hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Gratulálok!

2010.02.05. 17:11 Vérszegény éjszakai dúvad

Orbán elmondta az évértékelő beszédét, amiről majd nyilván el fogja mondani a magáét, hogy milyen jó/rossz volt (a nem kívánt törlendő).

Szerintem egy kifejezetten semmilyen beszéd volt, pont olyan semmilyen beszéd volt, mint amilyet vártam, tele hittel, reménnyel, eljövendő kánaánnal, satöbbivel, ezért nem is szögeztem magam tévé elé, hanem egész egyszerűen elolvastam az Index percről-percre beszámolóját.

De az biztos, hogy a magam részéről gratulálnék Orbán Viktornak (vagy esetleg annak az illetőnek, aki írja a beszédeit, már ha van ilyen, persze).

Ennyire szép és lelkesítő beszédbe még senkinek nem sikerült becsomagolnia, hogy továbbra is nagyon szar lesz Magyarországon adózni.

Ellenben az ún. "szociális népszavazás" felemlegetéséért kijár egy hatalmas feketepont. Tényleg kurva nagy siker, hogy most mindenki kb. húsz üveg sörrel többet ihat meg évente, ellenben az egészségügy a csőd szélén áll.

10 komment · 2 trackback

Címkék: orbán viktor szerintem hülye beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr491732121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évérték 2010.02.06. 11:59:55

Arra gondoltunk, hogy - bizonyítandó, mi is tudjuk mi történik a világban - írunk egy vitriolost a nagy manitu aktuális évértékelésével kapcsolatban. De mivel nem mondott semmit, nem írunk. Köszönjük a figyelmet.

Trackback: A józan ész a legbiztosabb irány 2010.02.05. 17:50:03

A józan ész arra int, hogy minden szélsőség veszélyes - mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében. Az egyik szélsőséget a hatalmon lévők jelentik, a másik szélsőség a törvények fölé helyezi magát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.02.05. 18:32:41

Vagy a felelősség súlya miatt, vagy a dicsőségvárás következtében Orbán Viktor mozgása még sarkosabb, mondatszerkesztése kizárólag kijelentő mondatok, és a "hirtelen ki akarom mondani" gégehangjai, pöszeség, stb., elég zavaró kísérőjelenségei voltak a tartalomnak.
Orbán szeretné elhitetni, hogy a politikai megújulásnak nincs más alternatívája, Ő a bölcsek kövének birtokosa. Ez önteltség és hiba.

Vidéki 2010.02.05. 19:02:52

A szerző szárnyaló fantáziájára támaszkodva kibővíti az Orbán beszédet olyannal ,a mit nem is mondott: Egy szót sem szólt „az eljövendő kánaán”-ról.

A szerző téveszméinek birodalmába tartozik a befejezés is:

„Ellenben az ún. "szociális népszavazás" felemlegetéséért kijár egy hatalmas feketepont. Tényleg kurva nagy siker, hogy most mindenki kb. húsz üveg sörrel többet ihat meg évente, ellenben az egészségügy a csőd szélén áll.”

Éppen ettől állana az egészségügy csőd szélén?

Csőd szélén áll-e egyáltalán?

Szerezzen tapasztalatot a szerző. Próbáljon megbetegedni és magát gyógyíttatni. Megtudhatná, hogy a gyógyító munka annak ellenére, hogy az egy főre eső költségek nem érik el az USA egészségügyben felhasznált érték egyötödét sem, nem alacsony színvonalon mégiscsak folyik.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.05. 19:18:09

Pénzről népszavazást kiírni szégyen az országnak.
A beszéd meg , hát, nem volt ez rossz. Magabiztos volt. Nem váltotta meg a világot de azért be-be szólt jobbra-balra :)
Vicceket 4. számoltam.

@Vidéki: Ettől is a csőd szélén áll. De engem sokkal jobban zavar a trillió kommunikáció szakos, a 4 évig első féléves, de az agyát szárazra szívó főiskolás, a a rengeteg diplomás aki bolti eladóként végzi. És Ők mind-mind az Én pénzemen jártak a felsőoktatásban. Bezzeg ha lenne tandíj nem akarna boldog - boldogtalan diplomát. Talán lenne szakmunkás is...
Ez a nem mindegy.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.02.05. 21:46:43

@Vidéki:
akkor egy tanmese, csak sajnos ez tényleg megtörtént:
egy barátom tavaly nyáron beteg lett. Elment kórházba, ott mondták neki várólista van, augusztusra kapott időpontot. Csak sajnos már nem érte meg az augusztust.
Más kérdés?
Ja, egyébként tény és való, a kánaán kifejezést nem használta.

