamás, aki az utóbbi napokban Csurgó, Iharos, Szabás, Nagybajom, Babócsa és Barcs környéki terménylopásokról értesült. – A vasvillás, kigyúrt fiatalokkal nem lehet mit kezdeni. Ezek már nem kispályás csapatok; terepjáróval, kisteherautóval járják a megyét.

Szabó Tamás kifejtette: az utóbbi időben megszaporodtak a terménylopások. A kistermelők gyümölcsöseit fosztogatják, de az erdőket és a kukoricatáblákat sem kímélik a tolvajok. Máskor a gazdaságokban használt kapálógépet, fűrészt emelnek el. Szabó Tamás szerint a jelek gyakran arról árulkodnak, hogy szervezetten folyik a lopás.

– S ilyenkor olyan érzése lehet sokaknak, hogy nem létfenntartásra kell a termény vagy a gép, hanem eladásra – húzta alá Szabó Tamás. (Persze hogy arra. Ez (is) egy maffia. attól még falvédőink megélhetési bűnözésről meg “jáj szegínek, különben éhenhalnának”-ról fognak vinnyogni…)

– Elég volt a lopásból – hangsúlyozta Szabó Tamás. Ezért a jövő héten tárgyalást kezdeményez a Magosz. Erre Mergancz Sándor ezredest, megyei rendőr-főkapitányt is meg akarják hívni.
(Sonline)

zsuzsi28 2009.09.09. 20:23:09

@az igazi Sipi:
Kikérem magamnak, nem vagyok rasszista. És nem minden cigányra vonatkoznak a megállapításaim, csak sajnos, sajnos jelentős részükre. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, velük semmi bajom.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:32:04

@zsuzsi28: ezt nem te dontod el, hanem a tetteid es a szavaid..:-)

amit es ahogy te mondasz, arra bizony tokeletesen illik a rasszizmus definicioja. nyugodtan nezz utana:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:44:52

@zsuzsi28: nekem mi kozom ehhez?
en nem lopok..

sot mi tobb, azon kevesek koze tartozom az orszagban, aki a hatan viszi az egeszet, eltartva ezzel a kicsit tobb, mint 8 millio kitartottat..
ciganyt, nem ciganyt, nyugdijast, tanulot, rendort, tuzoltot, katonat, pedagogust, adocsalot, minimalberes svarcmelost, stb..:-)

de latod, mar megint csunyan altalanositasz..
de teny, hogy az altalad kovetett ideologia gondolkodasbol nem elne meg:-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:46:39

@zsuzsi28: egyebkent aranyos, ahogy egyik pillanatban ciganyozol, aztan kikered magadnak a rasszista jelzot..:-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:48:20

@zsuzsi28: Kulturális rasszizmus
A hagyományos rasszizmus mint tudománytalan elmélet elutasítása után a modern rasszizmus magába foglalhatja a más „kultúrákkal” szembeni megkülönböztetést is. Példa: „A cigányok sokat lopnak.”, „Az arabok nőgyűlölők.”, „Az afrikaiak különösen agresszívek.”, „A zsidók mindig hazudnak." Étienne Balibar francia filozófus a rasszizmusnak ezt a formáját „rasszok nélküli rasszizmus”-nak nevezi. Az ilyen feltevéseknek lehet statisztikai alapja, azonban az általánosítás megbélyegzi a közösség negatív tulajdonsággal nem rendelkező tagjait is.

erted, ugye..?:-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 21:10:02

@az igazi Sipi: TUdod hogy mi az a rassz te paraszt? Jézus, tényleg csak tekeregsz mint a kígyó, nem lehet megfogni... Mármint szembesíteni téged az igazi tényekkel. A rassz egy népcsoport, etnikum, de ha most nem pontos definíciót idéztem, nehogy nekem ess. Az nem rasszizmus, hogy ha megutáltatja velünk magát a TETTEI következményében egy csoport, és nem pedig azért utáljuk mert barna a bőre vagy hogy az ősei Indiából származnak. ÉN a cigány melóst mindig előreengedtem/engedem a buszon, ha kezet nyújt megfogom, köszönését viszonzom, ugyanúgy tisztelem mint bármelyik más kenyérkereső embert. De a putris g*ec* segélyből élő rablók közül nem egynek odabólintottam már. Basszus, de fel tudsz húzni...
Zsuzsi, hagyd szerintem a picsába, elmebajt okoz ez a fazon. Vak, hadd maradjon vak, leszarom, csak nehogy a fene nagy félelmet nem ismerése miatt megrakják vagy 2 roma(hogy ne csak cigányozzunk:)) Jó éjt mindenkinek.

ncivadasz 2009.09.09. 23:05:04

@krüger: Nem én mondtam én csak idéztem.
A fideszes cigu most érzi,hogy milyen korpa közé keveredni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 23:33:18

@birorichard:
Hát, szerintem a rasszizmus lényege azért ennél összetettebb, bár a tettek hangsúlyossága fontos. A rasszizmus valami olyan dolog, amikor bizonyos csoporthoz tartozó emberek tetteit általánosítod az egész csoportra, kihangsúlyozva a negatívumokat (legalábbis jelenleg itt tartunk, de a pozitívumok általánosítása is ugyanolyan rasszizmus). Szóval a szőke nők hülyék állítás legalább annyira rasszista, mint a cigányok bűnözők. Arról nem is szólva, hogy a cigányok Indiából származnak kijelentés is ugyanolyan rasszista (pedig rosszabb, mert nulla az igazságtartalma), mint a cigányok bűnözők.

avram iancu 2009.09.10. 01:53:51

@az igazi Sipi: sipike, nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy valóban a cigányok tartják-e el a magyarokat, mivel a magyarok ugye adócsalók.

avram iancu 2009.09.10. 02:11:30

Cigánybűnözés, cigánybűnözés, mondd ki bátran, cigánybűnözés.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:30:19

@az igazi Sipi: nem tudok olyan emberrel érdemben vitatkozni, aki az állampolgárságot keveri a származással...
És az is egy s.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:31:55

@kovi1970: ezzel egyet is tudok érteni. Csak azt is vegyük figyelembe, hogy egy létező problémát hozott föl - a maga igen bunkó módján.
Intelligensebb ember nem is merte volna megtenni.

zsuzsi28 2009.09.10. 08:34:11

@az igazi Sipi:
Én nem azt mondom, hogy "a cigányok lopnak", hanem azt, hogy számarányukhoz képest sok közöttük a megélhetési bűnöző + ezek is egyre szemtelenebbek. Ha nem lenne gond a cigányság EGY RÉSZÉVEL, akkor nem tartanánk itt, nem beszélnénk "cigányproblémáról", nem lenne "cigánykérdés", nem lenne mosdató cikkfolyamat az Indexen. Minthogy nem beszélünk "svábproblémáról" sem. Ha beszélünk egy problémáról, azt jelenti, hogy létezik. Ha létezik, annak oka van. És nem a csípőből ellenséges, rasszista magyar többségi társadalom az oka, hanem a cigányság. Akármennyire is próbáljátok ti ezt a többségi társadalomra kenni.

