hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Az Mdf kommunikál

2009.02.13. 22:14 Vérszegény éjszakai dúvad

Kezembe akadt a minap egy kis A/5-ös cetli, "Tájékoztató a haláladó részleges eltörléséről" címmel, Mdf logóval a szélén. Azon nyomban dobtam is félre, mit érdekel ez engem, de ma végül is csak átfutottam. Érdemes volt. Az Mdf megpróbálja körülujjongani magát, de még ezt is rosszul csinálja. (A szórólap szövege itt elolvasható, én csak részleteket fogok kiemelni).

Szóval bárki is írta meg a szórólap szövegét, sürgősen tanuljon meg fogalmazni. A következőt írja ugyanis:

...mert éppen azokat sújtja, akiknek a legnagyobb szüksége volna a segítségre és a támaszra gyászukban, nem ritkán éppen a haláleset miatt bekövetkezett nehéz egzisztenciális helyzetükben.

Haláleset miatt bekövetkezett nehéz egzisztenciális helyzet??? Csókolom, a 'haláleset miatt megrendült egzisztencia/anyagi helyzet' miért nem jó? Mert kevesebb szóból áll? Vagy mert jobban értelmezhető, magyarosabb? (Mellesleg a szórólapon a következőképpen fogalmaznak: "Eddig az állam a haláladóval éppen azokat sújtotta, akiknek a gyász ideje alatt a legnagyobb szükségük lett volna a segítségre." Na, ezzel konkrétan mi volt a probléma?)

Aztán:

Nem tarthattunk egy olyan társadalmi terhet igazságosnak, mely a családok nehezen megkeresett, évek alatt felhalmozott jövedelmét „adóztatja” meg még egyszer...

Ahogy Grétsy tanár úr mondaná, álljunk meg egy szóra. A nehezen megkeresett az tényleg a jövedelem, az évek alatt felhalmozott az viszont inkább a vagyon. Én úgy gondolom, hogy a kettő nem egykutya, de ha az Mdf-nél tudnak valamit, akkor álljanak elő a farbával, mert még a végén kiderül, hogy van vagyonom.

Ehhez kapcsolódva jön az egyik legnagyobb vicc:

Az örökös által megszerzett örökrész tiszta értéke 20 millió forintig lesz illetékmentes.

 Azaz, ha jól értem, akkor ezzel a két mondattal azt mondja az Mdf, hogy aki akkora vagyont halmoz fel, hogy örököseinek fejenként több jut 20 millió forintnál, az vagy nem nehezen kereste meg (tkp. értsd: nem munkával, hanem...), vagy nem adózta le.

 A következő dolog miatt viszont megemelem a kalapom az Mdf kommunikációs emberei előtt (írhatnék ugyan szakembert, de azzal súlyosan degradálnám azokat, akik tényleg értenek ehhez a szakmához):

Mivel az utóbbi hetekben rengeteg kérdés érkezik hozzánk a módosítás gyakorlati alkalmazását illetően, ezért röviden összefoglaljuk, hogy mit is jelent a most életbe lépő mentesség

Hát, barátaim ott az Mdf-nél, bizony nekem ekkora sületlenség kitalálásához hosszú hónapokra lett volna szükségem. Naná, az emberek a párthoz fordulnak segítségért, nem valamelyik hivatalhoz, vagy a hagyatékkal foglalkozó ügyvédhez. Vagy esetleg már előre tudnák, hogy haláleset lesz a családban, és nem akarnak túl korán gyanúba keveredni a rendőrség előtt, ezért játsszák el a tudatlan és hülye állampolgárt?
Őszintén szólva ezek alapján el tudom képzelni, hogy mennyi hívást, kérdést kaphat az Mszp pl. a februártól megváltoztatott cégautó adó miatt.

 A végére pedig a kedvencem:

Az örökhagyó örököse gyermeke.

