hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Basszunk oda, hej!

2009.11.11. 20:42 Vérszegény éjszakai dúvad

Orrom alá dugtak tegnap egy papírt, mondták írjam alá. Mondtam eszem ágában sincs, mert ebből jó dolog nem sülhet ki. Seres Mária népszavazási kezdeményezését kellett volna támogatnom. Mégpedig ezt (innen kopizva):

I. Aláírásgyűjtés a pártok állami támogatása ellen

Az Alkotmánybíróság a 414/H/2009. AB határozatával elfogadta, az Országos Választási Bizottság pedig hitelesítette azt a várhatóan újra sokak érdeklődésére számot tartó kérdést, melyről most először - Seres Mária újabb kezdeményezését követően - kinyilváníthatja a magyar társadalom a véleményét:

A népszavazásra feltett kérdés a következő:

Kezdeményezzük az Alkotmány és a kapcsolódó törvények módosítását úgy, hogy országos népszavazást lehessen tartani arról, hogy az állam költségvetéséből a pártok ne részesülhessenek semmilyen juttatásban.

 

 

Erről aztán eszembe jutott rögtön, hogy akartam én már erről írni, csak valahogy kiment a fejemből. Merthogy szó volt ám már erről a Blikkben, aztán válogattak is a nyomtatott kiadásban az online verzióhoz fűzött kommentekből.

Szóval tisztelem Seres Máriát, mert ugyan kirántották a talajt a lába alól a költségtérítési ügyben, de azért elért valami változást. De mindettől függetlenül remélem, hogy ez a kezdeményezése el fog bukni.

Az, hogy a pártfinanszírozással gondok vannak, azt hiszem senkinek nem jelent újdonságot. De erre azt a megoldást találni, hogy a pártok ne kapjanak állami támogatást, hanem inkább a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból éljenek meg, az ostobaság. Az nem más, mint az amúgy is erős korrupció továbberősítése. Olyan dolgok létrejöttét támogatná ez a javaslat, amik mellett Zuschlag János, csak egy kisvárosi lúzer lenne, és az ilyen Sláger és Danubiusos dolgok mindennaposak lennének. Lehet utálni a pártokat, lehet köpködni őket, de az állami támogatás elvétele csak egyfajta népszerűség növelő ötlet. Hogy Seresnek ezzel mi a célja, nem tudom, de úgy sejtem, hogy legkésőbb jövő tavasszal ki fog derülni.

Na, de azért, ami igazából kiverte a biztosítékot nálam, az egy-két kommentelő volt:

 

 

abak 2009-10-01 07:25:55 #2
Helyes! A pártok mellett az egyházak támogatását is elvenném. Mindenkit tartsanak el szimpatizánsaik, hívőik. Rájuk is vonatkozzon a megszorítás.

 

 

 

breke 2009-10-01 07:46:52 #4
Na végre! Én azért hozzátenném a különböző alapítványokat, a sportot, tömegközlekedést, és a színházakat is!
 

 

 

pono91 2009-10-01 08:42:30 #5
Helyes. Ezt már régóta mondom. Nagy megtakarítás lenne, ha a papok a perselypénzt, a pártok meg a tagbélyegekből összejött forintokból élnének. De lehetne a sort folytatni, hogy kik lehetnének önellátók: színház, foci, alapítványok... stb. És megszüntetném a megyei önkormányzatokat is.

 

 

 

monetty 2009-10-01 10:33:30 #8
pono91: egyezik a véleményünk, ha az egyházak, az alapítványok, a pártok és még sorolhatnám nem az államtól várnák a pénzt máris több maradna az egészségügyre pl. Aki ilyesmikbe fog, teremtse meg az anyagi alapot hozzá vagy nincs működési engedély. Valószínűleg máris töredékére csökkennének a mindenfajta, felesleges, haszontalan társulások.

Ez az! Szolidaritás, mi? Azmiaz? Mi a francnak az? Hát, nekem nem kell, basszunk oda, szedjünk szét mindent. Aztán amikor majd öreg, meg vén leszek, lehet szívesen eljárnék valami nyugdíjasklubba, vagy esetleg színházba, csak majd nem tudom fizetni a tagsági díjat, vagy a belépőt, mert ugye állami támogatás akkor sem lesz. Nem baj, akkor majd elkezdek hepciáskodni állami támogatásért, mert az akkor kelleni fog, ugyebár.