Avatar 2010.02.06. 01:10:14

@Vidéki:
Gondolom te azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem volt a családjában és a közvetlen ismerősi körében megfázásnál komolyabb betegség az utóbbi időben.
Ellenkező esetben bizonyára tudnál róla, hogy működik a magyar egészségügy...

Vidéki 2010.02.06. 11:29:14

@Avatar: Írod: „Gondolom te azon szerencsések közé tartozol, akiknek nem volt a családjában és a közvetlen ismerősi körében megfázásnál komolyabb betegség az utóbbi időben”

Nem jól gondolod: Tavaly nyáron és ősszel egy súlyos betegséggel kezeltek a Semmelweis klinikán.

Sokszor tapasztaltam a hosszú várakozási idők kellemetlenségeit, de azt is, hogy egyébként milyen jó a szervezettség és milyen magas színvonalú a szakmai tudás és az orvostudomány legmodernebb módszereinek és eszközeinek alkalmazása.

A magyar egészségügyi rendszert az előttünk járó generációk tiszteletreméltó teljesítménye hozta létre és hatalmas értéket képvisel és egy főre vetítve az USA egészségügyi kiadásainak egyötödét sem elérő forrásból gazdálkodik.

Sokan szemet vetettek erre a még nem privatizált hatalmas vagyonra és szerettek volna olcsón hozzájutni. Ezek, mint régen a vásári lókupecek, akik olcsón szerették volna megszerezni a kiszemelt lovat, nagy hangerővel kezdték el ócsárolni.

A magántulajdonosi felsőbbrendűséget hirdetők sok hatalmas kórházat passzoltak át a Hospinvestnek és a Medisysnek. Ezek csődje bizonyítja, hogy a magántulajdon felsőbbrendűségének unos-untalanig hangoztatott dogmája (az egészségügy területén) nem állja meg a helyét.

Avatar 2010.02.06. 13:00:58

@Vidéki:
Azért ugye te is tisztában vagy azzal, hogy milyen komoly erők lendültek mozgásba a magánkézbe adott kórházak működésének ellehetetlenítésére...
És érdekes módon abból nincs botrány, hogy a közpénzből üzemeltetett kórházak veszteségesen működnek, irtózatos (több tízmilliárdos) adósságállományuk van. Azokat majd az állam bácsi kifizeti helyettük előbb utóbb (a tőlünk adóként beszedett pénzből), a magánüzemeltetők helyett viszont nem. Szóval nekem nem úgy tűnik mintha egyenlő pályán, egyenlő esélyekkel fociznának.

Vidéki 2010.02.06. 13:27:08

@Avatar:
Mindenestre tény, hogy azok, akik a mindenáron történő egészségügyi privatizáció mellett kampányoltak, fantasztikusan hangzó ígéreteket tettek.
Szinte olyanokat, amely szerint a felsőbbrendű magántulajdonos, akit kemény profitérdekek motiválnak,az egészségügyben képes lesz megismételni a bibliai csodát, amikor öt kenyérből és két halból ötezer embert vendégeltek meg.
A valóság bebizonyította, hogy akármennyire felsőbbrendűnek képzelik magukat, manapság csodát tenni ők sem képesek.

Avatar 2010.02.06. 13:55:20

@Vidéki: "Sokszor tapasztaltam a hosszú várakozási idők kellemetlenségeit"
Na igen, én pl. legutóbb a nyírőben jártam úgy, hogy időpontra mentem, pontosan ott voltam, és kb másfél órával később kezdtek el foglalkozni velem. Ehelyett azalatt a másfél óra alatt dolgozhattam volna, jónéhány forint értéket megtermelve.
Ha az embernek kórházba kell mennie mondjuk egy 20 perces vizsgálatra, az minimum, hogy egy fél nap munkából kieséssel kell kalkuláljon.
Ezeket a költségeket nem számolja senki, neked ezt el kell fogadnod, sőt még örülj, hogy egyáltalán foglalkoznak veled, miután az állambácsinak befizettél havi több tíz- vagy akár százezer forintot a béredből az ingyenes egészségügyre.

Vidéki 2010.02.06. 15:04:24

@Avatar:
A rugalmasabb működéshez ésszerű kapacitástartalékra van szükség. Ha egy szálloda teljesen telített, csak úgy tud új vendégeket fogadni, ha szoba ürül.

Régebben, még a létező szocializmusban Moszkvában jártam és megszomjazván sört szerettünk volna inni. Egy pince sörözőnél csodálkozva konstatáltam, hogy előtte sokan várakoznak. Ha kijött tíz ember beengedtek tizet.

Nem volt kapacitástartalék.
süti beállítások módosítása