Loglift 2009.09.10. 08:35:31

@az igazi Sipi:

Senki nem állított, olyat, hogy a MINDEN cigány bűnöző, vagy azt, hogy minden cigánnyal probléma van!
Azt állítjuk, hogy a nagytöbbségük bűnöző, vagy bűnöző hajlamú, nem képes, vagy nem akarja elfogadni a társadalmi együttélés alapvető szabályait, és szerintünk ez nem a szociális helyzetük miatt van így.
A tisztálkodás nem szociális kérdés, a megfelelő illemhely használata nem szociális kérdés, a gyerekek iskolába járatása nem szociális kérdés, a nyilvános helyeken az alapvető emberi és társadalmi normáknak megfelelő magatartás NEM SZOCIÁLIS kérdés!!! A kiskorúak bűnözésre nevelése és kényszerítése NEM SZOCIÁLIS KÉRDÉS!
Legalábbis nem itt Magyarországon, a 21. században.
Ezeket nyugodtan cáfolhatod és tagadhatod, de attól még makacs tények maradnak és nem változnak!!!

Ezért ezt a problémát nem lehet sem szociális, sem pedig (a tömeges előfordulás miatt) egyéni problémaként kezelni!
Véleményem szerint, ezt megfelelő törvényekkel és azok maximális szigorral történő betartatásával RÁ KELL KÉNYSZERÍTENI a cigányságra!
Milyen világ az, ahol a kisebbségnak olyan jogai vannak, melyek korlátozzák a többség jogait???

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:37:00

nincs itt senki, aki tanult volna romológiát, hogy felhomályosítson minket?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:04:54

@Loglift: ugy hivjak kis baratom, hogy liberalis demoracia..:-)

aholis az egyen szabadsagjoga tobbet er, mint a tobbseg dontesi joga, ezert azt korlatozza.

es ez a kormanyzati forma van ervenyben a vilag fejlettebb reszen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:05:36

@kekecke: jo kifogas, de nekem ugy tunik, inkabb az ervek hianya tesz vitakeptelenne, nem az en kozmopolita vilagnezetem...:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:11:02

@zsuzsi28: akkor ebben az esetben miert szamit a szarmazasa?
a magyarok kozott ugyanugy vannak bunozok, ugyanugy vannak segelyre hajtok, ugyanugy vannak olyanok, akik leutnek 500 forintert, ugyanugy vannak, akik ellopjak a biciklidet, ugyanugy vannak, akik hangozkodnak..
tehat ebben az esetben a szarmazas abszolut irrelevans.

_neked_ miert szamit a cigany szarmazas, ha nem vagy rasszista?
miert tamadsz nekem azert, mert azt mondom, hogy nem a szarmazas, hanem az elkovetett tettek alapjan kell megitelni az embereket es nem tomoegben, csoportban, hanem egyenenkent, fuggetlenul a szarmazasuktol es a statisztikaktol?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:24:03

@Loglift: egyebkent te tudsz olyanrol, hogy valaki mentesult a jogi felelossegrevonas alol azert, mert cigany?
hogy mas jog vonatkozik ciganyokra, mint nemciganyokra?

en ugyanis ilyenrol nem tudok...

zsuzsi28 2009.09.10. 09:25:39

Benácult a Gondola is: "Nyomorékká teszik újszülöttek százait?"

A langyfideszes Gondolára nehéz azt mondani, hogy náci lap lenne.

Nézzük, mit írtak januárban!

Figyeljük meg, hogy a portál saját információira hivatkozik, amikor arról értekezik, hogy nyomorítják meg utódaikat.

Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.

Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.

Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.

A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.

A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.

A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.

A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.

Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak.
(Gondola - Ny. J.)

zsuzsi28 2009.09.10. 09:31:18

@az igazi Sipi:
Igen, magyarok között is van. De a lakossághoz viszonyított számarányukhoz képest a romák ebben felülreprezentáltak, a mélyszegénységben élő nem romákhoz képest is. Ennek kell, hogy legyen valami speciális oka, hogy rájuk ez hatványozottan jellemző. Érted? Éppen ezért beszélünk cigányproblémáról, a liberálisok is, hiszen ha csak ugyanannyi lenne szármarányukhoz képest a bűnöző, késelő, lincselő, terménylopó...stb, akkor nem lennének "kiemelve". Azt még a legelvakultabb cocciológusok sem vitatják, hogy számarányukhoz képest felülreprezentáltak a bűnözésben, különösen a vagyon elleni bűncselekményekben, és a késelős sztorikban, valamint a 20.000.-Ft. alatti szabálysértési értékre elkövetett vagyon elleni cselekményekben. A mélyszegénységben élő nem romákhoz képest is azok. Tehát VAN PROBLÉMA. Amikor a miskolci rkap. azt mondta, hogy az elmúlt két hónap kb. 200 rablását mind cigány követte el, nem véletlenül mondta. Ezzel tenni kell valamit, de sürgősen. és ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, végképp nem. De számarányukhoz képest sokan azok.

avram iancu 2009.09.10. 10:33:39

@az igazi Sipi: nem hiszem, hogy hülye kérdés az, hogy ki tart el kit. valószínűleg minden ezen múlik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 10:39:15

@zsuzsi28: de magyarazd mar el nekem, hogy minek neked a statisztika?
mit akarsz kezdeni azzal a tennyel - amit sneki nem tagad - hogy igen, a ciganysag a szocialis helyzetenel - es nemileg az igazsagszolgaltatas diszkriminacioja miatt is, mert a cigany mindig sulyosabb buntetest kap es kevesebb bizonyitek alapjan is elitelik, nyugodtan lehet nezni a statisztikakat.. - fogva felulreprezentalt a bv intezetekben.

