hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Jézus, Mátyás király, a sport és a magyarságtudat

2010.06.17. 17:45 Vérszegény éjszakai dúvad

Azt kérdezi tőlem tyrker.hun, hogy miért idiótázom le azokat, akik szerint a finn - magyar nyelvi kapcsolat marhaság, és inkább a sumér,görög-etruszk, (maja!!!), vagy nem is tudom még milyen rokonságokra esküsznek. (Miközben azért ne feledjük, hogy a finnekkel inkább nyelvi közös gyökerekről van szó, nem genetikairól).

Hát, a rövid válaszom az lenne, hogy azért, mert azok. Bár ez nem is válasz igazából, hanem konklúzió.

Van nekem erről egy elméletem. Eszerint mindazok, akik az ilyen hülye elméletek kardoskodnak, tulajdonképpen kompenzálnak. Mégpedig a kisebbrendűségi komplexusukat.

Ezzel nem azt mondom, hogy akik ilyen elméletek mellett kardoskodnak, azoknak szükségszerűen kisebbrendűségi komplexusuk van, hanem mondjuk azt, hogy ezekben az emberekben - jobb híján mondjuk így - az átlagnál lényegesen nagyobb a magyarságtudatuk. Márpedig, ha van valami, ami jellemző a magyar identitásra, a kisebbrendűségi komplexus mindenképp az.

Ami nem is csoda, hiszen az utóbbi kb. fél évezredben különböző hódítók sora törölte bele a lábát ebbe a népbe. Emellett van még néhány elbukott forradalmunk, két elbukott világháborúnk, egy Trianonunk (ennek most úgyis aktualitása van), negyven év kommunizmusunk (bár ez inkább a hódítók sorába tartozik), meg egy elkúrásunk.

Azt, hogy a magyar identitással mennyire gondok vannak mutatja pl. Bíró Lajos nyomtatásban is megjelent munkássága (bár ezek az idézetek az első részből származnak):

Nem állítom, hogy Jézus nem beszélt arámi nyelven, de az arámi mellett tudhatott magyarul is. Ahogy egyes ókori magyar országokban használták például a görög nyelvet, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudtak az anyanyelvükön, magyarul is. Az, hogy a galileaiak törve beszélték az arámit, szintén arra utal, hogy nem az arámi volt az anyanyelvük. Van még egy helye a Bibliának, ahol fennmaradt Jézus egy eredeti kijelentése: a János evangéliuma 1,43 szerint Jézus ezt mondta: "Te Simon vagy, a Jóna fia, te Kefásnak fogsz hívatni (ami megmagyarázva: kőszikla)" Az eredeti arámban kéfa a szikla neve, de nem különös, hogy ez is egyezik a magyar köve(s)-Bel? (A kő régen keve is volt a magyarban, v ö.: finn kivi=kő, szikla).

Az ókori magyar országokra nem szeretnék kitérni, de az már elég gyanús lehet mindenkinek, hogy finn szavakat hoz fel a t. szerző annak bizonygatására, hogy Jézus márpedig magyar volt.

Aztán a kilencvenes évek elején-közepén történt az a dolog, hogy egy szekta (amelynek talán Grespik László is a tagja volt) ásókkal, lapátokkal, csákányokkal kivonult a Mátrába (Bükkbe?), és elkezdtek lyukakat ásni azzal a felkiáltással, hogy Mátyás király itt rejtőzik valahol, ők kiássák, és akkor Magyarországra ismét beköszönt az aranykor.

Mátyásról tudni illik, hogy messze a legtöbb adót szedte be az összes magyar király közül, a nevét leginkább azért foglalta aranyba a nép, mert ő a nemeseket is megadóztatta - tkp. valószínűleg elsőként Európában bevezette az általános közteherviselést. Ha Mátyás királyból ma miniszterelnök lenne, valószínűleg dühös tömegek sátoroznának a Kossuth téren.

Jézus magyar gyökereinek a bizonygatása, vagy Mátyás király keresése, ugyanaz, mint maja/görög/etruszk/sumér rokonság bizonygatása. A jelen problémáira adott válasz, hogy a magyarság múltját valami széphez, nemeshez kössék, ha már a jelenje olyan, amilyen.

De a magyar identitás sérülékenységét jól mutatja a válogatottjaink állampolgárság-váltását körülvevő hisztéria is. Amikor a kerékpáros Bodrogi elment franciának, nagyjából szitokáradat követte, pont ugyanaz, amit most Nagy László megkap. Árulók, idegenszívűek, stb. Ellenben amikor pl. Janics, Radulovics, Carlos Perez, vagy Eklemovic magyarnak áll, az a világ legtermészetesebb dolga. Márpedig, ha az természetes, hogy valaki magyarnak áll, akkor annak is természetesnek kell(ene) lennie, hogy valaki spanyolnak/franciának áll.

 De nem, nem az, mert a magyar identitás ezt nem bírja el. Magyarnak lenni, vagy magyarrá válni a világ legnormálisabb dolga, sőt az egyetlen normális dolog a világon.

Mindez pedig a (közel)múlt történéseiből és a jelen állapotából fakad.

Pedig szemernyivel sincs sem rosszabb, sem szégyellnivalóbb történelmünk, mint a franciáknak, spanyoloknak, cseheknek, kínaiaknak, japánoknat, stb. De jobb sem.

És szemernyivel rosszabb jelenünk sincs, mint bármelyik más országnak. A görögöknél lassan államcsőd és forradalom lesz, a németek történelmük legnagyobb megszorítására készülnek, a magyar katolikus egyház tagjait, akik letiltatták anno a képernyőről a 'Jézus utolsó megkísértése' című (egyébként rossz) filmet, nem lehet hülyébbnek nevezni azoknál a muszlimoknál, akik szinte dzsihadot hirdettek a Mohamed karikatúrák miatt.

Ha van valami, ami ténylegesen rosszabb, mint más nemzetek fiaié, lányaié, akkor az konkrétan az identitásunk. Ez a mindig busongó, állandóan depressziózó, a jóra nem figyelő, 'jaj-de-szar-az-élet' identitás. Minket mindig kicsinálnak, a bírók állandóan ellenünk fújnak, meg a fehérorosz(!) sportdiplomácia(!!) mennyire erős(!!!).

Nem. Egyszerűen csak így éljük meg a magyarságunkat. Depressziózva, búslakodva, állandóan a múltba tekintgetve, a problémákra a múlt nemesítésével válaszolni próbálva.

Márpedig így nem fog menni. Soha.

Na, ezért idióták szerintem, akik a fentebb felsorolt rokonsági kapcsolatok mellett kardoskodnak.

143 komment · 1 trackback

Címkék: magyar szerintem welcome to hungary az köznek állapotja magyarságtudat

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr922089373

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szlovák és magyar kisebbségi komplexusok – vendégünk Alfred Adler 2010.06.17. 22:08:00

Ma Alfred Adlerrel, az individuálpszichológia kidolgozójával beszélgetünk a nemrégiben elfogadott kettős állampolgársági törvény kapcsán. Adler professzor 1870-ben született Rudolfsheimben, Ausztriában; pályájának korai szakaszában a pszichoanalízi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daito 2010.06.17. 20:08:54

@ORGASMUSFORSCHER: hiteleset nem tudok mondani; viszont japán ismerős szerint odaát egy elterjedt nézőpont, hogy a magyarok a japánok rokonai.

Mármint azok között a japánok között, akiknek az a szó, hogy "magyar" mond valamit. (hángári) :)

bryan 2010.06.17. 20:12:14

@odamondó:
Kurva jó, metaösszeesküvéelmélet! :DDDD
Mondanál egy példát, mondjuk a magyarok származásával kapcsolatban?
Én még nem láttam életképeset, pedig egyrészt nem vagyok hozzáértő, de még így is szét tudom őket cincálni általában élből, néha kis utánanézéssel, másrészt érdekelnek az ilyenek.

daito 2010.06.17. 20:36:55

@Vérszegény éjszakai dúvad: egyébként nincs az egészben semmi meglepő.
Ha belegondolsz általános és középiskolai tanulmányaidba (ha voltak ilyenek, ki tudja); folyamatosan tolják, hogy a magyar nép milyen kiváló, egyedülálló, hány csatát vívott, mekkora országunk volt, milyen sok okos híres, szép, menő feltalálót adott a világnak. A magyar föld termi a jó búzát, a borunk világhírű, pálinkát csak mi csinálunk, legszebb lányok itt élnek, a magyar föld milyen kövér és jól termő, a folyóink, erdőink tele vaddal, gyönyörű tájak, a magyar nyelv a legszebb és még sorolhatnám. Aki egyszer idejött, sosem akar elmenni innen (persze, nem tud, beragad a sárba), itt oly szép az élet. Nálunk az országunkról szóló oktatás olyan, mintha a "Mocskos nagy hazugságok" című könyv első kötetéből olvasnának fel.

Egy kiváló nép nem lehet akármelyik bokor szülötte, bazze. Ez tény. Igazából már csak megegyezés kérdése, hogy miért vagyunk ilyen kiválóak, és melyik bizonyíthatatlan nép/nemzet/faj leszármazottai vagyunk, kérlek ne piszkíts ebbe bele. :-)))

Gyakorlatilag, ha megpiszkáljuk, évszázadok óta random hódítók által lemészárolt, feldúlt, lerombolt országocska vagyunk; ráadásul úgy, hogy amibe 3-500 éve belefogunk, az tuti megbukik; cserébe a köznép szív mindig, mert az aktuális félhülye dilettáns vezető réteg mögött áll, még hülyébb droidseregént.

De azt mégsem olyan jó tanítani a suliban, hogy "magyarnak születni szopás".

Az, hogy ilyen iskolai hablatyok után vevő a nép a szíriuszi, meg sumér eredetre, nem is csoda. Hiszen divat az ilyen ősmagyarkodó, jurtázó bohóckodás, sámánokkal, dobbal, hasonló kellékekkel. Sámánokat honnan szedték? Szerintem 1990 előtt vagy 500 évig nem volt ebben az országban sámán, de jurta sem nagyon. Persze ízlések és pofonok, mert szamuráj sem volt korábban, meg magát delta force tagnak képzelő erszoftos sem - ma meg ez is megy; de ez utóbbiak legalább nem magyarázzák el nekem, hogy miért vagyok liberálbolsevikhazaárulózsidómédiavezéreltagymosott droid. Fura is volna. :-)

Fittipaldi 2010.06.17. 20:39:20

ehh, komolyan mondom le fogok szokni az egész internetről, ha ilyen kurvaszar posztokat kell olvasnom. (csak úgy mondom, hogy mielőtt elolvasom, még nem tudom hogy mennyire szar az írás, ezért olvasom el. Ha tudnám, nem olvasnám.)

