hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Évértékelő-értékelő (de nem nagyon)

2012.02.07. 20:26 Vérszegény éjszakai dúvad

Új év, új beszéd - régi sallangok.

Persze azért vegyük egy picit hosszabra a dolgot, ha már csinálunk valamit, hát csináljuk normálisan - vagy annak tetszőn.

Nem igazán van kedvem végigmazsolázgatni a beszédet, de Orbán egy-két állítására azért reflektálnom kell.

1. Az új alapok lényege, hogy munkájáért rendes fizetést kapjon és ne adósságokat kelljen törleszteni.

Kezeljük óvatosan ezt az idézetet, hiszen a cikkben sincs idézőjelben, ergo nem tudható (én legalábbis nem tudom), hogy pontos idézet-e, avagy több mondat összefoglalója egy kijelentésben, de: mégis hol függ össze a "rendes" fizetés és az adósságtörlesztés? "Nem rendes" fizetésre nem lehetett anno hitelt felvenni? Dehogynem. Van olyan, hogy "rendes" fizetésből élők nem tudják a hitelüket törleszteni? Naná.

Egyébként, ha már elkezdtünk "rendes"bérezni, akkor talán folytatni is érdemes:

2. Sokan nem szeretik az új adórendszert, de nincs is olyan adórendszer, amit mindenki szeretne.

Nyilván. Ellenben mutasson valaki egy olyan adórendszert, amit szeret valaki.

3. Szerinte kétféle adórendszer van, ami jutalmazza és ami bünteti a munkát

Hát, igazából van jövedelmi-, vagyon-, forgalmi-, szociális hozzájárulási-, és Magyarországon még legalább ötven másfajta adó. Nyilván, ezek összességében adják ki az adórendszert, azonban a munkához, és az azért kapott bérhez lényegében csak a jövedelemadónak van köze. A többinek max. a bér elköltéséhez lehet valami köze.

4. Az új adórendszer nem vesz el többet azoktól, akik többet dolgoznak.

De igen. Évi 2,424,000 forint felett. Ha valaki a túlórák miatt lép ezen korlát fölé - és vannak ilyen emberek Magyarországon - lényegében kevesebbet keres, mintha kevesebbet dolgozna.

5. A multimilliomosok meg amúgy is kivonják a jövedelmüket az adók alól, ezért végül mindig a középosztály fizeti meg a terheket, ezért kellett nekik csökkenteniük az adót

Azaz a multimilliomosok meg szabadon csalhatják az adót. Aha.

6.  Az alacsonyabb jövedelműek{nek} (...) nőni fog a jövedelmük.

Legyen úgy.

7. "Továbbra is kiállok a tíz százalékos társasági adó mellett" (...) mert ez a magyar vállalkozóknak kedvez, akik magyaroknak adnak munkát.

Ez igaz. De. Arra bárki mérget vehet, hogy nem abból 9%-os társasági adó megtakarításból teremtik a magyar vállalkozók azokat a munkahelyeket, amiket abból a kikényszerített minimum 15,000 forintos béremelés, és az azokra rakódó még mindig példátlanul magas munkáltatói járulékok újragondolásából teremthetnének. Mert manapság  nem munkahelyeket teremtenek, hanem inkább leépítenek, akár munkaidőben, akár létszámban. Vagy mindkettő. Aki nem hiszi, járjon utána.

Ja, igen erről jut eszembe: Szóval legyen úgy, hogy az alacsonyabb jövedelműeknek nőni fog a jövedelmük, de így, kierőszakolva, semmiképp.

Egyébként szép beszéd volt.

22 komment · 4 trackback

Címkék: szerintem évértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr314076300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFO szállt le Magyarországon 2012.02.08. 09:09:33

Persze bennünket, magyarokat ez sem érhet váratlanul, mint ahogy nem is ért. Már órákkal az UFO érkezése előtt tudtunk róla....

Trackback: UFO szállt le Magyarországon 2012.02.08. 09:09:33

Persze bennünket, magyarokat ez sem érhet váratlanul, mint ahogy nem is ért. Már órákkal az UFO érkezése előtt tudtunk róla....

