hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Miért nem csinálnak valamit?

2009.03.12. 11:45 Vérszegény éjszakai dúvad

Egy idő után elérkezik az ember arra a pontra, amikor a kormány tehetetlenségét és töketlenkedését már nem féltudással, hülyeséggel, idiotizmussal, rövidlátással magyarázza, hanem nekiáll és legyártja a saját kis összeesküvés-elméletét.

Nos, én elérkeztem erre a pontra, íme itt van az én összeesküvés-elméletem:

Először is szögezzük le, hogy a politika a színtiszta racionalitás és önérdek világa. Minden cselekedetnek, minden megszólalásnak, minden eseménynek jelentése és jelentősége van, valamint célja, amely a szavazók megszerzésére és megtartására irányul. A két választás közti négy év ugyanúgy a választási kampány része, mint a választást közvetlenül megelőző egy-két hónap, különbség csak a kampány intenzitásában rejlik. 

A kampány célja pedig nem más, mint a következő választások, azaz a kormányalakítás lehetőségének a megnyerése.

Tegyük fel a kérdést, hogy amennyiben ezek az állítások igazak, akkor miért viselkedik az Mszp-kormány így? Miért maszatolgatnak, miért nem cselekednek valamit? Az, hogy nincs ötletük nem magyarázat, hiszen ötletet kaptak már rengeteget különböző szervezetektől, nem kéne mást csinálniuk, mint leülni ezeknek a szervezeteknek a képviselőivel némi konzultációra. De nem teszik. Hogy miért? 

Hát mert nem akarnak, mert egyáltalán nem akarják megoldani enyhíteni a gazdasági világválság magyarországi tüneteit, nem áll érdekükben a magyar gazdaság versenyképességének emelése, nem akarnak gazdasági növekedést elérni. (Őszintén szólva én már tényleg nem tudok más magyarázatot elképzelni). 

Hogy ez miért lenne az Mszp érdeke?

Lássuk be, annak a valószínűsége, hogy az Mszp képes lesz kormányt alakítani 2010-ben, meglehetősen kicsi. Még úgy is, hogy feltételezünk egy Mszp-Mdf-Szdsz koalíciót, hiszen ennek egyik elsődleges feltétele, hogy ezen utóbbi két párt is bejusson a Parlamentbe, ami azért elég kétséges, hiszen jelenleg éppen gőzerővel ássák a saját sírjukat.

Amikor a Fidesz (vagy valamelyik, ma még láthatatlan harmadik erő) kormányra kerül majd, nem lesz túl sok választása. Akár van saját programja, akár nincs, és pl. a Reformszövetség tervének a megvalósításához lát, egy dolgot mindenképp meg kell tennie, ez pedig a radikális kiadáscsökkentés.

Na, most ismerjük jól a magyarországi viszonyokat, elég jelentős a "szociális érzékenység", azaz bármiféle juttatás megnyírbálása felháborodást fog kiváltani a kormánypárttal szemben, és szimpátianövekedést az ellenzékkel (amelyik nagy valószínűséggel az Mszp lesz, ugyebár) - mivel az emberek zöme szinte nem is ismer, és el sem tud képzelni más pártot a Fideszen és az Mszp-n kívül.

Azaz a kormány a jelenlegi töketlenkedésével nem az Mszp 2010-es sírját ássa meg, hiszen az már rég elkészült, hanem a 2014-es diadalát alapozza meg. És ebbe az elképzelésbe beleillik az állandó viktorozás is, ti. már most elkezdik sulykolni, hogy Orbán és a Fidesz (illetve tulajdonképpen Orbán Viktor a Fidesz) alkalmatlan a kormányzásra.

Azzal meg, hogy az ő potenciális jövőbeni diadaluk a mi mostani veszteségünk, nem hiszem, hogy törődnek.

9 komment

Címkék: összeesküvés elmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr14997562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.03.12. 12:31:15

Ezér kell feltörölni velük a padlót, hogy eltűnjenek a süllyesztőben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.12. 13:11:56

nekem is van egy:
most mélyrepül a forint, viszont az imf és egyéb hiteleket, amiből osztanak, euróban mérik, vagyis több forintra lehet beváltani.
azt majd ha stabilizálódik az árfolyam, akkor a nyereség már meg is fiallt a párt(közeli)kasszákban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.12. 13:58:59

A magyarok elég amnéziás nép. Ha a következő kormány valóban megnyirbálja a kiadásokat, és azt elég hamar megteszi, esélyes, hogy 2013-2014 felé még osztogathat is. Na meg ha tényleg végrehajtja ezeket és sikerül bevezetni az eurót, amiatt is verheti a mellét (Nem megmondtuk emberek, hogy kellett a reform, most amiatt van euró és amiatt lesz kánaán).

Orbán helyében egyébként valami "párton kívüli" közgazdászt jelölnék miniszterelnöknek. Megnyeri a választást (mert ha eléggé pihentetik Kövért és Mikolát, Gyurcsánynak még akkor se lenne esélye, ha Hitler és Sztálin törvénytelen gyermeke ellen indulna), megcsinálja a reformokat, félidőben előjön Orbán, hogy "Ami sok az sok, a szükséges reformokat már végrehajtottuk az első évben, most már csak sanyargatod a népet, ezért elkergetünk!", beülteti magát egy bizalmatlanságival a miniszterelnöki székbe, aztán onnan veri a mellét, hogy a szükséges reformok is meg lettek csinálva, a népnyúzót pedig elüldözte.

Mondjuk ez csak egy elmélet...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.12. 14:24:19

@bs395:
No, ez sem rossz :)

@Gerusz:
Szvsz van annyi hitelünk és államadósságunk, hogy az osztogatás bizonytalan időre elhasztva. De ha mégsem, akkor... baj volt, baj van, és baj is lesz még egy jódarabig.

Gerardus A. Lodewijk 2009.03.12. 17:57:14

Nehezen tudok elképzelni ennyi tudatosságot a magyar pártokról, különösen a jelenlegi kormánypártról.

Ha viszont tényleg így gondolják, akkor meg pont az lenne az érdekük, hogy a következő 4 éves időszak már 2013-ban véget érjen, ami leginkább előrehozott választással érhető el.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.13. 08:06:22

Az a baj, hogy én már kifogytam minden racionálisnak nevezhető elképzelésből.
Maradt ez.

_nakian 2009.03.21. 10:49:04

Az elmúlt napokban egyre többször jut eszembe ez a kis tréfád, és egyre inkább erősödik bennem a gyanú, hogy talán igazad van. Occam-szagú, erősen borotvaélen táncol... Jajisten, jajistenem...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.21. 15:52:56

@_nakian:
jajaj, most valahogy be kéne építenem a mi Ferink lemondását is.
De szerintem még ez is belefér.
süti beállítások módosítása