hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Lehúzások Völgye

2007.08.06. 00:16 Vérszegény éjszakai dúvad

Van az a mese, vagy mondás az okos és a buta pásztorról, miszerint az okos pásztor jól tartja a nyájat, hogy rendszeresen tudja nyírni a birkákat, a buta meg nem, ezért az ő birkái elpusztulnak. Na, ezt kéne a kapolcsiaknak jól az eszébe vésni. Persze, tudom én, ha az ember elmegy fesztiválozni, akkor fesztiválárakkal fog találkozni. Tehát már meg sem lepődök a négyszáz forintos hamburgeren, a hétszáz forintos gyroson, vagy a háromszáz forintos palacsintákon. Az, hogy a korsó sör sok helyen csak négy deciliter, ugyan kiben mozgatja meg az öntudatos vásárlót? Még mindig inkább a négy deciliter tiszta sör, mintsem "feljavítsák" egy deci vízzel. De a mai kapolcsi élmények egy kissé betették a kaput.

Monostorapátiban indult az idei völgyezésünk, ahol az ismerősöm egyik kedvenc kocsmája van. Ott rendben is volt a dolog, Kőbányai sör kettőnyolcvanért (vagy kettőhatvanért? Erre már nem emlékszem), de hát fesztivál van. Utána irány Taliándörögd (sátorozni ötszáz forint per kopfért lehetett, ez tulajdonképpen még olcsó is), konkrétan a Katica büfé, ami az én kedvenc helyem. Sok ember van, a dolgozók pörögnek, annak ellenére kedvesek az emberrel, hogy előző nap/éjjel a kultúrára vágyó fiatalok egy része teljesen hazavágta a férfi wc-t, és valaki magával vitte a női wc kulcsát. A sör kettőnyolcvan, a korsó csurig, nem is tűnik vizezettnek, melegszendvics kettőhatvan, drasztikus (erős pistás, finom volt ám) hamburger háromhetven, de hát fesztivál van. Mondjuk a gondok már tegnap(szombat) este elkezdődtek, mert a Lajkó Félix koncert élvezhetetlen (és láthatatlan) volt a rossz hangosítás és a tömeg miatt. De gondoltuk ez van, így jártunk, szerdán majd legalább Manu Chaot élvezni tudjuk a Szigeten, Lajkót meg megnézzük valahol máshol. Úgyhogy irány a sörsátor!

Ma (vasárnap) úgy gondoltuk, hogy azért még jó alaposan szétnézünk Kapolcson, mielőtt eljövünk. S ha már ott voltunk, akkor fogyasztottunk is. Na, ez volt a baj. Először a Csipszer nevű kocsmába mentünk, ahova régi emlékek fűznek minket, legelső völgyezésünk során ebben a kocsmában töltöttünk el több órát, miközben Ki nevet a végént játszottunk és hihetetlen jól szórakoztunk közben. Kölcsönözhető játékok már nincsenek, kifejezetten bunkók a felszolgálók sem voltak, de azon óhajunkat, hogy egy korsó és egy pohár sört szeretnénk fogyasztani már nem teljesítették, mivel: "Nem tudunk pohárral csapolni."! Aha, gondolom az éjszaka a pohárcsenő manók jártak arra. Hosszú szájhuzogatás és eredménytelen kompromisszum keresés ("Mi lenne, ha a korsót csak félig csapolnád?" és társai) után lett belőle két korsó sör, csak elfogy mindkettő. No, de ez délután kettő körül volt, és én aznap még nem ettem semmit, gondoltam, hogy azért valamit mégiscsak kéne, mert éhgyomorra sörözni nem jó. Ok, legyen sült kolbász, négyszáz forint, aránylag kockázatmentes, hiszen azt elrontani nem lehet, legfeljebb nem lesz olyan nagy adag. Hát tévedtem. Aránylag nagy adag volt, viszont a sült kolbászt is el lehet rontani. Tehát eleve lecsókolbászból készült, aminek kilója a boltban négyszáz forint, de mindegy, mert fesztivál van, viszont egyáltalán nem volt megsütve. A belseje. A külső, kb. három mm-es régeggel nem volt gond, az korrekten meg volt sütve, csak sajnos az volt a kisebbik része. Ezek után úgy gondoltuk, hogy egy életre kicsipszereztük magunkat (ráadásul ott volt valami zsírhülye tag, valami zsírhülye eszközzel zsírhülye hangokat adott ki folyamatosan, és élvezte, hogy mindenkit halálra idegesít) szétnéztünk a kézműves részen.