de szerinted ebben hol a megoldas? ez egyetlen dolgora jo: az _osszes_ cigany ellen uszitani, fuggetlenul attol, hogy jo ember, vagy nem jo ember. ugyanis az altalanositas csak arra jo, hogy ne kelljen gondolkodni, az ellensegkep konnyen beazonosithato legyen. termeszetsen ez csak illuzio lesz, tehat ugyanugy ha eggy emberrol el akarod donteni, hogy jo ember, vagy nem jo ember akkor meg kell ismerned hozza, de az altalad kovetett vezerelvek a jo emberek kozul kizarjak a ciganysagot es/vagy megnehezitik a joemberek halmazaba keruleset egy ciganynak.
ettol kezdve pedig a ciganysag helyzetet meg tovabb rontjak, ezzel meginkabb belehajszolva abba, hogy kitaszitottkent ugy viselkedjenek, ahogy az kitaszitottaktol a sajat eletbenmaradasuk erdekeben elvarhato.

nekem ez a problemam mindossze...

es itt mindenki nagyon aranyosan letagadja, aztan megmagyarazza, hogy miert rasszista..
ahogy az orszag jelentos resze ezt teszi.

es amig ez nem valtozik, addig a ciganysag nem fog tudni beilleszkedni. ugyanis mi magunk nem hagyjuk.

azok az emberek veszelyesek, akinek nincs veszitenivalojuk. a ciganysagnak nincs, hiszen eselye sincs a tobbsegnek legalis munkat talalni, pont a szarmazasa miatt. egy melyszegenysegben elo magyar azert vigyaz arra, hogy ne legyen priusza, mert meg jo esellyel kaphat munkat, ahova kell az erkolcsi. a cigany nem kaphat ilyet, tehat nincs veszitenivaloja, egyszeruen le fogja szarni, van-e erkolcsije, vagy nincs. es ez a magyarorszagi diszkriminacio es megkulonbozt6etes miatt van. sajnos az orszag jelentos resze - ahogy az itt hozzaszolok engem es nezeteimet ostorozo resze - ugy gondolja, hogy _helyenvalo_ az, hogy a ciganysagra ugy tekinetenek, mint bunozo nepcsoportra, hogy mar az iskolaban elkulonitsek a magyaroktol, hogy csakis rosszabb minosegu munkakat kephat, azt is jellemzoen csak feketen, nem bejelentve, hogy ha van legalabb egy magyar versenytarsa egy munkahelyen, akkor elobb fogjak felvenni amagyart kepessegeitol fuggetlenul.

ezek a tenyek.
es ezek az okai azoknak a _tuneteknek_, amiket ciganybunozeskent emlegettek...

tehat akar tetszik, akar nem, a tobbsegi tarsadalomnak kell a kisebbseget segiteni az integracioban. el kell fogadni, hogy a cigany is ember, pont ughyanannyit er, mint barki mas, pontosan ugyanugy az emberi kvalitasai alapjan kell megitelni.

az pedig, hogy igazolhatatlan remtortenetekkel probaljatok a ciganysagot meginkabb ellehtetleniteni, az mindennek a legalja. a gyulolet, ostobasag es a rosszindulat kikristalyosodasa.

ugyanis annak a ciomeres fasznak az allitasara _nincs_bizonyitek_

az pedig, hogy mindenfele bizonyitek nelkul, csak azert, mert ciganyokrol van szo kapasbol elhiszitek es valosagkent kezelitek az ilyen urban legendeket, majd az egesz nepcsoportra altalanositottok, az a sajat emberi jellemgyengesegeteket es gondolkodasra keptelensegeteket jelzi, semmi mast.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 10:48:15

@zsuzsi28: jo lenne egyebkent, ha kicsit kepezned magad politologiabol..
ugyanis van kulonbseg a fasizmus, nacizmus es rasszizmus kozott.

a gondola nem benacult, hanem a gondola rasszista.
a kurucinfo a naci, mert ok a fasiszmust, antiszemitizmust es a rasszizmust keverik a nacionalista fajelmeletekkel, tehat ok allnak legkozelebb ideologiailag es retorikailag ahhoz, amit annakidejen hitler muvelt az nsdap elen weimarban/nemetroszagban.

tehat jo lenne a politikai definiciokat ertelemszeruen, jozanul, gondolkodva hasznalni, azok ugyanis nem sertesek. a jobbik is veri a segget a foldhoz, mint valami hisztis hulyegyerek, amikor lefasisztazak, pedig az altala kepviselt, nacionalista ertekeken nyugvo, centralizalt, a kisebbsegek karara megvalositott rendpartisagnak a neve fasizmus. egyszeruen igy hivjak.

tehat ugy velem, ,vegre ideje lenne ertelembol es nem erzelembol politizalni...

plane annak fenyeben, hogy ahogy elnezem, a ket leggyakoribb erzelem ebben az orszagban a politikaval kapcsolatban a felelem es a gyulolet...

avram iancu 2009.09.10. 11:28:55

@az igazi Sipi: még mindig nem válaszoltál arra, hogy ki tart el kit. ez egy nehéz kérdés szerinted?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 11:37:40

@avram iancu: a versenyszferaban dolgozo, teljes jovedelmukkel bejelentett adofizetok - szamuk 1.6-1.8 millio - tartjak el az osszes tobbieket.

avram iancu 2009.09.10. 11:44:56

@az igazi Sipi: milyen nemzetiségű emberekről van szó?

Loglift 2009.09.10. 12:32:25

@az igazi Sipi:

Mi ezzel az egésszel a célod?

Miért jelenti számodra az, hogy ha valaki a nagytöbbségről az általánosan jellemzőről beszél, hogy MINDEMNKIRŐL beszél?

Mégegyszer kihangsúlyozom:

NEM, ismétlem NEM minden cigánnyal van probléma, hanem a cigányok nagytöbbségével!

A liberális(?) politika csak egyre jó, hogy elmismásolja, hogy elkenje az igazi problémákat azzal, hogy aki nem egyéni szinten akar minden ember problémáját megoldani azt már rasszizmussal vádolja!

