hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Hülye vagy, fiam! Egyes, leülhetsz!

2007.12.15. 17:10 Vérszegény éjszakai dúvad

Két pénzügyminisztériumi közgazdász tanulmánya szerint, ha a politikusaink semmit nem csináltak volna az elmúlt hat évben, akkor is sokkal jobban állna az ország gazdasága. Nos, nagyon úgy néz ki a dolog, hogy az oktatási miniszterünk vagy nem ismeri még ezt a szöveget, vagy pozíciójához méltatlanul nem képes még a nyílt célzások megértésére sem.

Ugyanis a legújabb beszerzési botrány Hiller István nevéhez fűződik (aki egyébként tipikus bölcsész, hiszen amíg latinból és ógörögből felsőfokú nyelvvizsgája van, addig az angolt társalgási szinten beszéli. Muhaha. Meddig tanulta a nyelvet? Két hónapig? Ha turistáskodni járna külföldre, nem is lenne baj, de miniszterként talán nem kellene büszkélkedni vele). Hiller ugyanis megint a Microsofttól akarja beszerezni az egyetemek számítógépeire a programokat.

Eszébe sem jut, hogy akár spórolhatna is egy kicsit, vagy hogy létezik élet a Windowson túl is. Fel sem merül benne, hogy ezzel rászoktatja az embereket a Windowsra, és tulajdonképpen befolyásolja a piaci versenyt? Sőt mi több, eszébe sem jut, hogy ezzel egy kicsit spórolhatna az "egyszerű embereknek" is, akik aztán tényleg azt hiszik, hogy a számítástechnika és a Microsoft termékei közé egyenlőségjelet tehetnek. Az Openoffice-t semmivel nem nehezebb használni, mint bármelyik Microsoft Office terméket, sőt talán többet is tudnak. Hogy mi az egyetlen hibájuk? Talán csak annyi, hogy ingyen letölthetők? Igazuk lenne azoknak, akik kenőpénzt emlegetnek? Azt nem tudom.

De azt igen, hogy Hillernek ideje lenne nekiállni, és olvasni egy kicsit. Ha pedig abból sem ért meg semmit, akkor egyes, leülhet leléphet.

32 komment

Címkék: botrány hiller istván közpénz

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr80264964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Massive Darab 2007.12.15. 18:56:05

Hehh, Hiller haver. Ez az ember vitathatalanul a magyar politikai élet legnagyobb debilje, pedig elég erős a mezőny.

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.12.15. 19:35:59

Na ja, ha nekem dugnának a zsebembe némi "meggyőzőpénzt", lehet én sem nagyon agyalgatnék azon, hogy lehetne olcsóban megúszni a dolgot.
Persze, a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztői (nyílván mert ingyé adják a cuccaikat) nem tudnak versenyképes korrupciós pénzt az asztalra tenni...

Lődörgő Hollandi 2007.12.15. 19:47:27

Ekkora marhaságot, mint ez a közbeserzés amivel "sietni kell" már rég hallottam!

Érdekes módon az APEH nem siet az adó visszatárítésekkel, meg az ÁFÁ-val! Most, amikor lehetőség lenne végre szerződést módosítani, "sietni kell"!

Röhej!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.12.15. 20:07:26

Szerintem itt a kérdésfeltevés rossz. Nem a nyílt-fizetős szoftverekről, hanem a legális-illegális windowsról, officeról.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.15. 20:21:20

Most ezentúl azért kellene fizetni a politikusainkat, hogy ne tegyenek semmit, hátha javulna a gazdaság?

A legtöbben még mindig a Windowst ismerik és részesítik előnyben.

aranyhaj.blogspot.com

morpho 2007.12.15. 20:42:47

Az persze csak elméletben igaz,hogy ha a politikusok nem csinálnak semmit hat évig a gazdasággal,akkor kisebb lenne a hiány.A gazdaság nem zárt rendszer.A tőke egy pillanat alatt kinyírná az országot.A nyugdíjjasok és tanárok éhenhaltak volna,az összes állami szolgáltatás bedőlt volna,stb..Nem az a baj,hogy belenyúltak a gazdaságba,hanem az,hogy politikai és nem gazdasági érdekek mentén tették.
Ja Hiller,igen.Nem tudom,hogy látott-e már számítógépet,bár lehet,hogy a Windowsnak van ógörög változata is,mindenesetre a blogger főnökének a keze matathat megint a billentyűkön.

