hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Magyarország legfrusztráltabb újságírója

2007.07.24. 17:55 Vérszegény éjszakai dúvad

Valószínű éppen a Blikknél dolgozik.

Pedig lelkesen indult. Már általános iskolában is imádta, amikor fogalmazásokat kellett írnia. Szívfacsaró történeteket írt megárvult kiscicákról, kitalálta a lila tehén eredetét, papírra vetette Mikrobi találkozását az egérrel a Marson.

A középiskolában bekapcsolódott a diákújság szerkesztésébe, írásába. Negyvenhárom sorban hozsannázta az OKTV versenyen huszonkettedik helyezést elért nebulót. Jóval később megpróbálkozott az oknyomozással is, de nem sikerült az érettségi tételeket idő előtt megtudnia.

Természetesen kommunikáció szakra jelentkezett, fel is vették, de csak költségtérítéses finanszírozásban, mert inkább a diáklappal foglalkozott, mintsem a tanulással, ráadásul még csak csókos sem volt sehol. 

A kurzusokat úgy ahogy letudta, természetesen részt vett az egyik önszerveződő lap munkájában, beiratkozott egy fotótanfolyamra is, és persze sokat kocsmázott. Sok pénzbe került neki a diploma megszerzése, no.

A diploma után szabadúszóként kezdett el dolgozni, szerkesztőségről - szerkesztőségre vándorolt a cikkeivel, a legtöbb helyen elutasították, néhol elfogadták az írásait, majd mégis az asztalfiókokban landoltak.

Ő volt a legboldogabb ember, amikor a Blikk állást ajánlott neki, igaz, hogy csak négyórásat, de akkor is. Igazi újságírói munka! Már látta magát, amint tehetségének megfelelő gyorsasággal tör előre a pályán, leleplezve korrupciós botrányokat, politikusok maffia kapcsalotaira derítvén fényt. Már látta magát, amint Eötvös Pál és Lovas István között sétál, akik direkt az ő kedvéért félretették ideológiai ellentétüket.

 Manapság pedig bemegy reggel a Blikk szerkesztőségébe, durcásan leveti magát egy asztalhoz, előveszi a képet, amihez szöveget kell írnia, és gondolkodik. Nézi, nézegeti a képet, egy félmeztelen nő van rajta, a nőn mindössze egy bugyi, a háttérben semmi. Agyal egy kicsit, mégis milyen jópofa kísérőszöveget lehetne írni ehhez?

"Bugyi. Van egy ilyen község Magyarországon. Talán írjam azt, hogy Bugyiból jött egy szál bugyiban? Hm, nem az igazi. Ó hogy mennyire utálom ezt a melót. Utána meg mehetek lóti-futizni. Azt még jobban utálom. Na, koncentrálj! Mondjuk a bugyi csipkés bugyi. Csipke. Áhhh, még ha legalább egy kombiné lenne rajta, akkor el lehetni nyomni azt a  3+2-s szöveget a felhajtásról, meg a híd alattról. Csipke. Bugyi. Bugyi. Csipke. Csipkebokor. Csipkerózsika. EZ AZ! A fehérmájú Csipkerózsika. Öregem, te egy zseni vagy."

Így születik meg az a mondat, amit valószínűleg kutya sem olvas el, de még csak a monogramját sem tudhatjuk meg annak a szerencsétlennek, aki ezt kitalálta.

Csipkerózsika

Becky esküszik a csipkés bugyira, ez még minden pasit levett a lábáról

Ez a szöveg olvasható a Blikk címlapján egy félmeztelen nő képe mellett, akin tényleg csak egy csipkés bugyi van.

De most komolyan! Tényleg a szemébe néznék annak, akire ezen mondatok kiagyalását bízták, megkérdezném, hogy élvezi-e a munkáját, hogy ezen kívül vajon mi tartozik még a munkakörébe, miért nem harcol azért, hogy legalább a nevének kezdőbetűit feltüntessék a szöveg mellett, végül pedig miért gondolja, hogy bárki is elolvassa azt a néhány szócskát...