Miért rasszizmus az, ha én olyan törvényt hoznék, hogy aki nem tisztálkodik rendesen, azt "kényszer tisztálkodásra" kötelezném, aki nem járatja rendszeresen iskolába a gyerekét attól elvenném, állami intézménybe járatnám és a segélyt is megvonnám tőle?
Miért van az, hogy ha cigányok ellen követnek el bűncselekményeket, akkor azonnal rasszista indítékot sejtenek, sejtetnek mögötte, és világgá kürtölik, hogy cigány az áldozat, viszont ha cigány a gyanusított azt nem szabad említeni?
Miért nem lehet egy körözésben a személyleírásnál nyilvánosan közölni, hogy az elkövető sötét vagy kreol bőrű?
Az éppen olyan jellemzője, mint a hajszín, a szeme színe vagy a magassága? - látod ebben az esetben például több jog illeti meg a cigányt mint a nemcigányt!

De mégegyszer feletszem neked a kérdést:
Mi a célod azzal, hogy olyan emberekkel vitázol, és olyan embereket próbálsz meggyőzni, akik nálad jóval több személyes tapasztalattal, és közvetlen benyomással, ezáltal nagyobb rálátással és tudással rendelkeznek a témában?
Miért küzdessz, itt állandóan a lényegtelen apróságokon lovagolva mások hozzászólásaiban, cinikusan kiforgatva vagy elkerülve a hozzád intézett kérdések lényegét, és elterelő válaszokt adva?

Mit gondolsz, mit tudsz ezzel elérni?

Azt hiszed meg tudod azt változtatni amit látunk, hallunk éerzünk, átélünk nap mint nap?

Azt akarod mondani nekünk, hogy süketek, vakok, értelmileg fogyatékosok, felelős gondolkodásra képtelenek vagyunk?
Azt akarod nekünk, bebizonyítani, hogy nem vagyunk felnőttek?

Hogy itt mindannyian, - akik személyes tapasztalatok alapján szólunk hozzá - tévedünk?
CSAK te vagy itt EGYEDÜL aki helyesen és jól lát mindent?

Nem, godolod, hogy a "mindenki hülye körülöttem, csak én vagyok normális" gondolkodásod némi ÖNVIZSGÁLATra adna okot?

zsuzsi28 2009.09.10. 13:21:42

@az igazi Sipi:
Kiforgatod a szavaimat, és rettentő kicsinyesen kötözködsz, valamint érzékelhetően fingod sincs a valós hazai helyzetről. Te is csak egy elméleti megélhetési álliberális jog(?)védő vagy, semmi több. Ti okoztátok a legnagyobb károkat ennek az országnak, mégis mi szívunk, nem ti. Tudom, hogy mi a különbség az egyes fogalmak között, ha nem veszed észre az iróniát, az a te bajod. A "benácul" kifejezés csak egy humoros szó, amit szoktunk használni. Mindenki érti. Rajtad kívül. De ez legyen a te bajod. Remélhetőleg az összes álliberális, a cigányokat a nyomorba bebetonozó jogvédő eltűnik a fenébe nemsokára.
Ja, és hogy a cigányok nem kapnak munkát. Olvasgass egy kicsit, hogy hányan panaszkodnak, hogy felajánlották a munkát, és nem mennek el dolgozni. Nem nem kapnak munkát, hanem sokan közülük NEM AKARNAK dolgozni, nagy különbség. És ezek a tények. Nem a te hadoválásod. Ezt meg csak te erőlteted, hogy minden cigánnyal bajunk van, fenét.

zsuzsi28 2009.09.10. 13:23:56

@az igazi Sipi:
Hetiválasz. Ott szépen leírja, hogy van bizonyítéka. Miért nem olvasol, mielőtt tényként írsz valamit? Különben több lap is írt már erről + mszp-s (!!!) képviselő ugyanezt lenyilatkozta Moldovának, tehát legalább 5 különböző médiában megjelent már ez a hír az edelényi pm-er bejelentése ELŐTT. Akkor miért nem háborodott fel senki? Moldovát ne perli senki? Vagy a neki nyilatkozó Riba Istvánné mszp-s képviselőt?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 13:34:49

@zsuzsi28: egyszeruen alapveto tarsadalomtudomanyi es politologiai ismereteid hianyoznak.

es hiaba mondod, hogy nincs minden cigannyal bajod, ha ennek az ellenkezojet jelenti az, amit leirsz.

ugyanis te folyamatosan az altalad irt komentek azt jelentik, hogy igen, vannak rendes ciganyok, de a ciganyok alapvetoen bunozok, koszosak, hangosak, osszeferhetetlenek, stb., sot, azt is allitod, hogy nemhogy joghatranyban lennenek, de meg olyan elojogokat is elveznek, ami mast nem illet meg. lehet, hogy mast akartal irni, de amit irsz, az ezt jelenti.

es egyszeruen nem fogod fel, hogy ez rasszizmus. ugyanis az egyen megitelese szarmazastol fuggetlen. en nem a bunozoket vedem, en az embert, mint individuumot vedem. fuggetlenul atol, hogy minek szuletet. a bunozo cigany pont ugyanugy bunozo, mint a bunozo magyar, ugyanis a szarmazasa abszolut lenyegtelen. tehat nem kell kulon a cuganysagra jogalkotni, marpedig a hozzaszolasodbol - es azokbol, akik szinten engem tamadnak - az jon le, hogy kulon, a ciganysagra szabott jogalkotas kellene.

urban legendekre, rosszindulatu szobeszedekre alapozva jelentsz ki tenykent valotlan dolgokat.
teljesen termesztes, hogy a kovetkezteteseid rosszak. ezen kivul neked tovabbra is megoldasnak szamit az, hogy egy nepcsoportot beallits ellensegkepnek - a keves kivtelevel egyutt.. holott ez nem megoldas, hiszne eppen ez a sunyi gondolkodasmod volt az, ami ezt a helyzetet eloidezte es ezt akarjatok most hivatalossa tenni, torvenyi erore emelni. nem fog menni.

a jog nem prevenciora, hanem megtorlasra epul. es a ciganysagot sem lehet ugy kezelni, hogy bunozesre hajlamosak, ezert nagyobb felugyeletet kell kapniuk, hiszen ameddig nem kovet el valaki buncselekmenyt es ez nem bizonyosodik be minden ketseget kizaroan, addig _artatlan_.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:08:35