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.12.15. 21:15:01

De a nyílt-fizetős szoftverekről van szó Király Rák.

"A nyílt forráskódú szoftverek forgalmazói igyekeznek is emlékezetni a döntéshozókat arra, hogy az uniós gyakorlat már a piac megnyitását diktálná Magyarország számára, valamint arra is, hogy több ország oktatási intézményeiben éppen a rászokás veszélye miatt kifejezetten nem javasolják a Microsoft szoftvereinek kizárólagos használatát."

Nem értem, miért kell ennyire nyomni a mikrofost?
Számtalan sokkal kedvezőbb megoldás létezik. Még ha magát a winfost hagyják is, a kiegészítőket nyugodtan el lehetne hagyni. Nem hiszem, hogy csak World-ön lehet "szövegszerkeszteni".

feketefene · http://feketefene.wordpress.com/2007/12/06/ 2007.12.15. 21:43:36

"...tipikus bölcsész, hiszen amíg latinból és ógörögből felsőfokú nyelvvizsgája van, addig az angolt társalgási szinten beszéli."

De ennél sokkal érdekesebb, hogy mindezt hasbeszélve teszi!


ui: No windóz, no problem!

vekerle 2007.12.15. 23:01:59

" ui: No windóz, no problem! "

Ez a lehető leg-basic-ebb hozzáállás, de jobb mint a semmi.

ui.: az egész nem erről szól

Oregon (TM) 2007.12.15. 23:02:16

Keresse meg az alabbi weboldalon a microsoft 10 milliardjat!

www.koltsegvetes2008.hu/

hokuszpk 2007.12.16. 00:33:24

nos. nekem sem tetszik, de sajnos a windows ma egyenlore teljes mertekben sajnos kikerulhetetlen. viszont el kellene gondolkozni azon, hogy ha rendeltunk ~380000 licence-t a 200000 gepre, akkor az pazarlas-e ? ha megvan az eredmeny (true) akkor azon, hogy miert akarunk meg ennel is tobbet, ha igy is 2x annyit rendeltunk, mint amennyi gep van ? tovabba azon is, hogy szovegszerkesztest meg tablazatkezelest kell oktatni, nem wordot meg excelt, amire peldul total eleg az openoffice , vagy az abiword/gnumeric paros. ezzel mindjart legalabb a licencek fele\\\'t meg lehet sporolni, hiszen ezek windowson es alternativ free rendszeren is mennek. ami meg azt illeti azon is elgondolkodnek, hogy az ismert \\\"de ha nem azt tanulja,akkor majd sikit ha az elso munkahelyen nem ugy nez ki a szovegszerkezto\\\" erv sem allja meg a helyet, aki egyetemre jar, es diplomat szeretne, annak ez az elteres nem okozhat nagy lelki megrazkodtatast, diplomas emberketol alapbol elvarnam, hogy par perc alatt eligazodjon a masik vilagban.
az igy megsporolt penzt meg oda lehetne adni az iskolaknak, hogy vegyenek belole taneszkozoket/gepeket/akarmit amire szukseg van. mert az a keretszerzodes az o beleegyezesuk nelkul a rajuk szant penzt kolti el...

ruszkibaka · http://ruszkibaka.blog.hu 2007.12.16. 05:47:21

meg talán nem az a 'hiba'hogy a microsoft a legnagyobb,legelterjettebb?..miért használjanak az emberek semmihez sem kompatibilis törpecégek vackait?

