hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Csak egy kérdés 33.

2010.11.26. 09:10 Vérszegény éjszakai dúvad

Illetve sok kérdés, amelyekből aztán egy lesz.

A manyupok államosítása, illetve a 24%-os nyugdíjjárulék adóvá minősítése után a következő a helyzet: az emberek háborognak (már aki tisztában van olyan dolgokkal, mint manyup, nyugdíjjárulék, mindezek hatása a jövendőbeli nyugdíjra - a háborgást elég sok blogon meg lehet találni), a külföld Argentínával példálózik, ami - lássuk be - egyáltalán nem dicséretet jelent, Brüsszel is összevonta már a szemöldökét. Szóval mindenki ideges, a zemberek, a külföld, de a piac is. Matolcsy közben azzal turnézza végig a fél sajtót, hogy februárban olyan struktúrális reformokat jelentenek be, amelyek érintik pl. a járulékrendszert is, és kb. 6-800 milliárd pluszt hoznak az államnak. Nos, én a következőekre lennék kíváncsi:

1. Miért februárban jelentik be az intézkedéseket, miközben mindenki most ideges? (És lehetett is tudni, hogy mindenki ideges lesz).

2. Másrészt a január elsejei dátum nem volna-e alkalmasabb a változtatások bevezetésére? Ha a februári intézkedési terv már most készen áll és csak bejelentésre vár, még idén keresztül tudnák nyomni az OGY-n, és pár hónappal hamarabb léphetnének életbe.

3. Ha nem jelentik be most az intézkedések pontos mibenlétét, vajon miért jelentik be három hónappal előbb, hogy lesznek ilyen jellegű intézkedések? A kormányra eddig nem voltak jellemzők a három hónapos távlati tervek.

4. A jövő évi költségvetésben kalkuláltak-e ezzel a kiadáscsökentéssel?

5. Ha igen, akkor miért élik fel szinte azonnal a nyugdíjbefizetéseket? Ha nem, miért nem?

Mindezen kérdések után én tényleg csak egy dologra lennék nagyon kíváncsi:

Nem lehet, hogy ez a februári intézkedéscsomat egyszerűen csak egy blöff?

186 komment · 7 trackback

Címkék: gazdaság nyugdíj államosítás akarom tudni?

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr922474161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hódolat kultúránk Semmelweis Ignácának, a BRFK névtelen zsenijének az eltelt 30 nap minden sikeréhez! 2010.11.26. 16:28:22

Anyukák, nagymamák és közkonyhák, nem kell rettegni többé! Magyar kormány rendőröket a kulturális életbe/kulturpolitikába/stratégiai tervezésbe és kivitelezésbe, valamint minden irodalmi szervezet élére! Könyváruházak rendőr-felolvasóesteket szervezzet...

Trackback: Lopnak a Parlamentben 2010.11.26. 16:05:18

A Parlamentben lopták el Szanyi Tibor ezüst öngyújtóját.            A Parlamentben mást is lopnak...

Trackback: Re: Mi ez a para? Minden a forgatókönyv szerint zajlik. 2010.11.26. 15:30:38

Drága Blogger! Valamit átkozottul benéztél: ezek nem viszik a kocsidat (6 milla alatti járgány ezeknek nem autó), azzal, h saját tulajdonba veszik megvédenek Téged attól, h a komcsik ellopják. Ők ugyanis soha nem hazudnak, tehát, ha egyszer azt mondták...

Trackback: Mi lesz a nyugdíjakkal? 2010.11.26. 15:15:07

Elég nagy a felhördülés ezzel a "szabad" pénztárválasztással kapcsolatban, de a tárgyilagossággal nem nagyon találkoztam, inkább csak hőbörgéssel. Leszögezném, hogy én sem repesek örömömben akkor, amikor belekényszerítenek bármibe.1998-ban se...

Trackback: Vámpírcsikiző tanfolyam 2010.11.26. 13:56:25

A Budapesti Székely Egyetem és a Ploiesti Vlad Dracul Főiskola, közösen a Tepes School of Liberal Arts-szal (Des Moines, Iowa, USA) bemutatja és ajánljavámpírcsiklandozó képzéseita magyar közönségnek.Mi a vámpírcsikizés?A vámpírcsiklandozás ő...

Trackback: Kormányzati K.O. 2010.11.26. 13:41:05

jósló mese Atyafiak, nagy össznépi felhördülés kísérte a narancssárgában szorítóba lépett kormányzati játékos legutolsó mozdulatát! Több kellemetlen szurkálása volt már Matoljki és csapata taktikájának, még a tisztánlátását is megzavarta a Magyar Nép S...

Trackback: Matolcsy tanácsot ad 2010.11.26. 13:15:45

 Szegény Matolcsy Györgyre rájár a rúd, mióta az utóbbi napokban sikerült a figyelem középpontjába kerülnie. Most éppen amiatt, hogy micsoda vagyont gyűjtött a miniszter, miközben ellopta az emberek pénzét a magánnyugdíj-pénztárakból. Igazábó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2010.11.26. 14:21:14

ez egy tipikus fideszes blöff volt, nem kell túllihegni. hazudnak reggel, stb... majd bejelentenek valami februárban, és közlik, hogy ez szerintük "reform". ennyi.

most pl. az államosítást nevezik reformnak, holott ez egy antireform, az elmúlt 20 év egyetlen nagyobb reformjának a kivégzése.

