hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Gyurcsány és a twilight zone

2008.08.28. 19:11 Vérszegény éjszakai dúvad

Gyurcsány Ferenc előállt legújabb adócsomagjával. Sokan megénekelték már a véleményüket erről, most én is csatlakozom a tömeghez.
Mit is lehetne röviden mondani a tervezetről? Csak annyit, hogy a célok nemesek, de az eszközök nevetségesek.

Ez az adóprogram bukni fog, mert ez már választási csomag (2009: európai választások, 2010: országgyűlési választások), mert bukásra van ítélve, mert hibás az alapfeltevése.

Az a feltevés az alapvetően elhibázott, amely szerint az adók és járulékok csökkentéséből származó bevételkiesést pótolni fogja az ugyancsak a csökkentésből származtatható gazdasági fehéredés. De nem fogja, mivel nem lesz számottevő fehéredés.

 Nem lesz, mert a magyar társadalomból hiányzik az az attitűd, amely az adócsökkentés hatására a kormányzati elvárásoknak megfelelő mértékű fehéredést eredményezne. Sőt, nem is annyira hiányzik, mint inkább épp az ellenkezője van jelen.
Magyarországon ugyanis az adócsalás és a jövedelemeltitkolás nem csak  egy szükséges túlélési, költségcsökkentési stratégia, nem csak bocsánatos bűn, de mindennapi elvárás is. Hiszen mennyire természetes része a mindennapjainknak a "számla nélkül olcsóbb" mondás, mennyire természetesnek vesszük, hogy az államot szabad megkárosítani, hiszen azok ott úgyis csak ellopnák (és ez a kiszivárgó hírek alapján tényleg így is van), és egyébként is, ami mindenkié (vagy éppen senkié), az az enyém (is).
De ne csak az állampolgárokon verjük el a port, megérdemel egy pofont az állam is, amely minden vállalkozóhoz, minden állampolgárhoz úgy áll hozzá, hogy már eleve eldöntette: ez egy adócsaló! Még akkor is, ha nem, mert kivételek mindig vannak.

Magyarországon tehát nem működik a (z állam)polgár és az állam természetes és szükséges szimbiózisa, amelyre nagy szükség lenne nem csak a "társadalmi béke", hanem a gazdasági növekedés szempontjából is, és inkább ellenségként, amolyan szükséges rosszként tekintenek egymásra, illetve ma Magyarországon egy olyan Társadalmi Szerződés "van érvényben" (ha van), amely az adócsalást szükséges és követendő, nem pedig deviáns magatartásnak minősíti.

Így mind a szürke-, mind a feketgazdaság továbbra is erős fog maradni, egy bizonyos feltételek melletti ötszázalékos járulékcsökkentés nem csökkenteni fogja a sötétebb zónákat, hanem legfeljebb átalakítani a szerkezetüket. De valószínűleg azt is csak kis mértékben.

Azt mondja Gyurcsány, hogy az adóprogrammal egy új szemléletet, nyugatos, polgári, normatartó Magyarországot is kívánnak teremteni. Mint fentebb mondottam, a célok nemesek. De ehhez nem elegendőek a kis lépések. E cél eléréséhez egy nagyfokú és átfogó államháztartási reformra lenne szükség, nem pedig adóreformra. Hozzá kell nyúlni mind a kiadási, mind a bevételi oldalhoz, más út már nincs. Nem lehet, nem érdemes kis lépésekkel haladni az úton, mert azok még annyira sem fogják fehéríteni a gazdaságot, mint amennyire a cigaretta árának 5-10%-os emelése csökkenti a dohányzók számát.

A kis lépések inkább egyfajta teljesen szürke-szürkületi zónához vezetnek, amelyben polgár és állam egyértelműen ellenségként tekintenek egymásra, ahol az állami adóbevételeket a most (is?) meghirdetett zéró tolerancia biztosítja csak, amit csak kőkemény és folyamatos ellenőrzésekkel lehet fenntartani, és ami egyfajta 'rendőrállam' képét vetítheti elénk.

 

20 komment

Címkék: gyurcsány ferenc szerintem államgép adóreform

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr4638228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HA5NX-1 2008.08.28. 22:28:43

A nép a példamutató királyt követi, aki elsőként húz a nadrágszíjon én nem azt, aki látványos pazarlások közepette szólítja a népet koplalásra...

