hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Mivel is van kikövezve a pokolba vezető út?

2007.07.22. 19:35 Vérszegény éjszakai dúvad

A Blikk.hu információi szerint a Mahatma Gandhi Egyesület feljelenti Mészöly Kálmánt a nemzetközi labdarógó-szervezeteknél az élő adásban tett rasszista kijelentése miatt. Most lépjünk túl azon, hogy az információ a Blikktől származik, és fogadjuk el hitelesnek. A kérdés, ami rögtön adódik, hogy ez az egyesület miért pont egy olyan emberbe akar még egyet belerúgni, aki már egyébként is a padlón fekszik, és miért pont akkor, amikor néhány nappal ezelőtti lemondását azzal indokolta, hogy nem akar keresztbe tenni az MLSZ rasszizmus elleni kampányának. Ráadásul mit tudna még tenni akár az UEFA, akár a FIFA? Hiszen Mészöly lemondott az MLSZ-beli tisztségéről, talán zárassák börtönbe?

 Hozzátéve, hogy Magyarországon már szakítottak meg meccset a szurkolók rasszista megnyilvánulás miatt, amire eddig talán csak Spanyolországban volt példa, büntettek már meg klubokat(!) a szurkolóik huhogása miatt. Közbevetve: ez is érthetlen, hogy miért a klubokat büntetik, miért nem emelik ki a huhogókat a rendőrök, akik a meccseken teljesítenek szolgálatot.

Amikor anno Javier Clemente a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként leniggerezte Henryt, a spanyolok megoldották házon belül, noha Spanyolországban is működik ez az egyesület, hiszen tevékenységi köre egész Európára kiterjed. Ott vajon a spanyol képviselők miért nem akarták a labdarúgás fegfelsőbb fórumai elé terjeszteni az ügyet? Igaz, hogy Clemente nem élő adásban mondta ezt Henry-ról, de kitudódótt, és még a szemét kifejezést is használta.

Hogy miért is? Attól tartok, hogy ebben az országban a jogvédő szervezetek csak másodlagos funkciójuknak tekintik a kisebbségek jogainak védelmét. Hogy mit tekinthetnek elsődlegesnek, arról elképzelésem sincs. Illetve van, de azt nem szeretném a nyilvánosság elé tárni.

Röviden: csak akkor védenek, ha az ügy megfelelő publicitást kap. A Mahatma Gandhi Egyesület 1992-ben alakult meg Magyarországon. Azóta egy büdös szót nem lehetett hallani róluk, pedig elsődleges funkciójuk a bevándorlók, menekültek jogainak védelme. Pedig azért menekültek vannak, volt is már néhány probléma a menekülttáborok körül. A civil szervezetek valami oknál fogva jobban szeretnek lecsapni azokra a problémákra, amelyek nagyobb sajtóvisszhangot kapnak, és szeretik azokat bonyolítani. Az ok feltételezem a pénz lehet, méghozzá az az állami pénz, amelyre minden évben pályázni kell. Nagyobb ismertség, nagyobb támogatás? Talán.

Persze ezek a gondolatok persze nem csak ezen ügy kapcsán merültek fel bennem. Azok a roma jogvédő szervezetek, akik ugrottak a rádió utcai és más, nagy publicitást kapó kilakoltatások során, hagyták, hogy Pusoma Dénes felakassza magát az ártatlanul rabságban eltöltött évek után, hagyták, hogy Békés megyében egy cigány testvérpárnak csökkentett kártérítést ítéljenek meg, félidiótának minősítve őket, de még csak az olaszliszkai tragédia után sem szólaltak, amikor is a település minden lakóját legyilkosozták, három állat miatt.

Hogy hogy kerül ide a pokolba vezető út? Én hiszékeny ember vagyok, elhiszem, hogy az egyesület vezetőit a legjobb szándékok vezérlik. De amikor egy padlón fekvő embert kezdenek el rugdosni, akkor a tömeg szimpátiáját a padlón fekvő nyeri el, bármit is csinált korábban. Lehet, hogy a rasszizmus ellen akarnak így küzdeni, de ezzel a lépéssel nem kerülhetnek közelebb a céljukhoz.

De azért a címben feltett kérdést még mindig tartom. Mivel is van kikövezve a pokolba vezető út?

2007.07.23. Update: A hír nem kacsa, hiába a Blikk.hu jelentette meg először. Részletek: itt. Majd tovább.

 

3 komment

Címkék: mlsz rasszizmus szerintem mészöly kálmán

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr37123072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukac 2007.07.31. 19:59:05

Na, tudnék mesélni...

kukac 2007.08.01. 19:26:48

de ha nem érdekel senkit...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.02. 08:51:30

De, engem érdekelne, csak mostanában egy kissé el vagyok havazva... De mindenképp érdekel.
süti beállítások módosítása