Aha, a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz, mi? Bár a módosítás szempontjából tényleg mindegy, hogy az örökhagyó, aki örököse gyermeke (azaz az örökös az elhunyt szülője), vagy az örökhagyó örököse a gyermeke (azaz az elhunyt a szülő), azért a magyar nyelv megkövetelné a pontosabb megfogalmazást.

Egyébként meg miért gondolják az Mdf-nél, hogy az a párt, amelyik ilyen trehány munkát hajlandó kiadni a kezei közül, az alkalmas kormánypártnak?

23 komment · 1 trackback

Címkék: mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr62941730

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.14. 02:09:30

A kis masamód "A Magyar Demokrata Fórum negyedik elnöke – Antall, Für és Lezsák után – hosszabb időt töltött hivatalában, mint három elődje együttvéve. De könnyen lehet, hogy ő lesz a párt utolsó elnöke is, akinek emlékét pár év múlva már…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2009.02.14. 04:29:24

Most túl azon,hogy FMD madzsar párt beszél nem édes anyja nyelvet,azért ritka nagy kamu ám ez a haláladós kamu.Röpke tapasztalat: Tavaly januárban meghalt az anyám.Maradt utána egy kocsi,meg egy lakás.Két örökös volt,a bátyám és én.A hagyatéki eljárást nyolc!!!!!! hónappal a haláleset után tartották meg.Amig ez ugye le nem megy,addig nem lehet eladni semmit,mert hivatalosan nem a tiéd.Namost,a kocsi biztosítását nyolc hónapig fizettük,miközben ott állt az üres lakás előtt,ahol mindössze a közös költséget,meg a rezsit kellett fizetni nyolc hónapig.Nehéz ám egy jelzáloggal terhelt ingatlant,meg egy lejárt kötelezőjű kocsit eladni.Ezért aztán fizettük.A sokszorosát annak,amit Ibolyka megspórolt volna nekünk.Köszönöm Ibolya,örökké hálás leszek,hogy már nem kell haláladót fizetni.De tényleg.

Vidéki 2009.02.14. 09:18:05

Herényi (elvárs?)/úr a Napkelte műsorában úgy nyilatkozott, hogy a többi párt már megkezdte a választási kampányt.
Nem úgy mint az MDF.
Akkor mire véljük a szerző által szóba hozott szórólapot?
Tekintsük mindennapos sminkelésnek, ahol a kellő kontrasztot a többi párt befeketítése biztosítja?

states 2009.02.14. 10:33:47

Ha csak az lenne velük a baj, hogy nem tudnak magyarul, de Fletó 5. hadoszlopaként ténykednek már 4-5 éve, csak a minap húzták ki a szarból Demszkyt is a Fővárosi Közgyűlésben miután Hagyó úr egyéb, Gyorskocsi utcai elfoglaltsága miatt nem ért rá szavazni. Az pedig külön röhej, hogy egy parlamenti párt egész ténykedése az örökösödési adó körüli önreklámban merüljön ki, amit egyébként az MSZP hálából szavazott meg, amiért együtt szavazgatnak velük Dávidék...

johnplayer 2009.02.14. 10:43:49

A párt elnökét már régóta úgy hívják, hogy D. Ebola. hm...

Kilóra megvették rég őket.

Teddy Bagwell (törölt) 2009.02.14. 10:49:14

"nem ritkán éppen a haláleset miatt bekövetkezett nehéz egzisztenciális helyzetükben."

példa: 1 gyerekes család, apa dolgozik, tudós, jól keres, nincsenek anyagi problémáik, anya már nem dolgozik, mert pár éve elbocsátották, és nem kapott állást, de annyira nem kell aggódni, mert elég az 1 fizetés, gyerek még tanul. Apa tragikus hirtelenséggel elhuny. Fél év elteltével még nincs özvegyi nyugdíj, és árvasági. Anya elmegy dolgozni a diplomájához képest megalázó állásban, nagyon kevés pénzért. A korábbi életszínvonal hát keveset mondok, ha harmadára esik. Folytassam?

yanchi345 2009.02.14. 10:56:46

Onnan gondolják, hogy nem rosszabbak, mint bármelyik másik. És ez csak a mi számunkra elszomorító, ők, ott, mind kiválóan eléldegélnek ebből.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.02.14. 11:02:39

Két megjegyzés:
1.) Örülök, hogy a post szerzőjének ilyen problémái vannak.
2.) Mindez akár hiteles is lehetne, ha rájönne, hogy az MDF az nem Mdf.