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.16. 10:55:05

Nem igazán értem, miért kell drága pénzen vásárolni szoftvereket, amikor az ingyenesen használhatóak szinte bármiben felveszik a versenyt velük...
Ami nagyon szükséges, az mind benne van azokban is.
Talán megint felvetődik a korruptság kérdése, de inkább a politikai vezetők tájékozatlansága, és a beosztásuknak megfelelő szellemi szint hiánya a felelős.
Apropó. Felelősség.
A politikusokat nem lehet elszámoltatni eddigi munkájukról? Ki mit csinált, mit nem. Semmit? Akkor hess a picsába. Az okozott hibákat, károkat pedig igenis meg kellene velük fizettetni! Az átlagember munkahelyén ez így történik. Nálluk sokszorosan így kellene lennie...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.16. 14:03:05

Szvsz a vindóz jelenleg azért ilyen elterjedt, mert mindenhol ezt tanítják/ezzel tanítanak, az emberek meg lusták gondolkodni, meg utánajárni a dolgoknak. az openoffiszt semmivel nem nehezebb kezelni, mint a wördöt. Ja, és kínosan figyelnek arra a nyíltforrásúak fejlesztői, hogy kompatibilisek legyenek a vindózos cuccokkal. Nemrég töltöttem le az openoffiszt, az spec. még pdf-be is tud konvertálni.

Ami meg a pénzt illeti: Hát én Pécsre járok, és a Pte spec. uszkve négymilliárdos adóssághalmazt görget maga előtt. Azok a gépek ott pécsen talán linuxszal, vagy bármi mással is működnének, és akkor talán más fejlesztésekre, vagy adósságtörlesztésre is futná. Így meg fűtől-fától próbálják beszedni a tandíjat, visszaveszik az ösztöndíjakat, (ha adnak egyáltalán) és megszüntették a jegyzetbónt, a bérlettámogatást, stb.
(és tényleg, szerintem az sem utolsó, hogy ha többen tudnának arról, hogy nem kell megvenniük a vindózt, mert van más is, akkor talán az embereknek is spórolnánk. Én spec. minden progimat a netről szereztem be - tehát még jogtiszta is -, és a maga minőségében mindegyik veri az Ms termékeket. Szerintem.)

voole 2007.12.16. 14:58:29

Szepes Tamás vagyok, coolspace spammer és egy seggfej.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.16. 16:38:23

Hát köszönjük az őszinte vallomást, de ezzel a problémával inkább keress meg egy pszichológust!

apró kocka 2007.12.16. 16:55:58

Nos, a cikk nem rossz, de tegyünk már rendet az operációs rendszer, valmint a rajta használt irodai alkalmazás fogalomkörében. :)
Az MS Word nem rossz szoftver, ezt el kell ismerni. Az Excel viszont máig a világ legjobb táblázatkezelője. Szerintem ebben nem is nagyon lehet vita.
Az Openoffice.org termékei egyre jobbak, egyre használhatóbbak, viszonylag rég figyelgetem őket.
Sok tekintetben nagyon feljöttek, szóba került feljebb a beépített pdf exportálás lehetősége, ez nagyon fontos... (mondjuk nem mintha egy pdf writer telepítése nagy kihívás volna.. )
Viszont szerintem az MS Office még mindig előrébb tart. Azt kívánom, az openoffice szorongassa meg, mert csak mi járunk jól. :)

Egyébként azt kérném mindenkitől, hogy ha a win ilyen gáz, meg még fizetős is, akkor a sok szakértő miért lopott Winen osztja az észt? A Linux ingyé\' van, tessék használni..Onnantól komolyan veszem, addig cska észosztásnak tartom.

Lehet megkövezni :)

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.12.16. 17:15:03

Évek óta Linuxot használok.
Óriási hátrányai, hogy nem kellett 30-40 ezret fizetnem érte, a vírusok nem tudnak mit kezdeni vele, illetve nem szokott lefagyni...
Internetezésre, irodai munkákra tökéletes.
Kiegészítve egy emulátorral a winfos alá írt programok is futnak.
Szóval tényleg nagyon szar. :)
Szinte visszasírom a rendre lefagyó ablakokat, a rendszeres vírusriasztásokat, ejj, a mennyei widóz...
Tudod, befagyott ablakot már láttam, megfagyott pingvint még nem...

vargatom 2007.12.16. 17:19:37

Nekem meg konkrétan a tököm tele van az openoffice-szal, fagyogat, nehézkes kezelni, satöbbi. Igaz Office-ból se használtam még a 2000-esnél újabbat, mert az is tökéletesen elegendő az igényeimnek... de ahhoz nagyon rossznak kell lennie az újnak, hogy az OO jobb alternatíva legyen...

