hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Mé'nem bukik má' a kormány?

2007.10.26. 13:40 Vérszegény éjszakai dúvad

Na, állítólag túl vagyunk a hídlezáráson, vagy ahogy a kuruc.info fogalmaz a polgári engedetlenségi akción. A céljuk a kormány megbuktatása volt, de az a fránya kormány nem nagyon akar bukni. Legalább is eddig még nem kürtölték világgá, hogy Gyurcsány pánikszerűen elhagyta volna az országot, vagy Kóka négykézláb könyörögne Orbán/Vona/Novák (a nem kívánt törlendő) előtt az életéért.

De az akciót azért sikeresnek lehet nevezni, hiszen sikerült egy legalább akkora dugót összehozni, amekkorát Demszkyék bármikor összehoznak egy-egy megfelelően össze(nem)hangolt útfelújítási akcióval, ezen kívül még sikeresen terrorizáltak egy buszvezetőt, valamint egy combinó utasait. Sőt még a rendőrökkel is sikerült megint egy jót fogocskázni, de arról se feledkezzünk meg, hogy tulajdonképpen túlteljesítették a tervet, hiszen nem csak az Erzsébet hídat, hanem a Lánchídat is sikerült birtokba venniük. Igaz, hogy csak három embernek, és még a tűzoltók is csalódottan vonultak vissza, amikor le akarták hozni őket, mert nem akartak öngyilkosok lenni, átengedve a terepet a rendőröknek, de azért mégis. Ott voltak!

Csak az fránya kormány nem bukik. Fletóék olyan erővel kapaszkodnak a kormányrúdba, hogy még egy ekkora megmozdulás sem képes kimozdítani őket a hatalomból, pedig mi volt ehhez képest a tévé ostroma.

Az a probléma, hogy a kuruc.info egy hangyányit sokat képzel magáról. Jelenleg még megválasztott képviselőt sem tud visszahívni a nép, nemhogy kormányt buktatni. Ennek egy igen logikus oka van, ha a népnek hatalmában állna ezt megtenni (aláírásokkal, tüntetésekkel, bármivel), akkor semelyik demokratikus állam nem tudna működni, mert kb. havonta kellene új választásokat kiírni. Valaki mindig kormányt akarna buktatni. Ha nem a kuruc.info, mert éppen olyan kormány van hatalmon, aki neki tetszik, akkor valaki más.

Persze tud a nép kormányt buktatni. Pl. 1956-ban a nép buktatott kormányt. De akkor forradalom volt, most pár ember majomkodik. Ha kormányt ugyan nem is buktattak, viszont jónéhány embert maguk ellen hangoltak. Azt írják a honlapukon, hogy

A Kuruc.info által tervezett akciót azonban nem akarjuk nevetségessé tenni,

Hát azt hiszem, hogy ez nem sikerült. Ha idézhetek egy klasszikustól: Elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

94 komment

Címkék: botrány tüntetés idióta szélsőjobb

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr43208803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.10.26. 14:23:08

Valaki mondja mar meg a "nepnek", hogy nem buktatgathat kedvere kormanyokat, mert nem tetszik neki az aktualis adoemeles...

ErösPista 2007.10.26. 16:03:08

Az indexes video-t megnézve kedvem se lenne nekikezdeni elmagyarázni, hogy miért nem jó, amit csinálnak. Beszűkült, értetlen, demagóg banda.

Vaskakas 2007.10.26. 16:12:28

Tényleg nagy balfékek ott a kurucinfo-nál a faszik

Hix 2007.10.26. 16:16:01

Ha a hídfoglalók mind különböző emberek, mind egyéniségek, akkor én nem.

sense 2007.10.26. 16:25:52

ez nem demokrácia, hanem anarchia.... tüntetések helyett inkább iskolába járnának...

SevenDeadlySins (törölt) 2007.10.26. 16:31:33

Rossz rossz rossz ez a hozzllás. Mindnyájan tudjuk hogy a magyar választó parókiális, nm hallga a szép szóra, befogadó ellegű, egy passzív majom nyakörvön és cögősípkával. minden értelmiségi orga ezzel ni s ezzel végződik, nem kell ezt részletezni. De lásd ,milyen elégedelen a magyar, itt a láncait lerázó serő, a hazájáért tenni akaró, sorsát megfordítani vágyó lánglelkű magyar, aki tüntet, küzd fagyoksoik és péntek reggel hétkor kell, ha a szíve, lelke szenvedélye tárgyáról van szó!

Ahelyett hogy boldogan ünnepelnénk a cselekvés csillogó csírái, eltapossuk , vérme rendőrcsizmákkal ütjük, zúzzuk a civilitás bimbóit.

Hát kérdem én nem nnön srunkat ássuk épp, nem a haldoklóból tépjük e ki az újra verő szivet, nem e magunk leszünk önnön nemzetünk pátiába taszító gyilkosai?

Feleljetek!

noirp 2007.10.26. 16:38:50

Előbb írni tanulj meg anyanyelveden, utána legyél olyan nagy magyar.

gothmog 2007.10.26. 16:43:14

na ja, '56-ban az volt a rízikója a vonulásnak, agyonlőnek, mert ott vagy, illetve hosszú évekre börtönbe csuknak, mert ott voltál.
Amit ezek csinálnak annak az a rizikója, hogy anyuci megint fizethet egy rakás pénzt valamelyik "ügyvédúrnak" -szép, nem?-, hogy kimossa a hiperaktív hülyegyerekét a szarból. Bravó.
Utána meg lehet rinyálni, hogy rendőrállam, meg diktatúra.

Durchzugabwicklungskommandant 2007.10.26. 16:44:41

SevenDeadlySins: Nem tudsz gépelni? Olvashatatlan amit összekalapáltál a billentyűzeteden. Több betű hiányzik mint ammennyit leírtál.

A vandálokat pedig nem hívnám "lánglelkű magyarnak". Munkával kell a sorson fordítani és a hazáért tenni, illetve adófizetéssel, nem avval, hogy szétvered más munkájának gyümölcsét!

Loewes 2007.10.26. 16:53:23

hmmm...Az emberiség belépett az utolsó fázisába s a világ elérte azt a kritikus mennyiséget a negatívumok tekintetében, ami az „emberi civilizáció” végső exitiuma eljövetelét jelzi. Ezek manapság egyre jobban láthatóvá is válnak egy kis odafigyeléssel, mindannyiunk számára. A pénz és ez által a hatalom, társaságokban, csoportokban, avagy egyénileg történő mindenáron való megszerzésének a „ krónikus fertőzése” ellen, egyre kevesebb az elutasítás. Az emberi tisztesség, erkölcsi tartás, a mindennapok szennyébe süllyed, amit ha jól megfigyelünk, tisztán látható, és a hétköznapjaink minden szegmenséből támadva van. Sorolhatnám a példákat ezerszámra, de ha, csak tisztán önmagadba tekintesz, és arra a hangra megfelelően odafigyelsz, amellyel néha a lelked talán még konfliktusba is kerül időnként, akkor Te is tisztán láthatod ezeket. Vagyunk azonban még jó néhányan, akik utolsó erejükkel is harcolunk ellene, de a létünk ellehetetlenítésével folyamatosan ránk akarják erőszakolni, megpróbálnak megfertőzni, megtörni, és egy tisztességtelen, önbecsülés nélküli életre kárhoztatni bennünket. Nem és nem, ez sohasem fog sikerülni! Akik szeretnénk egy élhető, egy igazságosabb és boldogabb világban élni, ezt nem tehetjük meg, bárhogyan is szeretnék. Ez az út egy vakvágány, s csak az egyre kínzóbb lét, és a pusztulásunk felé vezet. Ezen kívül még két lehetséges út közül lehet választani. Passzívan várni a megoldást egy magasabb rendű hatalom beavatkozását várva, akik megoldást hoznának majd az emberiségünk és a bolygónk számára. (vallási téren ennek is vannak nagyszámú követői, pld. a Messiás eljövetelét várók, míg mások, a földön kívüli civilizációban látják az üdvözítő megoldást.) A harmadik út az, ami reálisabb, és megvalósíthatóságát tekintve nincsenek kiszámíthatatlan faktorok. Ez nem más, mint az önmagunkba, a lelkünkbe való betekintés és a bennünk meglévő, még romlatlanul, gyermekien tisztán meg-megszólaló belső hangunkra hallgatva megadni a válaszokat, megtenni cselekvéseinket, a napi dolgainkban. Ha így teszünk és ez által a létszámunk növekedni fog, és túlhaladja majd a pillanatnyilag mást akarók, lehet nem is túl nagy táborát, akkor ez a negatív folyamat visszafordíthatóvá válik, és szeretetben és kölcsönös megbecsülésben élhetjük, és élhetik a leszármazottaink az emberi létüket ezen a rendkívüli csodálatos bolygón!

