hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Egy meccs tapasztalatai

2009.10.01. 15:57 Vérszegény éjszakai dúvad

Kint voltam a Stadionban kedden a Debrecen meccsén. Nem szándékoztam erről írni, de ez a Szöllősi írás kihozott belőlem pár gondolatot.

Az gondolom nyilvánvaló, hogy én nem újságíróként, vagy VIP vendégként voltam odakint, de még csak nem is autóval, szóval a parkolási helyzethez nem tudok hozzászólni, pont úgy, mint a bejutási anomáliákhoz (már, ha voltak ilyenek), ti. mi már a meccs kezdete előtt egy órával bementünk, akkor pedig percek alatt bejutottunk.

A biztonsági személyzetre sem tudok akarok egy rossz szót sem szólni, udvariasak voltak, még akkor is, amikor még a stadionon belül álltunk jóval a meccs vége után (mert figyeltük a kifelé igyekvő tömeget, bámultuk, hogy a tömeg tényleg hullámzik, ahogy apró lépésekkel, folyamatosan jobbra-balra dőlöngélve próbál meg kijutni), még akkor is határozottan, de udvariasan figyelmeztettek, hogy most már tényleg hagyjuk el a helyszínt. Mi meg elhagytuk, mentünk le a tömegbe hullámozni. De aránylag hamar ki is jutottunk, nem álltunk ott öt percnél többet.

Ellenben azt tényleg nem értem, hogy Magyarországon miért jellemző az ilyen nagyobb tömeget megmozgató eseményekre a permanens húgyszag? A szervezők, ha tudják (márpedig az eladott jegyek számából tudniuk kell), hogy sok ember fog egy helyen összegyűlni, és azt is tudják, hogy egy jelentős részük bizony meg fog inni egy-két-sok sört előtte, miért nem gondoskodnak pl. mobilvécékről? Miért kell eldugott sarkokat keresni? (Egyébként én kibírtam amíg bejutunk, de nekem nem volt nehéz dolgom, két sört ittunk meg előtte, annyit meg elég sokáig tudok sétáltatni. Bár mondjuk stadionon belül meg a nőibe rongyoltunk be, mert egyáltalán nem volt jelölve az ajtókon, hogy melyik vécé melyik nemet illeti, de ezt azért csináltuk, mert pont láttuk, hogy egy szurkolóhölgy erőteljes léptekkel berongyol a - z ezekszerint - férfivécébe).

A másik dolog: Van most a Fradinál ez a petárda-ügy. Már nem tudom melyik ferencvárosi illetőségű ember nyilatkozta (sajnos már sem tudom, hogy játékos, vagy valamelyik biztonsági szakember volt-e, és nem ér annyit, hogy megkeressem), hogy egyszerűen elképzelhetetlen, hogy valamilyen petárda, vagy tüzijáték ne jusson be a nézőtérre. Na, akkor kedden megtörtént az elképzelhetetlen, mert nem volt a stadionban sem petárdázás, sem egy pirotechnikai eszköz használata. Akkor hogy is van ez? Ezek szerint mégis lehetséges, csak akarni kellene?

A harmadik dolog, ami engem nagyon bánt zavar, mi a francért nem lehet legalább sört kapni a stadionon belül? Az ember ül a tévé előtt, nézi pl. a Liverpool-Debrecen meccset, és azt látja, hogy a lelátón emberek mennek jobbra, emberek mennek balra, és némelyikük kezében bizony frissen csapolt sör van. Jó, persze tudom, vagy legalábbis sejtem a választ, de azért mégis. Azért, ha már meccs, akkor legalább félidőnként egy korsó sört eliddogálna az ember. (Arról nem is beszélve, hogy akkor legalább lett volna hova szórni a szotyihéjat).

Egyébként ez utóbbin még túl tudom tenni magam, de a permanens húgyszagon, azon nem. Miért kell bokrok közé kergetni azokat az embereket is, akikben van annyi jóérzés, hogy csak muszájból mennek oda?

3 komment

Címkék: foci welcome to hungary az köznek állapotja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr241420803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.10.01. 19:58:01

Ehh...gyere el egyszer hozzánk egy vidéki megye I-es derbire. Én állom a söröd-szotyid. :D

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.02. 00:04:06

@immortalis:
Ó, fílendank. Ki tudja... :)
De voltam már Pécsen meccsen, ahol a pályán belül vígan üzemelt egy sörkimérés, és asszem nb1-es meccs volt. bár lehet, hogy kettes, nemtom. De mindegy is.
A lényeg: miért nem lehet a Puskásban sört árulni???

dr. Wilbur Swain 2009.10.06. 08:26:31

@Vérszegény éjszakai dúvad: Szöllősi biztos tudja :)
amikor a magyar-svéden voltunk, akkor is iszonyat sorok voltak a klotyók előtt - szegény Népstadion már nem felel meg az igényeknek, el kellene dózerolni a picsába, de újra meg nincs pénz
a Fradiról még annyit, hogy elég komoly összefonódás van/volt a főszurkolók meg a biztonsági cégek között, és a Dragó-ügy is roppant érdekes, a szurkolók hozzáállása ("nincs Dragó, nincs szurkolás"-drapi) is megérne egy-két szót
süti beállítások módosítása