hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A Fradi és az Szdsz

2009.11.02. 15:12 Vérszegény éjszakai dúvad

Gondolom kevesen vannak, akik nem tudják, hogy mi történt szombaton a Ferencváros - Diósgyőr elnevezésű labdarúgó mérkőzésnek nevezett eseményen. Ha akad még ilyen, akkor itt tájékozódhat.

Aztán azóta persze zajlik az élet, elhatárolódik mindenki, hirtelen Draskovicsnak is eszébe jutott, hogy tenni kéne valamit, mintha eddig nem szedtek volna szét stadionokat, meg vonatokat, meg fél városrészeket kisebb-nagyobb rendszerességgel. Arról nem is beszélve, hogy amikor utoljára voltam focimeccsen (Fradi meccs, még az NBII-ben), hihetetlen mértékben gazdagodott a káromkodási szókincsem, illetve hihetetlen dolgokat tudtam meg a zsidókról, a cigányokról, Gyurcsányról és az Mszp-ről, valamint Orbánról és a Fideszről.

Aztán persze a blog.hu-n is rengetegen énekeltek a dologról, úgyhogy én tenném meg, hiszen ez a nóta már baromi régi, új hangot nem nagyon lehet már hozzátenni, kánonba beszállni, vagy refrént ismételgetni pedig nem akarok.

Ellenben dalolt egyet Szabados Gábor, az NSO sportközgazdásza is, akinek én egyébként kifejezetten szeretem az írásait, de nem ez a lényeg, hanem az a mondat, amely a linkelt írásában található. Ez ni:

A magyar jogalkotás és jogalkalmazás még nem jutott el az érettség azon fokára, hogy a jogokat ne csak kiterjeszteni, hanem megfelelő helyeken szigorúan visszavonni is tudja.

Aztán persze Szabados is úgy folytatja, hogy ez nem sportspecifikus probléma, hanem a köz-, vagy mindennapi élet számtalan jelensége is erre vezethető vissza.

S valóban ez egy olyan mondat, amelyből levezethető számtalan olyan probléma, amely megkeseríti az életünket. De hogy jön ide az Szdsz?

Anno, amikor az Szdsz szétesett, rengeteg elemzés, latolgatás, stb. jelent meg az újságokban, ill. a blogoszférában is, a történtek lehetséges okairól. Hát kár volt. Elég lett volna ezt az egy mondatot leírni. Hiszen itt nem csak a jogalkotásról és jogalkalmazásról lehetne szó, hanem úgy gondolom, hogy a fenti mondatba abszolút beleillik a liberalizmus kifejezés is, ti. a magyar liberalizmus (Szdsz) még nem jutott el az érettség azon fokára... stb.

Úgyhogy hiába agyal azon Kuncze, hogy szükség lenne egy új liberális pártra Magyarországon, hiába próbálnak meg összefogást sürgetni, nem jöttek még rá, hogy nem a liberalizmussal van igazából baj, hanem annak magyarországi formájával, amely csak és kizárólag a jogok kiterjesztésére tud koncentrálni, még akkor is, amikor inkább korlátozni kellene azokat.

6 komment · 2 trackback

Címkék: foci szdsz kuncze gábor fradi welcome to hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr621493169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 21:04:16

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Trackback: Csürhe, csürhe... 2009.11.02. 16:31:26

Hogy is szokták mondani? Morális válság? Hát valami ilyesmi történik a Fradi háza táján. Több év keserűség, NB2, tulajváltások, szurkolói terror Magyarország kirakatcsapatánál, a 28 bajnoki címmel büszkélkedő Ferencvárosi Torna Clubnál. Az, ami ma tört...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drang 2009.11.03. 02:28:33

Ja, elkezdhették volna a jogkorlátozást pl. a cigányokkal, pártpolitikusokkal, köztisztviselők nagyrészével stb. Majd utánuk, meg a hozzájuk hasonlók után, a huszadik helyen sorra kerülhetnek a focihuligánok is. Őket ui. ki lehet kerülni, így senkinek sem veszélyeztetik a mindennapi létezését.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.11.03. 10:50:04

"amikor inkább korlátozni kellene azokat."

?

Magyar focihuligán ne törhessen-zúzhasson a saját hazájában?!?!

Hogy tudsz ilyen idegenszívű lenni?
Megérthetnéd a végdőkig elkeseredett Magyar Fiatalokat! :-)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.03. 11:09:06

@Drang:
jaja, kb. ebben a sorrendben, bár nem egymás után, hanem egyszerre

@Jobb híján MDF-es:
magyar földre magyar barmot? :)

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2009.11.03. 14:43:32

Az Index tudósításához mellékelt képen volt egy rendkívül beszédes részlet. Annyira beszédes, hogy kiemelve meg kellett osztanom a közösséggel. Rajta van, hogy mi is hiányzik nekünk. Korlátozhatod a jogokat, ha nem működik a társadalmi kontroll (ennek szélsőséges formája a rendőrség), akkor a korlátozottakat sz@rja le mindenki. A garázdaság most is bűncselekmény! Gondolod, ha nevesítve lenne, hogy fradiszurkoló nem gyújthatja fel a diósgyőri stadiont, akkor beljebb lennénk?

Zsörtike 2009.11.04. 06:56:06

Csak tegnap értesültem, hogy van még más megoldás is így választások előtt!
Igen érdekes a programjuk. Emberi!
A NÉPSZAVAZÁS címszó alattit különösen ajánlom!
civilmozgalom.hu/index.php?ac=nepsz#top
süti beállítások módosítása