gothmog 2007.10.26. 16:56:02

hétfőbűn, mostmár nehogymár hasraessek, mert néhány ingyenélő a balhé kedvéért föl méltóztott kelni reggel hétkor, pénteken. Baz'meg.
Most panaszkodjak? Ma is ötkor keltem, -baz'meg- holnap is ötkor fogok, pedig elvileg szombat, csak -baz'meg- nekem dolgoznom kell, ha meg akarok élni. Mert nekem a családom nem finanszrozza a költséges hobbijaimat.

gothmog 2007.10.26. 16:59:48

Loewes, kurvasokat rizsáztál, de nem mondtál semmit.
Rövidiccsed, mer mink parasztok nemércsük a magasabbrendű vartyogásodat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.26. 17:01:13

Ne hasonlítsuk már folyton 56-hoz ezt a hőzöngést. Az egy diktatúra elleni forradalom volt. Hol van most diktatúra? Kinek lessz bármi baja is abból, ha nem tetszik neki amit a kormány csinál? még ha ilyen törvénytelen eszközökkel is él, mint pl. ez a hídfoglalás, akkor is max. pár tízezer Ft büntit kap. Nevetséges...

gothmog 2007.10.26. 17:02:21

Ja várjál, leesett, ez az alapvetése Tylernek a harcosok klubjában. Vagy valami ilyesmi.
Világvége? Ufók? Messiás? Nincs akkora szerencsénk. Túl egyszerű lenne.

dark future 2007.10.26. 17:03:58

Nekem gyanús ez az egész kuruc.info dolog. A kormány ha akarná, pillanatok alatt kivonhatná őket a forgalomból, ill. a nagyobb szolgáltatóknál semmi perc alatt le lehetne IP-filterezni az oldalukat. Nem lehet, hogy szándékosan hagyják őket működni? Esteleg provokáció az egész?

csöndes radikális 2007.10.26. 17:04:09

Azért mert 80-100 ember csinálja a balhét, nem biztos, hogy nem a többség akarja a kormány lemondását. Arról tényről mindenki elfeledkezik, hogy lelkiismeretes munka helyett 2 (4?) évig lopták a napot az adófizetők pénzén. Jelzem, azért vannak odarakva, mert 10millió ember nem képes kormányozni. Ők a képviselőink, elvileg a megbízottjaink, hogy az ország helyzetét jobbá tegyék. Hát ezt nem csinálják.
Ha már a baloldal nyerte a választásokat, hát legyen. Vegyék azonban a fáradtságot és próbáljanak úgy viselkedni, ahogy az helyzetükhöz illik. Még van sok idejük a következő választásokig, keressenek másik majmot és próbálják elhitetni valünk, hogy hozzáfogtak az ország jobbá tételéhez.

Értem, hogy kormányokat csak úgy nem lehet megbuktatni, de politikusoktól hogyan lehet megszabadulni ? Kiköltözéssel ? Miért kell nekem a szerepeikre alkalmatlan, bukott, erkölcstelen emberekre voksolnom 4 évente ? Miért nincs olyan választási lehetőség, hogy XY-t soha többet nem akarom a politikában viszont látni ?

Durchzugabwicklungskommandant 2007.10.26. 17:09:17

radikális: Zseniális ötlet! Be kéne vezetni a negatív szavazatot is, akkor lenne igazi verseny a választók kegyeiért!

demeter 2007.10.26. 17:14:33

dark future

okos gondolatok
Furi, hogy mindig kiengedik öket a sittről...
Pl: Torockai: 22.én bevarják, majd 3 nap mulva mehet. Ez idáig oké, de...egyszer engem is bevittek-15 éve-s abban a tetves ruhában ültem 4 napig, amig odebent voltam, ám Torockai? ki a franc vitt neki másik ruhát? Ez azért nem úgy müködik, hogy csak bemegyek oda és there is the próbafülke...
Gyanus...

gothmog 2007.10.26. 17:18:34

Amúgymeg, szeretném felírni mindazok nevét, címét, akik most részt vettek a balhéban. Na nem azért, hogy bármire felhasználjam, csupán egy okból. Nézzük meg tíz év múlva, hogy hogyan álltak be a sorba. Hogyan lett belőlük betanított/segédmunkás? Vagy öltönyös majom, aki nagybetűvel írja az Ügyfelet a céges levelezésben, és mindennap másik nyakkendőt ölt, ami harmonizál az ingével.
És akkor, tíz év múlva, megkérdezném mindegyiket, sorban, hogy ugyan hová lett a forradalmi hevület?
Csak nem az történt, hogy a "romlatlanul, gyermekien tisztán meg-megszólaló belső hang"-al nem sikerült jóllakatni a családot?

Loewes 2007.10.26. 17:19:00

Látod "gothmog", Te már ezt sohasem fogod megérteni, mert nem voltál igazán szeretetben felnövő gyermek. Te már a mai világ uniformizált, irányított "tömeg terméke" vagy, tiszta érzések, önálló gondolatok nélkül. Sajnálom...

gothmog 2007.10.26. 17:21:27

Kösz, tartsd meg a sajnálatod a rendőröknek, akikkel fogócskást játszol.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.10.26. 17:23:02

Az a baj, hogy azt írnám, hogy "csak két szavam lenne a kurucinfósokhoz, mégpedig az a kettő, hogy: 'idióták'!", akkor ezek tuti azon lovagolnának, hogy milyen alapon idiótázom le őket és nem azon, hogy csak egy szót mondtam.

Eleven 2007.10.26. 17:23:51

SevenDeadlySins! Marha jó, nagyon röhögök, tényleg, már amennyiben jól értem, és ez az intrika irónikus hangja. De mi van, ha nem? te jó ég....

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 17:51:34

Én sem bánnám, ha legalább a parlamenti képviselőket valahogy vissza lehetne hívni, de ehhez némi választópolgári önmérséklet is szükséges lenne, annak meg mostanában azért hiányában vagyunk. Mindig lennének izgágák.
A kurucinfó működése meg legalább annyira jó a baloldalnak, mint a Magyar Gárda. Soha nem is hagynak ki egyetlen alkalmat sem, hogy a szájukra vegyék valamelyik nevét, ha megtehetik.
Az üdvözítő megoldás az lenne, ha ott bent a Parlamentben végre elkezdenének tényleg dolgozni.

SevenDeadlySins (törölt) 2007.10.26. 18:00:13

Loewes! Magam sem mondhattam volna jobban!

Manapság amikor már nincs élet a halálon túl, amikor az ember csak egy csöppnyi csepp vér az arctalan gépezet hideg pengéjén, amikor a nembeli lény visszaszorulása a rendszervilágba inkonzisztens a Hegeli paradigma új osztályelméleteinek marxi kritikájával, akkor eljön a választás ideje. Vagy elnyel minket az agymosott hullazsákok áradata vagy megnyitjuk szívünk az ösztönös vágyak előtt.

