hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Csak a szépet

2010.01.18. 18:30 Vérszegény éjszakai dúvad

Gondolom mindenki jár bevásárolni, és mindenki megpróbálja a választékból a lehető legszebbet kiválasztani. Vannak termékek, amelyek ezt könnyű megállapítani. Egy darab hús, vagy egy zöldség, gyümölcs az ugye attól szép, hogy nem barna, nem folyik, nem rohad, nincs olyan szaga, amitől az ember legszívesebben kitenné a taccsot ott a bolt közepén.

Aztán vannak olyan termékek, amelyekről ezt nehéz megállapítani. Ilyen esetekben fordulhatunk a minőségét megőrzi dátumhoz, amennyiben az már mögöttünk van, adott élelmiszert nem vesszük meg, keresünk inkább egy másikat.

Na, de a trükk ott van, hogy vannak olyan termékek, amelyekre nincs rábélyegezve a minőségét megőrzi dátum. Ilyen termék például a kifli, vagy a zsömle.

Ha kiflit és/vagy zsömlét veszünk, akkor ugye vagy szerencsénk van, vagy nincs, vagy kifogtunk valami jó sütést, vagy nem.

De semmiképp ne csináljuk azt, amit a minap láttam egy CBA-ban!

Öreg nénike - nyilvánvalóan mindenből a legszebbet akarta - ott állt a kiflik sokasága előtt, kezében egy nejlonzacskóval, és szépen lassan összefogdosta és összenyomogatta a kifliket, és kb. 5-ből egyet választott ki. Mondanom sem kell, hogy nem úgy végezte ezen tevékenységét, hogy legalább egy nejlont ráhúzott volna a kezére, neeeem, csupasz kézzel végezte a minőségellenőrzést.

Egyébként elhiszem én, hogy rendszeresen fürdik, meg kezet is mosott is reggel, de azért mégis...

Magam részéről a kifliket inkább egy szomszédos pékségben vettem meg, és azóta jobban preferálom a kisboltokat, és továbbra is vagy szerencsém van, vagy nincs, vagy kifogok egy jó sütést, vagy nem. De legalább az eladók nem csupasz kézzel számolják le nekem a kifliket.

Persze nem tudhatom, hogy azokkal a kiflikkel, zsömlékkel mi történt amíg odaért a kisbolta, de legalább nem láttam, hogy esetleg történt velük valami.

Már ez is valami.

4 komment

Címkék: az köznek állapotja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr941682707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.01.18. 21:04:19

És ha rászólsz a vén satrafára, akkor még te vagy a 'szemtelen huligán'.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.01.19. 08:17:26

ha a zemberek tudnák folyamatában, mi történik a dolgokkal, amiket esznek/vesznek/használnak, hamar felfutna az önellátó gazdálkodás :-)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.01.19. 11:55:49

@immortalis:
ehh, hagyjuk. Soha ne kezdj ki egy bevásárló, vagy tömegközlekedő nyugdíjassal!

@bs395:
igen, egyébként ezt az önellátó gazdálkodást legalább annyiban próbáljuk megoldani, hogy zöldség-gyümölcs, meg befőzés. De azon is gondolkodom, hogy át kéne térni a házitejre.

Avatar 2010.01.26. 16:31:33

Gondolod, hogy az öreglány volt az első, aki végigtapizta a kifliket? Ha nem épp az orrod előtt hozzák ki a sütőből az árut, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a kiflik legalább felét már összetaperálta valaki. Persze maga a tudat kevésbé elriasztó erejű, mint vizuálisan szembesülni a problémával. Az ilyen esetekben nagy hasznát veszi az ember az immunrendszer nevű szériatartozékának.

UI: az úszómedencébe is sokmindenki belepisál, de csak azzal üvöltözik az úszómester, aki a rajtkőről teszi meg mindezt...
süti beállítások módosítása