Anyám borogass! Beszedtél valami nagyon erőset? Mikor írtam én olyat, hogy külön jogalkotás kellene a cigányokra? Honnan jönnek neked ezek? Olvasd már vissza: írtam én ilyet???

zsuzsi28 2009.09.10. 14:10:32

@az igazi Sipi:
Te pedig az edelényi polgármestert illeted nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, de azt szabad. Te nem várod meg, hogy tudja-e bizonyítani, hanem egyből, kapásból, helyből ítélkezel felette. Hogy is van ez? Neked ezt szabad? Kettős mérce? Ja, megszoktam.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:13:02

@az igazi Sipi:
Bár nem írtam erről, de valóban élveznek előjogokat = pozitív diszkrimináció. Hogy mennyiben helyes ez az út, vagy sem, arról is lehetne hosszan értekezni, de ez a legkevesebb, engem nem nagyon érdekel.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:16:02

@az igazi Sipi:
A származása lényegtelen a bűnözőnek. Igaz. Áldozatként miért nem az?

Loglift 2009.09.10. 14:23:04

@az igazi Sipi:

Mi a célod azzal, hogy olyan emberekkel vitázol, és olyan embereket próbálsz meggyőzni, akik nálad jóval több személyes tapasztalattal, és közvetlen benyomással, ezáltal nagyobb rálátással és tudással rendelkeznek a témában?

Mit gondolsz, mit tudsz ezzel elérni?

Azt hiszed meg tudod azt változtatni amit látunk, hallunk érzünk, átélünk nap mint nap?

Azt akarod mondani nekünk, hogy süketek, vakok, értelmileg fogyatékosok, felelős gondolkodásra képtelenek vagyunk?
Azt akarod nekünk, bebizonyítani, hogy nem vagyunk felnőttek?

Hogy itt mindannyian, - akik személyes tapasztalatok alapján szólunk hozzá - tévedünk?
CSAK te vagy itt EGYEDÜL aki helyesen és jól lát mindent?

Nem, godolod, hogy a "mindenki hülye körülöttem, csak én vagyok normális" gondolkodásod némi ÖNVIZSGÁLATra adna okot?

katuss03 2009.09.10. 14:51:33

A index legutóbbi cigánymosdató cikkéhez szeretnék egy-két apró észrevételt fűzni.

Rögtön hivatkozza a jeles szerző az ilyen témában végzett felmérések eredményeit, utalva először Huszár László tanulmányára és az annak alapján megállapított 30-35 %-ra becsült cigány börtönpolpulációra. Érthetetlen okból a szerző nem tartotta fontosnak felhívni a figyelmet a tanulmány egyik végkövetkeztetésére (vagy csak arra számított, hogy a linket senki nem ellenőrzi, olvassa végig) amely szó szerint a következő: „Az empirikus adatokat összefoglalva elmondható, hogy a romaság - a definíciós és módszertani bizonytalanságoktól függetlenül - példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben.”

Ehhez hozzá lehet tenni: akkor milyen mértékűnek tekinthető a Póczik által megállapított mintegy 56%?

Érdemes itt megemlíteni a „A cigány per” című tanulmányt és annak egyik (12-es) lábjegyzetét, amely utal az ilyen felmérések egyik érdekes elemére: „Igen tanulságos ebből a szempontból Huszár László vizsgálata, amelyben összehasonlította a börtönnépességben a romák öndefiníciója alapján számított, illetve a börtönparancsnokok által becsült számukat, és extrém 62 százalékpontos (13%, illetve 75%) eltérés mutatkozott a kettő között. Huszár i. m. 149–150. o.” A index meglepő módon hallgat erről az adatról, pedig ez is az általa hivatkozott tanulmányból származik, talán ezért teszi ezt, mert egy tapasztalt börtönparancsnok nyilván elég pontosan meg tudja becsülni a cigányok arányát.

A következő felvetés ismét egy pofátlanul hazug mondattal operál: „nem igaz az az állítás, hogy a cigányok indulatosabbak lennének másoknál.” Nem kell feltétlenül a mindenki által jól ismert bűncselekményekre (Olaszliszka, stb.) utalni ahhoz, hogy belássuk, a cigányokra jellemző a primer érzelmek által vezérelt viselkedés, a vadállati kegyetlenség, kontrollálatlan, szükségtelen erőszak – az igazi indulati bűncselekmények. A cigányok indulatmentességéről elég képet ad egy-egy játszótéri gyermeknevelés (Mezítlábas, cigarettázó, tehénszerűen elhízott cigányasszony üvöltözik: Vanessza! Hogy a p***mat szopnád ki! Na basztasd már a Ricsit, te kis csicska!) esetleg egy cigánylagzi, ahol holtrészeg cigányok rendre összeverekednek. A cikk – szintén felmérésre hivatkozva – megállapítja a cigányok sajátos erényét: „családban a romák sokkal kevésbé ölnek” – ami egyébként ismert tény, hiszen elsősorban magyarokat gyilkolnak meg brutálisan. „Ellenben a roma családokra jellemző a nagycsalád, ahol több generáció is együtt él, többen vannak, és így a gyilkosság megelőzésére nagyobb az esély, hiszen az elkövető felett nagyobb a kontroll, hazudta Solt Ágnes, az OKRI munkatársa.”

Érdekes, hogy a nagy család kontrollja nem érvényesül, amikor magyar embert vernek agyon, mentősöket, tűzoltókat, orvosokat, tanárokat bántalmaznak hordákba verődve. Akkor - meglepő módon nincs egyetlen olyan, aki megakadályozná a cigányok őrjöngését.

„Eltérést tapasztaltunk roma és nem roma származásúak között aszerint is, hogy az áldozat és elkövető között milyen viszony volt a gyilkosság előtt. A roma származású elkövetők a nem romáknál kisebb arányban ölték meg áldozatukat azért, mert korábban konfliktus állt fenn közöttük. Így cáfolható az a feltételezés, hogy a romák impulzivitása, érzelmi alulkontrolláltsága miatt elkövetett emberölések gyakoribban lennének, mint a magyarok körében hasonló okból elkövetettek” hazudik ismét Solt Ágnes.