hokuszpk 2007.12.16. 17:25:18

ruszkibaka ·
"meg talán nem az a 'hiba'hogy a microsoft a legnagyobb,legelterjettebb?..miért használjanak az emberek semmihez sem kompatibilis törpecégek vackait? "

az emberek azt hasznalnak, amit akarnak, vagy amit jonak/megfizethetonek tartanak, viszont az oktatasban a word/excel helyett a szovegszerkesztes/tablazatkezeles tanitasara kivaloan megfelelnek a nagyjabol 0 forintba kerulo szoftverek. miert koltsek ra az adoforitokat, ha ugyis mindig sirunk, hogy "keves jut az oktatasra" ? talan itt ha jol megnezzuk lehetne sporolni par milliardot.

hokuszpk 2007.12.16. 17:30:49

apró kocka:
hasznalom

apró kocka 2007.12.16. 17:31:43

Szia Akárki!

Örülök, hogy sokévi Linux tapasztalat után szólsz hozzá!

"Internetezésre, irodai munkákra tökéletes.
Kiegészítve egy emulátorral a winfos alá írt programok is futnak."

Mondjak olyat, mai sajnos nem??

"Tudod, befagyott ablakot már láttam, megfagyott pingvint még nem..."

Nem mondod :) nem volt még kernel panic?? :)

apró kocka 2007.12.16. 17:34:25

Szia hokuszpk!

oké, hogy használod..de Te nem is írsz hülyeségeket :))

hokuszpk 2007.12.16. 17:35:42

vargatom:
milyen kornyezetben hasznalod az oo-t ? nekem meg sose fagyott, bar be kell valljam nem vagyok egy dokumentumgyar.
ha az office2k eleg,az oo egy evolutionnal (outlook alternativa) kiegeszitve lehet, hogy neked meg akar idealis is lehetne.

apró kocka 2007.12.16. 17:38:16

Egyébként a Gnumeric és az Abiword otthonra, recepteket és mást írogatni, valamint elszámolásokat vezetni tökéletes... Még az OO funkcionalitása sem kell.. :)

LFS 2007.12.16. 17:42:30

Jó kis Linux/Windows flame van itten kibontakozóban, amihez nem szeretnék csatlakozni, csupán néhány gondolattal bátorkodom szélesíteni a windózfanok látókörét:

- Nem csak a Linux nyílt forrású oprendszer.

- Ha már a Linuxnál tartunk: jónéhány disztrib egyszerűbben, gyorsabban telepíthető, mint az agyondícsért Windows. Nem igényel rendszergazdai tudást. Ráadásul többnyire utólagos drivertelepítésekre sincs szükség.

- Alacsonyabb hardverigénye miatt évekkel később kell amortizálni az iskolai számítógépeket.

- OpenOffice elég tisztességesen pótolja a Ms Office-t.

Legyünk őszinték! Egy nem informatikai szakirányú közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben mikor mélyednek el a hallgatók a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő rejtelmeiben olyan szinten, hogy az OpenOffice és a Ms Office közti különbségek zavarólag hatnának?

Soha a büdös életben!

Harmadéves jogászok az OpenOffice elé ülve csak annyit jegyeztek meg, hogy \"jéé a wördnek mér ilyen színűek az ikonjai\" - de ugyanúgy tudtak benne dolgozni.

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2007.12.16. 18:51:02

Apró kocka!

Lehet, hogy tudsz olyant írni ami nem fut (vagy csak emulátor kérdése?), de tudod minden helyetesíthető.
Legyünk őszinték, az átlagos felhasználók két dolog miatt használják a Wint.:
1. Lustaság
2. Mert van lehetőség az "ellopására".

Kíváncsi lennék, hogy ha mindenkinek ki kellene fizetni az árát, akkor mennyien használnák/dicsérnék.

ungabunga 2007.12.16. 19:45:46

akarki:
3, magasrol sz@rnak minden masra ami nem a jol bevalt m$ desktop.
--------
Amig nincs ecdl-kepzeshez hasonlo tovabbkepzes a titkanoknek/tanaroknak es fejtagito a tanszekvezetoknek, addig halal feleslegesen koptatja mindenki a szajat a linux mellett. Windows megy, nem kell tanulni, es ha meghal a droid informatikussal lehet uvoltozni, hogy javitsa meg de k...a gyorsan.