Klasszikus felhasználásával:
Egyébként meg miért gondolják a hangörienidiocc-nál, hogy az a blogger, amelyik ilyen trehány munkát hajlandó kiadni a kezei közül, az alkalmas nyelvésznek?

ibn_battuta 2009.02.14. 11:33:51

A cikk beharangozójában célszerű lenne a "proverbiális" szót a "közmondásos" szóra cserélni.

Tessék magyarul írni.

tigris 2009.02.14. 11:46:34

@morpho:
Ezt valahogy nem értem. Mi köze az Ibolyának ahhoz, hogy neked 8 hónapig tartott a hagyatéki tárgyalásod? A másik pedig tudtommal 2009-től nem kell fizetni haláladót. Mielőtt még bárki megszólna nem vagyok MDF-es, de ezt a törvényt jónak tartom. Miért kell a jó dolgok miatt is szapulni vkit. Gondolom mert ez olyan magyaros fasza dolog.

nandorr 2009.02.14. 12:05:01

@ Vérszegény
De szeretnék időnként én is ilyen felszínes lenni, és hagyni hogy kijöjjön belőlem a zálat.
Az a faszakodásod az örökhagyó örököse gyermekével - ami a te kedvenced -, az nem is úgy van.
Ha elolvastad volna rendesen a példát, akkor értenéd, hogy két kijelentés van benne: mi az öröklés tárgya, és mi az örökös családi kapcsolata az örökhagyóval (ebben az esetben a gyermeke).
A többi szöveged is sántít.
Hülye vagy, de ezt nem kell megosztanod velünk.
(Az MDF meg magáért küzd, nem a népért.)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.02.14. 12:43:11

Ugy tunik, a hangorienidiocc nem a postok temaira hanem a szerzore vonatkozik. :)

Spéter46 2009.02.14. 13:08:36

@states: A "haláladó" az semmi! Most fognak jönni a téli gumival!!! Mármint, hogy legyen kötelező a téli gumi használata a gépkocsikon!
Hát nem óriási ez a párt???!!!!

Vakond38 2009.02.14. 13:09:13

Bocs ha nem a témához tartozik. De engem ez az egész MDF reklám egy viccre emlékeztet, talán nem véletlenül. Egérke az elefánt hátán átkel a folyón. A túlparton egérke: na milyen ügyes vagyok.

Mária 2009.02.14. 13:12:47

@nemvagyokkocsog: "Anya elmegy dolgozni a diplomájához képest megalázó állásban, nagyon kevés pénzért."

Mégis, szerinted mennyit ér annak a középkorú asszonynak a tudása a munkaerőpiacon, aki már hosszú évek óta nem gyakorolja a saját szakmáját?

Ha korábban ment volna el valami "megalázó" álllásba, mostanra lehet, hogy felverekedte volna magát arra a szintre, ami már nem "megalázó" a számára...

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.14. 13:31:50

Érdekes, hogy egy ennyire viccesen igénytelen dizájnnal bíró blog kötekszik ennyire kicsinyes módon, pártok kommunikációjának nyelvhelyességi(?!) kérdéseit boncolgatva. Főleg, hogy a blog neve is buta hibán alapul ("Hungarian" kiejtve "hángérien", nem "hángörien".)

Nincs baj külön-külön sem a dizájnnal és a névvel (vicces is lehet ez az igénytelenség), sem a témával (az MDF tényleg egy rossz vicc, és eltűnhetnének már végre a süllyesztőben), de a kettő nagyon nem illik egymáshoz.