Sajnos(?) Magyarország eleve nem királyság

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.08.28. 22:55:28

Államháztartási reformot végigvinni még normális esetben sem könnyű, mint írtad, választások előtt vagyunk, így kész öngyilkosság lenne. Pláne hogy ez egy többszörösen abnormális helyzet, folyamatos ötletelésekkel valódi kormányzás és kormánytöbbség helyett. Ennek egyetlen célja, mint anno a 100 lépésnek a túlélés, amihez valljuk be, jól ért a jelenlegi kormányfő.

De mivel a költségvetés a legfontosabb, most kész bármit a papírra vetni (elbírja, főleg a népszabié), hogy a szükséges többséget valahonnan megkapja hozzá. Kérdés, talál-e elég partnert a tánchoz..

dr. Wilbur Swain 2008.08.28. 23:07:53

attól tartok, hogy talál...

becsületesség08 2008.08.29. 00:10:17

Egy fecske nem csinál tavaszt, mondja a MAGYAR közmondás.

Sok-sok becsületesen dolgozó szorgalmas hangya gyorsan összerekja, a vandálok által szétrúgott hangyabolyt. Sok-sok szorgos méhecske a virágporból és a nedvességből tonnaszámra állít elő finom ehető egészséges mézet.Tanulhatnánk tőlük mink az Emberek. Tanulhatnának a Politikusaink.

Összefogás nélkül nem megy. Mi az Emberek, akik állítólag a teremtés koronái kellene, hogy legyünk, tanulhatnánk a fent említett két rovar fajtól.Öszefogás egy egész Magyar Nemzetben gondokodva. Az országot nem táborokra osztani. Nicsenek jó és rossz Magyarok. Magyarok voltak, vannak és lesznek. Hangsúlyozom egy Magyarország van. Megpróbálhatnánk végre, Össznemzeti Összefogással, pártok befolyása nélkül, becsületes adófiztő állampolgárokként élni ebben a Magyar Hazában.

Amíg a redszerváltás környékén és azóta hazug, galád, csaló módon élnek honfitársaink, akiknek csak az egyéni önös érdek a fontos, azóta tartunk itt ahol tartunk. Viszont nem elég, hogy az Államot megrövidítik azzal, hogy nem fizetnek adót, nem járulnak hozzá a közös közteherviseléshez, még pofátlan módon abból is ellopnak, amit a becsületes adózók befizetnek. Hogyan? Minimálbéren bejelentkezve pl. a gázártámogatás 50%-át legalább ők veszik igénybe szociális támogatásként. Ezt is kellene vizsgálni!

A mai K&H itéletről inkább nem is írok. Az ítélet önmagáért beszél. Mi a tanulság? LOPNI CSAK SOKAT -millárdokat- ÉRDEMES! NO ITT VAN A KUTYA ELÁSVA.

Tegyünk már rendet, ne legyenek dolgozók és herék. A becsületes dolgozó Nép végre törvényes úton lerázhatná a nyakából a rátelepült heréket az élősködő, "erre olykor még büszke" here magyarokat, a nyakunkon élősködőket, a vérünket szívókat. Hajrá Magyarország! Éljenek a becsületes Magyar Állampolgárok. A becstelekre pedig jújtson le a törvény keze. De ehhez előbb törvény és megfelelő pártatlan igazságszogáltatás kellene!

Ugyan mikor válik valóra több évtizedes álmom? A még meg nem született unokáim, remélem, hogy még megélik. Kívánok Nekik szebb és bodogabb jövőt, egy élhetőbb Magyarországot.Ugye milyen optimista ember vagyok? Vagy még sem ? Rajtad,(Önön) rajtunk (Önökön) múlik!

Gilderoy 2008.08.29. 07:24:55

"Azt mondja Gyurcsány, hogy az adóprogrammal egy új szemléletet, nyugatos, polgári, normatartó Magyarországot is kívánnak teremteni."

Aztán másnap eltörlik a Teáor számokat, hogy aki már módosított a társasági szerződésén, az biztosan hülyének érezze magát.

JohnnyB 2008.08.29. 08:05:03

Én azt szeretném, hogy az összes segélyt eltörölnék a g***be. Sírtak a fókuszban, vagy miben a múltkor a szerencsétlenek, hogy 3 gyerekük van, és 150 ezernyi segélyből élnek.

