hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Tökéletes gyilkosság

2012.07.18. 10:44 Vérszegény éjszakai dúvad

Vannak dolgok, amiknek nem lenne szabad megtörténnie. És mégis rendszeresen megtörténnek.

Arra gondolok, ami Bándy Katával történt.Soha nem történhetne meg egyetlen emberrel sem, hogy meggyilkolják. Soha nem történhetne meg egyetlen nővel sem, hogy megerőszakolják.

De arra is gondolok, ami most történik Bándy Katával. Ez sem történhetne meg soha. Mégis rendszeresen megtörténik, és senkinek nem tűnik fel, hogy mit művel: Senkinek nem tűnik fel, hogy elkövetőjévé válik egy tökéletes gyilkosságnak... amiből most én is kiveszem a részem.

Azt gondolnánk, hogy vannak dolgok, aminél rosszabb nem történhet senkivel. Ez így is van. Vannak ilyen dolgok. Ami Bándy Katával történt az pont ilyen dolog. És mégis: lehet rontani rajta.

Amikor nem csak a jövendő életet tagadják meg valakitől, de azt is, amit már leélt. Amikor kvázi szó szerint kitörlik az embert a létezésből.

Amikor a bosszú, az igazság, vagy akár a humánum nevében emlékművet kreálnak az áldozatból, aki védekezni sem tud ez ellen. Egy eszmét, amely nevében cselekedni lehet, hívószóként bedobni az emberek közé, hogy tömeget alkossanak, hogy legyen kiknek az élére állni. Jelen esetben: Bándy Katából bándykatát.

Ezzel az aktussal pedig elpusztítják azt, ami Bándy Kata valaha is volt. Már nem számít ki volt, kit - mit szeretett, kik voltak az ismerősei, hogyan élt, milyen történeteket lehet elmondani róla, milyen kedves ballépései voltak, amelyeket fel lehet idézni, hogy aztán mosolyogni lehessen rajtuk. Bándy Kata minden tette, cselekedete,  gondolata, hagyatéka: semmivé vált. Elpusztult, csak egy valami maradt utána: bándykata, aki már ember, hanem jelkép, szimbólum, aki akkor is arctalan, ha fényképet látunk róla.

Akkor történt/történik mindez amikor egy csipetnyi sótól kisírt szemmel állnak ki a nyilvánosság elé emberek, hogy egy gyilkosság hátán emelkedjenek magasabbra, szerezzenek népszerűséget, nem törődve, az áldozat hozzátartozóival, és lényegében nem törődve magával az áldozattal sem.

Amikor dühtől őrjöngve "cigánybűnőzés"-eznek, vagy amikor az őrjöngőktől őrjöngve "rasszásták"-oznak, vagy csak halálbüntetés után kiáltanak, mert az most hirtelen népszerűséget hozhat.

Ez mind-mind nem Bándy Katáról szól, hanem a talapzatra emelt bándykatáról, akinek soha nem is volt már élete, akinek árnyékában büszkeségtől dagadó mellkassal lehet fel-, kilépni a nyilvánosság elé, mondván: Látjátok? Igazam volt! Igazam! Csak ez számít: az én, a nekem. Hogy egy gyilkosság áldozata hátán lépdelek fel a saját magam állította piedesztálra? Ugyan már, kit érdekel, ha fellépdelhetek oda?

És már nem számít, hogy meghalt valaki, nem számít, hogy maradtak utána gyászolók, akik talán nem azzal akarnak szembesülni, hogy szerettük halála kapcsán egymást marják az emberek. Akik talán nem akarják, hogy nap mint nap az orruk alá dörgöljék azt, amit úgysem tudnak elfelejteni soha többé.

Mindez persze a gyász, a fájdalom, az áldozat családja iránti részvét nevében.

Magyarország. Én így szeretlek.

2 komment · 2 trackback

Címkék: erőszak

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr24660565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fölmentünk vagy negyvenheten 2012.07.18. 16:55:30

Gyilkosság, bőrszín, halálbüntetés.Emberi jogok meg minden.     Bár puszipajtások nem voltunk sosem, ez nyilvánvaló, de azért szegről-végről (és később az enigmatikus decsi gróf révén is) ismertük egymást. Középis...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.18. 14:57:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.07.18. 18:15:13

Riszpekt.

Amúgy hasonlót (de nem ilyen jól) írt Balavány (Bándy Kata kifosztása) illetve Stemler Miklós a hvg-n (Bándy Kata és a dögkeselyűk).

Linket nem mellékelek, mert félek, hogy a blogmotorod spam-nek veszi, de könnyű kiguglizni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2012.07.20. 12:05:34

Nagyon jó írás.
Vincent-en próbáltam meggyőzni valakit, hogy nem jól van ez az egész és a problémával kellene foglalkozni és nem "cigánybűnöző"-zni vagy jog-védeni, hiába. Persze az én álláspontos sem tökéletes, nekem is vannak hibás meglátásaim, de azért ez már tényleg sok, ami e körül a szörnyűség körül folyik. A vitapartnerem azzal zárta a vitát (nem válaszolva utolsó kommentemre), hogy ez a gyilkosság nem volt előrelátható, tehát nem volt mit tenni ellene. Igen, így is lehet gondolkodni és leporolni a ruhát, továbbmenni... :(
süti beállítások módosítása