Elnyomnak, nem gumósbottal, hanem a lelkünk mélyébe plántált alázattal, melynek már se nem forrását sem értelmét, sem ORTT kompatibilis jelzőjét nem ismerjük!
Ha magaokba tekintetek, nem érzitek szívetek szorulását, a sok keserves kompromisszumot a megalkuvás rózsaszirmos ujjait? Nem érzitek tán, hogy örökkön át magatok ellen küzdetek, hogy nyerspolgárok vagyunk mind, duplagondol és a többiek?

Ne nyomjátok az őserőt a psziché had vegyen végre szabad levegőt! Mert ti őrütnek nézitek ki ma most autót, tv-t gyújtogat, de hősök ők mert látják az elnyomást,s lelkük szabadságért kiált! Ők azok kik nem átallanak tabut, autót, kukát és vörös csillagot dönteni ha kell, ők azok, kiknek kezében a talmi ék hamuvá ég el!

Én is azt kívánom, maradjon meg e háromszáz neve, ki tíz millió ellenében nyerte meg a hazát!

hiissa 2007.10.26. 18:00:20

Sajna megint bebizonyosodott, hogy az emberi hülyeség csak alulról határos...
Más szóval: a nagypofájú kisebbségnek milyen joga van a békés többséget a munkájában, tanulásában, szabad mozgásában, stb korlátozni? Miért nem tesznek valami hasznosat, ami tényleg segít a helyzetükön? Miért várják oly nagyon az árpádsávos sültgalambot? Nem dolgoznak? Szabadságon voltak ma? A többség megtermeli és megfizeti az ő általuk is megrongált, elpusztított javak rendbetételére az adót. Ha nem korlátozzák a többséget, hogy eljusson a munkahelyére. Sok kis koetschoeg...

gothmog 2007.10.26. 18:10:11

:D
Oké, hétfőbűn, ezt már túljátszottad, szóval most leesett, hogy csak szivatsz, sőt -összesküvéselméletet gyártok- szerintem Loewes is te vagy, amely esetben jár a tiszteletteljes virtuális kalapemelés.
Sőt, nem kizárt, hogy mindkettő név mögött éjszakai dúvad hasadt tudata áll, aki így nem is tudja, hogy a saját blogját kommenteli.
Most már abban sem vagyok biztos, hogy én létezem-e?

Vorbis 2007.10.26. 18:13:18

Nem lehetne úgy felhívni magukra a figyelmet, hogy pl. rendberaknak egy parkot, vagy kitakarítanak egy vízelvezető árkot, vagy ilyesmi, és aztán mondjuk otthagynak egy nagy táblát, hogy ezt ők csinálták, az önkormányzat/kormány/stb.. helyett; kicsit úgy mint a VEKE, ők egy csomó értelmes dolgot találnak ki (dolgoznak) a BKV helyett, és ezzel rengeteg embernek mutatják meg, hogy mennyire idióta a BKV vezetése.

És miért van az, hogy a környéken ahol lakok, egyetlen házon van kint folyamatosan egy magyar zászló, és pont ez a környék legelhanyagoltabb háza és kertje?

Ádámka 2007.10.26. 18:16:33

Dehogynem buktathat kormányt a nép... négy évente mindig megvan rá a lehetősége, mikkor bezárkózik a szavazófülkébe... egy jó helyre helyezett X és bukik a kormány... Legközelebb erre 2010-ben lesz lehetőség, bár ahogy a mostani ellenzéket nézem...

Addig viszont kuss van és irány dolgozni (ez természetesen azoknak szólt akik a hídon lopták a napot ma reggel)...

gothmog 2007.10.26. 18:24:30

Vorbis, azért, mert ő magyar, és ez neki elég. Ti többiek meg a magyarság által hagyott űrt próbáljátok olyan pótcselekvésekkel kitölteni, mint a külsőségekkel való hivalkodás. Mert a ti lelketek üres. :)

Gammahím 2007.10.26. 18:29:40

nade. '48-ban nem tetszett a rendszer, zavarogtak a népek, szembe szálltak a hatalommal és ezért mi szeretjük őket. '56-ban nem tetszett a rendszer, zavarogtak a népek, szembe szálltak a hatalommal és ezért mi szeretjük őket. ma nem tetszik a rendszer, zavarognak a népek, szembe szállnak a hatalommal és ezért mi nem szeretjük őket.

azért ne legyünk már pápábbak a pápánál gyerekek! ez itt Észak-Balkán. mi, nagy liberálisok tapsolunk, ha Dániában harcolnak az utcákon, mert a rendőrség ki akar telepíteni egy rakás házfoglalót. leplezetlenül szurkolunk az anarchista, balos srácoknak, akik bizony kemény utcai csetepatékat vállalnak a szkinekkel Németországban. az se fájt mikor a bevándorlók olvasztották be a francia járműpark egy tekintélyes hányadát. az öt (vagy hat?) nagyhatalom tanácskozásait követő utazó ellenállókat is komázzuk, akik ráadásul túristaként, mások GDP-jéből épített cuccokat vágnak haza. Greenpeace, Zabos Anyák az őserdőkért stbstb.

a fenti harcos vélemény-nyílvánítók mind olyan nálunk jóval szerencsésebb helyeken élnek és hőbölögnek, ahol a demokrácia nem 17 éves és a liberalizmus sem ilyen csökött/torz formában kapálózik, hanem valóban megélt és megélhető mindenki számára

Komplikato 2007.10.26. 18:30:27

Huhuhu! Vorbis koma, fogalmad sincs mekkora tippet adtál.
Sose jutott volna eszembe mi az a tiltakozási forma ami a legmesszebb áll az oda csapodó "mi mind önálló személyiségek vagyunk" kamutüntetőktől és még véltelenül se rondítanának bele!
Megyek gyorsan levédetem a témát ;)

BMG 2007.10.26. 18:44:37

Klónozott, nacionalista Kozsókat minden médiába!

Krasnojarsk 2007.10.26. 18:50:51

1. attól mert valaki reggel öltönyt+nyakkendőt vesz vagy akár fegér köppenyt vagy bármit ami ahoz szükséges hogy a munkahelyén megfelelően megjelenjen és/vagy önmaga jól érrezze magát a bőrében, már elnézést de egy csöppet sem jelenti azt hogy nincs saját véleménye, vagy hogy felszippantotta valami láthatatlan gépezet. Pusztán annyi hogy tiszteli azokat akik közé megy nap mint nap, vagy a munkakörülménye megköveteli az adott öltözködést. Ide tartozik még a "társadalmi norma" és a kultúrális sajátosságok is. Szerintem senki nem megy szaros gumicsizmában esküvőre de öltönyben sem trágyát pakolni.

2. hogy valaki "polgári engedelmesség" címszóval hisztériázik és mindemellett elhiszi hogy ezel bármit el is érhet az szerintem üjjön le és figyeljen nagyon arra a bizonyos belső hangra. Mert az a belső hang igen hangosan próbálja neki mondani, hogy téged bizony politikai és mások személyes érdekei alapján manipuláltak. És ez a manipuláció annyira erős hogy már nem csak hogy nem hallod a saját önálló gondolataidat de már nincsenek is.

A korábban felmerűlt konstruktív megmutatósdi az valóban valami olyan kezdeményezés lehetne ami nem csak figyelmet irányítanan egy-egy konkrét problémára de a passzív tömegek szimpátiáját és később talán aktivizálódását is meghozná.

rokica 2007.10.26. 18:58:34

Én nem bántanám a tüntetőket. Nem verném meg és a kóterben sem zárnám őket össze három tökös kisebbségivel. Ellenben begyűjtenék közülük annyit, amennyit csak tudok egy-egy ilyen „forradalom” alkalmával, aztán a nyakukba akasztanám annak összes költségét. A rendőrök bérétől kezdve a kártételeken át az én fizetésemig, amit a főnököm levon tőlem, ha kések a munkából. Ha nem tud perkálni, hát le lehet dolgozni, mondjuk az autópálya építéseknél, vagy pl. lehet azokhoz követ törni. Ha nem tudtam eleget összeszedni közülük? Hát Istenem! Majd a bajtársak ledolgozzák. Végül is összetartás van, vagy nem?