Tehát a szerző szűklátókörűen átlagol és általánosítja a dolgokat, mintha csak azt mondaná, hogy a só és a cukor keveréke egy íztelen por.
Például miből gondolja, hogy ugyanazok a személyek fikázzák Bodrogit, mint akik mondjuk Radulovicsnak tapsolnak? Pedig nyilván nem. A többi marhasághoz meg inkább hozzá sem szólok.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.06.17. 20:50:45

Három kérdés: 1. Mic vogmuc? Vagyis honnan származunk, kik vagyunk? Erre viszonylag értelmes válaszok vannak, csak sajnos túlságosan sokféle. Még abban sincsen egyetértés mérvadó történészek szerint, hogy a Kárpátok között mióta élünk.
2. Milyen nyelven beszélünk? Vagyis honnan származik, mi az eredete a nyelvünknek? Erre a kanonizált tudomány viszonylag homogén választ ad, bár a finnugristák mellett újabban egyre komolyabb kísérőszólamot kapnak a turkológusok. Itt az Akadémia berkein belül százötven éve nem sikerült rést ütni a finnugristák védelmi vonalain.
3. Mi köze a nyelvünknek a történelmünkhöz? Na erre gyakorlatilag nincsen kiérlelt, és tudományosan megalapozott válasz. Arra a kérdésre, hogy ha antropológiailag és genetikailag messzebb vagyunk a finnugor népektől, mint a navaho indiánoktól, akkor hogy a patvarba és mikor váltottunk pont az ő nyelvükre, még szilárd alapokon álló választ nem kaptam. Ezért aztán a finnugor elmélet kizárólagosságát hangoztató akadémikusok nem lehetnek nyugodtak, mindig lesznek, akik megkérdőjelezik az ő módszereik tudományos helytállóságát, és eredményeit.

mahet 2010.06.17. 21:03:32

Kinek a származásáról beszélünk pontosan? Tied? A szomszédé? Enyém? Van aki 100% magyar? Ezek szerint Ádám és Éva is magyar volt.. de akkor nincs is más, csak magyar... fura ez.

Bocsánat, de egyáltalán miért érdekes a "származásunk"?

GazElla 2010.06.17. 21:09:31

a magyar vitán felül egy csodálatos nép...hogy fent tudott maradni ennyi megpróbáltatás után, amiután Mátyás király óta minden háborut elveszitettünk, nemzeti ünnepeinken mind a vereségeinkről emlékezünk meg- március 15, oktober 23 - kivétel augusztus 20 de az inkább egyházi ünnep- és most még Trianont is meg akarjuk ünnepelni. Igazán mondom tiszta csoda hogy ez az alig 10 milliós magyarság még mindig itt van Európa közepén.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.17. 21:13:02

Milyen jó volna,ha a rasszista kirekesztő felsőbbrendű férgek eltünnének a föld színéről. Akkor talán a magyarok is felemelkedhetnének végre.
Volt már itt tatár,török,habsburg,szovjet hadsereg,de ilyen kártékony lépfene,pestis,mint a most hódító cionista pénzdögvész,még nem pusztított a Kárpát-medencében.

OrbanWinetou 2010.06.17. 21:19:28

Nabazz még oly hülye aki másokat lehülyéz.
Az én véleményem a "búsmagyarkodásról" meg az, hogy az a búval baszott aki önnön fajtáját és így magát is annak tekinti. Logikus: búval baszott, beszűkült tudatú ember nem látja az élet és saját fajtája sokszínűségét, szépségeit.
De tulajdonképpen nem is tehet róla, hiszen ezt sulykolják az 1800-as évek közepe óta.

Nagy nemzet: nem attól lesz egy nemzet nagy, hogy a Szíriuszról gyütt, meg villámokat fingik.

Van számos elmélet a civilizációk felemelkedéséről és bukásáról, a Húsvét-szigeteki "fejlett fakitermelő szobrász" kultúra kiirtotta a sziget erdeit. Következmény: egymást kellett háborúkban kiirtaniuk az erőforrásokért. Ami visszamaradt néhány hülye benszülött.

Volt még sok ilyen kultúra, Közép-Amerikában, Európában, stb.

Szóval egy egykoron magas kultúra leszármazottai lehetnek mégoly hülyék is.

Finnugórium: a kedvencem ez. Kevesen tudják, de az 1800-as évek közepén a németek nagyon utáltak minket. (történelem) Barbár emberek, koszosak büdösek, stb.
Akkor gyártották német egyetemeken ezt az elméletet.

Sajnos a kiegyezés után ezt erőltették.
Nem térek ki rá, tele van körkörös hivatkozásokkal. Röviden: azért rokonaink a finnek mert "átvettünk" szavakat tőlük. Miért vettünk át szavakat? Mert finnugorok.

Genetikailag nem rokonok, nyelvileg sem, mert magyar rovásírásból kiindulva ha nem is simán, de le lehetett fordítani olyan Etruszk szöveget (Latin-Etruszk) amit csodák csodája, nem lehetett lefordítani pl. Olaszra vagy Latinra. Korábban azt hitték, jogi szöveg, de mindíg elakadtak egy-egy mondaton, értelmetlen volt.
Kiderült, hogy egy szép (és Búskomor!! ;-p ) ballada.

Etruszk nyelven, rovásírással. Hasonlóan a mi székely rovásírásunkhoz.

Ahogy Mario Alinei professzor egyik híres munkájának címében is írja: Etruszk, mint a magyar archaikus formája.

Sok balfasz (Grespik meg mittoménki) ettől egyből azt hiszi, hogy ha ősei villámokat fingottak, akkor ő is tud. Hát nem. Vagy sok gyakorlással ezer év múlva.

Így aztán érthető is ez az elutasító, hozzállás, hogy lehülyézni mindenkit aki nem bólogat a finnugorkodás mellett és nem szór hamut a fejére: búúúús magyar.

Szerencsére ma már előrébb tart a világ mint ahogyan azt idehaza az ilyen beszűkült tudatúak gondolják, mert komoly támogatottsága van annak az elméletnek, miszerint az európai, ázsiai és talán az amerikai Indián nyelvek egy olyan őstől származnak, ami valamikor itt élt a közel keleten, ragozó nyelvet beszélt, földet művelt, gazdálkodott, hajózott, vadászott.

Történetesen a Magyar (kb. 60%) az Ó-Török(Türk), (kb 40%) és a Héber, és pl. a Latin, Kelta nyelvek őriztek meg belőle szavakat, mennyiségben ebben a sorrendben.
(Ős etimonok számlálása)

Vagyis ha egy kutató pl. Angliából vizsgálni kívánja ezt a (feltételezett!) letűnt ősi nyelvet, akkor a legjobb, ha magyarul tanul és törökül, valamint magas ívben leszarja a finnugorokat, mert az egy műanyag elmélet, se füle se farka.

Genetikailag pedig nyilvánvaló honnan származunk: Keletről. Keverékek vagyunk, de okos és szép keverékek. :-)

Antifaszok Réme 2010.06.17. 21:24:55

„Õseimnek száz sirámát
homlokomon hordom.
Tehetségemnek hiányát
a médiával pótlom.

Életharcom hátországa
siránkozás-massza.
Jelszavakra könnyen nyíló
Holokauszt-kassza.

Magasságom százhatvannégy
s rég voltam már nõvel.
Napi siker-orgazmussal
az eszmerendszer tölt el.

Kisebbségi fóbiám
a diktátorra kenem.
A dolgok normál rendszerében
nem lelem a helyem.”

/Tekintetes Úr, Holocaust kasza (dalszöveg)/

Alikam 2010.06.17. 21:29:54

@Gábor217: Azért azt értsd meg, hogy a legtöbb idős ember megélt minimum egy világháborút, a szocializmust, a diktatúrákat az oroszokat, szóval nagyon nem jutott ki nekik a jóból.

Gábor217 2010.06.17. 21:30:11

@OrbanWinetou:
Hát lehet, hogy mi szépek vagyunk, csak akkor nem tudom, hogy az a sok ronda fehér ember az utcákon, a metrón és a buszokon, meg a plázákban milyen nemzet fia-lánya.

Az a finnugor-elmélet meg nem teljesen úgy volt,ahogyan írod, érdemes lenne jobban belemélyedni. De persze érthető, hogy az elméletet elutasítóknak ez egy jó fogódzó.

Latin betűket használunk most. Vajon pár ezer év múlva a rómaiak leszármazottaiként fognak ránk tekinteni? Vagy az arab számaink alapján arabok (helyesebben azt hiszem indiaiak) leszünk?

És a megtalált McDonnalds romok egyértelmű jelei az USÁból való származásra.

Nyelvészetileg teljesen megállja a helyét a finnekkel való nyelvrokonság. Sajnos aki ezt az elméletet kritizálja, nem sokat ért a nyelvészethez, és könnyen lehet befolyásolni. A szavak hasonlósága önmagában nem sokat jelent. Sokkal több olasz szavunk van, mint ami hasonlít a finn szavakra.

Attól, hogy egy nép szép és sokszínű, még nem következik rogtön, hogy ne lenne búskomor. Nem is értem, hogy miért kell e kijelentés ellen ágálni, hiszen ez igaz. Sokkal fontosabb lenne ezt elismerni, felismerni, és akkor lehet okot keresni (vannak), és tenni ellene.

Felismerni magamban ,hogy már megint a fizetésem miatt kesergek, a kevés szabadság, a meleg, a hideg, a rossz KV miatt kesergek. A kosz, a korrupció miatt kesergek. Amiatt kesergek, hogy itt tart ez az ország - pedig hány másik szeretne itt tartani!

Nekünk magyaroknak 2x akkora az ökológiai lábnyomunk, mint amit a Föld képes lenne eltartani. Ha minden nemzetnek ekkora lenne az ökológiai lábnyoma, pontosan 2 Földgolyó kéne az eltartásunkra.

Azért én jól érzem magam a bőrömben, finnugor nyelvcsaládba tartozó magyarként német, horvát, cseh, stb. génállománnyal.

dtk74 2010.06.17. 21:30:13

A lényeg, hogy olyan rokont találjunk aki gazdag, és lehet tőle kölcsön kérni :-)

Gábor217 2010.06.17. 21:35:24

@Alikam: Ez teljesen rendben van. Vagyis nincs. Az okok elég világosak: 1848-49. passzív ellenállás, első VH, Trianon, Komcsik, Horthy, 2. VH, nyilasok, német megszállók, szovjet megszállók, kommunisták... rendszerváltás, és a maga dolgai a múltból való hozadékokkal.

Látszik, hogy nincs olyan világnézetű ember, akinek az elmúlt 2 generációban ne lett volna sérelme. Ha jobboldali, ha baloldali, ha zsidó, ha katolikus, megszívták keményen. Ebből elég sok minden teljesen jól érthető. Ettől a tény tény marad.