11 komment

Címkék: hülye mondat

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr41124345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.24. 18:59:23

Én azért harcolnék, h ne tüntessék fel a nevem, ha már azért a kis pénzért ilyen szar munkára kényszerülök.

Beyonder 2007.07.24. 19:56:22

Két vagy három éve gyakornokokat keresett a Blikk. Kiváncsiságból elmentem. Kemény egy hétig bírtam. :) A pénz tényleg nulla, de a munkatársak közt akadt egész szimpatikus is. Nekem többek közt az utca emberét kellett meginterjúvolnom a nap kérdéséről, aztán a tőmondatokból kihozni valami értelmeset. Nem volt könnyű...

ducas 2007.07.24. 21:01:03

A legszarabb műfaj lehet a világon...
Kiszolgálni a tengernyi hülyét a világban...Nem mintha sajnálnám szegénykét...Az ilyen monnyon le...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.24. 22:33:50

Tényleg, ez a szándékos anonimitás eszembe se jutott.
Van ám nekem egy ismerősöm, aki korábban külsősként dolgozott az egyik bulvárlapnál. Azért nem írom ide, hogy melyiknél, mert már fogalmam sincs róla. Az ő irományai is az asztalfiókban landoltak, a minőségüktől függetlenül. Kisebb, pár mondatos szösszenetek megjelentek azért tőle, minimális pénzért. Egyszer aztán lehozták az egyik cikkét, na, akkor hagyta ott a céget, mert kb. a 10%-át hagyták érintetlenül, a maradékba belenyúltak, és durván átírták. Másnap a srác kapta is a telefonokat, hogy miféle hülyeségeket írkál...

Én az utca emberés részről azt gondoltam eddig, hogy azok kamu szövegek.

G. Lóci 2007.07.25. 00:19:23

Önéletrajz?
Vajon mi indokolja a kötőjelet a "szerkesztőségről szerkesztőségre" szavak között?

A "maffiakapcsolataira" szó miért van különírva, és hogy lehetnek egy cikkben helyesírási hibák és elütések 2007-ben, amikor már a leggagyibb szövegszerkesztőkben is van helyesírás-ellenőrző?

Mindezt publikált cikkben, újságírótól?
Jaj!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.25. 08:37:17

Lóci, kedves. Vagy rólam gondolsz túl sokat, vagy a hazai újságírókról túl keveset. Ha érted, hogy mire gondolok.
Valszeg te még nem ismered a világ leggagyibb szövegszerkesztőjét, a Blog.hu-ét, ahol nincs helyesírásellenörző progi. Az általad felsorolt dolgok így kerültek bele. Szó se róla, eddig nem túl sokszor írtam le azt, hogy maffiakapcsolatok. Tessék, leírtam így is.
Mintha némi frusztráltságot éreznék ki a hozzászólásodból. A pályafutásod?

Fue 2007.07.25. 11:18:01

Hmmm, úgy látom, nem kell sok hozzászólás, hogy személyeskedésig fajuljon egy merőben technikai kérdés…

Szerény véleményem szerint a blogbejegyzéseket (blog-bejegyzéseket?) is nyugodtan le lehet ellenőriztetni pl. Wordben, mielőtt felrakja az ember. Másfelől viszont a helyesírás-ellenőrző (helyesírásellenőrző?) programok tipikusan nem adnak sok támpontot az összetett szavak és a kötőjellel történő elválasztás tekintetében.