Teddy Bagwell (törölt) 2009.02.14. 13:37:37

@Mária: Nem ez volt a lényege az írásnak.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.02.14. 13:40:46

lehet, hogy béna a fogalmazás, de én spec. felfogtam a lényegét, annyi meg szerintem elég.

más kérdés, hogy hogy a fenébe töröltetett volna el egy adót egyedül, önerőből az a párt, amelyik a küszöböt is alig érte el? szerintem sehogy. kicsit olyan ez, mint nagypofájú egér az elefánt hátán.

abetyárúristenit · http://abetyaruristenit.blog.hu 2009.02.14. 14:12:33

Azért ad ki ilyen trehány munkát, mert nyugodtan megteheti. Ez a mai magyar embernek fel sem tűnik. Ha meg feltűnik, akkor meg nem érdekli. A magyar az úgy, ahogy van igénytelen. Önmagával szemben, az országgal szemben, a vezetőivel szemben...
Egy a lényeg, mennyi gázártámogatást/nyugdíjemelést/szociális segélyt/stb. ígér be, a többit leszarja. Azon kívül azt csinál a vezető, amit akar. Így jutottunk el húsz év alatt a térdig érő szarbol oda, hogy most már lábujjhegyen pipiskedve is fejünk búbjáig ér a trágya.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.14. 14:24:23

@Mao elvtárs:
1. Örülök, hogy hasonlóan nagyok a gondjaink. :)

@Pók:
Te, Pók, képzeld el, a minap meg azért szúrtak le, hogy mennyire igénytelen, 10ehufot meg nem haladó értékű mobilom van, amelyik nem játszik le MP3-at, nem készít videofelvételt, és még csak bluetooth sincs rajta, így pedig meg fognak szólni a zemberek. De hát most mit tegyek, ennyire szar, szerencsétlen gyerek vagyok, hogy nem látszódom valakinek. (ja, tudom, hogy kiejtve hángérien. No, most jobb?)

Nekem most csakis kifejezetten a szórólappal van gondom, az öröklési illeték módosításával nincs, annak örülök. De amit megtehet egy blogger (ld. Póknál), azt azért egy politikai párt nem, mert állítólag egy-egy ilyen szervezetnél jól megszervezett kommunikációs stáb van. Ezek után tessék nekem megmutatni a mödöföét.

morpho 2009.02.14. 14:32:46

@tigris:
Hát csak annyi köze van hozzá,hogy inkább a bürokrácia ellen és a tetű lassú hivatali eljárások miatt kéne szót emelni,nem a populista haláladó dumát nyomni,ráadásul ilyen fasza szórólapon.Ja,hogy ez látványos,de igazából nem segít senkin?Nem baj,ki lehet plakátolni a várost vicces koporsókkal.Először az jutott eszembe,hogy az MDF a sáját temetésére készül.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.02.18. 20:07:40

@Vérszegény éjszakai dúvad: Viszont ezzel a mobillal hadonászva nem fogsz azért cikizni valakit, mert neki csak 8, és nem 16 gigabájtos iPhone-ja van, igaz?

Nem baj, hogy ilyen a dizájnod. De akkor válassz olyan témákat, amiket ilyen dizájnnal is hitelesen képviselhetsz.

U.I.: és a hángörien akkor is gáz...!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.18. 20:27:17

@Pók:
De igen, ha csak azért van ilyen mobilja, hogy fel tudjon vele vágni.
Viszont pl. nem fogom az egyszeri bloggert cikizni a helyesírásáért, de az Mdf-et igen. Pont azért, mert nekik van egy háttérgárdájuk, akiknek az ilyen marhaságok kiszűrése lenne a feladata. De, ha ilyen a háttérgárda (akiket elvileg azért alkalmaznak, mert értenek ahhoz, amiért alkalmazták őket), akkor vajh' milyen lehet az Mdf?

Egyébként nem gondolod, hogy a külső mögött rejlik "némi" szándékosság? (De minimum pragmatizmus?) :)
süti beállítások módosítása