Az elmúlt 20 év a maga minden bajával együtt mégis az elmúlt 100 év legjobb időszaka. Ennél jobb nem volt a 20. században. a 30-as években válság, előtte trianon-kesergés volt. Az 1. VH előtt meg volt 8 aránylag jó év.
Ez most a válsággal, korrupcióval együtt egy igen jó kor.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.17. 21:37:37

Ha megnyertük volna a II.vh-t,boldog rácsnélküli emberek élnének itt és nem hatalmas kulccsomók és adósságcsapdák húznák a vállunkat.
Szar liberális féreg világ lett,hajléktalanokkal teli erdőkkel és naponta meggyilkolt nagymamákkal.
Ez kellett,kedves komcsi és liberálbuzik?

kovácske 2010.06.17. 21:38:03

igen, sajnos az a baj velünk magyarokkal, hogy a vérünkben a van a depresszió, meg az önostorozás hajlama (olyan dolgokért, amiket, ha egy kicsit körülnézünk, a világ összes országában láthatunk, de nem, nekünk Saját Különleges és Egyedülálló Nyomorúságunkként kell felfogni még azt is, ha egy tizenhatéves vandálkodik, vagy egy politikus becstelen. mert mi nem lehetünk olyanok, mint más, nekünk különleges mindenünk, még a hibáink is.)
szóval az a baj, hogy mi ilyen különlegesen önsiratók vagyunk, sokkal jobban mint mások, ebben egészen egyedülállóak vagyunk és ez csak ránk jellemző. meg még a bűnbak keresés, de arról a média tehet, az rontja meg az embereket.

yeamon 2010.06.17. 21:38:08

Van egy pszichiáter haverom az ő elmélete szerint ez a depresszió ami annyira jell. a magyar emberekre onnan jön, hogy egy eredetileg sámán hitű népre ráerőltették a kereszténységet. Ott van mindenkinél a tudat alatt!

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.06.17. 21:49:27

köszönöm a posztot, a szívemből szóltál

Scala 2010.06.17. 22:16:51

Állítólag minden népnek (!) van egy rezgése, és van karmája is... Na most maradva a rezgésnél, túl sokat nem kell magyarázni, mindenki érzi, ha átlépi a határt, hogy ott más. És sajnos egyre több irányba jobb, mint itt. az utolsó három bekezdés nagyon tetszett, köszönöm.

Egyébként amit a nemünk és az állampolgárságunk elfogadásáró írsz, teljesen egyetértek. Ezt kell megélni, nem véletlenül vagyunk azok, amik.

Én amit bántónak tartok itthon, az a hímsovinizmus, mert ha valaki mesterien tudja nyomni a kisebbségi komplexust, azok a férfiak.

gergel 2010.06.17. 22:22:10

@OrbanWinetou:
Érdekeseket írsz. Az Alinei könyvet felírtam a listámra. Káprázatos hogy mennyire hasonlít a két írás.
Tudnál ajánlani más könyveket is?

bryan 2010.06.17. 22:22:24

@OrbanWinetou:
Tudnál nyugati egyetem nyelvészeti tanszékéről finnugor _nyelvrokonságot_ kétségbevonó írást linkelni?
(Angolul kéne.)
Egyébként olvasd el ezt a két írást:

hvg.hu/sorkoveto/20081119_magyar_etnogenezis_genetika_honfoglalas

www.es.hu/index.php?view=doc;25741

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.17. 22:25:50

@Scala: :)
Meg persze az örökké depis,kielégítetlen nőcikék.
:)
Nincs itt komplexus,legfeljebb médiapróbálkozás.Akit és ismerek mindenki boldog,nem is néznek TV-t!
:)

Waldorf Rolandó 2010.06.17. 22:34:30

eccerű írás eccerű fejbül eccerű nípek eccerű örömére

Intizar 2010.06.17. 22:38:15

A finneknél nem "inkább" közös nyelvi gyökerekről van szó, hanem egyértelműen és kizárólag csak azokról. Ezt én már harminc évvel ezelőtt is így tanultam a lehető legkádáribb prolisuliban.
Szerinted miért rossz a Jézus utolsó megkísértése?

Waldorf Rolandó 2010.06.17. 22:40:02

a sportolókról szóló rész pedig egyszerűen szar példa, de hülyehólyagoknak nem mehrlicht

bryan 2010.06.17. 22:43:15

@OrbanWinetou:

(There are numerous crank theories which relate the Etruscan language with Hungarian, Israeli, Ukranian, Basque, Turkish or Akkadian. There is usually a good reason for trying to find such a connection, reasons which have more to do with nationalism than science. Many such websites can be found littering the web, and may be found with most search engines. The translations are quite creative, and read like crossword clues. One would have to wonder why any ancient civilisation would write such strange disjointed phrases on their grave stelae etc)

Forrás:
www.mysteriousetruscans.com/language.html
Próbálkozz az ottani szövegekből kihozni valamit a magyarral kapcsolatosan. Sok sikert. :)

moonclown 2010.06.17. 22:44:51

Érdekes nekem meg az az elméletem, hogy egyes emberek megpróbálják belebeszélni a fejünkbe hogy kisebbségi érzésű mélabús depis emberek vagyunk.Miközben azon külföldiek akik szerencsére nem tudnak magyarul a csajok szépsége mellett kiemelik hogy jófej jól bulizó vidám emberek vagyunk, igaz az utcán nem mosolygunk.

Szóval szvsz pont olyanok vagyunk amilyennek itt K-Európa közepén lennünk kell.Néha fenn néha lenn, hol a jobb hol a baloldlaon de sohasem középen.Nem leszünk sose latinok, de nem leszünk észak tajgai nép sem...És szvsz ez így van jól.

moonclown 2010.06.17. 22:46:43

@Gábor217: javaslom neked (is) egy ázsia vagy közép afrika túrát.Sokkal de sokkal vidámabbak az emberek, holott ha van mit enni akkor mellé napi 200 ft-t keresnek, orvost sose láttak és 40 évig élnek.Igaz ők nem "tudják" milyennek kélne lenni.Nincs tv-jük, internetük stb.

De vegyük ajapánokat akiknél 4-5 nap az átlagszabi.

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.17. 22:51:47

"meg egy elkúrásunk" addig örüljetek amíg csak egy elkúrás lesz, vitya már építi a saját narancs-birodalmát, lassan magyarország neve orbánország, vagy cigányország lesz (mondjuk már most is az)...

meredekebbnél meredekebb elképzelések a hozzászólások között. azt hiszem érdemes azt is figyelembe venni, a nagy okoskodás közepette, hogy hány féle, fajta népség lett betelepítve. én spec apai ágon sváb vagyok, azokra is hat a sámánizmus? szóval baromira nem vagyok jurtás mongol, még nyomokban sem, de ha annyit tudnék lopni mint egy-egy politikus akkor még abban is hinnék, hogy focilabdával a kezükben az ufok hozták ide 'őseinket' a kárpátmedencébe.

depresszió, nyomorúság, hol marad a pozitív gondolkodás? ja, hogy nehéz pozitívan szemlélni a világot, amikor mindenki csak a saját boldogulásával, problémájával van elfoglalva? érthető, ilyen világban élünk.

a magyarkodás egy baromság, de semmi probléma, most, hogy a fidesz bevásárolta magát az létező összes médiába és lesz új médiatörvény hamarosan, még az is ki fog derülni, hogy a hunok tanították meg a kínaiakat karatézni. mert ugye ez is egy magyar sport volt, csak időközben elfelejtettük a használatát.

ha pedig a származást szeretnétek kutatni, érdemes megnézni környező népekkel mennyi hasonló (vagy szinte ugyanolyan) szavunk van, és nem biztos, hogy túlságosan messzire kell mennünk, hogy megtaláljuk az 'őseinket'.

sok sikert!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.17. 22:52:29

@pikkbubi: alapszabály, hogy fundival nyilvánosan nem vitázunk, mert nem érvelni akar, hanem szerepelni, és bármi (ismétlem: bármi) történik a beszélgetés alatt, másnap már azzal fogja hirdetni a hülyeségét, hogy tudományos vita tárgya, és rád hivatkozik.

Igen, akkor is, ha logikusan szénné égeted, akkor is ez lesz utána, hogy te felemelted a tudományos porondra azzal, hogy az ő tudományos érveire hasztalanul próbáltál válaszolni.

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.17. 22:53:40

"meg egy elkúrásunk" addig örüljetek amíg csak egy elkúrás lesz, vitya már építi a saját narancs-birodalmát, lassan magyarország neve orbánország, vagy cigányország lesz (mondjuk már most is az)...

meredekebbnél meredekebb elképzelések a hozzászólások között. azt hiszem érdemes azt is figyelembe venni, a nagy okoskodás közepette, hogy hány féle, fajta népség lett betelepítve. én spec apai ágon sváb vagyok, azokra is hat a sámánizmus? szóval baromira nem vagyok jurtás mongol, még nyomokban sem, de ha annyit tudnék lopni mint egy-egy politikus akkor még abban is hinnék, hogy focilabdával a kezükben az ufok hozták ide 'őseinket' a kárpátmedencébe.

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.17. 22:56:40

depresszió, nyomorúság, hol marad a pozitív gondolkodás? ja, hogy nehéz pozitívan szemlélni a világot, amikor mindenki csak a saját boldogulásával, problémájával van elfoglalva? érthető, ilyen világban élünk.

a magyarkodás egy baromság, de semmi probléma, most, hogy a fidesz bevásárolta magát az létező összes médiába és lesz új médiatörvény hamarosan, még az is ki fog derülni, hogy a hunok tanították meg a kínaiakat karatézni. mert ugye ez is egy magyar sport volt, csak időközben elfelejtettük a használatát.

ha pedig a származást szeretnétek kutatni, érdemes megnézni környező népekkel mennyi hasonló (vagy szinte ugyanolyan) szavunk van, és nem biztos, hogy túlságosan messzire kell mennünk, hogy megtaláljuk az 'őseinket'.

sok sikert!

uramfia 2010.06.17. 23:00:12

@ezanevemeskesz: HAHA. A karate japán sport, te észkombájn, a kínaiak kung-fuznak.. :D.
Igen a környező népek használják pl. a sargarepa (szerb) szót, de lövésük nincs, hogy mit jelent szó szerint, csupán a zöldséget jelölik vele. Vagy a porodics (román).. biztos tőlük vettük át.. :D

vaffanculo 2010.06.17. 23:02:07

@Alikam: "Jó nagy fasz vagy te.
Majd ha a reálbérek kb. német szinten lesznek, akkor majd ne aggódjál, nem lesz búskomorság."
A fasz sztem te vagy, ha asziszed, h csak az anyagiakon múlik, bazmeg.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.17. 23:04:39

@OrbanWinetou: "Nem térek ki rá, tele van körkörös hivatkozásokkal. Röviden: azért rokonaink a finnek mert "átvettünk" szavakat tőlük. Miért vettünk át szavakat? Mert finnugorok."

Ez legfeljebb annak finnugor elmélet, aki nem ismeri az igazit.

Nyelvészeti alapvetés, hogy a szóátvétel megy a legkönnyebben egy nyelvben, ez a leggyorsabb változás, ami egy nyelvben történik, mi is évente százával veszünk át most is szavakat, főleg az angolból.

