hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A betyármindenségit!

2010.02.26. 12:56 Vérszegény éjszakai dúvad

A royalistától a nemzeti szocialistákig különféle világnézetű emberek vannak közöttünk. Nekünk igazából a köztársasággal, mint államformával van bajunk, mert hiteltelennek és etikátlannak tartjuk.

Ezek szerint meg akarják dönteni a köztársaságot? Ám a törvényes államrend megdöntése vagy az arra irányuló szándék a legsúlyosabb bűncselekmények egyike...

Nem, erről szó sincs. Ha ragaszkodik a kifejezéshez, hogy megdönteni, akkor azt mondom igen, de csakis demokratikus úton.

Még hogy nincs Magyarországon náciveszély? Ugye, hogy van. Tessék. Bod Tamás egy "remek" interjúval bizonyította ezt be a 168ora.hu online kiadásában (legalábbis remélem, hogy ez nyomtatásban nem jelent meg). Ott van az interjúban kerek perec leírva: a Betyársereg meg akarja dönteni a magyar köztársaságot. Persze "csakis demokratikus úton", engem meg kössenek ki három napra a puszta közepén, ha értem, hogy ez mit jelent. Sajnos úgy néz ki Bod Tamás vagy érti, vagy nem érdekli, mert nem kérdez rá, hogy ez mit jelent, megelégszik azzal, elhangzott, hogy meg akarják dönteni a jelenlegi államformát.

Ez a Betyársereg már csak azért is komoly veszélyt jelent, mert két év alatt legalább száz tagot tudtak a soraikba toborozni. Bizony ez már akkora veszélyt jelent, hogy sürgősen interjút kellett készíteni Tyirityán Zsolttal - kinek neve gondolom senki előtt nem ismeretlen -, a szóvivővel. Amit persze a következőképp kell felvezetni:

Nemzeti szocialistának vallja magát, egyúttal Hitler eddig el nem ismert történelmi szerepét és érdemeit hangsúlyozza Tyirityán Zsolt, a 2008-ban alakult Betyársereg szóvivője a 168ora.hu-nak adott interjúban.

(Megjegyzés: Hitler nevét Bod Tamás hozza szóba...)

Tényleg érthetetlen, hogy miért kell ilyen inkább szánnivaló, mintsem idióta (mert ők már nem is azok) embereket hős-fontos ember pozicíóba hozni. (Egyébként értem, ez most központi utasítás, hogy a magyarországi nácikat márpedig fel kell mutatni, és/vagy megteremteni). De akkor legalább keressenek már valami értelmes nácikat, mert a Betyársereg mondanivalója népszerűségben maximum Troppauer Hümér verseivel veszi fel a versenyt, értelemben pedig még azzal sem. A "Holnap indul a század csuklógyakorlatra" sokkal több értelmet rejt magában, mint a köztársaság demokratikus úton történő megdöntése, vagy a következők:

Nézőpont kérdése, ki a terrorista. Meglátásom szerint a terroristák a Wall Streeten vannak.

 A 21. században vissza kell nyúlni az ősképek erejéhez. A legutolsó tiszta, szabad társadalomépítés a pusztán létezett.

A cél, hogy gyarmattá tegyék hazánkat.

Majd ugyancsak szakrális betyáröltözékben vonultunk fel nem sokkal később Gyulán...

(Na most komolyan: szakrális betyáröltözék?????)

Bod Tamás (akinek elég érdekes munkássága van a 168ora.hu-nál, nagyjából nem kétséges, hogy miért került most oda, és aki egyébként képes értelmes munkákra is) veszélyt farag olyan emberekből, akik egyáltalán nem veszélyesek (a veszélyük maximum abban rejlik, hogy ha valami erőszakos cselekedetért egyszerre kell leültetni az egész Betyársereget, lehet nem lesz hely a börtönökben), hanem egész egyszerűen nem értik és nem képesek kezelni a világot, amely körbeveszi őket, ezért pusztáról ábrándoznak, meg zsidóveszélyt fikcionálnak. (Egyébként tényleg szeretném megtudni, hogy akik zsidóuralomról hablatyolnak, honnan tudják, hogy ki a zsidó, és ki nem. Talán van nekik egy zsid-o-méterük, amely egy egytől tízig terjedő skálán megmutatja mindenkiről, hogy mennyire zsidó?)

Érdekes módon amíg Angliában már abból is botrány volt, hogy a BBC egyszer meghívta az egyik műsorába a brit szélsőjobb vezérét (aki egyébként EP tag), addig Magyarországon bizonyos újságok hobbit űznek abból, hogy minél több és minél "veszélyesebb" nácit mutasson be. Nem tudom, miért ne lehetne követni az angol példát.

Bod Tamásnak pedig ajánlanék egy másik interjútémát: például a Fővárosi Énekkart. Képzeljük csak el, mekkora veszélyt jelenthet, ha egyszerre szállnak fel a kettes villamosra.

11 komment

Címkék: médiaipar hülye interjú 168ora betyársereg

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr311791981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.02.26. 14:26:19

Hát ez most nagyon illik a blog címéhez, jót röhögtem magamban :D
Szakrális betyáröltözék. Ez volt az igazi csúcspont, ha valaki eddig minimálisan is komolyan vette őket, az itt vette fel a komplett csürhét a teoretikus diliház vendéglistájára.
(Egyébként szerintem úgy képzelik ezek a demokratikus demokráciamegdöntést, hogy jól bejutnak kétharmaddal és utána ott machinálnak. Sebaj, azt azért remélem, hogy újra megnyitják a Lipótot, két Napóleon közé pont elférnek.)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.26. 15:14:34

hitlert demokratikusan választották meg, és vezetett be egypártrendszert, holott 10(!) évvel kancellári kinevezése előtt még körberöhögték.
a magyar dolgozók pártját is demokratikusan választották meg, többpártrendszerben, koalícióban.
a demokrácia önmagában nem jelenti azt, hogy ne lehetne belőle átmenet jobba vagy roszabba.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.02.26. 17:42:14

Az alföldi betyárok pilisben készíttetik a ruháikat, ettől azok természetesen szakrálisakká válnak. Mint az közismert. :D

Nem akartam 168órát venni a héten, de most meggyőztél. :D

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.02.27. 16:56:44

@bs395:
"a demokrácia önmagában nem jelenti azt, hogy ne lehetne belőle átmenet jobba vagy roszabba."