Hosszu tavon (5+ ev az uj ms szerzodessel parhuzamosan, ami egy szukseges rossz) bele kellene fektetni sok-sok penzt az opensource motyok oktatasaba (neadjisten egy egyseges magyar distrib/csomag kiadasaba allami tamogatassal) minden oktatasi-, kozhivatalban, -intezmenyben az osszes szamitogepet hasznalo szamara. Amig ezt az allam bacsi, vagy a konkret oktatasi egyseg nem teszi meg (lehetoleg a munkaido terhere ugye) addig a dolgozokam nem fogja fontolora se venni az ingyenes soft/os hasznalatat es az egyenek nem fogjak megismerni a free megoldasokat.


A titkarnoknek es az osszes 1bites usernek a gep egy szukseges rossz. Ami nem zsigerbol megy ("ke'koutluk", "wo:rd", "vindoz", neptun, stb) az hasznalhatatlan, mert maguktol az eletben nem allnak neki gyakorolni/foglalkozni az ujdonsagokkal.

dekoninckx (törölt) 2007.12.17. 18:21:38

Hát arról lenne itt szó, kérem, hogy valóban: az MS Office egy hajszálnyival jobb arra a feladatokra, amire az oktatásban, közigazgatásban használják, mint az OOo. Kicsit gyorsabb, az OOo-grafikákban még nincs élsimítás (jövőre talán lesz), meg van egy pár kis különbség. Nagyvállalati szinten, lehet, hogy sokkal jobb az Excel, mint a Calc - de azt nem is az állam veszi meg nekik, hanem saját maguk!
Pici példa, biztos nem reprezentatív: a munkahelyemen (kórház) Office van minden terminálon, teljesen feleslgesen. Egy-egy nővér megír egy "ne ragd arrább a Vord ikonnyát" tiltó táblát a Wordben, amit kiragaszt a monitor mellett és nagyjából ennyiben ki is merült a felhasználása.
Nagy "érv" az MS mellett, hogy "annak a kezelését tanulták meg". Nem, még csak a kezelést sem tanulták meg; csak azt, hogy "ha ezt akarom, ide kell klikkelni". Ha ugyanaz a felhasználó átrendezett menüvel vagy ikonokkal,neaggysiten újabb verziójú Office-szal találkozik, meghal, vége a nagy tudományának.
Én egyáltalán nem haragszom a MS-re, sok jó dolgot csinált, a notimmal Vista jött, tetszik is, nem dobom ki, de részemről nem akarok pénzt adni az Office-ra. Közép-power user vagyok, az OOo-val egy-két hónap alatt megbarátkoztam, a 60 napos Office 2007 próba után/közben. Szóval nem akarok ilyesmire pénzt kiadni - az adóm formájában sem!!!! Ja, a szabad szoftver (nem= "ingyenes", a lehetőségeimhez mérten támogatgatom egyik-másikat) meg mint filozófia és kultúra, nagyon bejön. De azt is elismerem, hogy jó dolog, ha gigacégek (ha nem túl genyák) tudnak munkát adni sok-sok programozónak. A nagyvállalatok, grafikai stúdiók ___ÉS a hülyeországok___ úgyis megveszik a fizetős szoftvert is, nem fognak éhen halni.

dekoninckx (törölt) 2007.12.18. 18:28:31

Ugyan nem tartozik szorosan a témához, de hogy "a Word a király mindenki számára, de facto standard", arról csak annyit, hogy a h...-i ÁNTSZ-ben egyszer a saját szememmel láttam (nem is hittem el), hogy a titkárnő (!!!!!) egy sokoldalas dokumentum minden lapjára, a kenyérszövegbe kézzel írta be az oldalszámokat! Majd mikor kicsit átszerkesztette, az oldalszámokat is tologatnia kellett fel-le... na, neki is megfelelne az OpenOffice, felesleges pénzt kidobni arra, hogy aztán ne használja ki még az alapszolgáltatásokat sem. Persze, oktatás, milliókért.... két órában akárkinek el lehet magyarázni az alapvető funckiókat, több nem kell, mert akinek nincs affinitása (ami nem bűn), azt csak összezavarja a felesleges infó.
süti beállítások módosítása