Ebből az egész felsorolásból egyedül a megyei önkormányzatok az, amin esetleg el lehet gondolkodni, de hogy mi a francért szúrja itt az emberek szemét az egyházak támogatása, soha nem fogom megérteni. Én nem vagyok sem vallásos, sem templomba járó, de tudom jól, hogy rajtam kívül x ezer ember igen. Na most feltételezem, hogy az az x ezer ember kevesebb, mint amennyi el tudna tartani egy komplett magyarországi egyházat. Én speciel inkább art mozikba szeretek járni, de szerintem oda sem jár rendszeresen annyi ember, hogy ezek a mozik a jegybevételükből megéljenek. Ha az art moziknak csak a jegyekből lenne bevételük, akkor valószínűleg nem lenne bevételük, mert a jegyek olyan piszok drágák lennének, hogy kevesen lennének, akik megvennék.

Egyébként, ha a kommentekben rejlő logikát folytatnánk (ti. minden szervezet éljen meg úgy, ahogy tud), akkor nem értem mi az az utalás az egészségügyre. Mindezek alapján mi a francért fizessek az egészségügynek bármit is, amikor már arra sem emlékszem, hogy mikor voltam beteg mikor voltam utoljára orvosnál. Majd, ha beteg leszek, akkor fizetek az egészségügynek, konkrétan fizetem az ellátásom költségeit, nem? Haha, akkor aztán itt lesz Amerika.

Idióták...

6 komment

Címkék: népszavazás szerintem beszél a polgár az köznek állapotja seres mária

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr71515085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.11. 21:49:44

Azt olvastam nem rég ,hogy Magyarországon 10.000 gyerek csak az iskolai napköziben vagy óvodában eszik.Tehát péntek délutántól jobb esetben hétfő reggelig vagy tíz óráig,délig semmit,vagy nem annyit amennyire szüksége lenne.Az idióta náci patkány fajtámat...hogy inkább nekik adnám mint egy-két-száz ZS kategóriás színésznek...
Nem kell itt semmit továbbgondolni öregem,ez milyen beidegződés ,hogy valaki mond/javasol valamit akkor eljutunk a népirtásig?Ami pofátlanság az pofátlanság,amit nem tehet meg ez az ország azt nem teheti meg.A sportot(igazságosan mert a kommentben is a focit említették mert úgy tudom aránytalanul többet kap...közben egyes olimpikonjaink albán körülmények között készülnek),egyházakat támogatnám,káderek,színészek átlagon felüli, luxus megélhetéséhez(!) ,bocs ,állami pénzből én nem asszisztálnák.Elvek,arányok,igazságosság.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.12. 06:21:03

"Na most feltételezem, hogy az az x ezer ember kevesebb, mint amennyi el tudna tartani egy komplett magyarországi egyházat."
ez nem igaz, hisz magyarország keresztény ország, annyi a keresztény, hogy na. a többi meg nem egyház, ugye, gyökértelenek.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.12. 08:00:37

@blas:
A kiosztott pénzek összegét, ill. felhasználásának módját lehet kritizálni, sőt. De ez nem azt jelenti, hogy pl. a színházak, vagy a műzeumok meg tudnának lenni állami támogatás nélkül.
A profi foci pl. pont az a terület (csak ez sajnos kimaradt a bejegyzésből), ami meg tudna élni állami segítség nélkül. Legalábbis mo-n kívül mindenhol sikeresen megoldják ezt más klubok. Ellenben a tömegsportot támogatni kell(ene).

@bs395:
hehe, akkor a jelentős része jól elbujt ezeknek :)

bandigyerek 2010.06.18. 06:06:44

bizony a templomba járás egyfajta szabadidős tevékenység,amit az állam finanszíroz, de ha én a szabadidőmet pl.kerékpározással szeretem tölteni, ki finanszírozza azt? ez nem diszkrimináció?
színház:tessenek olyan darabokat adni amire bemegy a nép, és lesz pénz. színház mekkája? Broadway. támogatja az állam gondolom nem. működik? igen.
mozi: nem szerencsés hogy ilyen olyan alapítványokon keresztül állami százmilliókból forgatnak olyan filmeket, amit tízen néznek meg( a rendező rokonai).
egyébként a felsőoktatásból is irgalmatlan nagy pénzt rántanék ki aminek egy részét a minőségi szakmunkásképzés feltámasztására adnék.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.18. 17:41:56

@bandigyerek:
a kerékpározást az állam elvileg a bicikliutak megépítésével finanszírozza, gyakorlatilag tudjuk, hogy milyen gyalázatos a helyzet.
színház: legyen bulvárszínház? :)
mozi: a filmkészítés az megint más, a magyar filmszakmát leginkább egy erőteljesen belterjes, folyamatosan züllő izéként kell elképzelni. Nem véletlen, hogy az utóbbi idők legnézhetőbb, legszerethetőbb filmjeit külföldön tanult emberek készítették (+Hajdú Szabolcs)
a felsőoktatásos dologban van valami. bár a dolog azért bonyolultabb.
süti beállítások módosítása