Abban egyetértünk, hogy Grespikék dinkák :)

flippant 2010.06.17. 23:10:37

Merjünk kicsik lenni. A magyarok amúgy a japánok rokonai:
oneminute.blog.hu/2010/03/02/japan_magyar_rokonsag

flippant 2010.06.17. 23:15:31

Te, és akkor most magyarok vagy liberálisak legyünk?

flippant 2010.06.17. 23:16:34

@ezanevemeskesz: Mond azt, hogy a zsidóktól származunk, bakker! Mond azt!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.17. 23:49:42

@Fittipaldi:
tök jó, de akkor az egyik esetben miért hallgat a másik tábor, és fordítva???

@Intizar:
Mert olvastam a könyvet, a film a nyomába sem érhet.

@pikkbubi:
volt már ilyen, az is címlapos volt. de a legutóbbi, bár bizonyos személyeknek címzett pozitív írás a '42' címet viseli.

kovacs2janos 2010.06.17. 23:54:07

@flugi_:
Tényleg, a finnek kitől "vették át" a szavaikat?
A szlovákok kitől "vették át" a szavaikat?
Ők remekül megoldották ezt a problémát: a szlovák ősi nép, nem vett át senkitől semmit.

Ma már több nyelvészeti felvetés van, és nem kizárólag nyelvészek szólnak bele, mert ugye genetika és földrajz és társadalom tudományok nélkül nem nagyon van értelme a csupasz nyelvészkedésnek.

Egy híres amerikai kutatót tudok felhozni jó példának:

en.wikipedia.org/wiki/Grover_Krantz

Grover S. Krantz: Az európai nyelvek földrajzi kialakulása

Tanulságos, de fogadok senki nem hallott még róla finnugor földön.

Aki pedig nem ismeri Alieni prof. munkáit az hogy mond kritikát, de tényleg? Szánalmas.

en.wikipedia.org/wiki/Mario_Alinei

Igen volt egy etruszk tábla, a "peruggiai határkő" amit egy magyar írás szakértő lefordított - magyarra és így volt értelme a szövegnek, egy ballada-féle verses költemény nagyon furcsa és régies, de magyarul érthető.

Pedig korábban az olaszok nem tudták lefordítani. Nem jut eszembe, meg fáradt is vagyok utána keresni, bocs. Majd valaki megteszi, akit érdekel a téma és nem elfogult az angol majmolásban.

De őszintén: ki hallott ezekről? Pedig nyugaton már ez megy. Na jó, itt még sok dogmában nevelt elmaradott finnugorok laknak, de majd csak "átvesznek" néhány szót és akkor majd el tudják olvasni.

Vagy vannak újabb kutatások az angol nyelvvel kapcsolatban. Számos Kelta eredetű alap szó van, ami érdekes módon pont a magyar vagyis a székely régies változatával hozható összefüggésbe.
Persze ez csak érdekesség és csak elméletek, szerintem brit tudósok kategória :-)

Elég lenne a nyelvalkotás szabályai szerint "átvenni" az angol - ha van még olyan, mert Shakespearehez külön szótár kell - szavakat, nem is lenne azzal gond.

De hát ebből semmit nem fognak megérteni, akik a "kaólát lájkolják" és minden 2. mondatba belekevernek valami divatos és sikkes angol eredetű szót. Az ilyen gondolkodás kirekesztő és szörnyen elfogult, nem tiszteli az ősi ragozó nyelvalkotó szabályokat.

kovacs2janos 2010.06.18. 00:01:01

@uramfia: hát ez az! :-D Mindent átveszük mi?
Mi vagyunk mi, betanított csimpánz?

De tényleg: nincs a világon egyetlen nép aki ennyi mindent "átvett"

Már ezen az egyszerű tényen el kellene gondolkodni, de hát a dogma, az dogma.

Bal 2010.06.18. 00:01:03

Kezdjük mondjuk azzal, hogy azonnali hatállyal lecseréljük a Himnuszt és a Szózatot. Ne hagyjuk, hogy ez a két két szexuálisan frusztrált depressziós tovább mérgezze a fiatalságot.

A legtöbb népnek vidám, pattogós kis "hűde fasza csávók vagyunk" himnusza van. A mienk meg amikor megszólal, a dallamából tudni lehet, hogy lényegében gyászinduló, meg halálhörgés, siralom lesz benne. Miután ez a két nóta jelenti gyerekkorunkban a legközvetlenebb alkalmat, ahol nemzeti érzéssel találkozunk, nem csoda, hogy hamar az eszébe vési mindenki, hogy magyarkodni egyenlő panaszkodni, elvesztett dicső múltról és nemzethalálról siránkozni.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.06.18. 00:07:56

A Duna vize az összes mellékfolyó vize, benne van az Inn, a Rába, a Vág, a Garam, az Ipoly stb. is. Ugyanígy a génjeinkben van török, német, szláv, cigány, zsidó stb. A nyelvünkben is sokféle hatás van. Az identitásunkat nem fogjuk a múltban megtalálni, mert ahogy visszafelé haladunk az időben, a származási fánk egyre szerteágazóbb. Az identitásunkat a jelen adhatja meg nekünk, el kell menni egy koncertre, kell venni egy kortárs irodalmi művet, le kell állni a boltban beszélgetni az eladóval.

A minap az egyik postán jártam, a postás néni megjegyezte: "miért pont zárás előtt vannak ilyen sokan?". Megmondtam neki: "mert zárás után nem tudnának ügyet intézni :) ." Még csak szóra sem méltatott.

Pl. itten az identitás, nesze.

kovacs2janos 2010.06.18. 00:10:49

@ezanevemeskesz: így van!
Közép európaiak vagyunk. Az őseink a törökök, szlovákok, avarok, hunok, kunok, stb.

De! őrizzük azt a genetiai markert ami a japánokkal és a korreaiakkal és az ujgurokkal köt össze minket.

..és ezt se egy nagy amerikás magyar balfasz találta ki hanem egy japán professzor, bizonyos Hideo Matsumoto osakai.

Szóval lehet hinni neki, külföldiül írta le.

kovacs2janos 2010.06.18. 00:13:24

@moonclown: jaja, és szépek! lol!
(na jó csak a lányok)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.06.18. 00:19:43

Plusz ha Darwinba belegondolunk, akkor csak egy ember ősünk van, az összes többi majom. És az az egy ember is egy mutáns.

Waldorf Rolandó 2010.06.18. 00:27:43

@Bal: szerintem meg azonnali hatállyal hagyd el megnyilvánulásaidban a T/1-et és cserélj egy olyan fejet, ami nem csak arra jó, hogy diót törjön rajta édesanyád.

dupla vé 2010.06.18. 00:33:30

"Az eredetileg
magyar érzelmű Trefort Ágost (1817-1888) Vallás- és Közoktatásügyi miniszter a kancellária által
ráerőltetett finnugor őstörténet elleni tiltakozó magyaroknak a kor szellemének megfelelően így
válaszolt: "Tisztelem az urak álláspontját, nekem azonban -, mint miniszternek - az ország érdekeit
kell néznem, és ezért a külső tekintély szempontjából előnyösebb finnugor származás princípiumát fogadom el, mert nekünk nem ázsiai, hanem európai rokonokra van szükségünk." - Dr. Kiszely István: A Magyarok őstörténete

ebookz.hu/ebook.php?azon=418b42

úgy gondolom, a mai vezetői hozzáállás mit sem változott az ezernyolcszázas évek óta, hacsak nem annyiban, hogy a "külső tekintély szempontja" a "jó szolga" szempontja lett.
a posztírónak kicsit többet kéne olvasnia az "idióták" érveiről, a lehetséges elméletekről, amik legalább annyira megállják a helyüket, mint a hivatalos álláspont.
meg elgondolkodni azon, hogy minden homályos történelemmel kapcsolatos dologra gyártott hivatalos elméletet megkérdőjelező személy rövidúton eltűnik a közéletből, kirekesztik, és vannak témakörök aminél még a "tagadó" jelzőt is rásütik. a legszebb, hogy esetenként büntetik. akik meg hisznek nekik azokat leidiótázzák.

bizonyára én vagyok a szélsőséges, de engedtessék már meg összefüggést vélni felfedezni a dolgok között.

dupla vé 2010.06.18. 00:43:39

@Gábor217: "Nekünk magyaroknak 2x akkora az ökológiai lábnyomunk, mint amit a Föld képes lenne eltartani. Ha minden nemzetnek ekkora lenne az ökológiai lábnyoma, pontosan 2 Földgolyó kéne az eltartásunkra. "

én ezt kicsit másképp tudom, mégpedig, ha mindenki úgy élne mint egy átlag amerikai, akkor 5, ha mint egy átlagos európai akkor 2 bolygó kellene. de szerintem azt mindenki érzi, hogy messze vagyunk az európai átlagtól, bőven elég lenne fél bolygó is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.18. 00:49:31

Javaslom ha nem tudsz egy témáról hosszú cikket írni, akkor inkább írj rövidet!

De ez a saláta módszeres, mindenfélét egy cikkben összehozó módszer nem túl meggyőző.

Abban természetesen igazad van, hogy a nyelvrokonság meg a genetikai rokonság az két teljesen külön téma, és nevetséges, akik genetikai érveket hoznak fel a nyelvrokonsággal szemben.

Ami a talán fő mondanivaló a cikkben, hogy a magyar nép túl depressziós és így nem fogunk sokra jutni ez így igaz, de teljességgel érthető, hogy miért alakult így.

Szidod Mátyás király, pedig akkor volt utoljára Magyarország erős és öntudatos. Aztán török uralom, Habsburg uralom, majd Trianonban megnyomorított ország, és utána a kommunizmus, amitől ráadásul nem is sikerült teljesen megszabadulni máig sem.

Sok száz év olyan politika, és olyan környezet, amikor magyarnak lenni nem volt "menő". Nem csoda, hogy ma sem az. A "merjünk kicsik lenni" politika, a magyarságukat fontosnak tartó magyarok csúfolása "magyarkodásnak" titulálással, a nemzeti jelképek, hagyományok becsmérlése /turul madár, Árpád sáv, ősmagyar vallás stb./ mindenféle nem magyar kisebbségek pozitív diszkriminálása a magyarok rovására semmiképpen nem használ a magyarok önbecsülésének.

Tehát okés, hogy ez a helyzet és ez nem jó, de Te kedves cikkíró mit javasolsz a magyar depresszió és búskomorság ellen?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.18. 00:59:28

Ballal egyetértek. amelyik népnek ilyen himnusza van, mint a magyarnak az eleve nem is lehet más csak depressziós.

Vidám, büszke, és bizakodó himnusz kellene.
Amolyan erősek vagyunk, jók vagyunk, összefogunk, meg tudjuk csinálni hangulatú, nem egy ilyen halálhörögve szánalomért könyörgő.

Amikor Schumacher nyert, akkor vidáman vezényelte az olasz himnuszt, a boldog olaszoknak.

Ha valami csoda folytán egy magyar csapat nyerne, akkor ahogy meghallanák a magyar himnuszt rögtön mindenki megsajnálná, amiért nyert és ezt a himnuszt kell hallgatni. Motivációt biztos nem nyújt ennek a népnek az öngyilkosságon kívül semmihez.

dupla vé 2010.06.18. 00:59:44

@ezanevemeskesz: "a magyarkodás egy baromság, de semmi probléma, most, hogy a fidesz bevásárolta magát az létező összes médiába és lesz új médiatörvény hamarosan, még az is ki fog derülni, hogy a hunok tanították meg a kínaiakat karatézni. mert ugye ez is egy magyar sport volt, csak időközben elfelejtettük a használatát."