Ja, és azért is jó februárban reformolgatni, mert 2011 úgy ahogy van eldől az idén év végén megszavazandó költségvetéssel, igazán nagy tetteket már csak 2012 jan. 1-től lehet véghezvinni...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.11.26. 14:21:30

Én már látom a következő lépést. Betiltják az abortuszt (már nyaldossák a témát, csak senki nem figyel) és mondjuk AB-engedélyhez kötik a fogamzásgátlást.

Aztán mondjuk megtiltják a nőknek, h dolgozzanak, attól elmúlik a munkanélküliség, az otthon maradt nőstények vemhesek lesznek és még óvodákat sem kell fenntartani.

És még a nyugdíjak is jól járnak.

Fideszes politikus vagyok, vagy fideszes politikus vagyok?

is 2010.11.26. 14:22:24

@Dillinger: es van neha fulzugasod is, vagy csak ez a maszopos hallucinacio gyotor? es ezek a maszopos latomasok bantanak is? hogy nez ki egy ilyen "maszopos"? mekkora fogai, keze, laba van, szoros-e? inkabb Predator vagy inkabb Alien? mindenki maszoposnak tunik, akinek mas a velemenye, vagy tudsz meg kulonbseget tenni (melyik stadiumban vagy)?

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.11.26. 14:25:34

Amúgy OV nem tehetett mást
oriblog.blog.hu/2010/11/26/tehetett_e_mast_orban
Csaz az a baj, hogy arról is ő tehet.

is 2010.11.26. 14:27:30

@bandos: "valaki az államiba fizet, eltartva az időseket, más meg magának tesz félre."

mivel kotelezo volt a belepes, ezert MINDENKI maganak tett felre. csak annak nem, aki mar elkezdte maskepp. mar vagy 12 eve. es termeszetesen mindenki fizetett az allamiba is, eltartani az idoseket, aki meg a mnyp-be fizetett, az az allamtol KEVESEBBET IS KAP. azt mar nem is tartja el az allam, amikor nyugdijas lesz, abban a reszben, amennyit nem oda fizetett.

nuygodtan gondold at meg egyszer.

SzaGyu 2010.11.26. 14:29:23

@bs395: 2010.11.26. 09:34:41
"a tüntetésre úgy 300-an voltak kiváncsiak, ami úttorlasznak is kevés, még ha spártiak lettek volna, akkor is."

Azért ne felejtsd el, hogy az a tüntetés a Facebook-on lett meghirdetve 2010.11.25.-én reggel és az nap este 20 órára. Tehát valamivel több mint 12 óra volt a felkészülés. -Erről ennyit.

Ami a Matolcsyt illeti: Ő nem blöfföl.
Orbán kiadta mit kell tenni és neki megkell oldani. Ezért van a rögtönzés, a felelőtlen és kidolgozatlan intézkedés. belekapkodnak mindenbe mert a kassza üres! Lásd: Nem fizetik ki a vörösiszap károsultakat sem, hiszen csak ígérgetnek, taktikáznak.
Azt a kis pénz ami még van a kasszába, az ide oda tologatják. Gyakorlatilag tehetetlenek és az ígéreteiket Legalább is egy részét igyekszenek megvalósítani, bár ezzel kapcsolatban is inkább csak a trükközés látszik!

Ellenzékben azt mondták: Ha kormányra kerülünk, azonnal megsemmisítjük, visszaállítjuk, eltöröljük...

Eltelt egy fél év. Mit tettek? Semmit!
Tessék-lássék, adok is meg nem is módon Visszaállítottak 4-5 vasúti vonalat a 20 közül... Aztán el is van felejtve!
Az igaz, hogy nem emelték az energia költségeket, de már elkezdődött a jövőévi beetetés...

Egy szó mint száz: Kapkodnak, trükköznek és felelőtlen hozzá nem értő
intézkedéseket tesznek. gyakorlatilag a károkozáson kívül eddig semmit nem csináltak!

kubatov_kommunista 2010.11.26. 14:31:57

Én a matolcsi gyerek e heti nyugdíjpénztári kijeletését tekintem blöffnek zsarolásnak.

Van egy jelenleg hatályos törvény! Ebbe nem fér bele a matolcsy-féle e heti bejelentés . nyugdíj.
Először azt kéne megváltoztatni. De nem. Ezek először elkezdik zsarolni az embereket, hogy lépjenek át, megzsarolják a 24% lenyúlásával aztán ha február végéig elég sokan átlépnek mert beszarnak akkor hozzák meg a törvényt.
Ezért nem most nem január.
És utána azt mondják, hogy tömegesen léptek át az emberek.

Murderface 2010.11.26. 14:33:32

@Dillinger: Nem, de a 2009esnél már mosolyogtam, és előzetes számítások alapján a 2010-esnél is vigyorognom kéne majd, mint a tejbetök, ha a kancsal nem nézett volna közbe. :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.11.26. 14:35:22

Sztem hízelgő, h Tolcsinak tulajdonítjuk a lépést. Ez OV volt személyesen, Tolcsi csak a kesztyűbáb.

reccs 2010.11.26. 14:35:47

@Squid: Vissza kellene vonni az új adótörvényeket.

rockjano_ 2010.11.26. 14:36:05

@bandos:
Összemosni valóban hiba a baloldallal, de azért mégis csak mszp-szdsz volt úgy 7 (?) évig, és ennek azért meg kell felenie egy liberális oldalnak. Kicsit a "közös ellenség" elv miatt.