Szilárd 2007.10.26. 19:02:24

Kedves sevendeadlysin és loewes!

Két dolgot szretnék csak hozzáfűzni a kommentjeitekhez:
1. Nem gondoljátok, hogy angol álnéven furcsa dolog magyarságtudatról értekezni?
2. Gondoltatok már arra, hogy mielőtt írtok, olvasni sem ártana? (a mélypont talán sevendeadlysin Hegelre történő teljesen értelmetlen és inadelvát utalása volt)

görbén felfele néző 2007.10.26. 19:05:17

dark future 2007.10.26. 17:03:58
"Esteleg provokáció az egész?"
Az. Néhány nyilas vandál provokálja az egész országot.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.26. 19:06:28

Hadd el, kedves Szilárd! Csak annyit akartak írni, hogy kiszera méra bávatag, de szeretik csépelni a billentyűzetet.

SevenDeadlySins (törölt) 2007.10.26. 19:11:50

rokica! még követ adsz a kezükbe?

Krasnojarsk:

Amit te modornak és belső normának hívsz, az nem más mint évtizedek alatt belédvasalt engedelmesség. Önként és boldogan állsz hely a munkában, büszke vagy eredményeire, s elégedett, mert munkádért fizettség és elismerés a jutalom.

Csak közben azt nem veszed észre hogy a "vállalat nem engedi a lelkemet.."

A te kiteljsedésed a vállalat dicsőségében valósul meg. Soha jobb életet


Csak neked: ez most félig komoly volt.

Attila. egy másik 2007.10.26. 19:12:07

hiissa, Ádámka, Rokica!

A mozdonyvezetőkre is, meg a buszvezetőkre is, meg a félútpályátlezárós gazdákra is stb. gondoltál? Ők ugyanúgy "kellemetlenségeket" okoznak a "milliós többségnek"!

És a sztrájkok Franciaországban (többszázezresek!? És Londonban a metrósztrájk? És a pilótasztrájkok? És a légiirányítók sztrájkja? A vámosok sztrájkjai?

Gondolom ők is mind kapják be, szerinted...

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.26. 19:17:34

Tudod mit? Kapják be. Mind kapja be, aki embertömegeknek kárt okoz.
És ugyanúgy kapják be a politikusok is. Ideje lenne már, ha mindenkinek kötelező lenne a tetteiért, döntéseiért vállani a felelősséget.

madz 2007.10.26. 19:30:01

az a tény, hogy ezek a kedves úriemberek kimehetnek őrjöngeni az utcára, és a rendőrség könnygáz meg ilyesmik után szabadon engedi őket és a következő hónapban megint kimehetnek őrjöngeni, nem pedig valamilyen átnevelő- vagy koncentrációs táborban üdülnek, épp a demokrácia meglétét bizonyítja Magyarországom (meg Dániában, Franciaországban stb.)
az "anarchia" szót pedig kéretik nem idekeverni, mert az valami egészen, de egészen mást jelent, mint ami itt van
7főbűn, tisztára, mintha valami leckét mondanál fel

pityu 2007.10.26. 19:32:02

Emberek!(1956 is jó harminc évig ELLENFORRADALOM volt)!Egyébként az én környezetemben sok ember,akik tisztesnek és normálisnak mondottak,fújognak a kormányra és Gyurcsányra,de még annyira nem élnek szarul,hogy a gyávaságukat leküzdve,ők is merjenek valamit tenni.

Rádió hallgató 2007.10.26. 19:32:02

Ma reggel 8.15-kor az egyik rádió adón (nem a Klub..) betelefonáló:
\"Kéremszépen, tessék a fradit visszatenni az NB I.-be! amióta nem lehet Fradi-Dózsa (szurkolói)összecsapás azóta az utcán pótcselekszenek.alternatív megoldás!\"

:))

bohócokjobbról 2007.10.26. 19:32:46

\\\"Orbán/Vona/Novák (a nem kívánt törlendő)\\\"

nem igazán értem, hogy mi köze Ov-nek a másik kettőhöz. vagy mi köze a ma reggeli bohócparádéhoz úgy egyáltalán.

a szerző értelmeszerűen valamilyen szempontból egymás mellé helyezhetőnek, netovább összevethetőnek véli az alábbi neveket. érdekes

egyébként az ultolsó mellé nyugodtan egy éticsigát is odaírhatna, azt még megérteném tán.

mxplanet 2007.10.26. 19:34:10

szóval...
spanyolcsizmát az összes ingyenélőnek akik ma reggel akadályozták a többség munkába menetelét, más adójából fizetendő károkat okoztak.
kicsit elcsépelt már ez a váltsuk le a kormányt dolog.
mindenki az adott helyzetnek,kormánynak megfelelően próbáljon meg élni. túl sok a "HA"...

alászolgálja.

Attila, egy másik 2007.10.26. 19:35:14

Rokica,

No, erről van szó! Aki elkúrta, azt el kell távolítani a kormányrúdtól és felelősségre kell vonni! És a többieket is. Süllyed a hajó, de a hídat nem hajlandók elhagyni, ezért csak az 'erőszakos' megoldás maradt. Most még nem elég nagy és széleskörű az elégedetlenség, de hamarosan mindenki megkapja az első téli gázszámlát és az emeltdíjas áramszámlát (gigyelj pityu!). No akkor jön el a mi időnk!

Sajnos még nem tudod, mennyi 'kárt' okoztak neked és mindannyiunknak a mostani és korábbi disznók, mert titkolják. Sajnos a legfontosabbat nem szokták idézni a 'beszédből': "őriztük a titkot, mi hárman...". Igen, a titkot, hogy fizetésképtelenség fenyegette az országot pár hónapon belül.

Ja, és ne hidd el, hogy akár a piros, akár a narancs jobban csinálná! Egymást tartják sakkban, a politikai csaták csak szemfényvesztések. Teljesen új, hiteles személyekre van szükségünk

mxplanet 2007.10.26. 19:39:02

hát ez terralol whehehehhe


\"Kéremszépen, tessék a fradit visszatenni az NB I.-be! amióta nem lehet Fradi-Dózsa (szurkolói)összecsapás azóta az utcán pótcselekszenek.alternatív megoldás!\"

mxplanet 2007.10.26. 19:44:00

itt a végszó MINDENRE:
by ATTILA, aki másik
Ja, és ne hidd el, hogy akár a piros, akár a narancs jobban csinálná! Egymást tartják sakkban, a politikai csaták csak szemfényvesztések. Teljesen új, hiteles személyekre van szükségünk


eben guba mindegyik lop...tavaly az egyiké nyilvánosságra került(mintha nem tudtunk volna róla) a saját szájából..
hulljon az összes onnan a parlamentből és új embereket!!!!

control 2007.10.26. 19:47:12

Csak nem azokból kerülnek ki a hiteles emberek akik most kint hőzöngtek az utcán?Na akkor lenne frankó hely Magyarország!

hülyék a másik partról 2007.10.26. 19:53:12

Elnézést, de nem-e lehetne-e aztat, hogyha valakik polgári engedetlenkednek, akkor a többi akikeket ez zavar, azok kifejezhetnék engedetlenségüket olybá, hogy nyilvános utcai harcban (ököllel csakis persze) döntenék el kinek nagyobb az engedetlenségi sérelme?
A rendőr urak/et. pedig körbekerítenék az esemény és bíróként asszisztálhatnának is esetleg kicsinykét.
Ekkor megvalósulna tisztán az evolúció.
Nem jó ötlet?

pityu 2007.10.26. 19:54:55

Sajnos az a baj,hogy az egyik 19,a másik egy híjján húsz.Nem a nép számít,hanem a saját érdek.Komoly hazafit,csak forradalom tud a felszinre hozni.De az is csak akkor lenne jó,ha az egész bagást elhajtanák kapálni.Mert ha megmarad a vagyon,megmarad a hatalom és a befolyás is.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 19:59:25

Ömlesztés:

Hát, csak hol vannak azok a hiteles emberek? Sajnos én most egyet sem tudok. Szegény ember (Magyarország) vízzel (ezekkel) főz...

