hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A vélemény szabad, de...

2010.05.15. 08:41 Vérszegény éjszakai dúvad

Bokros teendőim közepette tegnap azért csak szakítottam időt arra, hogy belenézzek az Országgyűlés alakuló ülésébe. Nem sokat, épp csak Sólyom beszédét néztem meg, ti. túl sok jóra nem számítottam. Ehh, dehogynem - csak sajnos nem tudtam tovább tévé előtt maradni - , és be is jött. Az új Ogy egy nap alatt termelt annyi vicces szitut, amihez a réginek legalább két nap kellett volna, köszönjük Jobbik!

Hiszen, ha az Ovb jelentés körüli marhulást nem számítjuk, akkor a tegnapi nap a Jobbik, illetve Vona Gábor jegyében telt el, de hagyjuk a sallangot, maradjunk csak Sólyom beszédénél.

Sólyom - aki egyáltalán nem mellesleg (sőt!) Magyarország köztársasági elnöke - a megnyitó beszédében nekiment a Jobbiknak, nem túl kedves szavakkal illette a képviselőit. Amihez, gondolhatnánk, joga van, hiszen véleménye mindenkinek van, ki szépen tudja ezt elmondani, mint Sólyom, ki kevésbé szépen, mint egy ismerősöm, aki a politikusokat általában rohadt, köcsög szemétládák gyűjtőnéven szokta emlegetni. A problémák ott kezdődnek, hogy bár a látszatra úgy nézett ki, de nem Sólyom beszélt az Országgyűlés alakuló ülésén, hanem Magyarország köztársasági elnöke. Nyilván, jelen esetben a kettő ugyanaz a személy, de azért egyáltalán nem mindegy, hogy Sólyom, mint Sólyom támadja a Jobbikot, vagy Sólyom, mint köztársasági elnök.

Lehet a Jobbikot szeretni, és lehet utálni, de egy tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni: A Jobbik azért ül most a Parlamentben (minden kis idióta fantazmagórájával egyetemben), mert a választói akarat (lásd még: a zemberek) odaküldte. Hogy tisztán lássunk: Amikor egy köztársasági elnök (aki szimbolikájának elég erős eleme az ún. egység megjelenítése) egy új Országgyűlés alakuló ülésnapjának első beszédében nyíltan nekimegy egy pártnak, az még annál is szerencsétlenebb dolog, mint amikor egy köztársasági elnök nem hajlandó kezet fogni egy kitüntetés átadása során az egyik kitüntetettel, mert azt gondolja, hogy a kitüntetett személy nem érdemli meg az ő kézfogását. Én legalábbis úgy gondolom, hogy egy köztársasági elnöktől nem túl szerencsés elküldeni a picsába azokat a szavazókat, akik arra a pártra adták a voksukat, amelyet a köztársasági elnök nem szeret.

Az meg megint más kérdés, hogy mi a francért adják meg Vonának azt a cirkuszt, amit Vona ténylegesen keres. Levette az öltönyét, és Gárda egyenruha volt rajta? Törvényellenes? Nosza, tessék szépen felfüggeszteni Vona mentelmi jogát, és eljárást indítani ellene, aztán kész. De nem órákat hisztizni, mert még a végén sokan el fogják hinni Vonáról, hogy ő csak üldözött áldozat. Nem kellene "hamis eskü"-dözéssel patetizálni Vona cselekedetét, hanem csak egy darab kockacukrot kell a szájába tenni, hogy 'Tessék, Gábor! Edd meg, hadd nemesüljön benned ez a karvalymultiglobálrohadéktőke gyártotta ocsmányság echte apostoli királysági, ősmagyar, szentkoronatanmegalkotta, igazi magyar szarrá!'

Nem akarom én megvonni Sólyomtól a véleményalkotás jogát. De egyáltalán nem mindegy, hogy ki, mikor, mit, hogyan és milyen körülmények között mond. És mivel véleményem természetesen nekem is lehet, én csak azt mondhatom, hogy Sólyom tegnap csúnyán megbukott véleménynyilvánításból.

Ami a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy köztársasági elnökként is leszerepelt.

2 komment

Címkék: jobbik sólyom lászló politikai kultúra vona gábor szerintem

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr412004484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.05.15. 11:37:07

én egyet értek sólyommal. figyelmeztetett, hogy a jobbik pontosan azt az aggresszív kettős mércét használja, amit az elmúlt 8 év után leszavaztunk, közben ők lennének az új erő - csak semmi új nincs bennük.
a köztársasági elnök dolga, hogy elmondja, haugsággal kezdeni a gyurcsány is tud.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.05.15. 13:16:34

@bs395:
Mondja, mondja, csak egyrészt ne akkor, amikor a köztársasági elnöki funkcióknak tesz éppen eleget, hanem mondja máskor, a szavainak akkor is súlya lesz.
Másrészt pedig a választások után ezzel foglalkozni, annak erősen eső után köpönyeg szaga van.

Egyébként teljesen azonosulni tudok Sólyom azon próbálkozásaival, hogy a II. Göncz és Mádl által a sárga talajig amortizált KE posztba ismét valami tartalmat leheljen, de azzal nem, hogy Sólyom igazából tartalom helyett saját magával próbálja meg feltölteni ezt a funkciót.
Okos ember szó se róla, de nem gondolom, hogy őneki kellene lennie minden (érték)ítélet alapjának.
süti beállítások módosítása