hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ünnepi észosztás

2007.08.21. 13:26 Vérszegény éjszakai dúvad

Sajnos tegnap épp a Deák térre beszéltük meg a találkozási pontot az ismerőseimmel úgy du. 2-re. Ők késtek én viszont nem, így sikerült belehallgatnom a Kossuth tériek nemzetmegmentő beszédébe. Örültem volna, ha már akkor hazaárulóznak inkább, de sajnos a szadesz sátorban még egy lélek sem volt.

 

 A fehér pólós, zászlós fazon onotta az észt (a kép forrása: Index.hu)

'Érdekes', fejből mondott és nem előre megírt beszéddel rukkolt elő, amely egyik vezérfonalát a kommunista Károlyi Mihály és a jelenlegi kommunista kormány közti összefüggések felvázolása adta. Sajnos nem tudom visszaadni az egész logikát, de minden bajunk ott kezdődött, hogy Károlyi átadta a hatalmat a kommunistáknak, akik 'elintézték' Trianont.

Miután ez megvolt, rögtön kijelentette, hogy a jelenlegi kormány egy vadkapitalista banda, akik mindenből pénzt akarnak húzni. Mármint saját zsebre. Bennem már ez is kognitív disszonanciát okozott, de ha már történelemóra, akkor egy kicsit a XX. század előttre is nézett.

Hogy mekkora baromság az, hogy az országalapítást ünnepeljük augusztus 20-án. Mert nem Szent István volt az államalapító, Magyarország nem 1000 éves állam, hanem 1100 éves, mert ugyebár nyilvánvaló, hogy Árpádék, amikor szétkergették Szvatoplukékat, akkor izibe' csinált is egy országot. Itt már komoly problémáim voltak, megpróbáltam visszaemlékezni, hogy vajon a törzsek szövetsége mennyiben tekinthető államszervezetnek, valamint próbáltam arra példát keresni, hogy vajon melyik országot alapították akkor még a miénken kívül vérszerződéssel, de a nyilvánvalóan hiányos történelmi ismereteim okán nem sikerült. Na, hülye vagyok, aztán kész.

A kedvenc részem, amely többször is elhangzott, az volt, hogy tűzijátékra bezzeg van pénz, de a kórházakra meg nincs. Hihetetlenül tudom élvezni az ilyen szövegeket, valószínűleg ezek az emberek lennének a legjobban felháborodva, ha egyszer tényleg elmaradna a tűzijáték. Imádom ezt a logikát: ha valami fehér, akkor az miért nem fekete, ha fekete, akkor miért nem fehér, ha meg mindkettő, akkor miért szürke, miért nem fekete, vagy fehér?

Időközben van egy kis közjáték is, valaki valószínűleg mond neki valamit, a szónok rögtön ráismer, ő az, aki kint volt a buzifesztiválon, egy kereszttel a lábai között. (Nem mellesleg, most akkor a szónok kint volt?)

Hát eddig sikerült hallgatnom a beszédet, ezek után akut görcsök között távoztam a Duna felé repülőgépeket nézni.

De azért jelezném a kartársnak, hogy nem csak a tűzijátékra van pénz, hanem a március 15-i ünnepségekre is (mire fel?), az október 23-i ünnepségekre is (hát, az aztán már tényleg pénzpocsékolás, nem?), sőt még arra is volt pénz, hogy a tavaly őszi zavargások után rendberakják Budapest utcáit (Hát, az aztán már tényleg luxus volt a köbön, a budapesti utcák úgyis olyan mocskosak).

Sőt még arra is van pénz, hogy rendőri jelenlétet biztosítsanak, amikor nekik éppen sürgős közölnivaló baromságuk van. Na, tessék, lehet lamentálni.

3 komment

Címkék: beszél a polgár

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr7145019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.08.21. 14:19:03

Áh, ez mind smafu! Én azt is hallottam, hogy valahol egy PINCÉBEN három tank áll faltól-falig felfegyverezve! Mer’ jön majd az olyan világ!
Azért elképzelem azokat a tankokat, ahogy loppal leosonkodnak a pincébe, hogy senki meg ne lássa őket, ott aztán felöltik a harci díszt – és várnak a liftre, hogy alkalmasint feljöhessenek háborúzni. Vagy rosszul tudom és a lépcsőforduló mégsem szűk egy tanknak? Háromnak? Most olyan tanácstalan lettem…

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.22. 19:21:38

Hát, őszintén szólva a tankok és a lépcsőfordulók viszonyát nem ismerem, mert én csak harci helikoptereket gyűjtök a padláson. :)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.23. 07:53:24

Mi a barátnőmmel mindenesetre jót röhögtünk, mikor 56-os lyukas zászlót kezdett el lobogtatni az egyik csávó így aug 20. alkalmából, de a legjobb az volt, mikor a díszmagyarba öltözött 70 (!!!) körüli bácsika mentegetőzött nekünk, hogy "hát nem a legjobbak történelemből a gyerekek, de a szívük az helyén van"
Felszálltunk az első metróra, aztán irány haza :D
süti beállítások módosítása