Jó ez igaz, de ne nevezzük közös ellenségnek mert legfeljebb ellenfél. Én magam is liberális vagyok és volt Szdsz szavazó de csak jobbhijján szavaztam rájuk mert az szdsz és úgy ált. a liberalizmus azért nem pont ugyanaz. nem volt jobb, nekem sem a maszop, sem a fidesz nem alternatíva. (még ma sem).

"Hozzáteszem azt is, hogy ha utánanéz az ember, hogy ezek a biztosítók mekkora hozamokat értek el nyugaton, mekkorát nálunk, látszik, hogy gyakorlatilag szivattyúzzák ki a pénzt az országból. Ezenkívül a pénz nagyrésze amúgyis magyar államkötvényben van."

Magadnak mondasz ellent pont azért nem nyereségesebbek mert állam kötvényben KELL tartaniuk a pénzt nagyrészt. Vannak annál sokkal jövedelmezőbb külföldi lehetőségek is.
Nem hiszem hogy akkora pénzt szivattyúztak volna ki (valamennyi biztos ment el) nem akkor biznisz mint sokan gondolják. ebbe inkább stratégiai okoból fektettek be.

" Csak fizetnek az emberek oda, de még keveset vesznek ki; valóban létezik az a pénz? A kockázatot nem érzem kisebbnek. A válságban óriásit buktak a mnyp-ak"

Ezzel nem értekl egyet igenis lézeik nagyon is számontartott PSZÁF stb folyamatosan ellenőrizte. Megvan a lóvé amiatt nem kell aggódni
(könyörgöm olyan cégekről beszélünk mint az ING, nekem ők sokkal megbízhatóbbak mint szinte akármelyik kormány vagy állam.

Nem a pénz részben államadósság csökkentésre kell (ebben van ráció persze attól még ez így törvénytelen), másrészt az a fixa ideájuk hogy adócsökkentéssel beindítható a gazdaság hiába mondanak ellent ennek mindenki még a jobbos közgazdászok is. Most költik el a pénzt jövőre adócsökkentésre, legalábbis nagy részét.

A gazdagok gazdagabbak lesznek és mégtöbb külföldön készült plazmatv-t meg hasonlókat vesznek majd, a szegények meg még szegényebbek lesznek a társadalom kettéválása fokozódik.

Kotkodus 2010.11.26. 14:37:37

egy kérdés:
miért nem hallottam arról, hogy akár 1 fideszes politikus is felajánlotta volna a 2-3 millió fölötti (8 évvel ezelőtti) végkielégítését?
ugyebár lelkiismereti alapon kellett volna ennek megtörténnie...
lehet, hogy rossz sajtótermékeket olvasok...

hol olvashatok az igazi hazafiakról???

Jetix 2010.11.26. 14:42:16

@Kotkodus: Mindegyik felajánlotta jótékony célra még akkor amikor felvette. Nem csak a 2 milla feletti részt, hanem az egészet. Azért nem olvastál róla mert ők szerények és a jótékonykodás a legbelsőbb ügyük.

Tímár Mihály 2010.11.26. 14:44:35

@agyamputáltak:

Az állami rendszer nem tud semmilyen hozamot garantálni, mert nincs tőke. Amit beszednek, azt osztják ki. Mivel a népesség folyamatosan csökken, kb. a befizetések 2/3-át látjuk majd viszont reálértékben.

BTA 2010.11.26. 14:45:39

Blöff: van a jövő évi költségvetésben bármiféle reformnak nyoma??? Nincs. Innentől kezdve bejelenthet bármit a mi gyurink, legfeljebb a 2012-es ktgvetésben lehet rá keret...

SzaGyu 2010.11.26. 14:45:54

@kubatov_kommunista: Az a törvény tudod, hogy nem probléma! Az alkotmány sem probléma! Mindent kiiktatnak, mert ők erre vannak felhatalmazva! -Mondják Ők.

Attól tartok, hogy a trükközésük, rögtönzésük, a hozzá nem értésük miatt lesznek itt még nagy meglepetések!
És ezek a meglepetések, mint ahogy eddig sem, nem fogják kímélni a narancssárga sál, mellény viselőit sem!

Kotkodus 2010.11.26. 14:45:54

@RÁJEN: én is valami fondorlatot várok (nem akarom elhinni, hogy felelős kormány ilyet meg mer lépni)...
én arra gondoltam, hogy ezzel fogják matolcsyt eltávolítani (gyurikám! ez mégis csak túlzás volt!)

Lépes Elek 2010.11.26. 14:48:51

@SzaGyu: Csupan technikailag szolnek hozza, ha egy tuntetesre nem megy el egy 2 millios varosbol legalabb 100-200 ezer ember par ora szervezes alatt a mai technikai korulmenyek kozott, az nem is szamit semminek. Ott nincs komoly ellenallas.

igényes 2010.11.26. 14:50:00

Most még jelentős pénzt várnak a kolontári, devecseri befizetések kapcsán. Szerződésenként 5% a díj!
Aláírták az első lakásvásárlásról szóló adásvételi szerződést a jogi munkacsoport munkatársai a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival, jelentette be Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos Ajkán.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ mellett működő jogi munkacsoport a kárenyhítésben érintett emberekkel folyamatosan egyeztet, az első lakásvásárlási támogatási szerződést aláírták.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2010.11.26. 14:50:40

@Kotkodus: Akár. Akkor viszont nagyot kacagnék, ördögit.

Pajtás 2010.11.26. 14:52:18

ez a fidesz egy blöff, ellenzéknek is kártékony volt, de kormányon meg...