Semmi szokatlan, a szokásos fesztiváltárgyak a szokásos fesztiválárakon + 20%. Ezek után az ismerősöm kitalálta, hogy ő is éhes, sőt meleg ételre vágyik, úgyhogy elindultunk megint. A következő dolgokat láttuk: Palacsinta kettőkilencvenért (és itt még sor is volt!), egy tenyérnyi kövön sütött pizzaszerű, de nem pizza nevű valami, a legolcsóbb hatszár forint körül volt. (Lángost nem is néztünk, az már híresen drága) Végül kikötöttünk az óvóda kertjében kialakított kajáldában. Na, az se volt semmi. Tökfőzelék ötszáz forint, úgyhogy el lehet képzelni, hogy minden más mennyibe került. Végül is az ismerősöm választása valami zöldséges kajára esett. A zöldségek talán még rendben is voltak, viszont a köretként adott krumplik belseje teljesen nyers volt. Mindez nyolcszáz forintért, a fele ott is maradt. Mindezt azzal tetézték, hogy mikor kértünk sört, közölték, hogy csak barna van. Négyötvenért. Amiből persze csak négy deci egy korsó. Én megértem, hogy félnek, hogy rajtuk marad, de az elfekvő készlettől való megszabadulásnak más módja is van, mint hogy lenyomjuk a vevő torkán. Esetleg egy kicsit lenyomjuk az árát. Nem kell sokkal. Négyötven helyett esetleg csak háromhetvenért kellene adni, talán többen szavaznak a barnasörre. Mi voltunk tehát a birkák, de szomorúan(?) jelentem, hogy az idén végleg "megdöglöttünk". Legalábbis a kapolcsiak számára, mert jövőre, ha megyünk, akkor Kapolcson csak át fogunk utazni.

Viszont innen küldöm köszönetemet a tapolcai Park büfé pultoslányának, aki nagyon kedves volt és hatalmas mosollyal az arcán szolgált ki minket. (Tudom, ingyenreklám, de megérdemlik) Ja, és küldöm mindazoknak is, akik felvettek minket, így idén nem esett meg az a szégyen, hogy gyalog kellett volna megtenni a Monostorapáti - Kapolcs távolságot. Külön köszönet annak a három fiatalembernek, akik a Monostorapáti után felvettek és elvittek Tapolcára, egyébként még lehet, hogy mindig ott gyalogolnánk, és nem értük volna el a vonatot. A vonatozás megint egy vicces sztori volt, de abba inkább már nem kezdek bele.

22 komment

Címkék: mulatozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr89133169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2007.08.06. 06:36:52

Óh, a kultúra bizony szerény áldozatokat követel. Viszont a Forma 1 közelében, Mogyoródon persze még magasabbak az árak, még igénytelenebb a kiszolgálás, másfél tucat vendég ment gyomormosásra valami orientális ételtől, persze nem lehet közlekedni, és ennek ellenére a "nyáj" kimúlhatatlanul igyekszik, hogy eljusson egy olyan látványosságra, amiből keveset lát. Ilyenek vagyunk.

commenter 2007.08.06. 08:00:21

A cikkben több pontatlanság szerepel az árakkal kapcsolatban.

Kapolcson a legtöbb helyen csapoltak Sopronit, 280 forintért (szintén 4 deci) Heineken, Gösser volt 450. Ráadásul a legtöbb helyen lehetett kapni dobozos sört, Sopronit 300-350 között.

Az említett palacsintából kettő darab volt 290 forint, úgy, hogy a töltelékeket lehetett kombinálni (diós-lekváros), és nem spóroltak vele.

A pocsék kolbásszal kapcsolatban: vessen magára, aki megveszi. Azért egy kolbászt szemre is meg lehet ítélni valamennyire, a több tucat féle kaja közül kiválasztani a legrosszabbat igazi Indexes stílus. Én például sörben párolt csülköt ettem, ami olyan puha volt, hogy a műanyag kés simán vágta a húst. Emellett az íze is kiváló volt.

Hozzá kell tenni talán azt is, hogy a völgybe - és a legtöbb programra - teljesen ingyenesen lehet bemenni, kizárólag a nagyobb esti koncertek, színházi programok miatt kellett megváltani a napijegyet, ha valaki akarta.