Ha már belekeveredett a sztrájk, akkor a sztrájk az érdekérvényesítés egyik formája, lehetősége és formája szabályozva van. Ráadásul létezik a minimális szolgáltatás fogalma is. Mindez igaz a tüntetésre is. Azaz lehet tüntetni, de be kell tartani bizonyos szabályokat.

Orbán, Vona, Novák úgy került egymás mellé, hogy jelenleg ez a három ember az, akik alapján tematizálódik a politikai jobboldalról szóló beszéd (Novák csak ma lépett be oda szvsz), és nekem fogalmam sincs már, hogy a mai tüntetők vajon melyik szavait követik.

Ja, droid nem attól lesz valaki, hogy becsülettel elvégzi a munkáját...

Egyébként az én egyik törvényjavaslatom az lenne, hogy csak az az ember követelheti a jogait, aki teljesítette a kötelezettségeit is.

pityu 2007.10.26. 20:04:06

Kedves dúvad az utolsó mondatod szín igaz.De más fogálma van a kötelezetségről Feri bátyádnak is Viktornak is nekem is neked is.Nem?

mxplanet 2007.10.26. 20:06:35

törvény áltál előírt kötelezettségek...

Attila, egy másik 2007.10.26. 20:07:44

hülyék a másik partról,


Nem vagy te a másik parton, ugyanazon az oldalon vagy, mint a 'nép', csak még eltakarja a szemedet egy hályog: piros+narancs+egykis_zöld fólia, amit észrevétlenül csúsztattak a szemedbe, mint egy kontaktlencsét. De mivel nem bírod a kontaktlencsét, ezért sűrűn pislogsz (=nem tudod, mi a bajod, de van). Pont ezt a reakciót várják el tőled az 'urak': egymásnak ugrasztani és uralkodni rajtuk!

Javaslom, hogy nyitottabban olvass, hallgass, elemezz, próbáld kivenni a 'kontaktlencsét' néha és pár hónap múlva biztosan belátod, hogy a box az ő érdeküket szolgálja.


U.I.: tudjátok hogyan kell nyerni választást Magyarországon? Vedd meg (= ígérj nekik fűt-fát) a nyugdíjasokat, kapásból 3 millió szavazat! No, ezt teszik minden alkalommal.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.26. 20:11:55

RE: Attila, egy másik 2007.10.26. 19:35:14

A mondandód elejével azért nem értek egyet, mert ha valaha is olvastad már - akárhol - a véleményemet, tudhatod, soha nem állítottam, hogy a 19 több, mint az egy híján húsz. Ne prejudikálj légy oly dága, ne állítsd azt, hogy olyasmit hiszek, amit nem hiszek.
Az utolsó mondatod viszont a helyén van.

Ettől függetlenül ezt nem az utcán kell randalírozással megoldani. Szerintem.

---

RE: Vérszegény éjszakai dúvad · hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 19:59:25

Bingó!

Gammahím 2007.10.26. 20:14:06

vaa, és van olyan, hogy kötelezettség minimum? vagy pl aki munkanélküli - mondjuk önhibáján kívül, annak pofa lapos?

aki politikusnak áll, azt szerintem kérdés nélkül le lehetne csukni azonnal ma kis hazánkban. mit szólnátok egyfajta politikai orosz ruletthez. a politikusokat random alapon teljes felvizsgálatnak kellene alávetni ciklusonként minimum egyszer, egy szál alsógatyában családostul elkülöníteni őket és átvizsgálni a kérót, a laptopot, a mobilt, megnézni a széfeket, a bankszámlákat, a szomszéd kutyájának a seggét, mindent. aki bukik az megy a levesbe, aki nem azt vállon lehet veregetni és mehet vissza a játszótérre politizálni. aki ezt vállalja az talán megüti az elégséges mércét, hogy legalább emberileg meg tudjunk benne bízni. és ezután meg lehet halllgatni, hogy mit képvisel és ha tetszik még szavaznék is rá.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 20:22:33

A kötelezettségek közé nyugodtan bele lehetne sorolni azokat a dolgokat is, amelyeket semmilyen törvény nem szabályoz. Teszem azt nem szemetelek, nem töröm be a telefonfülkék üvegeit, csak mert olyanom van és megtehetem, betartom a közlekedési szabályokat, stb. Nagyon hiányzik ebből az országból egy mindenki (az emberek nagy része) által elfogadott társadalmi szerződés, vagy valami ehhez hasonló. Persze a szankcionáló lehetőségekkel együtt.

pityu 2007.10.26. 20:23:20

Alfonz!Az a böki,hogy ha téged vagy engem vizsgál az APEH,vagy azértmert van kalapja,vagy azért mert nincs,de hadohányzik is valamit fizetni kell.Ezzel szemben Feribátyádat is megvizsgálták,és van neki negyven nehány ezer forint túlfizetése.(Pedig milliárdos cégeknél egész biztos va apró hiba)Biztos vagyok benne,hogy ez a kiszolgáló rend vizsgálná a képviselő urakat,mind szent lenne.

pityu 2007.10.26. 20:25:42

Ilyen társadalmi szerződést leírni nem lehet.Ha nincs az emberek tudatában megette a fene.

mxplanet 2007.10.26. 20:26:16

sajnos a semmit hajtjuk...
reggelig itt írhatnánk oda-vissza a kommenteket de az a szomoru igazság, hogy 2010ben is a szar meg a fos közül választhatunk...érdemes egyáltalán elmenni választani?????

pityu 2007.10.26. 20:30:11

Én legutóbb is a lószarra szavaztam,de nem gyengítette eléggé sem a szart,sem a fost.

Attila, egy másik 2007.10.26. 20:31:56

mxplanet,

Nem, választani ezek közül nem érdemes.

De a hídra eljöhettél volna!
Akik ott voltunk, mind felismertük már azt, amit Te 20:26:16-kor!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 20:34:14

Nem, ezek tényleg nincsenek leírva, de jelenleg nincsenek is az emberek tudatában, és sajnos nekem elképzelésem sincs, hogy hogy a francba kerülhetnek oda (majd egyszer)

2010? Nemtom. Állítólag sokan vannak, akik mindkét nagy párttal elégedetlenek. Már csak az a kérdés, hogy veszik-e maguknak a bátorságot, hogy valamelyik kis pártra szavazzanak.

Szeretnék látni egy 6-7 pártból álló Parlamentet. Kíváncsi vagyok, hogy abból mi sülne ki.

pityu 2007.10.26. 20:37:28

Attila!Ahoz gatya kellene.Az pedig nekem sincs bevallom.Ráadásul vidéki vagyok és ti kevesen voltatok.Sajnos rajtam kívül mmég így gondolkozik vagy két millió ember.

devpernull 2007.10.26. 20:39:13

Engem csak az zavart ebben a mai hídlezárás buliban, hogy még ezt sem tudták rendesen megcsinálni. És ezek akarnak alkotmányozni, kormányt buktatni, királyt választani. Gondolok itt arra, hogy miből telt volna 20-30 autót odavinni, amik egyszerre "lerobbannak"? Netán beszélni a gazdákkal, hogy hozzanak nagy dög gépeket? Odarendelni pár billencs sódert, vagy sittet, ami véletlenül leborul? Vagy alpinistacuccal felmászni a hídra, mint a Greenpeace? És akkor még nem is beszélek drasztikusabb dolgokról, meg nem is akarok semelyik holdkórosnak ötleteket adni...
Szóval arra célzok, hogy nem áll elegendő tömeg/pénz/elszántság emögött a csapat mögött. Egyetemista fiatalok és a rendszerváltás veszteseiből álló idősebbek kuruc csapata ennyire volt képes. Tudom, hogy az 1848-as forradalom is fiatalok hőzöngéseként indult a kávéházban (thx to Román Károly!), de olyan feszültségek voltak a társadalomban, hogy az volt a katalizátor.