A csúsztatás szép példája ez is, hiszen mindenki tudja, miről van szó: a cigányok jelentéktelen, vélt vagy valós sérelmük miatt is pillanatok alatt megszabadulnak minden önkontrolltól, fellépésük zabolátlan agresszióba fordul másodpercek alatt.

A cigányok „nem indulatosságáról” beszédesen szól a már fent hivatkozott „Cigány per” is: „Két roma család közötti „leszámolás” ügyének tárgyalásakor pedig egyenesen minden erélyére szüksége volt a bírónak a bíróság és a tárgyalás tekintélyének megőrzése érdekében.”, ugyanitt: „A másik eset egy büntetőügy volt, amelyben mind az elkövetők, mind a tanúk, mind pedig a sértettek romák voltak. Az egymással hosszabb ideje perben és haragban álló két roma család között a tárgyalás tömegverekedésbe torkollott.”

(Megjegyezném, mindenképpen érdemes a fenti tanulmányt is átböngészni, sok érdekes dolog található még benne.)

Következőkben a már jól ismert magyarázkodás jön: „Az egyik legerősebb hatással a rossz társadalmi helyzet lehet: Dr. Tauber István kriminológus már 1982-ben amellett érvelt, hogy a bűnözés nem etnikai, hanem szociális kérdés. Elemzése szerint a a cigányság bűnözésének mértéke semmivel sem nagyobb, mint más, hasonló társadalmi helyzetű csoportoké.”

Erre a tanulmányra szívesen hivatkoznak a cigányfajvédők. Talán nem tűnt fel nekik, hogy 1982 óta eltelt pár év. Az akkori társasdalmi, gazdasági viszonyokat nem is lehet hasonlítani a maiakhoz, majd’ 30 éves szociológiai felmérés még egy kisebb változásokat megért társadalom/ország esetében sem kezelhető erős fenntartások nélkül. (Tisztázni kellene pl., hogy jelenleg kik a cigányokhoz „hasonló helyzetű csoportok”, mekkora ennek a csoportnak a létszáma, milyen életmódot folytatnak általában, stb.) Érdemes észrevenni, hogy a cigányfajvédők előszeretettel hivatkoznak olyan tanulmányokra, felmérésekre, amelyek minimum tíz évesek, holott nyilvánvaló, hogy a cigányok társadalomellenes viselkedésében az elmút tíz év alatt is jelentős „fejlődés” volt tapasztalható – hála a liberális, mindenért a többségi társadalmat hibáztató politikának.

„Szerepet játszhat az alacsony iskolai végzettség: Huszár László és Póczik Szilveszter már idézett börtönfelméréseiből az derült ki, hogy az alacsonyabb iskolázottságúak és elsősorban a fiatal férfiak börtönbekerülési esélyei jóval magasabbak, mint minden más csoporté.”

Számtalanszor bebizonyosodott: a cigányok a tanulást sem tartják fontosnak, az igyekvő cigánygyerekeket maguk közül kivetik. Szónoki kérdés, de mit tehet még a társadalom az ingyen iskola, tankönyv, étkezés, stb. kívül. Elég nehéz persze a tanulás, ha a gyermekek és a szülők a tanárokat megverik, terrorizálják, fenyegetik. Ugyanazon elszegényedett, nehéz helyzetű települések magyar lakói, akik a térség ugyanolyan problémáival szembesülnek nap mint nap, iskolába járatják a gyermekeiket, figyelnek rájuk. A cigányokat egyszerűen nem érdekli a gyermekük eljövedő sorsa, szülői működésük kimerüla primitív majomszeretet néhány (meglehetősen káros) megnyilvánulásában („Megjött a segílyke, vegyí’ má’ a purgyéknak egy kis csipszet meg gumicukrot!”) Ugyan kinek a felelőssége, hogy az iskolába kerülő cigánygyerekek jelentős része nem ismeri (és természetesen nem tudja használni) a rajzpapírt, ceruzát, zsebkendőt, WC-papírt, fogkefét, nincs tisztában a testrészeivel (azaz kérésre nem tudja megmutatni az orrát, fülét, lábát, stb.), nincs meg az alapszókincse (nem ismerik az „előtte”, „utána”, „alatta”, „felette” stb. jelenését). Csak egy apróság: a cigányok a köztudatban úgy élnek, mint jó hallással megáldott, muzikális népség. Hány putriscigány szülő énekel a gyerekének, vagy mond mondókákat, esetleg mesél? A választ mindenki tudja, ez is a szegénységen múlik?

Ugyanakkor az alacsony iskolázottság nem jelent automatikusan bűnöző életmódot, nyilván mindenki ismer a környezetében tanulatlan, egyszerű, de tisztességgel élő, dolgozó embereket.

Az írás utolsó bekezdése igazán tanulságos és nem is igazán a tartalma miatt. „Lehet, hogy a szegény, iskolázatlan emberek, és a romák kriminális aktivitása is nőtt, ez azonban csak feltételezés, nincsenek adatok ennek alátámasztására, és cáfolatára sem.”

Tehát a cigányokat elmarasztaló, hibáztató, felelősségüket felvető kérdésekre nincsenek adatok, azok puszta feltételezések, de a jellegzetes cigánymosdató álláspontok igazolására – csodák-csodája – talált forrásokat, adatokat a szerző. Azt hiszem azonban, izzadságszagú erőlködése nem sokakat győzőtt meg – engem semmiképpen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:36:16

@zsuzsi28: mert ha a szarmazasa az oka annak, hogy ellene buncselekmenyt kovettek el, akkor az sulyosbito korulmeny.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:38:02

@zsuzsi28: igen, szabad, ugyanis kozszereplonek _kotelessege_ tobbet turni, mint egy egyszeri allampolgarnak - ezt egy precedens erteku itelet kimondasakor mondta ki a birosag indoklaskent, amikor is loppert daniel nyilvanosan lehazaarulozta medgyessi peter akkori miniszterelnokot.

hogy konkret legyek, ne menjen kurvanak aki nem birja, ha b@sszak:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:41:24

@Loglift: lehet, hogy tobb szemelyes tapasztalattal rendelkezel bizonyos dolgokban, de ez nem jelenti azt, hogy a megelt tapasztalatokbol helyes kovetkeztetest vonsz le.

mivel alapvetoen a ciganysaggal szembeni felelem es a gyulolet motival, igy a megallapitasaid hamisak. en erzelemmentesen kezelem a temat, igy joval objektivebb tudok lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:59:44

@zsuzsi28: a pozitiv diszkrimnacio lenne a megoldas a ciganysag problemajara...
ahogy az usaban a feketek problemajat az oldotta meg. a ciganysag mai helyzete leginkabb a 60-70es evekben tapasztalt afroamerikai problemara emlekeztet.

egyszeruen veszitenivalot kell adni a periferiara szorultaknak, ha elvarjuk a beilleszkedesuket. annelkul ugyanis nincs a buntetesnek visszatarto ereje. hogy konkret legyek, egy negativan diszkriminalt cigany pont leszarja a bortont, mert akar bortonviselt, akar nem, nem fog rendes munkat talalni.