Kotkodus 2010.11.26. 14:52:32

@Dillinger:
"gyökér vagy"
"sejtettem. a hülyék egy része arra szavazott. pesti okostojás is vagy gondolom."

az érveid, pont olyanok, mint azok, amelyek hatására kidolgozták a "forradalmi" újításokat...

sok szerencsét kívánok azért az életben, neked nagyon szükséged lesz rá...

Rob67 2010.11.26. 14:53:01

@Dillinger: 'aszt a faszt aki felvette'...
Ilyen helyesírással remélem te nem voltál szavazó.
Sajna ez ma jobboldal, fröcsögő tanulatlan agyhalottak.

rockjano_ 2010.11.26. 14:53:36

@Kotkodus: Optimista vagy vagy naív.

nem ez a kőkemény igazság, ez lesz és punk-tum

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.11.26. 14:55:25

Jéééé, egy ember, aki gondolkozik! Gratulálok.

bgp 2010.11.26. 14:58:16

@Dillinger: Nekem is feltűnt, hogy mennyi balos blog jelent meg a Zindexen. Még olyan, régebben jobbosnak mondott blogok is hirtelen "gyurcsányisták" lettek amik eddig szidták a ferit.
Most akkor mi van?

igényes 2010.11.26. 14:59:04

@bgp: Orbán behívja a szerb maffiát is.

SzaGyu 2010.11.26. 14:59:19

A cél szentesíti az eszközt.
Orbán Viktor megmondta mit kell tenni és ezt hajtják végre, akár tetszik, akár nem.
A cél érdekében felhasznált eszközök, törvények kidolgozása már a Matolcsy-ra és Selmeczi "szenátor" asszonyra vár, no meg a többi hozzáértőre vár.

Selmeczi Gabriella szenátornak való önkinevezése miatt annak idején Orbán menesztette és most a kis tudatlan adminisztrátort ismét kiemelte. Pedig egy mondatot nem tud normálisan elmondani, mert képzetlen. De a rábízott feladatra éppen alkalmas!!!

Rókakígyó 2010.11.26. 15:01:04

Szerintem ez a "februárban reformok lesznek" szöveg nem nekünk szól kifosztott, szar, kulákoknak, hanem a zsidólibsikarvalytőkés külföldieknek, akik épp beszakítják a tőzsdét. Hiába lesz 3 éves a gyes, már nem fognak gyerekek születni. Persze ez túlzás, de a bukott kormánynak sem kéne büszkélkednie az előrelátásával.

bgp 2010.11.26. 15:02:44

@bandos: orosz típusú államrend? esetleg teljes kommunizmus.
Szerintem megállnak Putyinnál, Mao vagy Kim kicsit sok lenne nekik is.

Tímár Mihály 2010.11.26. 15:08:57

@igényes:
Minek ide maffia, van nekünk Fidesz-kormányunk! Megzsarolni ez is meg tud.

misiapu71 2010.11.26. 15:10:21

tüntetést reggel este

Tímár Mihály 2010.11.26. 15:10:46

@igényes:
Minek nekünk maffia, van Fidesz-kormányunk!
Az is tud olyan jól zsarolni, mint a maffia!

misiapu71 2010.11.26. 15:12:06

elég a hazudozásból

misiapu71 2010.11.26. 15:13:46

@bgp: az van hogy ez az ország egy disznó ól

agyamputáltak 2010.11.26. 15:14:57

Tímár Mihály 2010.11.26. 14:44:35

ez nyílvánvaló, de ha (kizárt persze) mnyp rendszerű tőkegyűjtés működne akkor értelmezhető, két külön dologról beszélünk :-)

agyamputáltak 2010.11.26. 15:18:17

Rob67 2010.11.26. 14:53:01

sajnos túl sokan vannak

igényes 2010.11.26. 15:18:29

POLT PÉTER kinevezése azt jelenti, hogy 10 évig nem tudnak hozzányúlni Orbánhoz, a bűntettek elévülnek nagyjából 10 év alatt. Igen tehetséges a jelenlegi miniszterelnök. Lophat, csalhat, hazudhat, sőt erős felindultságból, akár ölhet is.

Igaz Magyar 2010.11.26. 15:18:51

@bgp: fenéket. Amíg kell a píz kalácsra meg a fidesznyikek villanyszámlájára addig lop ez a Fehérgalléros Cigánybűnöző mint állat.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.26. 15:19:17

@Dillinger:
tudod kedves barátom, ha annyi tízezresem lenne, mint ahányszor Orbán bérencnek bélyegeztek meg itt 2010 előtt, akkor jelenleg valahol Új-Zélandon nyaralnék, és vedelném a helyi sört.
más idők, más bérencezők.

SzaGyu 2010.11.26. 15:25:13

Hogyan juthattak el idáig?
2010.11.26. I Véleményvezér blog

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. "

A szabad véleménynyilvánítás jegyében akkor akár Ti (moderátorok) leírhatnátok a véleményünket is.

Minek ez a nagy felhajtás a moderálás körül?
Elvégre ismét szocializmus van! -Vagy lesz?

Felelősségem teljes tudatában hozzájárulok, hogy: Hozzászólásom előzetes moderáció után jelenjen meg.

rockjano_ 2010.11.26. 15:27:05

@bgp: Lehet hogy azzal van baj akiről írnak???

(Ne a hírhozót szidd)

kodó tamás 2010.11.26. 15:27:59

kedves blogger!
javaslom, kiegészíteni a nyitóképet a SP vaniliás karikás képével... szerintem beleillene...
ja és a koronás az qva jooo. külön jo hogy festmény van...