Szval javaslom a tisztelt blogírónak az önvizsgálatot és az antidepresszánsok szedését. Persze fikázni a legegyszerűbb, csak egy kicsit elég volt már belőle, hogy az indexen mindenféle önjelölt véleményformáló csak ezt az egyet tudja tenni…

ducas 2007.08.06. 08:01:20

Az un. Művészetek Völgye már vagy 6 éve csupán a "hülyemagyarok" totális lehúzásáról szóló kriptoliberális rendezvény... Nekem senki ne mondja, hogy ez nem direkt akció a becsületes és jószándékú magyar polgárok jobboldali érzelmeinek megváltoztatására...

n 2007.08.06. 08:22:44

"Hozzá kell tenni talán azt is, hogy a völgybe - és a legtöbb programra - teljesen ingyenesen lehet bemenni, kizárólag a nagyobb esti koncertek, színházi programok miatt kellett megváltani a napijegyet, ha valaki akarta."

Igen ez lehet hogy így van, csak nem nagyon reklámozzák. Egy hete hétfőn ott hagytunk 8000 pénzt a nagy semmiért. Nagyvázsonyban az infó sátorban ahol a jegyet vettük, semmiről nem tudtak tájékoztatni (csak tudnám akkor miért hívták információnak), esetleg mondhatták volna, hogy a rossz idő miatt elmaradnak a délelőtti programok, vagy adhattak volna tippeket hogy hová érdemes menni, hová nem. Ráadásul amikor kérdeztem, hogy van -e gyerekjegy, a hölgy közölte hogy a jegyárak egységesen 2000 pénzbe kerülnek. Sajnos csak később vettem észre a programfüzetben, hogy 6 éven aluliaknak ingyenes a belépés. Természetesen láthatóan 6 éven aluliak voltak a gyerekek
Sosem voltam még a Kapolcsi fesztiválon, nagy várakozással tekintettem elé, mert mindenhol azt lehet olvasni, hogy mennyi érdekes program, kifejezetten gyerekeknek is. Sajnos egyetlen gyerekprogramot nem találtunk, egész délelőtt részeg embereket kerülgettünk. Félreértés ne essék semmi bajom a részeg fesztiválozókkal, sokat jártam/járok Szigetre, egyéb helyekre, de a 4-5 éves gyerekekkel, nem arra vágyom, hogy részeg dülöngélőket kerülgessek, vagy azt lessem mikor esik rájuk valaki.
Nekem sajnos nagyon nagy csalódás volt a Művészetek völgye. És úgy gondolom ennek a fesztiválnak semmi köze a művészetekhez, ugyanolyan mint a többi fesztivál, az emberek ülnek egész nap a kocsmában unatkozva, és várják az esti koncertet....

Blogpont Huba 2007.08.06. 08:26:10

Na, Kapolcson mi is átautóztunk 2*, aztán utána inkább kerültünk a Balatonpart felé. Az egy dolog, hogy 300 m-t 1/2 óra alatt lehet megtenni, mert fesztivált szerveznek egy olyan faluba, ahol se járda, se parkolóhely, a kb. 2,5-3 m-es, a lovaszekerekre tervezett (értsd: házak szorosan az út két szélén) keskeny út két oldala végig teli leparkolt autókkal, a böszme népség meg a főútvonalon szédeleg, és olyan szolidan stoppolnak, hogy a szélvédőt beverik a kitartott kezükkel,még lengetik is, holott hova a picsába vegyük fel őket, a hátsó ülésen a két alvó gyerek a gyerekülésben, elöl is ketten vagyunk, ez még mindig sebaj lenne, ha a szirénázó és villogó mentőautónak nem tartana szintén 1/2 órát ez a 1/2 km, mert az egy sávnyira szűkült úttesten, a szédelgő tumultusban egy lépésben haladó pótkocsin riszálják magukat valami kultúrlények - ez is program? - és SENKIT nem zavar, hogy mögöttük több km-es kocsisor torlódik fel, távolsági buszokkal, miegyébbel.... Az araszolás miatt lerobbant motorosnak így segítenek: "Bedöglött, hehe?" Utálat. Inkább nem írom le, hova kívántuk az egészet.

Lehet fesztivált szervezni, de nem kellene rányomni az egészet a Veszprém - Tapolca közti főútvonalra! Ugyanis Kapolcson kívül zajlik a normális hétköznapi élet, a kevésbé ráérő emberek munkába, esetleg veszprémi szakrendelésre, orvoshoz, csatlakozó buszokra, egyáltalán:a dolgukra mennének, neadjisten megbeszélt időpontra, ha hagynák őket.