Loglift 2009.09.11. 08:11:26

@az igazi Sipi:

"mivel alapvetoen a ciganysaggal szembeni felelem es a gyulolet motival, igy a megallapitasaid hamisak. en erzelemmentesen kezelem a temat, igy joval objektivebb tudok lenni"

Köszönöm, hogy ezt leírtad, talán ezen keresztül jobban meg tudom világítani, hogy miért ÁRTALMAS az általad képviselt álláspont a probléma kezelésében.

Látod Sipi, pont ezzel követed el a legnagyobb hibát! (és általában a fene nagy liberálisok is!)
Az emberek, attól is emberek, hogy érzelmeik vannak és azok (jelentősen)befolyásolják a döntéseiket.

Ha az érzelmeket figyelmen kívül próbálod hagyni egy konfliktus kezelése során, eleve CSAK HAMIS, rossz megoldást találhatsz.
Minden erőszakos konfliktus kirobbanásának az egyik fő oka, a felek érzelmeinek elhanyagolása vagy figyelmen kívül hagyása.
Nem gépek vagyunk, akiket előre megírt, pontosan kiszámítható algoritmusok vezérelnek.
Ha te ilyen világot szeretnél, akkor másold át magadat egy pendrive-ra és élj boldogan!

Próbáld csak meg semmibevenni, elfoljtani az emberek személyes érzelmeit, ezzel csak fojtást teszel a már égő kanócú puskaporos hordóra, ami csak még nagyobb rombanáshoz vezet és növeli a pusztítás mértékét!

Kapizsgálod, már, hogy miért írom itt már napok óta, hogy ezzel a hozzáállással igazából sokkal többet ártasz mint használsz? Ezzel csak olajat öntesz a tűzre!

Érted már? EMBEREK vagyunk!
Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL! - Ettől (is) vagyunk EMBEREK.

Loglift 2009.09.11. 08:32:14

@az igazi Sipi:

Mindenek előtt, mikor az írom, hogy cigányok, akkor természetesen NEM minden cigányra gondolok, hanem a cigányság túlnyomó többségére. Kivételek természetesen mindig, mindenhol vannak.

A pozitív diszkriminációról.

"egyszeruen veszitenivalot kell adni a periferiara szorultaknak"

Ez ÁLTALÁNOSSÁGBAN igaz is lehetne, csakhogy itt megint elköveted azt a hibát, hogy nem veszed figyelmbe a cigány származást.
Ez működhet a nem cigány származásúaknál akik nem a cigány közösségek értékrendszerében szocializálódtak.
A cigányoknak NEM TUDSZ veszítenivalót adni. Rengeteg példa mutatja ezt. Például az utóbbi évtizedek során vadonatúj lakásokba telepített cigányok mit műveltek a lakás alapvető berendezéseivel? Felszedték a parkettát, műpadlót, leszedték a tapétát kiszedték az ajtófélfát, leszerelték a vízvezetékek csöveit és eladták. Pedig akkor még munkájuk is volt! A faanyag nem fűtésre kellet nekik, mert központ fűtés volt a lakásokban.
(Ezt személyesen tapasztaltam diákkoromban, mikor Győrben a Bán Aladár úton hőmérsékletméréseket méréseket csináltunk a hőszolgáltató megbízásából a Meló Diákon keresztül.)

A cigányoknak (persze nem mindegyiknek csak a túlnyomó többségüknek) nincs igényük feljebb lépni!
Ha tehetnék, még ma is sátrakban élnének az erőben! Azokban a putrikban, lakásokban sem taranak tisztaságot és rendet, ahol most élnak. Még azon a szinten sem, ahol ez nem pénz kérdése lenne! A rend és a tisztaság NEM SZOCIÁLIS helyzettől függ. A szappan és a seprű nem költségvetési tétel még egy hajléktalannak sem!!!

A cigányok egyszerűen olyan nomádok, akik nem igazán akarnak szakítani ezekkel a gyökereikkel.

Ezért szart sem ér a pozitív diszkrimináció náluk, ahogy eddig sem ért semmit semilyen pozitív diszkrimináció.
Eddig is csak visszéltek vele, és ezután is csak vissza fognak vele élni!

Szerintem csak a megfelelő törvények meghozatalával és a lehető legszigorúbb betartatásával lehet kikényszeríteni (persze nem néhány év alatt) a cigányság beilleszkedését a magyar társadalomba!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:28:59

@Loglift: ettol meg nem leszel ember..
az empatia es a masokkal szembeni viselkedes tesz emberre.
ettol csak annyira vagy ember, mint sztalin, vagy hitler.
ok is gondolkodtak es ereztek. es pont ennek szetvalasztahatalansaga tette oket azza, amik voltak. ha nem tudod az erzelmeidet a jozan esz korlatai koze szoritani, akkor eppen hogy az embertol allsz legmesszebb.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:30:40

@Loglift: "Ez ÁLTALÁNOSSÁGBAN igaz is lehetne, csakhogy itt megint elköveted azt a hibát, hogy nem veszed figyelmbe a cigány származást."

ez nem hiba..
erted?
az, hogy nem vagyok rasszista, az nem hiba.
marpedig ha te figyelembe veszed a cigany szarmazast, akkor rasszista vagy. erted, ami tirok?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:48:02

@Loglift: de mondom..
itt a lehetoseg, hogy edeleny polgarmestere birosag elott bizonyitsa allitasait..

most ki fog derulni, hogy igaz, amit mond, vagy hazugsag. azt allitotta, vannak bizonyitekai. hajra...

vagy a birosagi itelet is csak addig erdekes, amig a te ideologiadat tamasztja ala?