SzaGyu 2010.11.26. 15:28:17

velemenyvezer.blog.hu/2010/11/26/hogyan_juthattak_el_idaig#comment-form

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. (A szocializmus bájai)

Igaz Magyar 2010.11.26. 15:28:38

@SzaGyu: Orbán megmondta már elégszer. kb úgy, hogy több nap mint kolbászból kerítés, az meg disznót győz.
Kb. ennyi értelme van a vezír prédikációinak. Ebbe is bele lehet magyarázni nagy okosságokat.

A február tutti blöff. Addig hátha történik valami:
Mennybül az angyal... , meg hasonlók.

Matolcsányit a hídi turul tanítsa röpülni. zorbánnak meg a psichiáter legyen az utolsó cimborája.

igényes 2010.11.26. 15:28:55

Nézem a parlamenti közvetítést, most is ott alszik egy kövér, bajszos 70 körüli fideszes.

Igaz Magyar 2010.11.26. 15:34:01

hja igen, most tutira jól lehetett shortolni megint.
Bár én már nem nézem ki ezekből azt se, hogy ezt megjátszák, sötét hülyék, Matolcsányi is csak akkor tud nagyon szépen prédikálni ha pénzt kell elverni.

Ez a Matolcsányi mikor beszél, tisztára mint egy szekta-vezér.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.26. 15:42:05

@SzaGyu:
ez, meg a másik, az mi? nem jelentek meg a kommenteid, vagy mi? egyet látok tőled a vv-n.
egyébként nem csak a vv moderál, mások is megteszik

Ianas 2010.11.26. 15:46:37

@bgp: Pl. az, hogy az élet nem olyan egyszerű, mint a Te 1 bittel ábrázolható tudatállapotodban. Ezek a blogok jórészt kritizálnak -- és nem az a lényeg, hogy kit, vagy hogy kivel egyezik meg a véleményük, hanem az, hogy MIT.

Ha Ferkó elkúrja, akkor azt. Ha Orbán csinál faszságot, akkor azt. Áruld el nekem, mi ebben olyan bonyolult?

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2010.11.26. 15:48:40

Blöff, most még fogalmuk sincs, mit csináljanak, csak érzik hogy mondani kell valamit. Majd elmennek három napra Lovasberénybe január végén, és kibrénsztormingolják a frankót. (Az eddigiek alapján erre nem biztos, hogy kíváncsi vagyok.)

SzaGyu 2010.11.26. 15:49:44

"A hatalom az alázat és szolgálat!"
Most mondta Babák Mihály képviselő (FIDESZ) a parlamentben.

Még van pofájuk ilyet mondani!!!

SzaGyu 2010.11.26. 15:50:57

@Vérszegény éjszakai dúvad: Igen, ahogy mondod. Vagyis nem jelentek meg!

Ianas 2010.11.26. 15:52:46

@SzaGyu: Várj. Abszolút igazat állít: hatalom nekik, alázat és szolgálat mindenki másnak :D

Kár, hogy nem olyan vicces igazából...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.26. 15:53:15

@Squid:
hát, szerintem az államosítást mindenáron végigviszik. És kötve hiszem, hogy Brüsszel ebbe bele tud szólni. a fejét nyilván csóválni fogja, de szerintem ennyi.

@RÁJEN:
gondolod, hogy ennyit számítana nekik Schmitt? Sch. P. mindig is partvonalon volt, és tkp. most is ott van, hiába ő a KE.

egyébként meg mindenkinek, aki itt jobb-bal feloszlásról elmélkedik, a magyar politikai életben ez szerintem értelmezhetetlen. Szerintem a magyar pártok max. demagógia alapján rendezhetők sorba, van amelyikben kevesebb van, van, amelyikben több.

Ianas 2010.11.26. 15:55:32

@Vérszegény éjszakai dúvad: "max. demagógia alapján rendezhetők sorba, van amelyikben kevesebb van, van, amelyikben több. "

Kár, hogy amelyikben kevesebb van, azzal meg pont az a baj, hogy komolyan is gondolja a baromságait...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.26. 16:04:02

Orbán Gyurcsány takarodj!

Új választásokat és nagykoalíciót!

samba pa ti 2010.11.26. 16:10:15

én csak azt nem értem,hogy a komoly közgazdászok között ez a matolcsy fiú mindig is egy csörgősipkás bohócnak számított.
soha,senki nem vette komolyan.
most miért hagyják,hogy übü király udvari bolondjaként tönkretegyen mindent,mint egy
/ törpe / elefánt a porcelánboltban?

SzaGyu 2010.11.26. 16:13:29

Index: "Újra Polt Péter lesz a legfőbb ügyész
Polt Pétert 2000-2006 között is sokat támadták. Működése alatt megállt a Happy End-, az Ezüsthajó- és a Kaya Ibrahim-ügy nyomozása."

Egy csirkefogóval több lesz a bandában.

kuciber 2010.11.26. 16:14:20

Jan.31-ig döntenünk kell(szabadon), hogy visszalépünk-e. Majd februárban bejelentik: áttérünk a svéd modellre. Csak annyit osztanak szét, amennyit beszednek. Oszt jó napot!

SzaGyu 2010.11.26. 16:14:55

@samba pa ti: Mert Orbán megmondta mit kell tenni! -Ilyen egyszerű.

Squid 2010.11.26. 16:18:18

@Vérszegény éjszakai dúvad: "hát, szerintem az államosítást mindenáron végigviszik. És kötve hiszem, hogy Brüsszel ebbe bele tud szólni. a fejét nyilván csóválni fogja, de szerintem ennyi."

