hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Hogyan készülnek a konzumidióták?

2007.08.02. 14:50 Vérszegény éjszakai dúvad

Vagyis megint növekszik majd a virtuális világban élő konzumidióták száma, és még kevesebb lesz a közélet dolgai iránt érdeklődő és azokról jól informált kritikus polgár.

- Tolmácsolja Weyer Béla a HVG 2007. július 28-i számában a német médiaelemzők és politikusok reakcióját arra a tényre, hogy a Sat1 német kereskedelmi csatorna csökkenti a hír- és információs műsorok idejét, helyettük pedig szórakoztató műsorokat fognak sugározni. Ennek a hírnek annyi a magyar vonatkozása, hogy jelenleg a Tv2-nek ugyanaz a tulajdonosa, mint a Sat1-nek. De nekünk nem kell aggódni, mert:

Magyarországon nem fenyeget az a veszély, hogy híműsorokat szüntessenek meg a kereskedelmi tévék, a Tv2-nél legalábbis semmiképpen sem lenne indokolt a takarékosságnak ez a formája.

Nyilatkozta Kereszty Gábor, a Tv2 szeptember 30-ig regnáló vezérigazgatója. Nagyszerű! Ezek szerint jól állunk, azaz rosszul állunk a konzumidióták számát tekintve?

 Nálunk tényleg ilyen sok jól informált egyén szaladgálna az utcákon? Tényleg ilyen sokan vannak, akik képesek önálló véleményt formálni, és nem csak kedvenc pártvezérük szavait szajkózni? Hát ebben azért lehet kételkedni. Pedig épp elég hírműsorunk van. És talán pont ez a baj.

Miről is szól jellemzően egy kereskedelmi tévé híradója? Vajon melyek azok a szavak, amelyek a legtöbbször hangzanak el? Szerintem a következők:

meghalt, megölte, több késszúrással, több pisztolylövéssel, levágta, kivégezték, felkoncolták, meglincselték, lefejezték, leütötték, megrugdosták, felgyulladt, meggyulladt, leégett, felrobbant, felrobbantották, felrobbantotta magát, terrortámadás, katasztrófa, repülőgép-szerencsétlenség, vonatbaleset, tömeges karambol, elgázolta, egy halott, két halott, több száz halott, ámokfutás, lövöldözés, leszámolás, tüntettek, összeverekedtek, tömegoszlatás, vízágyú, ellopta, elsikkasztotta, szilikont rakatott a melleibe, kivetette a szilikont a melleiből.

Ez persze korántsem teljes felsorolás. Aztán a híradók végén után még benyögik, hogy maradjanak velünk, mert a következő műsorszámban még több félpucér nőt mutatunk, persze kissé szebben fogalmaznak.

Csodálom, hogy a rendszeres híradó nézők egyáltalán ki mernek mozdulni otthonukból.

Na, de azért mégis: Most akkor hogy készülnek a konzumidióták? Híradó nélkül, vagy híradóval?

2 komment

Címkék: médiaipar idióta fogyasztói társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr48130736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.08.02. 20:48:09

Nem vagyok érintett. Én nem konzumidióta vagyok, hanem egy lakótelepi vízfejű proli. Meccsoda különbség!

Durchzugabwicklungskommandant 2007.08.07. 10:45:53

Azért nem fenyegeti a TV2-t a hírműsorok számának csökkentése, mert már nincs hova csökkenteni. Ha ennél is kevesebb lenne, már beszólna az ORTT.

Kedvencem egyébként a a politikai reggeli műsornak álcázott fos Mokka néven, ahol válogatott idióták, akik magukat elképesztően intelligensnek tartják, osztják a hülyeségeiket. (Talán a Csiszár kivételével.)
süti beállítások módosítása