én nem igazán hallottam a fideszt úgy megnyilvánulni, hogy felül akarnák vizsgálni az eredetünket, nem is értem miért írod ezt. a médiabirodalom meg valószínűleg továbbra sem adna le pélául ilyen "magyarkodó" számot a csatornáin: www.youtube.com/watch?v=MqezgVQFLvE

inkább az fog kiderülni, hogy a kiválasztott néptől származunk, csak elindultunk új hazát keresni izraelnek. megtaláltuk, a "testvéreink" meg lassan utánunk jönnek.

Gábor217 2010.06.18. 01:06:57

@dupla vé: Pedig, szvsz én tudom jobban. És józan paraszti ésszel ez be is látható. Nézd mennyi szemetet termelünk. Nagyon sokat! Ivóvízzel öblítjük le a WC-t. közlekedésre benzint égetünk el. Télen 23 fokosra fűtjük a lakást. És még sorolhatnám.

Ha a Földön minden ember csak 1x elhúzná naponta a 8 literes WC tartályát, akkor 52milliárd liter víz menne el a földön naponta csak erre. És akkor még nem beszéltem a fürdésről, ivásról, stb. És mi, magyarok ezt megtehetjük! Innentől sírásnak helye nincs!

Gábor217 2010.06.18. 01:11:22

A depressziós népségünk nem csak kitaláció, meg média hazugság. Erre tudományos kutatások is irányultak, különböző szempontokat figyelembe véve. És ezek bizony azt hozták ki, hogy elég borúsan látjuk a jövőnket.

Az öngyilkosságok száma Magyarországon kiugróan magas - az életminőség alacsony szintjével ez nem indokolható.

Érdekes még, hogy néhány más betegség tekintetében is listavezetők vagyunk.

És ezek nem médiahazugságok. Lehet, hogy valakinek a nagymagyarsága nem engedi ezt befogadni, de ez akkor is így van. Azon kell dolgozni, hogy ez ne így legyen. Ennek módja pedig nem az, hogy elhazudjuk.

dupla vé 2010.06.18. 01:14:07

@idelle: "akkor kérdem én: hogy lehet, hogy ilyen hosszú idő alatt szarra se jutottunk? akkor lehet, hogy nem is mi vagyunk az emberi faj krémje? :-D "

akkor mondj egy másik népet, nemzetet országot, akármit ami jutott valamire! és azt is definiáld, mit jelent a szó és miben lehet mérni, hogy jutott valamire. mert ahogy én látom, mindenki csak vergődik, amit megpróbál pénzben kifejezni, és egyesülésnek hazudott élősködéssel, megszállással, béketeremtéssel a többiből minél többet kifacsarni. az meg, hogy miért lehet hogy semmire nem jutottunk, az elég jól felfogható józan paraszti ésszel, egyébként elég sok könyv jelent meg a témában.

dupla vé 2010.06.18. 01:25:38

@Gábor217: szerintem meg 56 milliárd víz menne el csak arra. de ne ragadjunk le a számoknál, a technológiai fejlettségünkből adódóan képesek vagyunk újra ivóvizet minőségűre tisztítani újra. az hogy mesterségesen olyan akadályokat állítunk magunk elé, mint pénz, drága, nem térül meg, az már nem a magyarság ökológiai lábnyoma, hanem az emberi butaságé, a hatalomvágyé, és úgy általában ezé a szarul működő rendszeré.

Intizar 2010.06.18. 01:28:15

@Vérszegény éjszakai dúvad: Ebben picit kételkedem, mivel ha azt a könyvet nem is, de egyéb Kazantzatkiszt olvastam, és nyomát sem találtam benne a filmben szépen föllelhető öniróniának. De mivel rendes tanuló vagyok, igenis utána fogok nézni.

slaci89 2010.06.18. 01:51:18

Hogy bennünk van-e a "de szar nekünk" érzés? Naná! De ne legyünk már annyira naivak, hogy azt hisszük ez csak magától van. Szerintem múltunk bőven ad rá okot, a jelenünk meg csak rádob még egy teherautóval. Az utóbbi években harapódzott el komolyabban a helyzet és én is pontosan azt érzem most, hogy hála egy kompletten töketlen parlamentnek teljesen bizonytalan a magyarországi jövőm. Ez szerintem kurvára nem olyan dolog, amitől jajdeszépazélet meg fíldöszánsájn érzésnek kéne magával ragadnia. Különben is mi a frászra legyek büszke napjainkban? Valaki igazán útba igazíthatna, mert nem fog az ihlet és a megváltás magától jönni akármennyit is vakarom a fejem rajta.

Bal 2010.06.18. 02:52:52

@Waldorf Rolandó: Hát igen, ez egy másik magyar sajátosság, az okosabb vagyok mindenkinél, a többit meg elhajtom a búsba. Persze, mint itt is, a fölényességet semmi sem indokolja. Erre a jelenségre viszont az általános frusztráción kívül nehéz indokot találni.

Egyébként szerinted aki leír ilyet harminhat évesen, hogy a "sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül, s az ember millióinak szemében gyászkönny ül”, az normális? Nyafogunk a bácsik-nénik figyelméért, meghalok, bibi, akkor majd szeretni fognak? Egy frusztrált kamasztól rendben, de ne legyen már ez a nemzeti mottónk. Mindig égett a képem ettől a sortól, és amióta először hallottam gyerekként, azóta tartom rettenetesen cikinek.

A Himnusz meg a Szózat egy adott történelmi korban született, annak kényszerei adták a síri hangulatát. Ha már kettő van, lehetne egy olyan is, ami vidámabb, aztán amikor jobban gurul a szekér, lehet azt is játszani.

Fercsee 2010.06.18. 05:03:37

Azt nem birom 19 éves fejjel felfogni, hogy miért olyan baromira fontos hogy mi most akkor 2-5-10 ezer éve sumérul vagy finnugorul beszéltünk-e ? Nem mocskos mindegy ? Akik ezzel hülyítik magukat nincs jobb dolguk ? Hogy egy közhelyt idézzek : nem lesz attól olcsóbb a kenyér, ha Jézus magyar volt (ezt még leírni is fáj XD). Mondjuk úgy Szent István megkoronázásától érdekel a történelem/történelmünk (meg hát innentől relative "megbízhatóak az ismereteink"), és mondjuk az elmúlt 100 évet még fontosnak is tekinthetjük, hiszen valóban rányomja a bélyegét a jelenkorra, és csak úgy érthetjük meg a jelen történéseit, ha nagyjából tisztában vagyunk a dolgokkal. De az emberek szinte egymás torkát el tudnák vágni azért, ami igazából teljesen mindegy, kb annyi kihatása van az életünkre, mint annak, hogy ma mennyi lesz a Szlovénia-USA meccs végeredménye...

nestrot10 2010.06.18. 07:13:46

Tele as tököm a magyarkodással, meg Trianonnal, meg a Nemzeti lófaszkodással, a Nemzeti Orsós Orbánnnal,... a Szent korona usztatással, a Szent Istvénkodással,...A SZÁMLÁKAT KELL BEFIZETNEM!!!! a Gyereket iskolába járatnom és enni adnom!!!!!! -a mindennapi megélhetés-ez a fontos és nem a Magyarkodó Nemzetieskedés! Baromarcúak!

2010.06.18. 07:21:24

Szeretném megkérni a Szerzőt, hogy nyelvtudásától függően fordítsa le bármilyen nyelvre az Ékes édes apanyelvünk c. gyönyörű versünket:

www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg

Sikerül-e vagy sem, a kísérlet során biztosan ki fog derülni számára is, hogy milyen egyedülálló és gyönyörű anyanyelvet kaptunk őseinktől :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.06.18. 07:50:13

talán azért vagyunk ilyenek, mert okunk van rá? talán mert nekünk ugyanazt a célt elérni, mint szerencsésebb országok polgárainak ezerszer nehezebb, sőt, leggyakrabban teljesen reménytelen?

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.18. 07:54:22

Genetikailag a magyarok közelebb állnak a cigányokhoz, mint a finnekhez. Manapság a magyar a legpofátlanabb nemzet Európában. Nem hiszed? Menj ki az utcára...

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.18. 08:03:57

@Gábor217: "Ivóvízzel öblítjük le a WC-t. közlekedésre benzint égetünk el. Télen 23 fokosra fűtjük a lakást."

Lehetne spórolni, például a nemzeti magyarok a WC-tartályt csak ivásra használnák, szarni meg lejárnának a sarokra (ahogy a kutyákkal teszik).
A közlekedést autóval oldanám meg, hülye azért nem vagyok, hogy bringázzak. A lakások felfűtése 23 fokra is azt bizonyítja, hogy még a cigányoknál is rosszabbak vagyunk (jobban bírják az alacsonyabb hőmérsékletet), nemhogy az ősmagyaroknál.

Lúdtalp 2010.06.18. 08:17:07

Hát apám a "Marhák, barmok, hülyék, no meg töketlen fecskék" mottójú blog szerzőjétől kissé tréfás "a mindig busongó, állandóan depressziózó, a jóra nem figyelő, 'jaj-de-szar-az-élet' identitás" kritikája.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2010.06.18. 08:19:23

nekem tetszett a Krisztus utolsó megkísértése

Isaac Clarke 2010.06.18. 08:34:32

Ki az a jézus? Az a srác a Mel Gibson filmjében? Az márpedig Hollywood és nem magyar.

@Bukowszky: Sosincs ok a hülyeségre, egyébként nem vagyunk fontos nemzet, sosem voltunk hatással a világra mert mindig belföldön kavartuk a szart. Ami azért is érdekes mert pl. a sok sok nagy federáció a világban kurva jól megvan, mi meg saját magunkat se bírjuk elviselni.

Az mindent megoldana ha telenyomna nyugat minket pénzel, ezt komolyan mondom. A németeknél is bejött, nyugodt békés nép lett. Persze ha elfogy akkor megint megy majd a hepaj de bízzunk benne hogy nem. De minket azért nem fog soha a nyugat nyugalmi állapotba tartani mert nem vagyunk fontosak, nem vagyunk veszélyes önmagunkon kívül senkire.

Kilenc 2010.06.18. 09:56:14

Ne írj többet, fejezdd abba! :D Mindenhova belekapsz aztán semmi megoldás. Össze-visszaság az egész. Nem is lehet rá reagálni annyi a táma az írásban. :D

dupla vé 2010.06.18. 11:28:36

@hazug fidesznyik: a cigányok nem a csak az alacsonyabb hőmérsékletet bírják jobban, de a saját szarukat is, mert nem viszik el a sarokra, hanem a (ki)saját(ított) udvarukat használják klotyónak. a lakásukat(putrijukat) meg azért nem lehet 23 fokra fűteni, mert nincs rajta ajtó, ablak, de azért megpróbálják felfűteni, csak nem a távhővel vagy gázszolgáltatóval leszerződve, hanem a legközelebbi erdőt kiírtva.