Gammahím 2007.10.26. 20:42:33

elég régi vicc, hogy azonnal követeljük hazánk amerikai megszállását! be kellene látnunk, hogy nekünk ez nem megy. itt van pl a pártfinanszírozás, már előre látom itt milyen trágyaelkenegetés lesz, amikor az új törvényt megalkotják majd. sokkal egyszerűbb lenne az idevágó amcsi törvényt lefordítani és elfogadtatni a sok léhűtővel a parlamentben.
a demokráciában is lehetne kemény kézzel szankcionálni, ha mondjuk hivatalnokként egy politikus kedvéért nem veszek észre akkora jogtalan vagyongyarapodást mint ide lacháza, akkor küldjenek börtönbe. ha nem jelentem, hogy nyomást gyakorolnak rám, akkor ugyancsak.

de amúgy mxplanet sajnos rohadtul igazad van. még a mai 20-30 éveseknek is ki kell halniuk és az utánuk jövő két-három generációt kellene ilyen kemény kézzel fogni és akkor talán kirohadna végre az országból ez a minősíthetetlen lehúzó mentalitás.

mxplanet 2007.10.26. 20:55:47

dúvad!

kire gondolsz te a két "kispárt" alatt??
az mdf és a liberálisok? mindegyik ugyanazt a szelet fújja megközelítőleg, mint a szocik meg a fidesz..
melyik két kisebb párt tud akkora kampányt folytatni, hogy több millió begyöpösödött ember vakon rájuk szavazzon??

mxplanet 2007.10.26. 21:00:42

bocsánat javítanom kell..kicsit szétestem..
nem két kispártról beszélek, hanem az alternatívákról..

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.26. 21:02:09

Nemtom, korai még jósolgatni.
De szvsz Dávid Ibolya tavaly bebizonyította, hogy nem feltétlenül szükséges drága kampány, ha van mondanivalód.
Mindenki azt várta, hogy nem jutnak a Parlamentbe, aztán elég volt egy tévés vita, ahol D.I. jól szerepelt, és máris bent voltak.

Persze ehhez vitalehetőséghez kell juttatni a többi pártot is, nem csak azokat, amelyek most bent vannak .

pearl77 2007.10.27. 09:36:41

Nagy reformokra lenne szükség, a megoldás a joggyakorlat megújításában rejlene! Talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy milyen klassz lenne, ha tövényeink módosításával megoldhatóvá lehetne tenni, hogy ezen huligánok ne léphessenek a belváros (V.kerület) területeire, hogy kellemetlenkedésükkel ne okozhassanak bosszankodást az egyébként békében-nyugalomban (itt) dolgozó és vagy (itt) élő családok, idősek, fiatalok számára... Tőlem állíthatják, hogy ezt értem is teszik, de ne tegyék! ... én ebből bizony nem kérek!!!! Mert lássuk be, ennek a céltalan, esztelen idiótizmusnak, rombolásnak/rongálásnak melyet ők "polgáriengedetlenség" alatt művelnek vajh mi kevés köze van ahhoz, hogy ebben a hatalmas demokráciában joga van az állampolgároknak a gyülekezési jogukkal a szólásszabadságukkal élni! Amit művelnek az nem más, mint "BALHÉ", és ezzel nem, hogy építik kicsinyke hazánkat, hanem minden értelemben rombolják, ha (véletlen éppen) kárt nem is okoznak (az útjukban parkoló autókban, kirakatokban, közterületi tárgyakban) a felvonultató rendőrök bérezésére/ellátására Forint milliók mennek el egy-egy ilyen attrakció nyomán, mindez az (MI) adófizetők pénzéből!!! Mint belvárosi lakos, elfogultság nélkül állíthatom, hogy mélységes felháborodással tölt el egy-egy ilyen megmozdulás!!! Szeretem a Hazám, Szeretem az Országom, de összetartani, jobbá tenni nem azzal a megoldással lehet, amit a kurucosok tesznek! (Ha spórolni akarok, akkor nem nyitom ki az összes csapot, nem kapcsolok világítást minden helységben...) Érdemes lenne ezen elgondolkodni, mert ez az út amit ők járnak, nem vezet sehová!!!!

Krasnojarsk 2007.10.27. 11:54:27

SevenDeadlySins 2007.10.26. 19:11:50

\"Amit te modornak és belső normának hívsz, az nem más mint évtizedek alatt belédvasalt engedelmesség. Önként és boldogan állsz hely a munkában, büszke vagy eredményeire, s elégedett, mert munkádért fizettség és elismerés a jutalom\"

én erra csak annyit mondok hogy igazad van, és ezt bizony otthon drága szüleim nevelték belém! Mert igen, fontosnak tartották, hogy tanuljak, dolgozzam és véleményt formáljak de úgy hogy közben nem pisálok a saját levesembe! De szerintem evvel nincs semmi gond, és hidd el könnyen alőfordulhat hogy tisztább és (számomra) jobb véleményem van dolgokról mint neked.

Ha végig vezeted a gondolatmenetét a tüntetőknek hova jutsz? Kormány váltáshoz vagy csak néhány ideges (eddig választásában kételkedő, de ezáltal biztosan az áhított félre nem szavazó) szavazópolgárt látsz magad előtt?

Ez ma már nem forradalom hanem tüntetés. Előbbivel lehet utóbbival nem nyomást gyakorolni. Egyébként én minden négy évben elmegyek és szavazom egy narancssárgát (habár tudom hogy normális gazdaság politikai elkéozelésük pl. nekik soha nem volt)

Más kérdés hogy kiforrottabb demokráciákban ha egy közszereplő a legkisebb morális vállságba is kerül azonnal lemond, hogy védje a többség jövőbeni vállsztási esélyeit. Nálunk \"szerencsére\" vannak olyan csoportok amik lehetővé teszik hogy ezt ne kelljen követni, hisz mindíg biztosítanak annyi támadási felületet, hogy a másik oldalnak soha nem lesz esélye a hatalmat meszerezni. Még akkor is ha ezek a csoportok egyáltalán nem köthetőek a másik oldalhoz, de a győzelmet biztosító szavazótömegeknek bőven elég a félelem és a demagóg gondolati összemsás, hogy saját gazdasági érdekük ellen voksoljanak.

báró Csekonics 2007.10.27. 13:53:00

érdekes: tegnap elsőként hozzászóltam a poszthoz (nem elsőztem, hanem azt találtam írni, hogy a blokádisták nem a kormánnyal, hanem a közlekedőkkel tolnak csak ki)
és most nincs sehol a hozzászólásom.
Cenzúrázták?

Szilárd 2007.10.27. 15:29:02

Kedves emberek!

