hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kutyáknak a konc

2010.03.08. 10:10 Vérszegény éjszakai dúvad

Lemondott Hagyó Miklós, és áll a vizsgálatok elébe... Ha-ha-ha, a francokat, a mentelmi jogát biztos, ami biztos megtartotta, bár ez sokat már nem segít rajta - és tegyük hozzá, mert ez mindenkinek kijár: ha valóban bűnös.

De őszintén szólva itt abszolút nem Hagyóról szól a történet, miközben maga a Bkv-sztori természetesen teljesen Hagyóról szól. (Illetve pontosan szólva: jelenleg úgy néz ki, hogy Hagyóról szól).

Gondolom abban senki nem kételkedik, hogy a Bkv-nál nem azért robbant a bomba, mert a Blikk (amely először kezdte pedzegetni a témát) robbantotta, a Blikk azért tudott robbantani, mert valaki(k) azt akarta(ák), hogy a bomba robbanjon. Meg azt is, hogy a robbanás elérjen legalább Hagyóig, akivel mind a városvezetést, mind az Mszp-t tudják kompromittálni (feltéve, ha az Mszp-t kell még kompromittálni, mert ez az a párt, amelyik a legjobb az önkompromittálásban). És ez a jobbik eset, a rosszabbik az, hogy most azért söprik ki a Bkv-ból a szennyet, hogy valaki más oda tudja pakolni a sajátját.

Azért nem Hagyóról van szó, mert Hagyó csak konc. Odadobták a népnek (feltételezem, hogy az Mszp-ben sem hullajtottak könnyeket utána, ahogy Zuschlag után sem), hadd rágódjon az az istenadta. Őszintén szólva Hagyó hetvenmilliója, akárcsak Zuschlag ötvenmilliója csak "aprópénz". Könyörgöm, Szalainé az évek során ennek a hetvenmilliónak legalább a dupláját összeszedhette magának. Illetve: magának? Erről valahogy nem esik szó, pedig ki a halál az a Szalainé??? Vagy talán csak ennyiért tartották volna Szalainét?

Szóval amíg rágódunk ezeken az "aprópénzeken" addig nem esik szó például a Gripen beszerzésekről, ahol lényegesen nagyobb összegekről beszélhetünk beszélhetnénk. Angliában - ahol vizsgálatot indítottak az ügyben, bár kurtán-furcsán zárták le, de szinte biztos lesz még folytatása az ügynek (persze csak Angilában...) - a következőket állapították meg:

a BAE vezetői több mint 10 millió fontot költöttek a magyarországi, csehországi és ausztriai megvesztegetési kampányra.

Tud valaki bármilyen vizsgálatról, amit a vadászgépek beszerzése ügyében indítottak volna? Ja, nem. Ja. Miért is kellene, nemdebár?

De beszélhetnénk a Strabagról is. Arról a cégről, amely még ma is vidáman építi itthon az autópályákat.

De nem beszélünk erről sem.

Persze nem véletlen, hiszen a 2006-os kampányt - tudjuk jól - mindegyik párt megoldotta a törvényben meghatározott 386 millió forintból. Mint ahogy - tudjuk jól - a 2010-es kampányt is meg fogják oldani.

Szóval Hagyó és az egész Bkv-ügy nem más, mint kutyának a konc, inkább ezen rágódjanak az ebek, mert addig sem fenik a fogukat a bélszínre.

Ráadásul mindenki jól jár, a nép, az az istenadta, rágódhat, valakinek, valahol odafönt, pedig még hasznot is hoz.

De azért jó lenne már átszokni a bélszínre.

13 komment

Címkék: bkv korrupció hagyó miklós welcome to hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr781818216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.03.08. 10:33:36

igen én is úgy érzem, hogy Nép vagyok Rómából, kapom - kenyeret már nem igen, csak - a cirkuszt!

m.logic 2010.03.08. 10:44:22

Ezért kell a Jobbikra szavazni. Ők minden színű balhét kiteregetnek majd.

Malícia 2010.03.08. 14:47:14

Lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa?
Valószínüleg igen, mert van még állami pénznyelő intézmény a piacon. Igazából az lenne a lényeg, hogy a lenyúlt pénzek végállomására derüljön fény. Mert az biztos, hogy Hagyó nem saját zsebre dolgozott.

m.logic 2010.03.08. 15:17:18

@Avatar: Grat, és te vagy az igazi Avatar a Pandoráról.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.03.08. 18:15:13

Az ilyen szennyesteregetéssel az a legfőbb gond, hogy eltereli a szót az igazán fontos kérdésről: mit tegyünk, hogy a disznóságok a jövőben ne ismétlődjenek meg?
Lehet, hogy pont ez a legfőbb céljuk. Időnként kapunk egy-két terhessé vált, kisstílű hülyét, akin kiélhetjük a bosszúvágyunkat és mehet minden tovább.
Néha ez a bosszúvágykiélés kicsit túl jól sikerül és feltűnik egy-egy ilyen Jobbik szerű izé. Ezzel aztán végképp hülyét csinálunk magunkból és bizonyítjuk, hogy még a mostani rendszer is túl jó nekünk. Még ezt sem érdemeljük meg.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.08. 18:21:39

Az a baj igazából, hogy túl sok időt hagytak a takarításra. Most néztem meg, az a c.c. soft nevű cég, amelyik a hév utastájékoztatóját "készítette" november 6-a óta felszámolás alatt áll, azaz fizetésképtelen helyzetbe került.
Nem a Bkv megtisztítása volt itt a tényleges cél, hanem bebuktatni Hagyót (meg még ki tudja kiket...)

