hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Vicces skacok a világban

2009.12.21. 18:56 Vérszegény éjszakai dúvad

Sokféleképpen lehet egy ember vicces. Lehet úgy, mint a Monty Python, és akkor a sírás határára röhögöm magam, mert ők annyira viccesek. Aztán lehet úgy, mint Rowan Atkinson a Fekete Viperában, amit szintén végigröhögök, de azért nem annyira, mint bármelyik repülőcirkusz részt. Aztán lehet úgy, mint az Irigy Hónaljmirigy tagjai, akik műsorain inkább kerülget a sírás, mint a nevetés. Aztán lehet úgy is, mint a Koppenhágában összegyűlt fiatalok, akik - ha már ott voltak - nekiálltak szétverni a várost, aztán meg a rendőrök álltak szétverni őket. Ezek az emberek olyan szánalmasan viccesek, az ember az arcát a tenyerébe temeti, amikor hall róluk, majd kissé szánakozó mosollyal csak annyit mond, hogy hát egyszer majd ők is biztosan felnőnek.

Egyrészt szeretném, ha elmagyarázná nekem valaki, hogy kirakatok betörésétől (vagy akár autók felgyújtásától) hogyan lesz akár csak egy jottányival is jobb ez a világ, másrészt szerintem a lehető legrosszabb helyen törnek-zúznak, amikor a globális felmelegedés elleni harchoz kívánnak ilyen erőteljes "buzdítást" nyújtani. Harmadrészt meg érdekelne ... na, de erről inkább a végén majd.

Sokadjára pedig szerintem a világképükkel is van némi probléma. Az kétségtelen, hogy állami szabályozásra is szükség van, az azonban még kétségtelenebb, hogy elsősorban nem a politikusok orra előtt kellene rombolniuk, hanem pl. a szomszédjuk orra előtt. Annak a szomszédnak az orra előtt, aki pl. baszik lekapcsolni a villanyt, áramtalanítani éjszakára, folyó vízzel mosogat, a szomszédba is autóval megy, vagy a tömegközlekedésről hallani sem akar.

(Hömm, erről jut eszembe, vajon ezek a skacok hogy jutottak el Koppenhágába? Autóval? Repülővel? Vonattal? Azért ez tényleg érdekelne).

Aki inkább megveszi a Kínában, vagy valamelyik, nyomorgók millióival valamit kezdeni próbáló ázsiai, afrikai államban készült olcsóbb terméket, mint a drágább hazait. Mert a környezetvédelem drága dolog ám. Ha azt akarod, hogy az akármilyen gyár a szennyvizét ne a folyóba vezesse, akkor drágábban kell megvásárolnod a termékeit, mert adott cég nem fogja a víztisztító, vagy a külön csatornarendszer költségeit benyelni (még akkor sem, ha ez - szerintem - hosszútávon kifizetődő lenne, ez van, ehhez jelenleg a kapitalizmus túlzottan individualista).

Ja, szóval szerintem a globális felmelegedés elleni küzdelem (mostanában időnként arra gondolok, hogy ez nagyon hülye kifejezés, de egyelőre nem tudok jobbat mondani) alapja a fogyasztáscsökkentés és/vagy a tudatos vásárlás (de leginkább és). A bibi egész egyszerűen ott van, ha a fogyasztáscsökkentés globális és érzékelhető szinten megvalósul, akkor bizony munkahelyek fognak ám megszűnni. Nem is kevés.

És tényleg érdekelne, hogy vajon akkor azok, akik most Koppenhágában kirakatokba téglákat vagdostak, vajon ugyanúgy kivonulnának-e az utcákra kirakatokba téglákat vagdosni azt követelve, hogy a kormányok azonnal tegyenek valamit a munkanélküliség ellen.

6 komment

Címkék: globális felmelegedés nemmagyar szerintem

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr831614080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.21. 20:09:19

Na azért itt van egy kis ellentmondás.

Pl azt mondod, a környezetvédelem drága. Ergo pénzbe kerül. De mi a pénz? Hát a munka során keletkezett termék értéke. (Mert ugye önmagában csak egy papírdarab.)
Vagyis, ha több munka kell a környezetvédelemhez, akkor az azt jelenti, hogy nem megszűnni fognak munkahelye, hanem éppen ellenkezőleg: új munkahelyek fognak létre jönni.

Persze a jólét csökkenni fog, de ez pl Dániára rá is fér. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.21. 21:06:25

@TaTa86.:
a jólét csökkenése együt jár majd a pénz értékének a csökkenésével, azaz hiába lesz valami drágább, ha nem kapsz érte másból többet. vagyis minden többe kerül, és mégis kevesebbre jut.

plusz a poszthoz: azt se merik kimondani, hogy ha kevesebb energiát használunk fel, akkor kevesebb embernek lesz elég. nem az alternatív energiák kutatólaborjainak asszisztensei törtek-zúztak, hanem azok, akik úgy kézpelik, hogy legyen energia szarásig, csak "zöld".

virágelvtárs 2009.12.22. 01:41:25

Az izlandi cimboráim Dániába csak inni járnak, mostmár van Dániának alternatív felhasználási területe, a tüntetés.

Ja, és igen, kivonulnának, mindig, mindenért ki lehet vonulni. Mindig van aki kivonul.

lappföld 2009.12.22. 13:49:52

a kapitalizmus túl individualista...nem rossz, vagy inkább az individumok túl kapitalisták

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.12.22. 13:53:24

@TaTa86.:
a fogyasztáscsökkentés munkahelymegszűnésekkel jár, ti. a fogyasztással arányosan csökkenteni kell a termelést, mert felesleget mi a francnak ugyebár.
A zöldtechnológiára (vagy zöldgyártás?) való átállás viszont teremthet tényleges új munkahelyeket, hiszen ehhez beruházások, átalakítások, technológiacserék kellenek, amik viszont drágítják a terméket, de nemtom hogy a kettő milyen arányban lehet egymással, szerintem az átállás azért kevesebb munkahelyet hoz létre, mint amennyi megszűnne (bár ehhez tényleg fogyasztáscsökkenés kellene, arra én túl sok esélyt nem látok - mármint gazd. válság nélküli fogy.csökk.)

@virágelvtárs:
Azért az úgy van ám, hogy a skandinávok járnak pl. német-, meg franciaországba alkoholizálni. Aztán visszamennek dániába tüntetni :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.22. 20:40:49

@Vérszegény éjszakai dúvad: Hát ahogy én látom a környezetvédelem is csak olyan mint a CPU órajel. A határ a csillagos ég, csak az ára exponenciálisan emelkedik.
Vagyis mindig ki lehet tűzni egy olyan környezethatékonysági fokot, aminek az előállítása felveszi, az esetleg máshol kieső munkaerőt.

A kettőt egyébként tényleg nehéz lehet belőni. Először is kell hozzá egy vallásos fanatizmus... a fáraók pl milyen jól megoldották a túltermelési válságot a piramisokkal?
süti beállítások módosítása