Vannak Kapolcson is mellékutcák, a többi községben is. Ami itt folyik, az most már nagyon kezd elhajlani a normálistól, egy kommerszializálódott, egymást taposó, "minélgyorsabbanminéltöbbenlenyúlni" elpiacosodott cirkusszá válik az egész, és ez a félrecsúszás nem idén kezdődött.
180 millió forint állami támogatással.

countrystudy 2007.08.06. 08:27:55

Mi néhány évig jártunk Kapolcsra,nagyon szerettük.Aztán elment a kedvünk az egésztől, éppen az árak miatt.Az baromi nagy ötlet volt Márta Istvántól,hogy ennyi jó produkciót le tudott vinni,de az árak nagyon is Balaton-partiak.Ez a hét már nem arról szól,hogy kevés pénzből is jól szórakozunk.

Dr Kangörény 2007.08.06. 11:17:05

Állítólag régen jó volt ez a hely. Én most néztem meg, hát elég szörnyű élmény volt, semmivel nem jobb, semmivel nem másabb, mint az összes többi hasonló rendezvény. Néhány ismerősöm, aki a kezdetektől eljár ide, teljesen odáig vannak, hogy ez mennyire kulturált szórakozás, milyen természetközeli, stb. Hát most rájöttem, hogy ezen ismerőseim hülye faszok.

Igenlő 2007.08.06. 11:25:15

Jogos az érzés. Kapolcs: Pl. parkolás 500 Ft a mező közepén. A parkoló tele, csak egy távolabbi mezőn van még hely. Itt újra \\\"bepróbálkoznak\\\" 500 Ft-ot kérni, mondva, hogy az Ő bélyegzőjük más. Jelzem, ide csak a másik parkolóból vezet az út, ahova csak 500Ft kifizetésével lehet jutni, és tekintettel arra, hogy már fizettem így nem vagyok többre hajlandó, legfeljebb panaszt teszek és odébbálok ... Beszélgetünk, keressük a \\\"parkoló tulajjal\\\" az Ő profitját, aztán inkább marasztal mintsem menjek máshova panaszkodni.

Aztán a rétes. Egy, azaz egy kicsi darab 300Ft. Kolbász: 960 Ft. Szóda: 30Ft/dl Málna: 60Ft/dl
Bodza szörp: ízetlen lanygyosvíz.

Végítélet: Évről évre azonos forgatókönyv, de idén már programok sem voltak, illetve \\\"gagyi\\\" programok, kiállítások (pl. a sokat hírdetett Pálfi Istán amatőr fotói egy ház falára felhányva, illetve a szputnyik sem voltá látogatható (a TV reklámmal ellentétben!)

Nekem a zene kultúra. De a völgy már nem!!!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2007.08.06. 11:28:26

hát nem tudom ebben mi a "lehúzások völgye" de mindenhol ilyen árakkal találkoznak a fesztiválozó emberkék, sőt miután elolvastam azt hittem 3-4 éves posztot olvasok és meg kellett néznem a beírás dátumát.

Leonard Zelig 2007.08.06. 11:34:25

Az én commentem eltűnt ezért csak röviden:

A tökfőzelék már soha sem lesz 3,20 és a kenyér sem 10 fillér, még Kádár Viktor (istenmencs) elkövetkező regnálása alatt sem.

2007.08.06. 11:35:15

commenter 2007.08.06. 08:00:21

"...Szval javaslom a tisztelt blogírónak az önvizsgálatot és az antidepresszánsok szedését. Persze fikázni a legegyszerűbb, csak egy kicsit elég volt már belőle, hogy az indexen mindenféle önjelölt véleményformáló csak ezt az egyet tudja tenni..."