Hát b+. Én a párommal ketten nem keresek sokkal többet, és nem vállalok gyereket addig, amíg nem lesz egzisztenciális stabilitásom. Amikor munka nélkül maradtam 1 hónapra, 27300 Ft-ot kaptam, pedig kisebb kényszerpihenőktől eltekinve 9 éve dolgozom.

És miért? Mert nem csináltam/fogok csinálni pár tucat idióta, 1 kiló lisztért megvásárolható szavazót. Ennyi a lényeg.

states 2008.08.29. 08:07:42

Tegnap este azt találta mondani a tévében mindannyiunk fletója, hogy 5-6 ezerrel több lesz mindenki jövedelme jövőre, ilyenkor csak az a baj, hogy nem hallja a jó édes kurvaanyáddal kezdődő mondatokat, mert a készülékek csak egyirányba közvetítik a hangokat. Sajnos...

l3v1 2008.08.29. 08:18:53

"Rajtad,(Önön) rajtunk (Önökön) múlik! "

Ez nemhogy nem optimista felkialtas, hanem egyenesen blod - ilyet csak az mond, aki valahol a fold alatt el es nem latta/hallotta az utobbi evek magyar politikusainak tenykedeseit. Mintha valami teljesen mas orszagot vezetnenek, valami spiritualis sikon letezot, ahol minden rendben van, az emberek boldogok, a kormanyzok hozzaertok, a gazdasag novekszik, ok legalabbis folyamatosan ezt szajkozzak. Ehhez hozzajon az is, hogy gyakorlatilag hetrol hetre idiotabbnal idiotabb intezkedeseket, rendeleteket, csomagokat talalnak ki, amikrol minden epeszu ember latja, hogy semmi de semmi ertelmuk, csak latszat-politizalas resze, mert ezek mar csak ilyet mernek bevallalni. Es mi a legszebb az egeszben ? Itt jartatjuk a szankat, de sem mi, sem a hozzaertok, szakemberek, ertemlmisegiek, senki nem tesz semmit ! Es ez a lenyeg, amig a kormanyzas bedugja a fulet az emberek es a szakemberek velemenyet hallva, es csak megy a maga idiota utjan, addig nincs honnan es kitol pozitiv valtozast hozo tevekenyseget varnunk, mert nem lesz ilyen. Egy ertelmes keretek kozott mukodo orszagban egy ilyen tarsadalami es gazdasagi helyzetet teremto kormanyzast az olvado eszaki sarkra szamuznek, nalunk pedig meg arra is eselyt latok hogy lesz elegendo ember aki tovabb engedi oket sz*rakodni.

Kenneth 2008.08.29. 08:24:38

States

Nem mindenkié, de aki legalább évi bruttó 2.000.000-ót keres, ami havi bruttó 166.600 Ft annak 5-6000 ft-al csökken az adója, eszerint a program szerint.

Persze aki papiron csak 80-ra vagy 90-re van bejelentve a többit meg zsebbe kapja mint hivatásos adócsaló azon ez nem segít.
Ugyanígy nem segít természetesen azokon akik valóban ez alatt a fizetés alatt keresnek és nem csalók, viszont ők meg jóval kevesebb adót és járulékot fizetnek be mint a magasabb jövedelemmel rendelkezők.

Gondoljunk csak bele, miért is fizet valaki kétszerannyi tb- járulékot ugyanazért a szolgáltatásért mint valaki más? Miért is?

Kenneth 2008.08.29. 08:27:35

l3v1

Hát, azt lehet tenni egy demokráciában, hogy leváltod őket a ciklus végén. Csak gondolkozz el, hogy kire szavaznál aki jobban csinálná?
A zsebnapóleon?
Ugyanmár...