Már egy ideje figyelem a különböző fórumokon megjelenő vitát arról, hogy akkor most minek is nevezzük azt ami a főváros utcáin tavaly óta elő szokott fordulni. A radikálisok és azok szimpatizánsai forradalmat emlegetnek, 1956 és a zavargások közötti párhuzamról beszélnek. Erre persze minden jóérzésű ember felháborodva kéri ki az '56 -osok nevében is a feltételezést. A problémát viszont véleményem szerint nem lehet zsigerből megoldani. Ami ebben az egészben számomra érdekes, az inkább a jelenség magyarázata. A radikálisok ugyanis teljesen komolyan gondolják azt, amit mondanak. Számukra semmi furcsa nincs abban, hogy párhuzamot vonnak a forradalom és a zavargások között. Nem erőltetett ideológiáról van szó, hanem arról, hogy a radikális fejében természetes módon áll elő az asszociáció. Ennek a jelenségnek pedig igen egyszerű oka van: az emberek fogalmi érzékenységének hiányában vélem megtalálni a választ a kérdésre, hogy: "vajon hogy lehet ez?".
Alapvetően nem vagyunk tisztában a fogalmakkal, és ez a forradalom esetén sincs másként. Javasolnék egy definíciót, mely segíthet eligazodni: Forradalomról akkor beszélhetünk, ha az emberek a velük szemben erőszakosan fellépő (értsd: erőszakszervezet segítségével a társadalmi és a privát szférát ellenőrző és befolyásoló diktatórikus módszereket alkalmazó, ha úgy tetszik elnyomó)rendszert támadják. Legitim módon tehát akkor lehet erőszakot alkalmazni, ha a kormány erőszakot alkalmaz a néppel szemben. Na ez hibádzik itten! Ez az egyik fő különbség a forradalom és a zavargás között. Bocsánat, ha kicsit körülményesnek tűnik a definíció, d minél pontosabban fogalmaz az ember, annál nehezebb egyszerűnek lenni.

Szilárd 2007.10.27. 16:10:12

Kiegészítés!

Miután elküldtem az előző kommentet, eszembe jutaott, hogy az általam javasolt definíció csak bizonyos megszorításokkal alkalmazható. Azt is el kell ismernem, hogy úgy általában nem jó talán definíciónak sem - például nem fér bele a Marx által több helyen említett proletárforradalom fogalma.
Arra viszont jó, hogy 1956 és a zavargások között meglássuk a fontos különbséget.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.28. 00:23:47

Báró Cs.!

Ezen a blogon cenzúra nincs, csak annyi, hogy a duplázásokat törlöm ki, feltéve, ha egyáltalán észreveszem. A kommentedet valszeg megette a blogmotor. De ha mégsem, akkor nemtom mi történt.

Szilárd!

Nem biztos, hogy rossz a definíció, az erőszak nem feltétlenül fizikai erőszakot jelent.

Szilárd 2007.10.28. 12:04:18

Töprengtem picit azon, hogy mit is lehetne tenni a fogalmi pontosság érdekében. A kérdés továbbra is az, hogy hogyan lehetne úgy megfogalmazni a forradalom szó használatának feltételeit, hogy az ne legyen olyan képlékeny. Úgy tűnik, az erőszak lesz itt a kulcsszó. Mikor legitim tehát erőszak alkalmazása a fennálló rendszer/kormány ellen? Erre különböző teóriák léteznek - az általam javasolt definíció pl. egy Hobbes-féle államelmélet alapján lenne védhető. Amit nagyon érdekesnek és megfontolandónak találok: A hídfoglalók, a TV székház ostromlók (de nevezzük őket az egyszerűség kedvéért továbbra is radikálisoknak) és az ő szimpatizánsaik a következő érvelés mentén gondolják legitimnek az erőszak alkalmazását:
1. A kormány a tőkések érdekeit képviseli ( nem ritkán azonosítják is a kormányt a tőkés osztállyal) a nép ( vagy hogy ezt is lefordítsuk a vulgármarxizmus terminológiájára a munkásosztály) érdekeivel szemben.
2. ez ellen az elnyomás ellen csak erőszakkal lehet fellépni
Nem véletlenül emlegetem már egy ideje a marxizmust! Az a furcsa helyzet állt ugyanis elő, hogy - bár meglehetősen zavaros módon - a radikálisok ideológiája ( ha van értelme azt a katyvaszt a fejekben ideológiának nevezni) legközelebb a vulgármarxista doktrínához áll.
Furcsa, nem?

hülyék a másik partról 2007.10.29. 13:52:21

Re: Attila, egy másik 2007.10.26. 20:07:44

Atilla, ha már magyar vagy

Van kontaktlencsém, optikusnál vásároltam, víztiszta típus.

Unom (egyes szám első személy), hogy különböző csoportok, az én nevemben különböző akciókat hajtanak végre a hozzájárulásom nélkül.
Ami pedig végképp felbőszít, hogy a romok eltakarítása és egyéb költségek az én tisztességesen fizetett adómból pazarlódnak el, ahelyett, hogy más esetleg értelmesebb célokra fordítanák azt a Gyurcsány féle vörös hordák és a narancsbőrkabátos Viktor-legények.

Érted? Szerintem nem.

U.i.: Nem vagyok 'nép'. Nem is szeretnék lenni. És mégvalami, kérlek ne javasolj nekem semmit. Kérj. Ahogy anyukád tanította...

SevenDeadlySins 2007.10.29. 15:05:12

Szilárd!

Ez a fajta egalitárianizmus idétlen idők óta a fennálló rendszer kritikája. Szellemi atyáim, a Júdea Nép(i/e) Front bátor csillagharcosai is rokon jelszavak és zászlók alatt ontották vérüket. A setét középkor millió és egy keresztény szektájáról ne is beszéljünk .Flagellánsok, táboriták, katharok és albigensek etc.. Szal nem,

Kis kitekintés: Még a vulgármarxizmus is, amit sokan az Elfurti programhoz mellékelt kis 'Kézikönyv a Marxizmushoz' kiadványhoz kötnek se volt nacionalista, se nem szervezetlen, elsődleges célnak a munkásosztály körülményeinek javítását tűzte ki, hiszen a világforradalmat! siettetni úgy is felesleges, hisz az elkerülhetetlen.

Ég és föld.

ps. Nem Heidegger még kettőt tippelhetsz


Jah és forradalom: a szociológia forradalomnak azt a széleskörű társadalmi mozgalmat nevezi, amelyik a nagyobb szabadság elérését tűzi ki célul. A többi az coup d'etats, olyan elitváltás, mint amilyen ez is akar lenni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.29. 20:21:44

Azt hiszem, hogy a forradalom egy olyan - hm, mondjuk, hogy - társadalmi jelenség, amely csak utólag válik forradalommá.
Vagyis érdekesek ezek a megnevezések.
A Rákóczi-féle szabadságharcig csak felkelések voltak - forradalmak nem. Tkp. még a Rákóczi vezette harcot is inkább felkelésként emlegetjük.
A forradalom fogalmát mintha a 1789-es francia forradalom vezette volna be, mert utána minden a szabadságért vívott fegyveres konfliktust forradalomnak nevezünk.
Nem is tudom, most a Tanácsköztársaság hivatalosan mi is volt. Forradalom, felkelés?
Csak mert mintha a két kifejezés között lenne némi jelentéskülönbség.

SevenDeadlySins 2007.10.30. 00:33:10

Nem feltétlenül lesz utóla az, vedd pl Grúziát és Ukrainát ahol már z első pillanatban forradalomként jellemezték a politikai monopol hatalmat gyakorló establishment szétrugását.

Igen, Rákócziig nem is nagyon beszélhetünk másról mint elitváltásról. Tulajodnképpen szerintem akkor válik forradalommá egy felkelés ha a gazdasági érdeke miatt nagyszámú tömeg áll a zászlók alá.A kérdés az hogy ez mennyire fedi le a szabadság fogalmát. Éhséglázadás beletartozik e vajon?

Itt elkezdhetnnk boncolgatni a szabadság fogalmát hogy akkor most az esélyenlőség vagy a politikai pluralizmus e az erősebb értemezés. ( pl Oroszország: étbizonyosság vs autoriter diktatúra, ugyanez a kádár rendszerben )

De speciel a Rákóczi szabadságharc szerintem mindkét def-nek megfelel, mert a magyar politikai elit háttérbe szorításáról és a magas adóterhekről egyaránt szó volt.