Vendéglátóshiéna úrnak sem jött össze a maldiv a kapolcsozásból. Hát már a birkák sem a régiek, hálálkodás helyett bégetnek össze-vissza. Nem azt eszik amit 400% haszonkulcs mellett az állástalan média-kommunikációs pultos mikroban süt. Öntudat azért még van.

arcfia 2007.08.06. 11:39:22

Utoljára 6 éve volt jó Kapolcs. Azóta, fokozatosan persze, de az esték veszik át a főszerepet, a kocsmák már nem az ellátásra, hanem az éjszakai bulizásra specializálódnak, idén jóformán nem is volt kultúrprogram, a zsibvásár elképesztő méreteket öltött.
Régebben szimbiózisban voltak a programok, az ivászat és az árak.
(Jó ellenpélda erre sztem a kobuci kert, ahol normális árakon normálisabb emberek vannak valahogy, és tökjó népzene megy, naja, itt nehezebb szétpartyzni magadat)
Amugy Kapocson kívül, szerda kora délután sehol nem volt semmiféle értékelhető program.
Sajnos ugyanaz történt a MV-vel mint más fesztiválokkal, felkapott lett, egyre többen mentek, és elüzletiesedett. Idén Tusnádon is voltam, ott minden 2x annyiba került a szabadegyetem ideje alatt mint a többi 51 héten...
Béke poraidra Kapolcs.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.06. 11:47:54

A problémám röviden a következő: régen is drága volt, régen is folyamatosan veszélyesen alacsony szintet jelzett az érték/ár vészcsengőnk, de a minőség jó volt. Most nem az. Ráadásul nem találkoztunk ilyen pofátlanságokkal, hogy nem tudunk pohár sört csapolni. Meg hogy elfogyott a világos. Ha ez a helyzet, akkor legalább írják ki, és mi nem megyünk be oda.
A kolbásszal kapcsolatban annyi: Le volt takarva valami alufedővel, tehát nem láttam, de ha láttam volna, akkor is megveszem, mert kívülről baromi jól nézett ki.
De a dörögdi Katica büfébe (és a monostorapáti étterembe - elfelejtettem a nevét, de ott van a templommál, ahol le kell kanyarodni a színpadhoz)viszont évek óta visszajárunk, mert teljesen korrekt a kiszolgálás. Ők is drágák, de fesztivál van, úgyhogy a vészcsengőnk hangját ilyenkor kevésbé halljuk. Kapolcson viszont kezdenek túlzásba esni.
Még egy megjegyzés: Régen a Szigeten is voltak ilyen próbálkozások, de ott legalább a szervezők helyretették ezt. A Sziget drága, és általában vizezik a sört, de aki rutinos, az már ki tudja kerülni ezeket a csapdákat. Pl.: Inkább eljárunk olyan pulthoz, amely kevésbé látogatottabb színpadnál van, vagy vesszük a fáradságot és elmegyünk dobozos sörért.

zizke 2007.08.06. 11:53:36

Lent voltam végig.Ez volt a nyaralás,sokat költöttem,és sajnáltam a fiatalokat,akiknek esélyük sem volt a párizsis zsömlénél feljebb jutni. Kedvenc koncertjeimen most is voltam,de nememiatt szerettem régen a Völgyet.hanem a kávéházi felolvasásokért, a lépten-nyomon színházért, a dörögdi prököltért. idén valahogy kevés volt a kultúra. és még kevesebb a csigabusz este. mer ha a völgy egyik határában többezres koncertet szerveznek,akkor számítani lehet arra, hogy haza is akarunk jutni. éljenek a türelmes csigabuszvezetők! a palacsinta viszont kurvajó volt.amiből túl sok volt:elmaradt előadás, előadás,ahová nemfértünk be,mert nemvolt előtte helyosztás,hiába mentünk oda jókorán, autó,autó,autó.

összegzés: nagy eredmény hogy milyen sok vécé van,de egy ekkorára nőtt fesztiválnak muszáj szervezettnek lennie. mégpedig úgy,hogy ne érezzük mégsem szervezettnek.és valaki elmondhatnáa völgymunkásoknak,h milyen rendezvényen dolgoznak..

bla 2007.08.06. 11:59:41

a sült kolbászt 890-ért meg a tál kaját (körettel) 1500-ért én is neccesnek tartom. bár mindkettő remek volt.

