hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Az akciócsoport

2011.02.16. 13:43 Vérszegény éjszakai dúvad

Hideg téli nap délelőttje, a nap nem süt, az eget szürke felhők borítják, amelyek az ablakon keresztül látszódnak is. (Esetleg ónos eső veri az ablakot). A helyszín egy iroda, monoton billentyűkattogás hallatszik, amelyet időnként papírsuhogás zaja tör meg. A termet idegesítően vibráló neonfény tölti be. A terem egyébként gazdagon díszített, a falakon festmények, a padlón perzsaszőnyeg, nagy, puha gurulós székek (ezek megszerzésére vagy írunk ki közbeszerzési pályázatot, vagy nem, odafönt még nem döntötték el). Az irodai munkatársak - mind kövér és gonosz arcú - éppen az első tízóraijukat fogyasztják. Zsírjában sült kacsa frissen sült kenyérrel, 100%-os narancslé és szőlő a menü.

Ebbe az idilli hangulatba robban be az akciócsoport (ők azok, itt balra). Ketten az ajtón keresztül törnek be, és amíg egyikük fegyverrel sakkban tartja az irodistákat, addig a másikuk kinyitja az ablakot, amelyen keresztül a másik kettő is bemászik. (Betörhetnek az ablakon keresztül is, csak azt már nem bírja a büdzsé).

- Pofa be! Ha nem ugrálnak, nem lesz baj! - kiáltja Mr. T.

- Itt vannak ezek a nevek - dob Hannibal egy papírt az egyik kövér dolgozó asztalára. - Nekik mind csökkent a nettó bérük az idén bevezetett egykulcsos adó miatt. De a kormány ezt nem hagyja. Azonnal emelje meg a bruttójukat legalább annyival, hogy a nettó keresetük elérje a tavalyi szintet. Világos? (Hannibal közben rágózik - olcsóbb, mint a szivar, ezt talán még elbírja a büdzsé)

Murdock közben az ajtónál, Szépfiú pedig az ablaknál biztosítja a helyszínt - nekik nincs szövegük, mert akkor többet kellene a szereplőknek fizetni. (Mr. T-nek is csak azért van szövege, mert azt mondta, hogy ha nem kap több pénzt, akkor megpöcköli az orrom, én pedig nem szeretnék plasztikai műtétet).

Ekkor belép a vállalat igazgatója (az irodisták nem szólalnak meg, ld. fent). Egy vékony, csontos, beesett arcú, gonosz szemű férfi az (nem tudunk annyi kövér embert etetni, nem bírja a büdzsé).

- Mit akarnak itt? - kérdezi.

- Azt hogy azonnal emeljék meg ezeknek az embereknek a bruttó bérét annyival, hogy a nettó keresetük elérje a tavalyi szintet.

- Miért tenném? - kérdezi a vállalat igazgatója, és közben gonoszul vigyorog.

- Azért - feleli bőszen rágózva Hannibal -, mert egyébként a cégét átsoroljuk a távközlési szektorba, és különadót kell fizetnie.

- Úristen - feleli elsápadva az igazgató. - Jól van, megteszem. De kinek dolgoznak maguk?

- A kormánynak - válaszolja Hannibal, lassan (talán: szótagolva?) - A magyar kormánynak.

- A kormánynak? - kérdez vissza remegve az igazgató.

- A magyarnak - ismétli meg fenyegetőleg Hannibal.

- A... a... ma-ma-magyar ko-ko-kormánynak? - az igazgató rosszul van, le kell ülnie.

- Idefigyelj apukám! A magyar kormány azt akarja, hogy az egykulcsos adó miatt senki ne járjon rosszul! Világos? Senki! És ezért tenni is hajlandó! Érted, faszikám? Nem fog senki rosszabbul járni az egykulcsos adó miatt! De ha kell megismétlem mégegyszer, sőt el is szótagolom: Sen-ki nem jár-hat rosz-szab-bul az egy-kul-csos a-dó mi-att! Vi-lá-gos??? - Mr. T. mondja ezt összehúzott szemekkel az igazgató fölé hajolva.

Hannibal közben hívja a Kormányzati Ügyfélvonalat (a száma 1818 ezt is el kellene sütni valahol): Halló? Itt végeztünk. Üzenem Tóninak, hogy küldheti a következő címet.

Mind a négyen kivonulnak, az irodisták csodálkozva ülnek, az igazgató pedig összetörten suttogja:

- Úristen. A magyar kormány tényleg tesz arról, hogy senkinek ne csökkenjen a nettó keresete az egykulcsos adórendszer és az adójóváírás csökkentése miatt.

No, hát Andy, valami hasonlóra gondoltam. Kéne pár részt forgatni valami ilyesmi filmből. Mert hát tudod az van, hogy a nyakamba zúdították ezt a bérmentő akciócsoportot, de nekem eddig ez a legjobb ötletem. Nem kell ám túl jónak lennie, drága meg aztán semmiképp nem lehet, az M1-en majd úgyis leadják, aztán megismételtetjük a Dunával. Esetleg kitehetnénk az MTI honlapjára is, tudod vannak állítólag ilyen online nézhető filmek ezen az internet-izén, szerintem elférne ott az MTI-n is. A Belénessy úgyis rábólint majd.

Ölel:

Rogán Tóni

(A fentebb olvasható szöveg egy meg nem született levél pontos másolata!)

6 komment · 1 trackback

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr22665200

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kamara haszna, juhötvened, nyestbőradó 2011.02.21. 16:10:32

Úgy tekeri vissza pártunk és kormányunk a nemzettörténet kerekét, mint Józsi a vállalati flottás kilométerórát. Gimnáziumban még jól elvihorásztunk a füstadón, kapuadón, meg a kilenceden ami igazából tized – és most tessék, itt az extrémsport adó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.02.16. 17:13:38

Igen, ez jó kérdés.
Most vagy rá kell ereszteni Budait, vagy felállítani egy vizsgálóbizottságot :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.02.16. 17:26:02

@Vérszegény éjszakai dúvad:
budainak szerintem ez túl nagy falat, inkább egy bizottság. azért jár pótlék is, meg beidézhetnénk gyurcsányt!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.02.17. 18:50:28

@bs395:
Gyurcsány beidézésére már egy komplett iparágat lehetne építeni.
"én beidéztem gyurcsányt" pólók, tippmix-oddsok, dramatizációk - persze dvd-n is megjelentetve, kisvendéglőkben 'gyurcsány a sitten' menű (egy kis hideg leves, meg spárgafőzelék - már ha van olyan egyáltalán) stb.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.02.17. 19:00:06

@Vérszegény éjszakai dúvad:
gyurcány követett el nagy összegű bűncselekményt, olyat is, amiről tudunk, meg be is van bizonyítva: csak elévült. ugyanakkor nem volt egyedül, és attól még, hogy ő bukik, több ezer másik még szabadlábon marad.
gyurcsány a magyar belső szabadságharc szimboluma, a fidesz a lehető legjobb úton halad a felé, hogy mártírt csináljon belőle, az meg senkinek se hiányzik.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.02.18. 09:08:19

@bs395:
én ebben nem nagyon hiszek. mármint, hogy mártírt csinálnának belőle. a fidesz már nem is pragmatikus hanem inkább machiavellista, abba pedig bőven belefér, hogy éveken keresztül lobogtatják a gyurcsány veszélyt. elítélni szerintem soha nem fogják, bíróság elé citálni is csak talán, és cirka másfél-két év múlva. az eljárás meg majd simán eltart még további két évet
süti beállítások módosítása