Loglift 2009.09.11. 10:29:11

@az igazi Sipi:

Azt, hogy hitelrt és sztálint ide kevered azzal inkább nem is foglalkozom.

"ha nem tudod az erzelmeidet a jozan esz korlatai koze szoritani, akkor eppen hogy az embertol allsz legmesszebb"

Úgy látszik te nem tudsz olvasni, vagy nem érted az ÉS szó értelmét, vagy SZÁNDÉKOSAN kiforgatod a szavaimat.
Ezért mégegyszer leírom, bár szerintem a 3. eset áll fenn, de hátha tévedek.

Ezt írtam:
Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL!

Loglift 2009.09.11. 10:31:19

@az igazi Sipi:

"marpedig ha te figyelembe veszed a cigany szarmazast, akkor rasszista vagy. erted, ami tirok?"

Értem, tehát akkor pont olyan rasszista vagyok, mint te!
Te is figyelembe veszed a cigány származást amikor pozitív diszkriminációról beszélsz, hiszen te is a cigány származásuakkal tennél pozitív kivételt.

Loglift 2009.09.11. 10:36:02

@az igazi Sipi:

"vagy a birosagi itelet is csak addig erdekes, amig a te ideologiadat tamasztja ala?"

Természetesen nem.
Én ilyet soha sehol sem írtam le.
A bíróság ítélete mindenkire egyformán kellene, hogy vonatkozzon.
Természetesen ehhez egy független, elfogulatlan bíróságra lenne szükség. Sajnos ma Magyarországon ilyen nincs. De errő ne most nyissunk vitát.

Szerintem inkább a te véleményedből lehet erre következtetni.

Loglift 2009.09.11. 10:38:59

@az igazi Sipi:

Erről mi a véleményed:

A rend és a tisztaság NEM SZOCIÁLIS helyzettől függ. A szappan és a seprű nem költségvetési tétel még egy hajléktalannak sem!!!

NOS?

Loglift 2009.09.11. 10:39:41

@az igazi Sipi:

Erről mi a véáleményed(2):

Szerintem csak a megfelelő törvények meghozatalával és a lehető legszigorúbb betartatásával lehet kikényszeríteni (persze nem néhány év alatt) a cigányság beilleszkedését a magyar társadalomba!

NOS?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 10:56:09

@Loglift: tehat a birosag elfogultsaga attol fugg, hogy szamodra kedvezo, vagy nem kedvezo iteletet hoz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 10:57:50

@Loglift: "Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL! "

en speciel szetvalasztom a kettot...

Loglift 2009.09.11. 11:34:50

@az igazi Sipi:

"tehat a birosag elfogultsaga attol fugg, hogy szamodra kedvezo, vagy nem kedvezo iteletet hoz?"

Nem.
Sehol nem írtam le ilyet.
Sőt, azt írtam, hogy erről a kérdésről ne most és itt vitakozzunk.

De a LÉNYEGRE miért nem reagálsz?

Loglift 2009.09.11. 11:36:03

@az igazi Sipi:

"tehat a ciganysagra kulon torvenykezest kell bevezetni velemenyed szerint"

Nem. Ilyet sem írtam sehol.
Természetesen a törvények MINDENKIRE vonatkoznak -még a cigányokra IS!

De a LÉNYEGRE miért nem reagász???

Loglift 2009.09.11. 11:44:18

@az igazi Sipi:

"en speciel szetvalasztom a kettot..."

Ehhez gratulálok!
Véleményem szerint mi nem vagyunk egy szinten.
Te vagy sokkal fejlettebb és értelmesebb vagy nálam (ez esetben qrvára nem értem miért állsz le velem vitatkozni?) vagy egyszerűen HAZUDSZ.

Már nagyon unom, hogy állandóan szándékosan kiforgatod a szavaimat, csúsztatsz, és kikerülöd a kérdésekre adandó válaszokat, a kérdésekre hamisságokat sugalló kérdésekkel felelsz.
Ha az volt a célod, hogy abbahagyjam itt a veled való kommunikációt, hát most ünnepelhetsz, gratulálhatsz önmagadnak és boldog lehetsz!

Engem -és szerintem másokat sem- nem sikerült ugyan meggyőznöd, de saját magad tovább ámíthatod.

Nyugodtan forgatsd csak ki ezt is, és továbbra se válaszolj a hozzád intézet konkrét kérdésekre!

Ha valaki valamikor majd végigolvassa ezt a rengeteg kommentet úgyis levonja a maga számara a tanulságot.

Viszlát!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 12:11:59

@Loglift: "Véleményem szerint mi nem vagyunk egy szinten."

igen..
ez mar nekem is feltunt..

tudod, en 25 evesen estem at egy gyomorverzesen, mert hagytam, hogy az erzelmeim vezereljenek..
azota a donteseimet es cselekedeteimet tulnyomo reszt az eszem determinalja, nem az erzelmeim.

az erzelmeimnek ott a csaladom, a parkapcsoaltom, a barataim.

az osszes tobbit - munka, politika, egyebek - probalom racionalisan, erzelemmentesen megoldani.
igy, immaron 36 evesen elmondhatom, hogy eleg jol megy...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 12:20:04

@Loglift: kinek mi a lenyeg...

en ugy tudom, hogy Magyarorszagon a torvenyek mindenkire egyforman vonatkoznak. vagy te tudsz olyan konkret jogszabalyt, ami azt mondja, hogy ciganynak tobbet szabad, mint a magyarnak?
en nem tudok ilyenrol.

es ha azt nezzuk, hogy - ugye ebben egyetertunk - a ciganysag a teljes nepesseghez viszonyitva felulreprezentalt a bv intezzetekben, akkor ez rogton egy meglehetosen ugy tunik, hogy igen, a ciganysagra is ervenyesek a jogszabalyok, torvenyi korlatozasok.

(sot, bizonyos esetben meg kicsit ervenyesebbek is.. ugyanis arrol mar nem egy birosagi itelet szuletett, hogy valaki a ciganysaga miatt kerult hatranyos helyzetbe a birosag elott..)
süti beállítások módosítása