aaaaaaron · http://aaaaaaron.spaces.live.com 2007.08.06. 12:34:04

Nekem ez az egész bejegyzés úgy tűnt, mintha ÁNTSZ felügyelőként végigjártátok volna Kapolcs összes kocsmáját és alig vártátok volna, hogy valami ótvarságba ütközzetek. Mellesleg meg minek ennyit enni? :) Ahogy írták előttem, ki lehet tapasztalni, hogy hol milyen a kiszolgálás. Monostorapáti Vén Platánban sem csalódtunk még soha (0,5 Soproni 250 - aki ezt is sokallja nem Magyarországon él), Cili néni kocsmájában akkora zsíroskenyeret adnak 120 Ft-ért, hogy alig bírod betömni és akkor ugye ott vannak még a kisboltok korrekt árakkal. Negatív élmények: a koncerteken kiszolgáló (többnyire pesti cégek) sátrai pl. Monostorapátiban 1000 Ft-os házmester :O (bor decije 250 Ft, 0,5 ásványvíz - szóda nincs - 250 Ft)illetve Taliándörögdön ahol a kézzel írt árlistán el van csúszva az ár egy sorral a termékhez képest (persze merő véletlen...), és az egész csak azt alján válik irreálissá, hogy Hubertus 90 Ft/dl, ha kérdőre vonod őket, azt a sort mutogatják, hogy de nem láttad??? Mindezek ellenére nekem nem a kajálás és a piálás határozza meg a völgyet, azt majd akkor ha hazaértünk :) Olvassátok a blogomban, hogy tényleg jól éreztem magam.

ősi homár vendéglátós 2007.08.06. 14:23:55

hát ezt a zindex jól kitette szívatni a mártapistát on 1. fesztiválra járni ősi román szokás, aki ilyen helyekre jár, issza a szarabnál szarabb fesztiválsöröket, az nem lehet sikeres ember, nem derül ki miafaszéris mentetek kapolcsra, nehogymá lajkófélix (apropó mikor nem volt legagyizva a technika Kapolcson?, ha van egyáltalán program!), inkáb olvasgatnátok könyveket, vagy elmentetek volna kirándulni a barátnőtökkel off 2. ez úgy van, hogy a szervezők, udvarbérbeadók lehúzzák az árusokat, vendéglátósokat, azok meg az idióta túristákat (ráadásul a bérleti díjra még utólag rábasznak pártízszázezret ilyen-olyan címen, miaz a pestinek gondolja a magyar paraszt, de az önkormányzati óvodakert is: 1,5M+, meg a működtetési költség, pl. drága de lagalább nagyon szar szállás, stb, nemcsak kapolcs, hogy ne menjünk pesttől messze: a koszos kis Váci Vigalom kizárólagos vendéglátás 15M, amiből a nyertes 7,5t kifizet előre, 7,5t utólag, lehet soha, és még így is benne a bukta) 3. merhogy kapolcson évről évre (télleg kb 6 éve) több van ezekből a túristákból, rossz idő esetén a balcsiról meg pestről dől a nép (anyukám szar az idő, kirándujjjunk, hol is van ez a kapolcs?), összevissza vásárolnak meg zabálnak, tisztára Teszkó, mongyuk azt a sok gagyi köcsögöt, egyberuhát, miegymás biszbaszokat, meg persze ennyi szar égettkolbászt máshol nem is nagyon lehetne eladni, bevételekről ne beszéljünk, lehet hazamenni sokmillió plusszal (meglepődnél! gondolj egy számra és szorozd meg akármennyivel) meg minusszal is, a legtöbb éppenhogycsak megél belőle 4. azt ne higgye valaki, hogy erről a szervezők nem tehetnek, sóhajtoznak is hogy nem ilyen lovat akartunk, dehát dől a lé, valami csekket meg mindig be köll fizetni ugye?, egyébként is annyian érintettek (gondolj bele, a zimmerfreiesek mit gályáznak az út szélén, itt pár km-re a balcsitól meg 4-5-6 falunak hull az égből a pénz, semmit nem kell csinálni, és még a pofájuk is nagy!), hogy ezt a szellemet az isten se gyömöszöli vissza a palackba (egyébként ennél sokkal rosszabb a véleményem csak hosszú, meg nem publikus, miafasznak szkanderezni) on 5.persze több a részeg fiatal (egyáltalán nem sok, ahogy a szigeten se!), de hol legyenek?, nem ők tehetnek róla hogy otthon szar, más meg nincs! 6. ezér van ami ami jó, avagy jónéhány kivétel erősíti a szabályt, persze télleg a kóbuci, meg a csipszer mögött a zsákos a dörögdi úton (csak pár lépést kellett vola mennetek), meg ez a szigetesedés, azaz egyre többen szarnak a nagy egészre, öntevékenyen csinálják a saját kis projektjüket: Bubutámáréváék tava gyönyörű, a mellettük lévő udvarban meg pl. privát Kiserzsi koncert volt! Ja, meg a TOIFORba ingyen lehet fosni, úgymint az Árkádban!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2007.08.06. 17:15:03

a csapolt "fesztiválsör" gyárilag több vizet tartalmaz. ezt tudhatná aki káromkodva issza, hog yvizezik.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.06. 23:39:39