Nem, persze, hogy nem. De azért sem Hitler, sem Rákosiék nem kifejezetten "demokratikus úton", demokratikus eszközökkel vezettek be diktatúrát.

Egyébként pont azért nem szeretem, ha a mai állapotokat jellemezve Hitlerre, meg Rákosira hivatkoznak, mert azóta nagyon sok minden történt, például pont Hitler és Rákosi.

Én azért hiszek abban, hogy - ha nem is sokat, de azért valamennyit - képesek vagyunk okulni a történelemből :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.27. 17:05:39

@Vérszegény éjszakai dúvad:
hitler és rákosi persze, hogy nem demokratikus eszközökkel vezették be a diktatúrát, de a feljogosítást demokratikusan kapták meg (hitler esetében ehhez még németország legkonzervatívabb erői is asszisztáltak, mert nem vették őt komolyan, és ez akkora nyomott hagyott bennük, hogy aki megemlíti, az a két állású single bit szerint csak agymosott kommunista lehet, de nagyon eltérünk)- és éltek viszsa vele. nincs rá garancia egyik párt esetében sem, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben ne élnének vissza a felhatalmazással.

grandmarja 2010.02.27. 19:29:53

Ha éjfélkor betyárgatyából származó madzagot (kizárólag magyar gyártmányú), elégetsz, majd hamujából rovásírással kiírod, hogy nem, nem soha, bekerülhetsz Jobbik képviselőként a Parlamentbe.
hircsarda.hu/politika/719-politikai-babonak/

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.02.28. 08:31:58

@bs395:
nincs garancia, ellenben van eu, meg nato, meg ilyen-olyan nemzetközi szervezetek, amelyek legalább odabasznak, ha valamelyik állam élén álló elnökök, meg miegymások megbolondulnak.
(egyébként érdekes, hogy Haider miatt még megpróbálták elszeparálni Ausztriát, míg Szlovákiában ez a Slota nevű baromarc nyugodtan garázdálkodhat...)
meg mondjuk ahhoz, hogy visszaélj a demokráciával először választást kell nyerni. azért hál'istennek, mostanában a szélsőségek, ha be is kerülnek a parlamentbe, vagy kormányba, azért messze vannak attól, hogy választást nyerjenek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.02.28. 17:42:35

@Vérszegény éjszakai dúvad:
az eu-nak vagy a nato-nak igen korlátozottak mind az érdekei, mind az eszközei magyarországgal szemben, ez már nem a varsói szerződés vagy a kgst (nem mintha hiányoznának).
németországban a szélsőséges pártok bejutottak a tartományi parlamentkebe, ahogy más országokban is erősödnek a szélsőségesek.
a modern demokráciák rákfenéje az a forrásbőség, ami életre hívta őket, gyakorlatilag semmiféle exit stratégájuk nincs arra, mi történik, ha jönnek a szűk esztendők: ez a világválság még kismiska volt, és korántsincs vége, mert nem csinált mást, mint magánadósságból közadósságot teremtett, de kifizetni ugyanúgy ki kell.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.01. 09:00:12

@bs395:
de nem tudhatjuk mi történne, ha pl. slota szlovákiában választást nyerne, és elkezdene vmiféle olyan tanokat hirdetni, mint a nácik. sem a nato, sem az eu nem akar belenyúlni a tagországok belpolitikájába (kivéve, ha országcsőd közeli állapotról van szó, mert akkor imf, eu, stb. szóval aki csak tud, az beleszól).

"a modern demokráciák rákfenéje az a forrásbőség, ami életre hívta őket, gyakorlatilag semmiféle exit stratégájuk nincs arra, mi történik, ha jönnek a szűk esztendők:"

egy demokratikus államnak (kormánynak) addig van legitimációja, amíg van gazdasági növekedés. nem hiszem, hogy véletlen lenne, hogy hagyták a hitelpiacot így felfúvodni, ez adta a gazdasági növekedés alapját. a szélsőségesek a maguk kis paranoid elméleteikkel egyébként a kapitalizmusnak olyan kritikáját adják, amiben vannak (rész)igazságok, de persze nem a zsidókat, a gaz multiglobálkarvalytőkét kell okolni, hanem a piacgazdaság - illetve a gazdaságban tevékenykedő személyek, vállalatok - működésében rejlő visszásságokat. éppen ezért a demokratikus államoknak nem is lesz megfelelő válaszuk a szélsőségekre. illetve lehetne, de az antirasszizmus elleni harc, meg felvilágosítás, hanem a gazdaság működésének újragondolása. mert a verseny jó, de amikor a verseny kiirtja a szolidaritást - aminek a gazdaságban is lenne helye - akkor már ideje lenne újragondolni a dolgokat.

greybull 2010.03.01. 11:24:24

@Vérszegény éjszakai dúvad: Slotan Jankó már most olyan tanokat hirdet. Az Ejunak meg szava sincs rá. Rakat szar az egész.
süti beállítások módosítása