A francia forradalmas gondolatban igazad van szerintem, kellett a felvilágosodás hozzá, hogy a szabadság a nemesi libériumtól egy nemzeti eszménnyé válljék.

A Tanácsköztársaság afik hivatalosan puccs volt, bár a résztvevők ezt a marxi terminológával forradalomnak titulálták. Jó kérdés hogy belefér e a definícióba, lásd első bekezdés. Szerintem az értékelő tudomány megállna annál a pontnál hogy zsarnokság és terror és csípőből ellenforradalomnak címkézné.

Itt látszik hogy egy polgári tudomány terminológiáját használjuk melynek alfája és omegája a polgári demokrácia és a népképviselet, valamin törvény előtti egyenlőség stb.

Ennyit a tudomány pozitiv voltáról:)

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.30. 10:04:00

"A diktatúra és a demokrácia között az a különbség, hogy a diktatúrában az egyik ember legyőzi, megalázza és kizsákmányolja a másikat. A demokráciában a másik ember teszi ugyanezt az egyikkel."
(Karinthy)

floorwalker 2007.10.30. 11:08:35

Vorbis 2007.10.26. 18:13:18

ott a pont...

SevenDeadlySins 2007.10.30. 13:22:56

Vorbis: már valaki ezt kipróbálta, palántázni kezdett a hidak tövében, mire hétrőn az FKF ( vagy ki) szállt és szépen összeszedte

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.10.30. 14:55:22

Te már láttad ezt, SevenDeadlySins? Mert én az ellenkezőjét számtalanszor. A kertészet ültet, palántáz, takarít és szépít, aztán jönnek éjjel a "valakik" és összeszedik a százforintos árvácskákat, estikéket, mert az jó lesz otthon a kiskertben, vagy szétrugdalják az avarkupacokat, mert az olyan macsós.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.30. 21:47:38

Eccer találkoztam tájépítész mérnökkel (lehet, hogy egybe kell írni, nemtom), ő mondta, hogy nem ültethetsz el egy fát a saját házad elé. Hivatalosan. Ahhoz csak a közterület fenntartónak van joga.
Ja, persze az is igaz, hogy a fenntartó ültet növényeket, azt a vandálok szedik szét, mert jó vicc.

Ami meg a forradalmat illeti, a XX.században valahogy már nincsenek felkelések. Illetve, ha vannak, azok inkább egy hazával nem rendelkező népcsoporthoz köthetőek. Persze 2001 óta ők meg már terroristák.

Egyébként meg forradalmak és puccsok vannak. A kettő között valami olyasmi a különbség, hogy az előbbiben inkább részt vesz a nép, az utóbbiban pedig egy tkp. elitváltás történik, általában katonai segítséggel.

Diktatúra. Az a baj, hogy csak európai ésszel tudunk gondolkodni. Ami nálunk diktatúra, az máshol talán a fejlődés forrása, lehetőség valamire, amit mi itt Európában talán nem is értünk.
Egyébként a II.vh. alatt, mintha minden hatalom Churchill kezében összpontosult volna Angliában.

Szilárd 2007.10.30. 22:47:17

Kedves Sevendeadlysins!
Kösz a felvilágosítást definíció ügyben. Említetted te is, hogy a szabadság egy elég ködös fogalom ahhoz, hogy primitívumként szerepeljen egy definícióban. azt is írtad, hogy "ennyit a tudomány pozitív voltáról", nos, ha ezt a társadalomtudományokra érted, úgy valószínűleg jogos a kritika. Tényleg csak a társadalomtudományokra vonatkozott a vicces megjegyzés?
Bevallom nem merek találgatásokba bocsátkozni az általad citált szerző kilétét illetően. Heideggerre nem tippeltem volna, mivel ő képtelen volt ilyen hosszú mondatot úgy leírni, hogy abban ne szerepeljen valami olyan kifejezés, melynek a jelentését csak ő tudta volna megadni, de erre meg nem mutatott hajlandóságot:)
Az intuícióm, miszerint a vulgármarxizmus olyannyira beleivódott az emberek tudatába ( vagy tudatalattijába) hogy - ismét Marx szavait idézve - "nem tudják, de teszik". Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy milyen felhangok kísérik ezeket a megmozdulásokat ( itt jegyezném meg, hogy a politikai antiszemitizmus egyik legelső írásos megnyilvánulása szintén Karl Marx nevéhez köthető[ A zsidókérdésről ]). Persze ezeket a hozzászólásaimat illik nem túl komolyan venni, tekintve hogy én sem gondolom őket véresen komolyan:)

SevenDeadlySins 2007.11.03. 15:13:23

Dúvad, végéről kezdeném:

Igen! De Churchill hatalma csak addig tartott volna amig nem él vissza vele.

Képeseknek kell lennünk mindent a maga szerepében értékelni s akkor nem kell a pozitivizmusba vissza vonulnunk.
Véleményem szerint a diktatúra negatív vonásai a naiv s köztudatban létező kép ellenére nem kizárólag theoretikusak.
Talán fontabbak is az eszmei kérdéseknél azok a jelenségek, amelyekben a társadalom rendes működödéséhez szükséges funckiókat a diktatúra által elzárt intézmények, úgy mint önszabályozó és önreflexív diskurzus, sajtó, ma: média; autonóm csoportok, közösségek etc nem láthatják el.

Ha belegondoltok, ez a definíció az autoriter rendszert nem bélyegzi meg, amnnyiben az általa megsemmisített intézmények funkcióira a társadalom nem tart igényt.*

A helyzet ott bonyolódik, ahol definiálni kéne a társadalom mint cselekvő igényét ...

Melyik versengő társ. modell, melyik elit? de ugyanezt fordítva is feltehetnénk. Melyik elit, melyik modellben?

Elvileg itt kéne választaniuk a tömegeknek, valami demokratikus vonalnak be kellene dugnia buksi kis homlokát, de a tömegakarat mindig is minden volt csak kiszámítható nem. Minden társadalomtudósnak el kell gondolkoznia azon hogy ennél a pontnál folytassa e globális érétkelést vagy visszatérjen a puszta leíráshoz.

Én nem tudok dönteni.

*Nem is csoda hogy az országos diskurzus (nacionalizmus) a szabadság felvilágosodáskori étosza valamint az eszmék pluralitása szinte egyszerre jelent meg.

Mégvalami. Pontosan erre a defincióra hivatkoznak ma Oroszországban, amikor a közösségként gyakorolt szabadságjogok(kvázi a szabadválasztások) firtatására az oligarchiákat emlegetésével válaszolnak. Azaz hogy a Másik Oroszország és tsai valójában csak puccsot akarnak.

Szerintem

XX. század, forradalom hmm. gondolom a XXI. századra gondoltál;) Ukraina, Grúzia, Mianmar...

Virágültetés, Rokica too:

bevallom már régen volt s nem emlékszem rá hogy volt pontosan, próbáltamrákeresni de nem találtam. Jobb ha ezt visszavonom amig meg nem találom a hírt. Szal, sztornó!

Szilárd:

Igen, elsősorban a társ. tudmányokra. Noha a reáltudományok gazdaság orentáltsága is az emberiség történetével egyidős:)

Hehe, Marxnak mekkora igaza volt:) Tényleg, nem a felhang az érdekes, hanem az érdek:) sikertelenségük ellensúlyozására az őket értékelő rendszert változtatják meg.

Jah megjegyzés, nem, igazából ezt egy még be nem adott master thesisből raktam össze: témája: legújabb civiltársadalom elméletek .

SevenDeadlySins 2007.11.03. 15:14:13

Yáy!

Liberté_73 2007.11.05. 08:53:03

Pedig van amikor a szó kevés, tenni is kell!

5mp.eu/web.php?a=inffbt&o=77mSEWuenT

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.05. 15:53:21

Hú, ezen agyalnom kell egy picit...
Yáy?

Ez az izlandi gárda jó... :)
süti beállítások módosítása