hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Mit csináljak? De most komolyan!

2009.10.26. 20:13 Vérszegény éjszakai dúvad

No, ez most tényleg komoly. Az van, hogy már gyerekkorom óta kekeckedem az írással. Írtam már tízévesen is, bár mondjuk nem nagyon emlékszem már arra az írásra, de amire emlékszem, azt kifejezetten az 'aranyos' jelzővel tudnám illetni.

Aztán volt egy felbuzdulásom tizenakárhány évesen is, akkor már négy-öt novellát is összedobtam, ezekre már emlékszem is, azt mondanám, hogy ebből a négy-öt novellából egy volt olyan, ami tényleg jó lett. De persze már fogalmam sincs, hogy merre járnak.

Aztán most van megint egy felbuzdulásom. Összekalapáltam nemrégiben kettőt, abból az egyik olyan, amelyet aránylag jónak titulálnék (meg az a nyolc-tíz ember is, akinek eddig megmutattam), akár nagyképűen, akár nagyképűség nélkül. Az aránylag jó, azt jelenti, hogy összességében a novella kb. olyan lett, mint amilyen kép volt róla a fejemben, mielőtt nekiálltam volna megírni. A másik viszont olyan, hogy igazából jómagam sem tudom, hogy milyen hozzá a viszonyom. Nem azt mondom, hogy rossz, mert szerintem nem rossz, csak az van vele, hogy tulajdonképpen jómagam sem tudom pontosan, hogy miről szól, noha az, ami miatt megírtam benne van, de azt hiszem nagyon sok minden más is van benne, csak jómagam sem tudom mi az.

No, arról van szó végül is, hogy nagy felbuzdulásomban úgy gondoltam, elküldöm őket a Galaktikának (ti. leginkább a sci-fi kategóriájába lehetne besorolni). Csak biztos, ami biztos alapon előtte még felhívtam az ügyfélszolgálatukat, megkérdeztem, foglalkoznak-e bármilyen szinten is beküldött kéziratokkal.
A vonal túlsó végén egy kedves hölgyhang ült, aki azt válaszolta, hogy "Nagyon ritkán". Mindezt kb. olyan hangsúllyal, hogy láttam is magam előtt a félrehúzott száját. Nem tudom, hogy folytatta-e bármivel is, ugyanis a telefonom pont ezt a pillanatot választotta ki a lemerülésre.

Szóval nem küldtem el a Galaktikának, mert az az pár százalék esély, hogy foglalkoznak vele, nem túl sok. Elkezdtem inkább novellapályázatokat nézegetni.

Találtam is, nem is egyet, csakhogy ott vagy témabeli megkötés, (és naná, hogy az enyém nem passzolt egyikhez sem), vagy hosszúságbeli megkötés volt (általában 10e és 30e leütés között vártak műveket, az enyém viszont kb. 60e karakter, meg még egy kicsi). Szóval jelenleg ez a pályázatos dolog is ugrott.

Aztán ma délután arra gondoltam, hogy tulajdonképpen publikálhatnám itt is. Két darab novellával nem érdemes kiadóknál házalni (még akkor sem, ha éppen készül egy harmadik), ha lesz pályázat, akkor arra úgyis tudok majd egy másikat írni, a Galaktikás szálban meg nem nagyon bízom, még beszélgetés félbeszakadása ellenére sem. Túl sok pénzt amúgy sem tudnék ezzel kaszálni, így meg legalább nyilvánosságra kerül, kb. akkorára, mint bármely más honlapon.

Kíváncsiságból felpakoltam már ide az adminba, 14 részletbe ment fel, ezt mondjuk le lehetne itt zavarni egy hét alatt, napi két rész megjelentetésével.

Úgyhogy most a kérdés komolyan az, hogy mit csináljak.
 

2 komment

Címkék: tanácstalanság szógálati bejelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr501476993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.10.28. 19:30:32

Miért nem próbálod meg magánkiadásban? (Mármint könyv formában megjelentetni) Egész véletlenül tudok egy-két nyomdát, ahol minimális mennyiségeket is bevállalnak, emberi áron.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.29. 17:01:20

@immortalis:
hát, mert egyrészt nincs egyelőre annyi anyagom, másrészt viszont pénzem ilyenekre meg egyáltalán nincs.
süti beállítások módosítása