@Álszentfazék:

kérdés, hogy tudunk-e tenni valamit. Azért ezeknek a folyamatoknak a transzparencia volt a legutolsó jellemzőjük...

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.03.08. 18:55:05

@Vérszegény éjszakai dúvad: A folyamatoknak most is a transzparencia a legutolsó jellemzőjük! Szalainé végkielégítéséről tudunk, meg Hagyó sajtósáról. Ez csak cirkusz!
Szerintem, csak alulról lehet elkezdeni. Megpróbálni rendet rakni magunk körül. A társasházban, a faluban, a kerületben. Odafigyelni, keresni a megfelelő embereket, kiverni a balhét ... Aztán ez majd terjed fölfelé és 30-50-70 év múlva átszövi a társadalmat. Ez a kapkodás a "jó király" után: szánalmas. Senki nem végzi el a munkát helyettünk. Ezek a szerencsétlen Jobbik-fanok nem értik, hogy ha győzne a reménységük, akkor ugyanennyit lopnának, csak még beszélni sem lenne szabad róla. Nem Zuschlag-per lenne, hanem Rajk-per. A Tanúval. Szánalmasak!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.08. 19:48:06

@Álszentfazék:

Alulról építkezni, igen, úgy kellene. De őszintén szólva mit várhatunk "Kádár népe"-től? Ahol a problémák megoldására még mindig valami hivatalos helyről várják a megoldást? Tökmindegy, hogy az államtól, valamelyik hivataltól, vagy a Jobbiktól, Fidesztől, LMP-től, stb. Az a lényeg, hogy valaki más csinálja, de minimum mondja meg, hogy hogyan csináljam.

Ráadásul, ami megint probléma: az apolitikusság kezd 'trendivé' válni. (Ahol a politika a köz ügyeivel való foglalkozást jelenti).
Ezek fényében nekem még a hetven éves távlat is túl rövidnek tűnik :(

Persze egy hirtelen mentalitásbeli változás segíthetne a dolgon, hébe-korba fel is pislákol némi fény, de az még mindig nagyon kevés.
(Nekem őszintén szólva hirtelen csak egy jut az eszembe, a tavalyi - tavalyelőtti?? - a nem politikusok szervezte Hollán Ernő utcai tüntetés, vagy flashmob, vagy mi volt az...)
Vagy esetleg az a most indult halasi noprosti mozgalom.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.03.08. 20:01:11

@Vérszegény éjszakai dúvad: Hát, azért mintha látnék itt-ott valamit. Pl. ott van ez a biciklis mozgalom dolog. Nem mindig szimpatikus, amit csinálnak, de legalább csinálnak valamit. No jó, ez sem sok! :) Viszont bízom benne, hogy a folyamat öngerjesztő (mármint az öntevékeny alulról szerveződés). Ha elér egy kritikus tömeget, trendi lesz és felgyorsul.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.09. 12:58:22

@Álszentfazék:
Nem feltétlenül tartozik szorosan a témához, de Hankiss Elemér még a kilencvenes évek végén (96-98 körül) írt egy tanulmányt, amiben felvázolta egy lehetséges magyar fejlődés/változás irányát. Nos gondolom mondanom sem kell, hogy abból - ami tkp. ténylegesen lehetett is volna - semmi nem valósult meg, és persze ez nem Hankiss hibája...
Mindenesetre ő írta, hogy a civil szféra egyre aktívabb tevékenységet fog kifejteni, egyre hatékonyabban fogja ellenőrizni az állami szférát.
Persze aztán ez nem következett be, ami nem Hankiss hibája, hanem inkább azé, hogy az illegális pártfinanszírozás egy alapvető forrása az ún. civil szféra. Olyan helyzetben pedig nem várhatunk aktív(abb) civil szférát, amikor az a politikusok játszótere...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.09. 13:09:09

@Vérszegény éjszakai dúvad:

ó, basszus, most nézem.
Szóval szeretném még egyszer elismételni, hogy mindaz, amit történt ahelyett, ami történhetett volna, természetesen nem Hankiss hibája. :)

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.03.09. 14:13:33

@Vérszegény éjszakai dúvad: Aktív civil szférát csak akkor várhatunk, ha leválik az állami csecsről. Ez így fából vaskarika és természetesen - ahogy írod - az illegális pártfinanszírozás forrása.
süti beállítások módosítása