DRusza 2007.07.25. 19:22:41

Kedves dúvad! Szerintem Te erősen kevered a fogalmakat, mert a frusztráltság nem egyenlő a szellemi igénytelenséggel. Nem vagy a téma szakavatottja az látszik, mert ahhoz nem elég a Tesó című magyar filmből ötletet lopni. A legfrusztráltabb magyar újságírót vidéken kell keresni és nem a székesfővárosban. A Blikknél miért lenne valaki frusztrált, amikor 300 ruggót keres és gyakorlatilag azt a baromságot írja meg, amit akar. Egy vidéki napilapnál azonban egy százast se keresnek a szabad sajtómunkások és azt írnak amit szabad. Egy vidéki újságíró először azt nézi meg, hogy a téma alanyai ne legyenenek kapcsolatban a hirdetőkkel, aztán kezdenek dolgozni...A bögyös macás képaláírásokról meg annyit, hogy azok többnyire konzervben jönnek Svájcból, a fordítóknak meg annyi közük van az újságíráshoz, mint a Horoszkópíróknak....

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.25. 22:45:15

DRusza!
Bp-n tényleg mindenki azt ír, amit akar. Az más kérdés, hogy leközlik-e. De nem keresnek 3kilót, max. a sztárújságíróik. Mert ott is vannak ilyenek. Mindenki más kb. éhbérért dolgozik.
A Tesót nem láttam, nemtom miről szól. A filmgyártók egy pár éve leszoktattak arról, hogy én moziba akarjak menni, vagy tévét akarjak nézni.
Nem keverem a frusztráltságot az igénytelenséggel. A fentebbi bejegyzés alapvetően vicces eszmefuttatás akar lenni, kiindulópontja, hogy valaki éveken át tanul újságírónak, készül rá, fel is veszik, aztán ezt a munkát kell csinálnia. Nekem semmi közöm nincs az újságíráshoz, azok a hülye mondatok felőlem jöhetnek Svájcból is, de valaki mindenképp megírja őket. Tkp. Magyarország helyett Svájcot is lehetne írni, Blikk helyett meg Blicket. A történet semmit nem változna.
Egyébként szvsz, vidéken ugyanez a helyzet. Vannak a lótifutik, meg a sztárújságírók, csak nekik még van feljebb, pont egy bp-i laphoz.

DRusza 2007.07.26. 00:36:49

A moziról leszokni igen rossz "szokás", nem mintha én az elmúlt 5-6 évben sokat jártam volna, viszont erre van a torrent, mert azé remélem a filmnézésről nem szoktál le. Jó persze nem az utcáról beesett huszonegyéves srácokra gondoltam, nekik nem tömik tele a bukszájukat az igaz. De valóban láttam én a lapnál olyan firkászt is, aki idősebb volt és még íróasztal se jutott neki, annak a helyére ült, aki éppen kint járt a szerkesztőségből, de ehhez a mai leharcolt sajtópiacon nem kell a Ringier-ig menni, az állandóan a csőd szélén álló lapoknál sokkal rosszabb a helyzet. Nemrégen jártam egyébként a Nemzeti Sportnál, ami közvetlenül a Blikk mellett van, de néhány éve még nem volt azért ekkora kosz a szerkesztőségekben, valószínűleg már a takarítónőket is kirúgták. Már a "svájciak" se a régiek. Egyébként nem osztom, hogy a bp-i lapok olyan vonzóak lennének a vidékieknek, a fluktuáció tekintetében magasan vezetnek az országos napilapok/magazinok stb. A 2x-3x akkora pénz sem csábító, ha biztosan benne van a pakliban, hogy egy új főszerkesztő esetén lecserélik az egész garnítúrát. Vidéken, mondjuk egy megyei jogú város egyetlen napilapjánál meg ugyan kire cseréljék le az embereket? Ha ott az ember szépen belesimul a szürkeségbe, akkor nyugdíjig is kihúzhatja. Én ezt nevezem frusztráltságnak egy újságírónál, amikor már látja, hogy előrelépés nincs a számára, nem is keres sokat, és nem is írhatja meg a helyi polgármesterről, hogy mecsoda korrupt gazember...

gabica 2007.08.28. 17:31:24



Szerintem az újságíró nem okvetlenül hülye! Csak kénytelen kiszolgálni a nagy büdös tömegigényeket és kész... Egyébként a szakmában egy jobb állandó melóval azért lehet tisztes lóvét is kanyarintani...
süti beállítások módosítása