Johnny Favorite (törölt) 2008.08.29. 08:36:18

Szerintem az egyik lehetséges megoldás,az hogy egy dél-amerikai országból importálni kellene egy diktátort vagy egy katonai junta vezetőt....
ő biztosan hamar megoldaná...megtisztítaná a honi politikai életet.
Ezt követően mint a tar vágás után új politikai "réteg" képződhet, csak így lenne esélyünk némi fejlődésre,előrelépésre.
Hmmmm istenem mily szép lenne a hősök terén a hajnali szél meglibbenti ferenc testvér,lendvaiildi, ájem lampertmónika felakasztott tetemét....
álom...édes álom

1975 2008.08.29. 08:42:34

Ha viszont leváltjuk őket, jön a másik a saját baromságaival és kezdjük elejéről az egészet. Lehet, hagyni kellene ezeket, ennél nagyobb sz.rt nem tudnak csinálni, nem?
Az a baj, hogy ha négyévente cseréljük őket, akkor az újnak az első év elmegy a régi szidalmazásával, 2. és 3. arra, hogy minél több pénzt összekaparjanak maguknak (miközben etetnek bennünket, hogy ugye nekünk is jobb most?!), a 4. évben meg készülnek az ötödikre.
A vége mindig ugyanaz: nekünk jobb nem lesz, akárkire is szavazunk!

Johnny Favorite (törölt) 2008.08.29. 08:55:09

1975
Csak egy kis megjegyzés....ferenc testvér 6 esztendeje nyomja!!!

states 2008.08.29. 08:55:52

1975 "Az a baj, hogy ha négyévente cseréljük őket, akkor az újnak az első év elmegy a régi szidalmazásával, 2. és 3. arra, hogy minél több pénzt összekaparjanak maguknak"
Az nem zavar, hogy "ezek" már nem az első négy évüket töltik, végül is neked hányszor négy év kellene belőlük, hogy észrevedd, ez már nem az első négy...?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.29. 09:10:56

"Államháztartási reformot végigvinni még normális esetben sem könnyű, mint írtad, választások előtt vagyunk, így kész öngyilkosság lenne."

Na, ja, de nem is most kell(ett volna) elkezdeni. GYF. túlélésével meg az a baj, hogy a mi (a nép) bőrére megy.

"Összefogás nélkül nem megy"

Amennyiben összefogás alatt a minimális együttműködést, és az alapvető szabályok, erkölcsi normák betartását érted - minden szinten, akkor igazad van.

"Mintha valami teljesen mas orszagot vezetnenek, valami spiritualis sikon letezot, ahol minden rendben van"

Nekem is van valami hasonló érzésem, de jobb pillanataimban arra gondolok, hogy ezt csak eljátszák.

"Ha viszont leváltjuk őket, jön a másik a saját baromságaival és kezdjük elejéről az egészet"

"ferenc testvér 6 esztendeje nyomja!!!"

De most tényleg mit lehet várni a másik oldaltól? Volt ugyan Orbánnak egy "kiszólása"(?), de azóta néma csend, és csak egy eleve halálraítélt gyurcsányahibás ötlettel voltak képesek előrukkolni...

Johnny Favorite (törölt) 2008.08.29. 09:17:54

"De most tényleg mit lehet várni a másik oldaltól?"

Klasszikus és nevetséges.
Miért mindig a jobb oldal tekintetében határozzuk meg a bal oldalt...ezt egyszer elmagyarázhatná valamelyikötök!
Nem kell a másik oldalt vizsgálni..méricskélni ahhoz hogy megállapítsuk hogy a 6 éve regnáló vezetés teljesen tönkre vágta, vágja az ország erkölcsi, szellemi, gazdasági értelemben..tényleg csak egy apró dolog....jövőre a szlovákok euróval fizetnek....minekünk már dátumunk sincs, szerintem (nem csak e miatt) nagyon rossz irányba haladunk nagyon régen!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.29. 09:18:48

"Azt mondja Gyurcsány, hogy az adóprogrammal egy új szemléletet [...] kívánnak teremteni. [...] ehhez nem elegendőek a kis lépések."

Ráadásul pont a kézenfekvővel ellentétes irányba (lásd újabb adócsalásra ösztönzés a tb járulék terén, 0%-os SZJA kulcs, ami megint csak a trükközőknek kedvez).

És ahogy mondod, hozzá nem nyúlna olyan területekhez, mint az EVA, nyugdíj, szociális kiadások stb.

Áááá........