és szándékosan voltam ilyen gusztustalan, hogy elő(utó)itélkezem a cigányokon, ugyanis elképesztő, hogy a nemzeti magyarokat lehet skatujázni, egykalapalá venni, előítélni, ellenük uszítani, miközben a kisebbségre használt egyetlen rossz szó miatt - ami sok esetben igen is jogos - már rögtön antiszemitáznak. ennek fényében igen is jogom van az ilyen kis köcsögöket leantimagyarozni.
és tényleg álljon már meg a menet, míg az itteni magyarkodók azt próbálják elérni, hogy minden kisebbségünkkel együtt a nemzeti egységet és egyenlőséget valósítsák meg, addig a hőn szeretett zsidó testvéreink a szinesbőrűek ellen tiltakoznak. lehet menni lázadni a zsidók ellen kedves fajvédőink, ugyanis ők azok akik a faji megkülönböztetést alkalmazzák.

index.hu/kulfold/2010/06/17/otvenezer_ultraortodox_zsido_tuntet_izraelben/

kuruc.info/r/6/61449/

el lehet menni a faxomba az ilyen kis idiótáknak, (hogy a szerző szavaival éljek) és felfogni hogy a magyarkodás az egyenlőségért van, a cigánykodás és a zsidóskodás a már így is elég erős pozitív diszkrimináció erősítéséért.
erről jut eszembe, a depresszióskodás. ugye a magyarok azok ez a hivatalos... akkor a zsidók, a jaj szegény mi, hát ki akartak írtani, nem tudjuk bizonyítani, de büntessétek ha tagadják hozzáállását, és nem telik el olyan nap, hogy ne hallanánk a holokausztról, az minek nevezendő? a cigányok, jaj szegény mi az ipari forradalom elvette a lehetőségeinket és ki vagyunk rekesztve, és itt mindenki rasszista, dolgozni akarunk, de bizonyítani nem tudjuk, ezért lopunk csalunk hazudunk gyilkolunk hozzáállása minek nevezendő?
gondolkodni kéne kicsit azon, mi is az hogy magyarkodás, nem pedig habzó szájjal terjeszteni a faxságot...

pollio 2010.06.18. 12:03:24

Most akkor tulajdonképpen azon sírunk, hogy sírunk? Mert így sosem fog ez megváltozni!

dupla vé 2010.06.18. 12:09:50

@nestrot10: "A SZÁMLÁKAT KELL BEFIZETNEM!!!! a Gyereket iskolába járatnom és enni adnom!!!!!! -a mindennapi megélhetés-ez a fontos és nem a Magyarkodó Nemzetieskedés! Baromarcúak!"

neked lehet hogy ez a fontos, de ahhoz hogy a gyereked meg az unokád ne ugyanezt lássa majd az élet értelmének, hogy "azért élek hogy dolgozhassak, és azért dolgozok hogy élhessek", ahhoz igenis kell egy viszonylag pontos és bizonyítható mult, amiből kiderül hogy honnan jöttünk, majd fel tudjuk állítani azokat a célokat, hogy merre tartsunk. mert most nagyon arra tartunk, hogy az egész életünk arról szól, hogy számlákat kell befizetnünk, pedig a boldog élethez kenyéren, vizen, és valami viskón kívűl nem igazán kell más. csak ismerni kéne a gyökereinket, meg felvázolni egy jövőképet. a jelenlegi jövőkép szerintem a világpolgár rabszolga, de ha te ezt látod jónak, hogy külföldi mintára egységes európai vergődés zajlik válságról válságra, egyre roszabb életkörülményekkel, ahol választhatsz hogy kenyeret veszel és hagyod elvenni a viskódat, vagy a tetőre szavazol és éhen halsz, hát lelked rajta.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.18. 12:27:08

@kovacs2janos: jé, veled már találkoztam ebben a témában máshol, ott úgy megtetszett, hogy blogbejegyzés lettél. Azóta sem sokat fejlődtél :)

pollio 2010.06.18. 12:48:24

@Gábor217: Te, és szerinted a vécélehúzás után hova megy a víz? Eltűnik? Nem, kérlek, visszafolyik abba a folyóba, ahonnan ki lett véve. Vagy szerinted, ha sokat húzogatjuk a klotyót, előbb-utóbb kiszárad a bolygó, és olyan lesz, mint a Mars?

Ha nem akarsz télen 23 fokot a lakásba, javaslom, költözz Angliába, ott csak szimpla üvegezés van az ablakokon, úgyhogy télen hiába fűtesz, nem lesz 18 foknál melegebb, pedig ott még kemény fagyok sincsenek!

pollio 2010.06.18. 13:06:21

Szerintem országunk azért van szarban - és egyesek azért nem tudják befizetni a számlákat, meg enni adni a gyereknek - mert nagyon sokan ebben az országban az egyéni érdekeiket helyezik előtérbe a közösségi érdekekkel szemben, nem hajlandók a köz érdekében dolgozni, hanem csak azt nézik, hogy a saját érdeküket hogy érvényesíthetik, az, hogy ez a mások kárára megy, nem érdekli őket. (Ennek a rétegnek az élén korrupt, politikusnak nevezett szélhámosok állnak.) De ők is azért cselexenek így, mert _nem érzik magukénak_ ezt az országot, ezt a közösséget. Ezt a közösséget, amit Nemzetnek hívunk, és a közös kultúra, nyelv, történelem definiálja.

Az ördögi kör másik fele, hogy a sok nyerészkedő, élősködő miatt sokak helyzete rosszabbodik, és a rossz helyzetben lévők egyszer csak azt mondják, hogy ha ez a hely ilyen szar, akkor nekem ez nem kell. Ők sem érzik most már magukénak, elmennek külföldre, vagy szarnak bele. Ettől természetesen jobb nem lesz, csak leginkább mégszarabb, és még többen nem fogják magukénak érezni, és úgy lesznek vele, hogy oké, akkor inkább jöjjön be a külföldi szenny, meg a teszkó, ott legalább lehetek árufeltöltő, meg óccsó. A külföldi szenny beöntéséhez meg asszisztálnak a fentebb említett elitista nyerészkedő élősködők, és a kör bezárult.

pollio 2010.06.18. 13:25:02

És egyébként hazátlan (világpolgár?) nyerészkedő élősködő lehet bárki, fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül.

Sőt, magyar is lehet bárki, fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül. De nem az a magyar, aki annak vallja magát. Mondani bármit lehet. A magyarságot nem _vallani_, hanem _vállalni_ kellene. Bizonyítani, hogy magaménak érzem a közösséget, és hajlandó vagyok azért dolgozni.

Az őseinknél, még a Honfoglalás előtt, az volt a szabály, hogy _bárkit_ befogadtak, de csak 7 év után, ami alatt be kellett az illetőnek bizonyítania, hogy a közösséghez hű, és hajlandó azért dolgozni.

A mai individualista világban ez a "közösségesdi" ment ki a divatból. Nyilván sokaknak nem áll érdekében, mert a közösség erősebb, mint az egyes emberek szétatomizált összessége, ahogy egy oxigénmolekula is nehezebb, mint két különálló oxigénatom. Miért? hát a kötési energia miatt! (Einstein: m=E/c^2) Vagy egy számítógép-hálózat is gyorsabb, mintha a gépek csak külön-külön állnának. Miért? mert kommunikálnak egymással!

Identitás nélküli, különálló emberek viszont bevesznek és megvesznek bármit. Mert nincs viszonyítási pont.

A nyugati típusú individualizmus az "oszd meg és uralkodj"-elv non plus ultrája! És ez egy szűk elitnek áll az érdekében, a fent említettek miatt.

pollio 2010.06.18. 13:42:59

Egyéb érdekes adalékok: eleink a Honfoglalás előtt egy olyan birodalom területén éltek szívesen látott vendégként (Levédiában), aminek az államvallása a Judaizmus (igen, a zsidó vallás) volt. Ezt a birodalmat pedig Kazár Kaganátusnak hívták.

A Hunok bizonyos kutatások alapján nem egy önálló etnikum voltak, hanem egy bizonyos szabályrendszer és kultúra szerint élő törzsszövetség. Bármilyen etnikumú törzs lehetett hun, ha elfogadta a szabályokat, és a közösségért dolgozott. Így aztán nem csoda, hogy Kína északi részétől kezdve a Kárpát-medencéig ért a Hunok birodalma: itt egy nemlokális jelenségről van szó, azaz nem egy törzs lovagolt soktízezer kilométert nagyon rövid idő alatt, és hódított meg mindenkit, hanem sok törzs, akik a Kárpát-medencétől az Altájig szétterjedve éltek, mind felvette a Hun szabályrendszert és kultúrát. A kultúra és szabályrendszer terjedt többtízezer kilométert az Eurázsiai sztyeppén, nem feltétlenül a lovasok maguk! Most egyébként pontosan ugyanez történik: a 2. VH vége óta az amerikai-angolszász kultúra-rendszer terjedését látjuk!

Kilenc 2010.06.18. 14:03:58

"az amerikai-angolszász kultúra-rendszer terjedését látjuk!"
Azt hát!
www.indavideo.hu/video/Fanatizmus_2

pollio 2010.06.18. 14:20:03

Az sem véletlen, hogy annyian eredeztetik magukat a hunoktól. Nem csak mi, de a bolgárok is meg a törökök is.
A bolgárok egyébként úgy keletkeztek, hogy bizonyos ún. bolgártörökök meghódítottak egy rakás "jugoszlávot" (jugo=déli), aztán felvették a meghódított szlávok nyelvét, valamiféle praktikus okokból. Tehát két nép összeolvadásából lettek a bolgárok. Ahogy embernek, úgy népnek is lehetnek szülei. Ilyen alapon a bolgár nép a bolgártörök "apa" és szláv "anya" gyermeke. És anyanyelve szláv, de nyilván török rétegekkel.

A törököknél is gyakori név az "Attila". Hát persze, simán lehet, hogy az ő őseik is meg a mi őseink is benne voltak a hun törzsszövetségben, és akkor mind a ketten a hunok "leszármazottai", de inkább örökösei vagyunk.

Az egész eurázsiai sztyeppe egy soketnikumú, de viszonylag egységes kultúrájú régió volt úgy ezerötszáz évvel ezelőtt. A sok etnikum között voltak iráni eredetűek (jászok, alánok, szkíták, szarmaták), indoeurópai eredetűek (gótok, gepidák), altáji eredetűek (törökök, mongolok, kunok, besenyők, stb.) és uráli eredetűek (ugorok, pl). Mindegyik hozott valamit a közösbe. A visszacsapó íjat pl. a szkíták, Párthiából (Irán), nem véletlen, hogy többezer éves iráni leleteken találnak visszacsapóíj-ábrázolásokat. A Sumérokhoz is eljutunk, ha megyünk még egy kicsit vissza az időben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mi a Sumérok leszármazottai vagyunk! Mindössze annyit, hogy a Párthusok tanultak valamit a Sumérektől, a Szkíták azt megtanulták a Párthusoktól, majd miután arrafele mozogtak, bedobták a nagy Eurázsiai Olvasztótégelybe a tanultakat, amit aztán megtanultak azok, akikből később a Magyarok lettek. Ennyi.