Trackback: Évértékelés: Istentől várd az új életet! 2012.02.08. 08:28:04

A Fidesz választási győzelme után Orbán Viktor beszédet intézett az ünneplő tömeghez a Vörösmarty téren. Semjén mester hatalmas keresztvetéssel mutatta ki, hogy a pénzen kívül még ki mindenkinek köszönhetik a győzelmet. (Alázatos, őszinte ember.) Aztán...

Trackback: Konszolidálható-e a fülkeforradalom? 2012.02.07. 23:29:56

A forradalmi hevület nem tartható fenn a végtelenségig. Egy idő után a túlnyomó többségnek unalmas - és ha be van seperve a nyereség, hát a pókerasztaltól is fel kell állni. Úgy tűnik, a Fidesz is inkább konszolidálná az elmúlt bő másfél év szerzeménye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

linócsik 2012.02.07. 22:13:18

Orbán emberei is tudják: ez a zagyvaság, amit ma hallottunk, méltó összhangban van a zagyva kormányzással, még zagyvább kommunikációval-és beszélő viszonyban sincs a valósággal..
Értékelnie kellett volna a stratégiai területeket-de nem tette, mert nem volt mit mondania.. Szánalmas, elkeserítő, mint az a jövőkép, amit a zátonyra futott, oldalára dőlt hajón keresztül vetített elénk.

duncan 2012.02.07. 22:37:54

nem lett volna baj, ha előtte egyeztetnek: akkor vagy ő nem mond félmillió adósságtól megmenekült háztartást, vagy a PSZÁF nem adja ki a közleményét a 160 ezer végtörlesztőről (akik közül kb 37 ezer hitelből törlesztett)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.02.07. 23:17:43

Ujabb veletlenszeru baromsagok amik egesze osszeallva arrol szolnak, hogy fogalmuk sincs, hogy mit kene csinalni.

Ha az elmult nyolc evben amig ellenzekben voltak nem azt mantraztak volna, hogy mindenrol Gyurcsany tehet hanem a kormanyzasra keszulnek akkor most nem itt tartana az orszag ahol jelenleg tart.

villamos alóli kacaj 2012.02.07. 23:23:07

Te érted amit írtál?
mert amiket idéztél azok is értelmetlenek!

kisfiam te jol vagy? 2012.02.07. 23:25:52

Egyébként szép beszéd volt. komolyan tetszett/?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2012.02.07. 23:39:56

@linócsik: @duncan:
ez most nem volt zagyvaság, ellenben egy jól működő szöveg, meg egyeztetni sem kellett, az emberek jelentős része úgysem ismeri az említett pszáf jelentést. Biztos, hogy sokaknak bejött.

@kisfiam te jol vagy?:
nem láttam, mert éppen rendes bérért dolgoztam, csak olvastam.
De egy szép beszéd volt, hozta azt, amit hoznia kellett, lelkesítette a fidesz szavazókat, adott ellenségképet, ha már pozitív értékek felmutatásával a gondban van itthon mindenki. Mi mást kellene várni egy ilyen évértékelőtől? Igazából elmentem volna szó nélkül az egész mellett, de kifejezetten gyűlölöm, hogy már hosszú évek óta játszótérnek használják a gazdaságot, és nem úgy néz ki, hogy ezen változtatni akarnának - most éppen ők.

victor vacendak 2012.02.08. 00:16:50

Már másfél éve nem MSZP van, nem túl konstruktív állandóan rájuk kenni mindent. Az olasz hajós hasonlat már gusztustalanság határán mozgott...

Kassian 2012.02.08. 00:32:31

Pont olyan volt ez a beszéd, mint ennek az egész csürhének az eddigi munkája: gőgös, pökhendi és végtelenül cinikus. És ez az ember ma Magyarországon miniszterelnök...szánalmas.

2012.02.08. 00:39:35

Az 5. ponthoz azért hozzáfűzném, hogy akinek annyi pénze van, mint egy teherhajó, az adócsalás nélkül tud nem-fizetni adót, nem egy hatalmas ördöngösség.

gabóapó 2012.02.08. 00:48:37

Amikor arról volt szó,hogy a multimilliomosok mindig ki tudják kerülni az adót... Jó lett volna látni pont akkor Demján,Csányi,vagy Széles,Pintér, Simicska,vagy a szolnoki maffia bármelyik góréjának a fejét. Elvégre az ő holdudvarának pénzelői,haszonélvezői. Ja,és persze a Baldauf-Lázár klán tagjaiét. Ejnye Viktor! Nem félsz,hogy ,megmossák a fejed ezért?!

