hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A paranoia útján

2010.05.20. 17:05 Vérszegény éjszakai dúvad

Nem tudom mi a fenén járhatott éppen a Népszabadság aktuális szerkesztőjének a gondolata akkor éppen, amikor kiengedte a nyilvánosság elé ezt az írást, amelyre a legpozítivabb jelző is csak a paranoid lehet.

Ferenczfi János (kinek nevéhez nekem először van szerencsém, szóval sokat nem tudok róla) már az első sorokban sikeresen ellentmondásba kerül saját magával, és ami még rosszabb, a magyar valósággal is:

Az ország visszatért a személyi kultusz, a politikai diktatúra útjára. Mindezt nem abszolút, hanem mindent elsöprő többséggel törvényekbe is iktathatják, és törvényekbe is fogják iktatni.

1989. október 23-ától, 2010. április 11-ig Magyarországon parlamentáris demokrácia volt.

(...)

Szomorú, ismerős idők jönnek. A közhivatalokban, az állam által fontosabbnak tartott gazdasági szereplőknél, a kultúra és a média világában karrier- és sorsformáló tényező lesz a politikai elkötelezettség, illetve annak kinyilvánítása.

No. Ha egy sima kétharmad a személyi kultusz, a politikai diktatúra útjára terelheti az országot, akkor itt soha nem volt parlamentáris demokrácia, de semmilyen más fajta demokrácia sem. Vagy mindezekhez elég lenne az, hogy 2010-ben a Fidesz nyerte a választásokat? Hát, 1998-ban is ők nyertek, és szó se róla, bicskanyitogató arroganciával kezdték és fejezték be a kormányzásukat, de személyi kultuszról, diktatúráról beszélni több mint ostobaság. (Esetleg fel kellene csapni egy értelmező szótárt...).

Azok a szomorú ismerős idők pedig jönnek, naná hogy jönnek, csak sajnos nem 2002 után köszönnek vissza ismét, mert azok biz' itt voltak 2002 óta szintén.

Lehet diktatúráról beszélni, lehet személyi kultuszról beszélni, de csak azután, hogy a Fidesz kormányzat ennek bármilyen jelét adja. Előre rettegni is lehet, csak felesleges. Előre rettegtetni is lehet, de ezzel Ferenczfi csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

Aztán persze ilyen gusztustalan írásokat is közzé lehet tenni. Nyilván lehet. A Magyar Nemzet is megtette 2002-ben, hát akkor a Népszabadság miért ne tehetné?

Hát, azért lenne pár ötletem.

4 komment · 1 trackback

Címkék: népszabadság beszél a polgár hülye cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr82017435

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két idézet 2010.05.20. 18:36:30

A Magyar Dolgozók Pártjának választási programja, 1948 Sürgősen véget kell vetni a céltalan és meddő politikai viszálynak, amely jogos visszatetszést szül a legszélesebb dolgozó rétegekben, és rá kell térni a népet valóban közvetlenül érdeklő gazdaság...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virágelvtárs 2010.05.20. 19:47:09

Szerintem Ferenczfi csak egy dologtól fél: hogy a mocskosdiktatórikusszélső ilyenolyan Fidesz megint bevezeti a köpenyt. Janika kiskorától kezdve utálta, és mindig összepiszkolta, otthonfelejtette, technokollal összeragasztgatta. Attól fél, hogy majd a szerkesztőségben is kelleni fog.

De komolyan, erről okosabb nem jutott eszembe.

Vidéki 2010.05.20. 22:41:47

A szerző nagyon jól megfogalmazza:

"Lehet diktatúráról beszélni, lehet személyi kultuszról beszélni, de csak azután, hogy a Fidesz kormányzat ennek bármilyen jelét adja. Előre rettegni is lehet, csak felesleges. Előre rettegtetni is lehet, de ezzel Ferenczfi csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

A "paranoia útján" kifejezés is nagyon jól jellemzi Ferencfi elvtárs elmeállapotát.

Radnóti kora emberéről ezt írta:

"Míg balhitekben tajtékzott téveteg.
Befonták életét vad kényszerképzetek."

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.05.21. 19:16:30

Bár kétségkívül hataloméhesek és bosszúra szomjasak, vannak korlátok, amiket egyrészt ők sem mernek/akarnak átlépni, másrészt sem a NÉP sem az EU-Nato nem engedne.

Majd lesz kolbásztöltés, koronaúsztatás addig, hadd örvendjen a jónép, négy év múlva meg szavazás.

Sólyom Bátor 2010.07.05. 12:28:19

@immortalis: Szerintem, sincsen egyelőre értelme Magányos Farkast kiáltani. Viszont, az a rossz érzésem van, hogy ha ezt a valódi politizálás és kormányzás nélküli hatalomkaparást nem hagyják abba, akkor ez nem fog 4 évig menni. És az, ilyen alkotmányos leosztásban, amit lassan alakítgat a kormány, nagyon csúnyán is végződhet.
süti beállítások módosítása