ÉS persze a magyarokban lehetnek gének a szkítákból, amekkora keveredés arrafelé volt. Hát azt ne mondja nekem senki, hogy egymás között etnikailag nem keveredtek ezek a népek! Ha béke volt, szerették egymást, akkor azért, ha meg háborúztak éppen, akkor meg egymástól rabolták az asszonyokat!

És mi, magyarok szintén egy törzsszövetség eredménye vagyunk! Hát az "on ogur"="tíz nyíl" nevű törzsszövetségben simán összeolvadhatott két etnikum, az egyik török (altáji) eredetű, a másik finnugor (uráli) eredetű. Az "on ogur" török nyelvű szóösszetétel, és ebből ered az "Ungarn" német szó, amiből meg az, ahogy hívnak minket a többi népek: "Venger, Ungar, Hungary, Hongrois, stb." Érdekes lenne tudni, hogy a finnugorból az "Ugor"-nak van -e köze az "on ogur"-ból az "Ogur"-hoz. És szintén érdekes, ahogy a törökök hívnak minket: "Macaristan".

A bolgárok kapcsán említettem, hogy egy nép is származhat két "szülő"-től! Hát a magyar is ilyen! És ezért nem lehet eldönteni, hogy a nyelvünk finnugor szótövekből, vagy török szótövekből áll-e össze. Mert mind a kettőből, természetesen! Pont annyira vagyunk finnugor, mint amennyire türk eredetűek! Mindkét elméletnek igaza van, és egyiknek sincs mégsem igaza, mert a másik rovására dolgozik, kizárólagosságot hirdet!

pollio 2010.06.18. 14:27:43

Egyébként egyes nyelvészek szerint a finnugor nyelvek (finn, ugor, szamojéd, szibériai) és az altáji nyelvek (török, mongol, de japán-koreai is!) egyetlen közös ősre vezethetők vissza, és egyenesen altáj-uráli nyelvcsaládról kezdenek beszélni! Tény, hogy ezekben a nyelvekben _nyelvtanilag_ rengeteg közös van, pl. mindegyik ún agglutinatív (toldalékoló) nyelv, és mindegyikben van magánhangzó-illesztés, szemben az indoeurópai nyelvekkel, ahol elöljárószók vannak toldalékok helyett (pl. angol, német in - magyar -ban,-ben, stb.), és nincs magánhangzó-illesztés.

kovacs2janos 2010.06.18. 15:52:17

@pollio: Sőt!, egy egész érdekes elmélet szerint, az összes európai nyelv egy közös "őstől" származik.

Kérdés ki van hozzá legközelebb, ezt kutatják.
Egyelőre úgy tűnik 1. magyar, 2. ó-török, 3. héber, 4. latin ...stb.

A "keveredést" már jól lehet nyomon követni, nem olyan durva az amennyire annak tűnik. Vannak markerek.

Ezért jó, hogy ma már nem csak bugyuta nyelvészek határozzák meg egy nép eredetét, hanem figyelembe vesznek sok más tudományágat is. Látom figyeled az újabb kutatásokat is :-)
Jó, hogy vannak gondolkodó emberek is.

Amúgy én is azt mondom, semmit nem kell elhinni, utána kell járni, és gondolkodni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.18. 16:54:18

fgroszt.nytud.hu/miert/biztos.htm

@pollio:
ez a túlindividualizálás már nekem is eszembe jutott párszor.

Ősnyelv? jó. hogyan vizsgálod? a beszélt nyelv klasszisokkal vénebb, mint az írásbeliség... ajánlom mégegyszer a fentebb belinkelt cikket.
Egyébként ez az ősnyelv elmélet csak nem azon alapszik, hogy ha megfigyeled, vagy bárki megfigyeli, ha egy magyar, német, lengyel, japán, vagy bármilyen nemzetiségű csecsemőt elviszel pl. Angliába, ahol angolok nevelik fel, akkor az a csecsemő angolul fog megszólalni, és az angol lesz az anyanyelve. De nem azért, mert az angol rokon lenne a magyarral, a némettel, a lengyellel, vagy a japánnal, hanem azért, mert a beszélt nyelveknek van valamiféle univerzális logikája, amely velünk, az agyunkba kódolva születik, de ez még nem jelenti semmilyen ősnyelv létezését.

@dupla vé:
nemtom hogy a francba keveredett ide cigányozás, meg zsidózás, de akkor, ha érdekel elmondom:
szerintem az ortodox zsidók szintén idióták. főleg az ultraortodoxak.

Intizar 2010.06.18. 18:00:23

@Vérszegény éjszakai dúvad: Szerintem szimplán sátánhívők, az iszlamistákkal együtt. Az, akinek az istene a más elnyomását vagy legyilkolását akarja, az mától fogva tudhatja, mert elárulom neki, hogy a Sátánban hisz. Másmilyen sátán nincs is, csak az ilyen "isten".

dupla vé 2010.06.18. 20:04:40

@Vérszegény éjszakai dúvad: a cigányokhoz hasonlítást "hazug fidesznyik" szedte elő, a te hozzászólásodhoz viszont úgy kötődik, hogy egy kategóriába sorolod a nemzeti oldalt a "magyarkodókat", az ortodox zsidókkal a "szintén idióták"-kal utalva erre. és a felháborodásom oka, hogy soha nem láttam százhúszezer embert tüntetni azért, mert nem akarnak egy iskolába járni a cigányokkal. mikor a gárdisták meg párszázan demonstráltak egy-egy faluban, a bűnözés, igen a cigánybűnözés ellen, akkor az egész világsajtó olyan módon mutatta be a dolgot, mintha itt a cigányoknak rettegésben kéne élniük. elegem van abból, hogy magyarkodónak és szélsőségesnek neveznek azért, mert szeretem a hazámat és független nemzetnek szeretném látni/élni, nem nemzetközi seggek nyalójának. meg azért, mert nem úgy gondolom mint az átlag, hogy engem nem érdekel mi lesz, csak engem hagyjanak békén, igazságosságot, egyenlőséget szeretnék és valódi demokráciát....
de ezek már valóban tényleg messze vannak a témától.
ami még érdekes lehet:
"Móz. I. k. 11. fejezetének elbeszélése szerint Noé utódai, akik még mind egy nyelvet beszélték, Sineár földjére mentek és ott egy várost meg egy tornyot akartak építeni, amelynek csúcsa az égig érjen. Az isten azonban meghiusította törekvésüket és megbüntette elbizakodottságukat azáltal, hogy összezavarta nyelvöket, úgyhogy nem értették meg egymást és elszéledtek a foldön...."
"Nagyfontosságu a bibliai elbeszélés más szempontból, mert ez az első kisérlet a nyelvek különféleségének megmagyarázására. Az ókori pogány nemzetek miud megnyugodtak abban a tényben, hogy minden országnak különböző népe, különböző istenei vannak. Egyedül Izráélben, amelynek prófétái az istennek és az emberi nemnek egységét tanították, merült föl a kérdés, honnan van tehát a nyelvek különfélesége, honnan vannak a nemzetek sajátságai? Erre a kérdése akart megfelelni a Bábel tornyáról való monda. L. Dillmann, Die Genesis. Leipzig. 1886. 199-205. I. Heinthal, Zu Bibel u. Religionsphilosophie. 1888."

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.06.18. 22:08:25

Szerintem ha Szabóék elköltöznének a Lófej-köd egy kellemes bolygójára,szomszédaik,Kovácsék pedig az Orion csillagkép egyik csodás planétájára és párezer év múlva a Földön újra összetalálkoznának leszármazottaik,több mint valószínű,hogy nem értenék egymás szavát.

kovacs2janos 2010.06.19. 09:43:34

Szerintem ez az ön-lekicsinylő angol-imádó, amerika-majmoló mentalitás szimplán ugyanaz mint amikor a kamaszlány utálja az anyucit. Kivetítés vagy mi.

Józsika kimegy amerika, látni, hogy mennyire buta és nem éretni semmi. Sok benszülött kiröhögni Józsika, aki visszajönni és szidni saját fajtája, saját butasága és tehetségtelensége miatt.

Ebből aztán sok komplikáció adódik.

Az ősnyelv elmélettel kapcsolatban: ez mint magától értetődik, nem létezik. ( A csecsemős gondolat-kísérlet rettető naiv, nem ide való és persze, hogy nem bizonyít semmit.)

De vannak rá utaló nyomok. Hozzáértő tapasztalt emberek (nem csak nyelvészek, szakbarbárok, hanem mindenféle kutatók!) ezeket ugyi vizsgálgatják és sok-sok és érdekes következtetésekre jutnak.

Akit ez érdekel mert nyitott és nem beszűkült tudatú, az előbb utóbb látja, hogy minden népnek vannak értékei. Olyan sok, hogy egy élet kevés lenne megtapasztalni. ( még a Tótoknak is :-P )

FENTEtente 2010.06.19. 09:51:31

Érzékeny Búcsu
(Fentésen)

Télen-nyáron nincs több csak egy kabátom, (Arany János)
Kesztyű melyben fogom hideg lapátom, (Fente Levente)
Alig-alig tartóztatom az ujját, (Arany János)
Vékony bőrén hideg issza aszúját. (Fente Levente)

Vén kabátom,oh,miért hagysz engem el? (Arany János)
Nélküled szél magasba megemel; (Fente Levente)
Nem találsz te sehol ilyen gazdára, (Arany János)
Szakadtan is kimoslak én tisztára. (Fente Levente)

Vékony a te egészségi alkatod: (Arany János)
Bőröd szita,darabokra szaggatod, (Fente Levente)
Eddig én is adtam egy kis meleget, (Arany János)
Hidegséged béléseddel vereget. (Fente Levente)

Nem fogadtam hű szerelmet pap előtt, (Arany János)
Más és akkor,-kabátom volt azelőtt: (Fente Levente)
Cifra köntös rám hiába kacsintott, (Arany János)
Nem adok sem pengőt,se egy forintot. (Fente Levente)

Hej pedig volt egy időben pénz elég, (Arany János)
De elverte uraság,csőcselék. (Fente Levente)
Csak egy szóval mondtam volna:menj öreg! (Arany János)
"Menj kabát"vár a ló,rajta egy nyereg. (Fente Levente)

Jobb időkben nem tenné azt sok barát- (Arany János)
Ahogy csiszollak én mint a zongorát: (Fente Levente)
Illik-e most idehagynod engemet, (Arany János)
Úgy,úgy magára hagynod a lelkemet? (Fente Levente)

De minek a szemrehányás!hű valál, (Arany János)
Zsebedben arany-pénzt szegény nem talál. (Fente Levente)
Egyszerű és igénytelen valami, (Arany János)
Én a két szemedbe fogom vallani. (Fente Levente)