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.08.29. 12:32:07

A rendszerváltáskor kötött háttéralkuk haszonlesői ülnek a nyakunkon. Erkölcsileg-egy tisztességes jogállamban- mindegyik hulla lenne, akinek a szavát a szél elsodorná. Ugyanannak az elvnek két oldala uralkodik rajtunk, a kádári örökösöké. A tényleges tőkéjük az uram-bátyám kapcsolat. Bázisuk a szociálpolitikával mások által elétartatott (valóban egy kiló lisztért az anyját is eladó) "színes" kisebbség és élelmes rokkanttá nyílvánított.
Gyurcsány Ferenc az X. programjával házal, és remélem egyszer csak rátalál a hattyúdalra.
A gazdaság kifehérítését -ha komolyan gondolja a kormány- kezdje a szűk családi körben. Vakargassák meg vagyongyarapodásuk eresztékeit, adózzák le a lopott tőkét.
Ha a pártokhoz kötődő "katonák" etikus útra térnek, és Veres János és mások szénája nem a közvagyonból származik, akkor fenyegessen a Fletó a "tisztesség" kardjával. Azt mondanom sem kell, hogy csalásban Ő sem és kedves családja sem kispályás.
De azért kérdezzük meg önmagunkat: egy ilyen túlélésre játszó hazudozónak miért kell elhinni, hogy egyáltalán ért valamihez?!
A volt KISZ-es, pártkatona már régen nem a baloldali értékeket és a tisztességet védi (Öszöd 2x), hanem a lopott vagyont és a hatalmat.
Szerintem a megegyezés csak akkor jöhetne létre, ha hiteles emberek kerülnének a Parlamentbe. Ez a konstrukció úgy lett 1989-ben megalkotva, hogy pártlistákon a kihalásig széke van a kegyelteknek. A négyévenkénti pártcirkuszok a demokrácia megcsúfolása. Aki pedig a független ügyészségre, bíróságra vár, azt ki kell ábrándítani.Talán a sors fintora (egyazon ügy kétoldala) a megegyezés csomag és a Kulcsár bróker ítéetek. Fel kellene ébrednünk végre, mert egyre erősebben kínoznak bennünket.

Azt mondják: a színész hiába megy ki jogarral és koronával, palásttal a színpadra, a néző csak akkor hiszi el mekkora nagy király, amikor a többi színpadra lépő hajlong körötte.
Mi akkora hülyék vagyunk (tisztelet a kivételnek, hogy hajlongunk a pápai münchaunsen előtt.

rolika 2008.08.29. 13:57:51

nem értem, milyen fehéredésről beszélnek egyátalán. a 2006-os gyurcsány csomag óta ugrásszerű növekedést tapasztalok személyesen a feketemunkával kapcsolatban.
amikor hallgattam mindenki kedvenc paprikajancsiját a rádióban, egy ötlete volt, ami eredményes lenne: mindenkinek legyen bankkártyája, bizonyos érték (néhány tízezer forint) felett, de autót, ingatlant csakis ezzel, ill. átutalással lehessen fizetni.
így fehérednénk. amúgy nem. annyira átszövi az életet a svarcolás, hogy elképzelhetetlennek tartok javulást. amikor eu-s fejlesztői reklámtábla alatt feketemunka megy (a pályázatot elnyerő cég nem kér számlát az elvégzett munkáról!!!), ott nagyon nagy baj van
bankkártyát mindenkinek :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.29. 15:01:46

"Klasszikus és nevetséges.
Miért mindig a jobb oldal tekintetében határozzuk meg a bal oldalt...ezt egyszer elmagyarázhatná valamelyikötök!"

Én inkább arra gondoltam, hogy az ún. jobb-, és baloldal közé nem valamelyik irányba mutató csibecsőrt, hanem egyenlőségjelet lehet tenni.

"Szerintem a megegyezés csak akkor jöhetne létre, ha hiteles emberek kerülnének a Parlamentbe."

De hol vannak azok a hiteles emberek? Kik azok, akik még nem kompromittálódtak? (Politikai értelemben)

"bizonyos érték (néhány tízezer forint) felett, de autót, ingatlant csakis ezzel, ill. átutalással lehessen fizetni."

Ilyen már volt egyszer, amikor kitalálták, hogy a félmillió feletti számlák csak átutalásosak lehetnek, és banki utalással kell kiegyenlíteni őket. Az eredmény? Sok félmilliót meg nem haladó kp-s számla.
süti beállítások módosítása