Oh dehogynem! Elg annyit mondaina, hogy nem ismeri el a mnyp vagyonnal kozmetikázott gazdasági adatokat, mivel ez simán belefér a "könyvelési trükk" kategóriába.

Alternatívaként előszedhetik az a klauzúrát is, miszerint a 3% alatti deficit FENNTARTHATÓ (!!!) módon kell, hogy realizálódjon, ergo nem elég 1x elérni, hanem hosszútávon és tartósan alatta kell lenni.

Abban gondolom egyetértünk, hogy jelen helyzetben a hosszútávú 3% alatti deficit illúzió.

Én azt remélem, hogy valami isteni csoda következtében bebukik ez az egész rémálom. Aztán jöhet megint Bajnai & Oszkó..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.11.26. 16:18:47

"Nem lehet, hogy ez a februári intézkedéscsomat egyszerűen csak egy blöff?"

DE.

thur 2010.11.26. 16:20:58

Most nem ugy van, hogy a manyuposok is ugyanannyi nyugdijat fognak kapni, mint a nem manyuposok (felteve, hogy atlepnek az allamiba)?
Miert kellene tobbet kapniuk, vegul is ugyanannyit fizettek (8%), nem?

samba pa ti 2010.11.26. 16:28:18

@SzaGyu:

hát igen,törpe a törpébbnek nem vájja ki a szemét.
az igazi baj az,hogy az ilyen frusztrált emberek már okoztak egy-két problémát a történelemben.
/ ld. rákosi,sztálin,mussolini napóleon egyebek /

úgyhogy józsef attila után szabadon:
"fortélyos félelem igazgat"

2010.11.26. 16:48:48

@kal89: De gyanannyit. Csak éppen az ugyanannyinak a 25%-át a mnyp-tól és csak 75%-ot az államtól, mert ilyen arányban mennek a két helyre a befizetései is.

A sok tudatlan barom utánajárás helyett írja a marhaságait. És ezek miatt van most teljhatalom egy elmebeteg kezében.

2010.11.26. 16:53:54

@kal89: bocs, egy fórumon felhúztak hasonló kérdéssel.
Ha egy mnyp hozama nagyobb, mint az állami nyugdíjkasszáé, akkor a jelenlegi rendszerben az mnyp-s magasabb nyugdíjhoz juthatna.
Az átléptetéssel ez megszűnik, vagyis azonos feltétek alapján azonos nyugdíj fog járni.

thur 2010.11.26. 16:59:54

@Ylim:
"... Az átléptetéssel ez megszűnik, vagyis azonos feltétek alapján azonos nyugdíj fog járni."

Es az baj, ha igy lesz?

fitball 2010.11.26. 17:07:29

Itt mindenki magasan képzett közgazdász? Hogy tudja a tutit? Én sajnos nem vagyok. De a dumátok alapján feltételezem Azt is tudjátok amit még senki nem mondott talán nem is gondolt de jólesik ez a hangulatkeltés

agyamputáltak 2010.11.26. 17:08:04

kal89 2010.11.26. 16:59:54

Nem igen vagy tájékozott a nyugdíjprobléma alapvető mibenlétében igaz-e?

agyamputáltak 2010.11.26. 17:10:14

fitball 2010.11.26. 17:07:29

Én igen. Mi a kérdés? Kommunista-e vagy? :-)

fakopács 2010.11.26. 17:14:07

Még egy kérdés! Mi jár Gyurcsánynak és bandájának, hogy átkos munkásságuknak köszönhetően nyakunkba szakadt a minidiktátor és bandája? Melyik bandát géppuskázzuk le előbb?
Ezt a barom Matolcsyt aki még a saját minisztériumában sem tud rendet tartani, mikor akasztja fel a nép?

thur 2010.11.26. 17:16:26

@agyamputáltak:
Az a kerdesem, hogy mi abban a problema, hogy azonos jarulek fizeteshez azonos nyugdij tartozik?
(Ha jol ertem, a manyupos allamiba torteno vissza/belepeset kovetoen ez fog tortenni.)

Igaz Magyar 2010.11.26. 17:21:41

@Tüntetés, szombat 11, B S csarnok a demokráciáért!: nagykoalíciót??? Kivel, Mivel? A nagy farkammal?
Nem kell több tolvaj politikus. Talán a nemzeti anarchia még megmaradt

Igaz Magyar 2010.11.26. 17:23:26

@samba pa ti: na mégis? Zsák a foltját megtalálta.

Rive 2010.11.26. 17:24:33

@kal89: Két gond van.

- egyik, hogy amikor a elen keresők derékhada nyugdijba megy, az állami nyugdijkassza 'gyümölcse' cirka az éhenhaláshoz lesz elég: a kiegészitő lehetőségeket viszont kinyirják
- másik, hogy aki mégis ragaszkodik a kiegészitő lehetőségekhez, az sz@rt se fog kapni az állam irányába teljesitett befizetései után, pedig igen sokat tejel arrafelé.

Az első pontból fakadóan az egyenlet úgy fest, hogy 'azonos befizetés -> egyformán sz@r':
A második pontból következményesen a mnyp-tagok esetében az állam részéről az 'azonos befizetés -> azonos nyugdij' nem lesz igaz.

agyamputáltak 2010.11.26. 17:29:49

kal89 2010.11.26. 17:16:26

A probléma nem ez.