Napkutya 2012.02.08. 00:54:47

Épp most nézem a birodalmi kettesen...

Mint beszéd, nem olyan rossz. Nem kell rajta gondolkodni, zsigeri lózungok, lehet nézni a kocsmában is, egy sarok TV-n.

"Középutas reálpolitika"?

Ha nem tudnám, hogy csak az számít mit tesz, azt hinném, talán, visszatért az anyaföldre.

"Tisztelt hölgyeim, és Uraim...." rettenetesen szeretném tudni, hogy miről fog szólni a KÖVETKEZŐ beszéd...

Mert ha netán az lesz, hogy a "középosztály" jövőre esetleg rájön, hogy rettenetesen átb.szták, -és majd nekik kell majd magyarázkodnia- akkor már most látható, hogy ez a beszéd lesz/volt az Év Szopatása...

...és ezt már, alighanem, egyik szóvivő sem fogja überelni!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.02.08. 01:20:37

Kim Viktor Szen pofázásai évről évre ugyanazok, ki a faszt érdekel ez még komolyan???
Az ország meg szépen, lassan megy tönkre…
Nesze nektek 2/3!

gerdo 2012.02.08. 03:46:32

Nem tudom, hol es ez az ember, de hogy nem Magyarorszagon, az hetszentseg. Mint ha az elmult ev meg se tortent volna, mint ha a CDS felarunk nem az elszallas kuszoben lenne. Igen vastag bore van ennek az embernek.

pjm 2012.02.08. 08:23:26

Azt mondta, amit az agymosott szektás haverjai hallani akartak. És azt jól tette. A minisztériumokban meg a szkamai hozzáértés nem homályosítja el a szeretett vezérünkbe vetett hitet és kész. Pont úgy van ez, ahogyan a kétharmad marha megérdemli. Ti szavaztatok rá, egyétek meg amit főzött. Most már azért egy kicsit szégyelljétek magatokat legalább!!

linócsik 2012.02.08. 08:34:01

A szocializmus jut az eszembe: népbutítás, minden nagyon jó, minden nagyon szép..És a birka nép még hálás is vezérének...Így volt ez, és így van ma is. Populista szólamok. 53% emlegetése, miközben recesszió van évek óta. Még szerencse, hogy nálunk nincs megszorítás...

astonferi 2012.02.08. 09:38:46

20 éve azt hallgatjuk hogy jövőre jobb lesz több pénzt keresünk ? 20 éve !!!! meddig hiszünk még . én már egy ideje nem teszem de ugy fest sokan még mindig eszik ezt a hülye dumát.

grünweinsalz 2012.02.08. 09:40:55

Az 5. pontnál a minimum, hogy Demján és Széles meg a többi "milliomos" feláll és kimegy a teremből.

Ringlósztár 2012.02.08. 10:21:44

@astonferi:
Nono, van az 40 is. Már akkor arról szólt minden pártkongresszus, hogy "elvtársak, ez az ötéves terv még nehéz lesz, meg kell húzni a nadrágszíjat, de a következő...".

astonferi 2012.02.08. 10:41:35

@Ringlósztár: ebben igazad van csak akkor egy komcsi rendszer volt amitől nem is tudtál mást várni és tenni sem mertél

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.08. 12:03:20

@astonferi: most is komcsi rendszer van, az épeszűek most sem várnak többet ezektől, és tenni sem merünk semmit, mert ott a gyerek, a hitel, a faszobaszom - dolgozni kell, nincs idő hőzöngeni, mert megdöglünk.

Mi változott? A komcsik színe. Ennyi.

debreceni.blog 2012.02.08. 15:58:39

Orbánk bán az úr 2012. évében. Értékelés

Bihari Ernő2012. február 08. 12:55

A szocialisták felborították a magyar hajót, és szaladgálnak, mint pók a falon.

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1632_orbank_ban_az_ur_2012._eveben_ertekeles
süti beállítások módosítása