Nem ohajtál cifraságot,díszjelet: (Arany János)
Galléroddal egészséges viselet... (Fente Levente)
Az is,az is lekopott már ami volt: (Arany János)
Bánatod mélyből a magasba sikolt! (Fente Levente)

Nem soká élsz,könnyű azt megjóslani: (Arany János)
Milliárdra haláltűzben oszlani, (Fente Levente)
Fogsz heverni,megvetett rongy,útfelen: (Arany János)
Nem voltál még"kalapfejű"úr velem. (Fente Levente)

Fognak ottan jőnni-menni emberek, (Arany János)
Kabátommal alvóságot felverek; (Fente Levente)
Azt a ruhát a koldus sem veszi fel, (Arany János)
Szemétdombnak dagadt gyomra teszi el. (Fente Levente)

Már bocsátlak.Menj,kiszolgált veterán, (Arany János)
Kisíró könnyfoltokból nézel te rám: (Fente Levente)
Az idő ha éltem is majd elnyüvé, (Arany János)
Ott fönt,majd ott válik egyértelművé? (Fente Levente)

greybull 2010.06.19. 10:52:31

Asszem 1941, amerikai külügyminisztérium:
- Ön kicsoda uram?
- A Magyar Királyság nagykövete vagyok.
- Az nagyszerű, és mi járatban?
- Országom hadat üzen az Egyesült Államoknak.
- Tényleg? És ki a királyuk?
- Királyunk nincs, az országot kormányzó vezeti.
- És ő kicsoda?
- Vitéz nagybányai Horthy Miklós ellentengernagy.
- Aha, már értem: nyilván valamilyen tengerrel kapcsolatos ok miatt üzennek nekünk hadat.
- Nem, nekünk nincs tengerünk.
- Akkor van valamilyen más követelésük az Egyesült Államokkal szemben?
- Nem, nincsen, nekünk a szomszéd országokkal szemben van követelésünk.
- Akkor nyilván a szomszéd országoknak is hadat üzentek?
- Nem, a szomszéd országok a szövetségeseink....

Hát kb.ennyit rólunk, a nagy tehetségünkről, a sok eszünkről, a sumer-etruszk-magyar rokonságról, egyáltalán a nyelvrokonság teljesen fölösleges és abszolút impotens szellemi kreténségéről....

greybull 2010.06.19. 10:55:57

@greybull: Folytatva: a hadüzenettel nem is lett volna semmi baj, csak hozzá kellett volna tenni, hogy:
- Egyébként országom legyőzöttnek tekinti magát az Egyesült Államok által, kész fogadni az amerikai megszálló csapatokat, valamint felvételünket kérjük az USA-ba legalább Puerto Rico-hoz hasonló társult állami státuszban....

Éhesló 2010.06.19. 15:48:39

A post szar.
Az idióta pedig az, aki elvitatja bármely nép jogát a saját régi és újabb mítoszaitól, legyen az akár mózes, akár odin, vagy artúr.
Például a postíró, aki összetéveszti az akadémiai tudományt és történetírást a magyar nép régebbi és újabb mítoszaival és a valósággal.
Egyik sem talált.
Majd pár évtized elteltével meg lehet írni, miben tévedett a magasságos akadémia. Az unokáink röhögve fogják olvasni, mint mi a százéves "megcáfolhatatlan tudományos igazságokat".
Pedig akkor is voltak megmondóemberek és tevedhetetlen tudósok.
Béke poraikra.

Scala 2010.06.19. 20:34:04

@Cuppanj a végére!: Nincs tévénk négy éve, nekem azelőtt se volt sokáig. Szóval egyetértünk. :-)

A hímsovinizmust nem a tévéből tapasztaltam meg viszont... ;-)

Kilenc 2010.06.21. 10:25:43

@greybull: Forrás? Dokumentum? Vagy valami?
Kitalált történet! Ennyit az agymosásról :DDDDDDD

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.21. 11:15:28

@Éhesló: csak a pontosság kedvéért: nem létezik olyan, hogy "megcáfolhatatlan tudományos", a kettő kizárja egymást.

pollio 2010.06.22. 16:03:32

@kovacs2janos: Én meg úgy látom, hogy ez pont fordítva megy. Ennek az angolamerikai maszlagnak túl jó a marketingje.

Szerintem pont azok az emberek szeretnének az angolamerikai lófaszra rácsatlakozni, akik még soha az életükben nem voltak kint, viszont úgy gondolják, hogy "de sok itt a seggfej, na, ha ezek magyarok, akkor én inkább köszönöm, de nem, inkább a menőkhöz csatlakoznék".

Ezek egy része még ki is megy - pl. én is anno, 5 évig éltem Angliában. Na azokat aztán bedarálta a fogyasztói globálkapitalizmus generálszószos műanyag világa, de legalább elmondhatják magukról, hogy nem külföldről eresztették be a szart, hanem az a sajátjuk, ők tolták ki saját maguknak. Viszont náluk értékvesztettebb társadalmat még nem láttam. Csak őket valahogy még csak nem is zavarja.

Én máshol még nem láttam templomokban éttermet meg kocsmát, nem láttam még rendszeresen McDonalds-ban rendezett születésnapi zsúrt, annyi tinédzser leányanya van, mint az összes borsodi faluban együttvéve, csak éppen ezek a leányanyák született angolok, hazafelé zokniba tűrt melegítős bandázó tizenéves suhancok köpködnek rád, és örülhetsz, ha nem késelnek meg, némelyik fején már látszik a masszív alkoholizálás, pedig még 20 sincs - ezek is született angolok. Ebből is látszik, hogy bizonyos magatartásformák _nem_ kötődnek semmilyen etnikumhoz. Minden hétvégén részegek vandalizálják a fél várost, verekedések, hányások, stb. Huligánok hada. Working Class heroes. Én máshol még nem láttam olyat, hogy Karácson Szenteste az a program, hogy elmegyünk a szokásos diszkóba/kocsmába családostul, és jól lealjasodunk. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja, és ezeken kívül van még a kényes, pöffeszkedő, kékvérű elit. A kettő között légüres tér.

Szóval ott szembesültem azzal, hogy ott mégtöbb a seggfej, a nagyobb lófasz csak nagyobb szopást jelent, és de hiányzik otthonról az ezmegaz meg amaz. Jelmondat lett a "bezzeg otthon"!. És megtanulom értékelni a saját hazámat, meg megtanultam, hogy a nemzeti identitás, a "tartozni valahova" mennyire fontos.

Aztán hazajöttem, és azt látom, hogy egyre inkább angliásodik az ország, angliásodik a hazám, persze csak a rossz értelemben. Amire azt mondtam kint, hogy "bezzeg otthon", az azóta itthon sem úgy van már, hanem egyre ömlik be nyugatról a szenny, és sokan ezt még szeretnék is. Mikor kimentem, még nem volt például minden sarkon egy rohadt játékterem, és még én röhögtem az angolokon, amikor a játéktermekre hülye "PC"-szöveggel, diplomatikusan cask azt írták ki, hogy "Amusements". Még én sajnáltam le Blackpool Pleasure Beach-et, hogy micsoda olcsó vásári forgatag, de a vidéki búcsúk minden romantikája nélkül,...Egyre több az angol használtruha-bolt, Európa egyik legpocsékabbul öltözködő nemzetétől vesszük a ruhákat, meg tanuljuk az öltözködést? Ha már majmolni kell valakit mindenáron, nem lehetne inkább az olaszokat?

És a végén megint ugyanott vagyok: "Ha ezek a magyarok, akik pont olyanok, mint az angolok, vagy minden igyekezetükkel olyanok akarnak lenni, akkor én inkább kösz, nem."

De legközelebb délre megyek.

pollio 2010.06.22. 16:47:07

@pollio: Önmagamra reagálva, illetve mintegy kiegészítésképpen:

"a 2. VH vége óta az amerikai-angolszász kultúra-rendszer terjedését látjuk"
- legalábbis Nyugat-Európában, Kelet-Közép Európában csak a kommunizmus összeomlása után ömlik be, mintegy gátszakadás-szerűen az amerikaki.
- eme gátszakadás-jelenség olyan önkéntelenül is olyan összeesküvés-elmélet megszülésére ragadtat, miszerint a internacionál-kommunizmus errefelé éppenhogy a globál-kapitalizmus legjobb barátja volt, a hidegháború meg egy hatalmas svindli, az egész szovjet-kommunizmusosdi arra ment ki, hogy az errefelé élő népek maradék nemzeti identitását is lenullázza, mindazonáltal előfeszítse őket a nyugati tömegkultúra irányába. Azaz, nekünk már el sem kell adni azt, hiszen magunktól akarjuk, és a rendszerváltáskor rácsaptunk a mekikólára, mint gyöngytyúk a takonyra.

Annakidején az pont a lázadást jelentette, ha valaki beatzenét hallgatott, farmergatyája volt, kólát tudott beszerezni (a kóla kábítószer, ugye?)! Mekkora egyéniség már az ilyen, aki a nyugati tömegkultúrát be tudja szerezni, mi? Ilyen ellentmondás is csak ebben az abszurdisztánban eshet meg - egyéniség tömegkultúrával! Mi azt hittük, hogy lázadunk (legalábbis a szüleim, amikor a disszidens keresztapám Californiából küldte nekik haza a beatlemezeket - fel sem tűnt, hogy simán beengedték őket, többször is).

Pedig csak egy marketing-trükk volt az egész. Ha valamit nem tudsz eladni, tiltsd be! Egyből lesz rá kereslet. Aztán ha elég nagy a kereslet, szépen elkezdheted a tiltást enyhíteni, csöpögtetni a dolgot, kínosan ügyelve, hogy csak mutatóban legyen belőle - ezzel a dolog státusz-szimbólummá válik, és mégnagyobb lesz rá a kereslet! Ha a kereslet telítésbe ment, lebonthatod a falakat, és csak győzd a vevőket kiszolgálni, a bevételt zsebretenni!

Cáfoljon meg valaki! Bizonyítsa be, hogy nem erről volt szó! Esküszöm, megnyugtató érzés lenne!

pollio 2010.06.22. 17:08:56

@pollio: még mindig az "a 2. VH vége óta az amerikai-angolszász kultúra-rendszer terjedését látjuk" mondatomhoz fűzök hozzá ezt-azt.

Vegyük észre, hogy még mindig jobb ez így, mintha a másik fél nyerte volna meg azt a bizonyos 2. VH-t. Akkor valószínűleg előbb-utóbb a magyarok is sorra kerültek volna a gázkamrákban, minket is "szélnek eresztettek" volna a kéményeken keresztül, és a Kárpát-medencéből árja Lebensraum lett volna. Nem vitatkoznánk itt az eredetünkről, meg az identitásunkról. És valószínűleg nem lennének "siegheil"-ező magyar neonácik, akik szerintem bizonyos szempontból semmi mást nem csinálnak, mint akik az amcsi tömegkultúrát majmolják. Ugyanúgy egy divatot, egy bukott mémet utánoznak, mégpedig azt, amelyik simán kinyírta volna őket, mint nem árjákat, ha arról van szó.
süti beállítások módosítása