Igaz Magyar 2010.11.26. 17:31:28

@kal89: ha te adod rá a garanciát a vagyonoddal, akkor pár milláig hiszek neked. Talán.

De másképpen:
Rosszul esne, ha egy cigány kirabolna? naná.
És ha még ezt "ízlésesen" öltönyösen meg is magyarázná, hogy ez neked jó volt?

Na helyben vagyunk. Zseniális cím ez a blognak.

thur 2010.11.26. 17:35:11

@Rive:
Amennyiben nem valtozna a jelelegi rendszer (ertsd nem tortenne meg a manyupok allamositasa), az helyes volna, hogy azonos merteku befizetes mellett a manyup tag nyugdija magasabb legyen, mint a nem manyup tage?

Dracon 2010.11.26. 17:38:53

"5-5,5 százalékos szufficittel zárhatna a jövő évi költségvetés, ha valódi önkéntes alapon történne az állami pillérbe való átlépés. Ám az erőszakos átléptetés miatt az EU nem engedi elszámolni a 2800 milliárd forintos nyugdíjvagyont, így pedig arra is van esély, hogy 3 százalék felett marad az államháztartási hiány. Sőt, arról is dönthet Brüsszel, hogy ha bemennénk a bűvös határ alá, akkor sem szűnne meg ellenünk a túlzottdeficit-eljárás. Az állam hirtelen 100-150 milliárdos részvénypaketthez jut az OTP-ben és a Molban."

Kíváncsi vagyok hogy fogja most tekerni Csányi tökét viktor főpatkány és mit kér azért cserébe hogy a MOL részvények az oroszoknál kössenek ki?

Vagy az is lehet hogy legközelebb mikor Moszkvába megy vodkázni már viszi egy reklámszatyorban a MOL részvényeket?

No ki fogad velem?

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/26/tobbletes_is_lehetne_a_koltsegvetes_megsem_kerulunk_ki_a_tulzottdeficit-eljaras_alol/

Rive 2010.11.26. 17:39:48

@kal89: Jelen rendszer szerint a mnyp tag nyugdijba vonulása után az államtól a megállapitott nyugdijjogosultságánál kevesebbet kapna: az állami nyugdias viszont a teljes megállapitott nyugdiját megkapná az államtól.

thur 2010.11.26. 17:50:06

@Rive: Akkor probalok meg pontosabban kerdezni:
A manyup vagyonok allamositasa kapcsan rablasrol/lopasrol beszelnek.
A manyup tag az allamositast, illetve az allami rendszerbe visszalapest kovetoen pont ugyanabban a helyzetben lesz, mint aki mar eleve nem volt manyup tag.
Tehat a volt manyup tagnak nem lesz kevesebb, mint annak aki soha nem volt manyup tag.
Namost, ha mindketten (manyup tag es nem manyup tag) azonos jarulekot fizettek, es mondjuk 2011 marciusaban a volt manyup tag is visszalepett az allami rendszerbe, akkor elmondhatjuk, mindketten fillere ugyanannyi penzt fizettek be, ugyanannyi jar nekik (majdani nyugdijkent), megis a volt manyupost megloptak, a soha-nem-volt manyupost meg nem.
Hogy van ez?

2010.11.26. 17:56:23

@kal89:

"Es az baj, ha igy lesz?"

Mindenképpen. Elvégre az mnyp rendszerben nem az állam kárára lehet magasabb a nyugdíj, mert az extra összeg a mnyp-ak befektetési alapjainak hozamából és nem állami kifizetésekből származna.
A jelenlegi döntés ezáltal pénzt vesz el az átléptetettektől.

Megoldás: minimálbéren kell bejelentetni magunkat (sajnos azoknak továbbra is szívás van, akik eleve csak a minimálbért keresik), a kézbe kapott "fekete" pénz pedig mehet hosszútávú befektetésbe (amire adókedvezmény is van). A munkáltató is örül, mert kevesebbet fizet utánunk. Mi is örülünk, mert legalább lesz valamennyi pénz, amit biztosan megkapunk (és örökölhető is).
A vállakozók eddig is ezt csinálták. Meg is kapták érte a jutalmukat, mert a kkv-k terheit csökkentették. Többek között ezért kell a melósok nyugdíjpénzeivel szórakozni.

agyamputáltak 2010.11.26. 17:57:45

kal89 2010.11.26. 17:50:06

Te szántszándékkal vagy ilyen értetlen, vagy tényleg?!

Rive 2010.11.26. 18:07:51

@kal89: Ez úgy van, hogy a mnyp az a mnyp-befizetések alapján befektet, tőkét hizlal, majd ennek arányában fizet: ez tipikusan infláció feletti hozamot, valamint a befizetésekkel arányos kifizetést jelent végeredményként. Az állami viszont (fenntartható módon) nem a befizetett tőkével, hanem csak az aktuális adófizetők befizetéseivel arányos kifizetést 'garantál'. Végeredmény szerint még a csökkentett állami befizetések melletti csökkentett állami kifizetések mellett is várhatóan jobban jár (tessék utánanézni a várható demográfiai állapotoknak), mint a tisztán álami pilléres. Cserébe (elvileg) emelt kockázatot vállal.

Rablás tehát ott történik, hogy részben a befizetett tőke és hozamai helyett tisztán a majdani befizetés arányában kap, aki visszalép.

Érdekesség: mivel az állami kifizetések az aktuális befizetésekkel arányosak, a mnyp tag csökkentett kifizetései a tisztán állami nyugdijasok nyugdiját is gazdagitják.

