hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Térítés v1.2

2009.04.06. 23:45 Vérszegény éjszakai dúvad

Gondolom mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor - általában - nyugdíjas nénik megállítják és megkérdezik, hogy ugyanmár kedves fiatalember, mégis mi a véleménye a háborúkról, az éhínségről, a betegségekről, no meg Istenről.Hiszi-e, hogy... stb.

Na, akkor gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy lényegtelen mit válaszol, mert kb. tízperces térítés és kb. félkilós papírhalom átvétele után mehet csak tovább a dolgára, függetlenül attól, hogy mennyire sietős a dolga.

Nos, örömmel jelentem, hogy az unatkozásból kifolyólag térítést művelők is haladnak a korral, noha a térítés v2.0-t, azaz a neten folytatandó rábeszélést még nem érték el, de sikerrel átléptek az v1.2-be.

Ugyanis, ha már szóban nem megy, akkor írásban osztjuk az igét metodikájára tértek át, hiszen ma délután egy levelet találtam a postaládában, mely a "Tisztelt Házigazda és Családja!" megszólítással kezdődött. A témája persze az volt, hogy a T. Házigazda és Családja mégis mit gondol Istenről és Jézus Krisztusról. Na, akkor előbb egy rövid idézet, aztán pár gondolat.

Mit gondolnak, lesz itt a földön valamikor egy olyan kormányzat amely meg fogja oldani az emberiség minden problémáját (pl. éhinség, szegénység, betegség, öregség, halál)?
Ha jól átgondolják a világ országainak számtalan vezetője volt a történelem folyamán, de a fentebb leírt gondokat egyikük sem tudta helyrehozni, - viszont a Biblia leírja, hogy Jézus Krisztus az a személy, aki egy olyan kormányzatnak a vezetője, aki hamarosan gazdag áldásokban részesíti az embereket (János 17:3).

Na, először is: az éhínség (sic!) megoldása ellen nem tudok mit mondani, hajrá, hajrá.

De a szegénységgel kapcsolatban azért idéznem kell Jézus Krisztust (bár pontosan nem tudom idézni, mert a Bibliát egyszer kölcsönkérte valaki (már azt sem tudom, hogy ki) és azóta sem adta vissza - hahh, minő bűnös világot élünk, ha a Bibliát is úgy lopkodják, mint tolvaj szarka a csecsebecséket), aki azt mondja Júdásnak, amikor az felelősségre vonja, hogy ugyanmár miért kenegetteti magát mindenféle drága balzsammal, mikor annak árát a szegényeknek is adhatná, hogy Júdás, egykomám, szegények mindig is lesznek, aztán téma lezárva. Vagyis a szegénység problémáját nemhogy egy földi kormányzat, de még Jézus Krisztus (no meg Isten) sem tudja megoldani.
Szóval a levéllel kapcsolatban egy jól képzett választópolgár ilyenkor üvölt fel: Demagóg!

Ellenben, aki meg tudja oldani a betegség, öregség, halál problémáját, annak tényleg istennek kell lennie (felőlem lehet akár görög, vagy római isten is, de lehet Manitu, vagy Allah is), mert bizonyos biológiai determinációkat kellene felülírnia, de egy dolgot azért nagyon szeretnék.
Ne csak ezekre a problémákra találjon megoldást, de oldja meg egyúttal a hosszútávú és gyors űrutazás problémáját is, hiszen ha a jövőben nem fog meghalni senki, akkor nagyon rövid időn belül egyáltalán nem fogunk elférni ezen a bolygón.
Persze az űrutazás legyen biztonságos is, mert ha szétesik az emberek alatt az űrhajó, akkor szerintem nagyon szar unalmas lesz nekik évtizedekig, sőt évezredekig lebegni az űrben. Hiszen meghalni nem fognak, ha már egyszer a halál problémájára van megoldás.

Mindenesetre én azért örülök ennek a levélnek. Örülök, hogy inkább írnak, mintsem valami sietős dolgomban tartsanak fel, bár alig hiszem, hogy ettől a levéltől elkezdenék templomba, misére, összejövetelre, vagy bárhova is járni.

De azért hajrá, hajrá! Innen már csak egy lépés a térítés v2.0! Amitől ugyanúgy nem kezdenék bele vallásgyakorlásos tevékenységbe, viszont díjaznám, hogy haladnak a korral.

És ez is nagy szó, hiszen az egyházakra - főleg Magyarországon - eddig ez nem igazán volt jellemző.

8 komment

Címkék: vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr971050731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virágelvtárs 2009.04.07. 05:14:01

Már én is várom a 2.0-t, remélem, hogy Isten fut Windows alatt is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.07. 11:29:18

ez tetsztett, csak sok benne a vala.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.04.07. 12:19:42

Vala?

He-he,
a windóz hibát észlelt a következő programban: Istenforwin2.0, ezért a program futása leállt. Kérjük értesítse Billgéct, a "szülőatyát"...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.07. 14:23:44

@Vérszegény éjszakai dúvad:
jézus és mózes a lapostetőn cigiznek és sört isznak.
jézus: - ez jó! ezt megáldom!
mózes, unottan: - jó, csak röviden.

_nakian 2009.04.07. 15:33:22

@bs395:
úristen kukac menny pont hu, mi?
:)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.04.07. 23:22:25

Ó, basszus, basszus, pedig láttam, csak már nagyon régen.
süti beállítások módosítása