Gazdagitották volna.

agyamputáltak 2010.11.26. 18:10:29

Hahahaha, bővült a paprikajancsinak kiadott szöveg, a visszalépők járnak csak jól, nahát :D

inforadio.hu/hir/belfold/hir-395991

"Az MSZP továbbra is a milliárdos spekuláns üzletemberekért harcol, szemben a kormánnyal, amely visszaadja az embereknek a nyugdíjpénztár-választás szabadságát, és olyan törvényjavaslatot fogadott el, amelynek nyomán mindenki jól jár, aki visszatér a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe" - közölte Szijjártó Péter.

thur 2010.11.26. 18:17:20

@Ylim: Hat ugy nem igy van, mert a PGA hozamgarantalt tokere egeszit ki (ha szukseges), amennyiben PGA nem fizet, helyette az allam fizet.
Tehat vegso soron nem vallal kockazatot a magasabb hozam elerese erdekeben a penztartag.

Rive 2010.11.26. 18:20:09

@Rive: Illetve kettes számú rablás, hogy aki nem lép vissza, az nem kap az állami befizetései arányában az égvilágon semmit.

@kal89: Akkor tessenek az (állami) garanciát rendezni, ne pedig lerabolni a jövőt. A PGA amúgy mint biztositó működött, tehát önmagában az is csak a mnyp befizetésekből garantált.

thur 2010.11.26. 18:26:12

@Rive: Tevedsz, ha PGA nem tud fizetni, mogottes allami garancia folytan az allam fizet.

(Csak erdekesegkeppen: a 2800 mrd-os manyup vagyon mogott 10 mrd-os PGA felhalmozas all...)

agyamputáltak 2010.11.26. 18:31:11

kal89 2010.11.26. 18:26:12

Miért nem ezt rendezik? Na? Naugye. Csakis a benne lévő pénz kell, leszarják a nyugdíjkérdést. :-)

agyamputáltak 2010.11.26. 18:32:04

kal89 2010.11.26. 18:26:12

Akkor miért nem ezt rendezik? Na? Naugye. Mert csak a pénz kell, leszarják a nyugdíjkérdést. :-)

thur 2010.11.26. 18:34:21

@agyamputáltak:
Hogy kepzeled a garancia kerdes rendezeset?

agyamputáltak 2010.11.26. 19:04:15

Nem nekem kell kitalálni, de nincs állami garancia és nincs kötelező beléptetés sem nyílván.

Igaz Magyar 2010.11.26. 19:10:43

@kal89: nézd:
Ha én egy töketlen fehérgalléros cigánybűnöző vagyok és letépem a töködet, akkor te nem jársz rosszabbul mint én mert ezentúl fillérre ugyanannyit fogsz condomra költeni.

2010.11.26. 19:56:43

@kal89:
"(ha szükséges)"

Ez azért került bele a szabályozásba, hogy aki mnyp tag, az ne járhasson rosszabul, mint az, aki csak az államtól kap nyugdíjat. Ez akkor fordulhatna elő, ha az állami nyugdíjkassza olyan "hozamot" érne el, ami meghaladná az mnyp-k hozamait, vagy akkor, ha az állam, más forrásainak terhére emelne úgy nyugdíjat, hogy az meghaladná az mnyp-k hozamait.
Természetesen megtörténhet, hogy hirtelen mindenkinek 3 gyereke lesz, akik mindannyian el tudnak helyezkedni, vagy megcsappanhat a nyugdíjasok létszáma (pl. a nyugdíjkorhatárt a várható élettartam fölé viszik), vagy olyan sok adó folyik be, hogy tartósan pluszban lesz a költségvetés. Ezek közül csak az egyik várható. lehet, hogy ezt jelentik be februárban.

thur 2010.11.26. 20:15:30

@Ylim: Igen, eddig ugy volt, hogy a manyupos vagy tobb, vagy ugyanannyi nyugdijra szamithatott, mint a nem-manyupos.
Most az allamositassal egyetlen egy dolog tortent: a fenti mondatbol kikerult a "vagy tobb" kitetel. Pont ugyanannyi lesz a nyugdija, mint a nem-manyupose (felteve, hogy visszmegy az allamiba).
Igazabol nem tudom, a "tobb"-et mi indokolta eddig, tekintve, hogy fillerre ugyanannyi jarulekot fizetett, mint a nem-manyupos.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.27. 00:21:37

@Squid:
csakhogy a költségvetés nem kozmetikázott lesz. a kozmetikázott ktgvetésre a szocik is tettek kísérletet, a lényege az lett volna, hogy az mnyp befizetéseket levonják az államháztartási hiányból. az EU erre mondott nemet.

@fitball:
az a szitu, és ezt Orbán is elmondta - csak persze külföldön -, hogy a költségvetést egy kísérletként fogják fel. ergo vagy bejön, vagy nem. rövidtávon nincs semmi gond, ha nem jön be, ti. megvolt az államosítás, és a különadók is maradnak 2014-ig. de a problémát az jelenti, hogy illene végre hosszútávon gondolkodni. na erre semmi tervük nincs. (Jelzem, Mellár Tamás, az ex-KSH elnök nyilatkozta, hogy amivel Orbánék most próbálkoznak, az már évekkel ezelőtt megbukott az USA-ban, ahol azért klasszisokkal nagyobb a belső piac).

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.27. 00:31:35

@Vérszegény éjszakai dúvad:
helyesbítés: nem "a szocik is tettek kísérletet", hanem a szocik tettek kísérletet.
süti beállítások módosítása