Bekezdések nem ártanának. Mert így nagyon összefolyik. Amúgy korrekt.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.15. 17:45:38

Ősi román szokásunk fesztiválokra járni, bár tudom, hogy így nem lehetünk sikeres emberek. (Jelenleg ott tartunk, hogy jövőre megpróbáljuk a Hegyalját, aztán ha az sem, akkor lehet leszokunk róla)
Kapolccsal, illetve a Művészetek Völgyével kapcsolatban az a helyzet, hogy egy ritka szerencsés találkozása volt a falufejlesztésnek és a kultúraterjesztésnek. Mára épp ez a kettő tűnt el belőle. A kulturális események egyre inkább a konzumkultúra felé tolódnak el, és ha tényleg akkora pénzek forognak amiről írsz kedves Ősi Homáros Vendéglátós, akkor nem értem, hogy hol a falufejlesztés, mert nem tudom, hogy mikor jött ki a szellem a palackból, de azóta inkább lehúzás van. Ráadásul többek között állami támogatásból. (Ami idén nem is volt elég. programokat kellett törölni) Azért valakinek már csak fel kéne tenni a kérdést, hogy hova kerülnek azok a súlyok milliók. Vajon tényleg a kapolcsiakhoz?

koba 2007.08.17. 01:00:50

Lent voltam végig és kurva jól éreztem magam és ha már árak akkor: Kapolcsra bevihetsz bármit, nem kell gyakorlatilag jegyet venni, 100ft körül van a nagyfröccs, 550 a kétliteres házibor, ha akarsz vadkempingezhetsz, a legjobb programok meg már évek óta spontán jönnek és persze nincsenek benne a programfüzetben és az is hülye aki nem a helyi kocsmákban iszik, hanem a sörsátrakban. Meg persze még mindig tizedannyi reklámmal találkozok, mint a szigeten. Magyarország szerintem második legjobb fesztiválja még mindig kapolcs (az első ozora).

ősi homár borongó 2007.08.17. 14:42:04

falufejlesztés:
1. a parasztya kivágja a diófát az udvaron, hogy ki tudja adni még azt az 5 m2 is, ez bazmag a falufejl meg a kultúúra találkozása a boncasztalon (szürreál szüjszájd)
2. udvarbérlet 5-8-9kiló zsebbe Marinéninek + zimmer frei meg ezaz, ez mongyuk az életbenmaradásra elég, hogy ne szünjön meg a falu, mer egyéb jövedelem nulla
3. kapolcsközeli befektetők közeli bankok csengetik az eu-s önrészt a csatornázáshoz, cserébe területhasznosítási jogot kapnak, konkrétan az apáti focipályán a sörsátor helybérletére egy veszprémi ügyvédi irodával kell alkudoznod
4. az önkormányzatok iparűzési adót szednek az árusoktól meg valamennyi helypénz is bejön innenonnan (lásd fönn), ez is több mint a semmi, mongyuk fölújítják a buszvárót, eztazt belőle
5. ingatlanárak az egekben, és így tovább még egykét dolog

nem tudom hogy minek kéne itt mivel is találkozni,
nemtudom hogy ez jó vagy nem jó, sok vagy kevés, soha életembe nem buszoztam hajnalonta a közeli gyárba, nem lapátoltam pöcegödröt, húztam a vizet a kútról, egyszer volt diófám, azt viszont nagyon sajnáltam, amikor elpusztult, cserépkályhám is volt, de hát nincs, azér ha Cili néni a kocsmában átáll gázra, fogom sajnálni, B kat. filmek egyik kedvenc dilemmája: halaggyunk vagy ne halaggyunk

pénz, program: nabazmeg ez zseniális! ez nagyon bejött most mártapistának! hogy erre mozdul a túrista: mennyünk anyukám mer jövőre már nem lesssz! azt értem, de hogy ezt mindenki beszopta! forog a fejem!
1. hát nem annyi és olyan drága programot hirdetek meg amennyit akarok, függetlenül attól hogy mennyire van pénzem?


kurva nagy irodalma van a szigetnek, meg kapolcsnak is, egyikmásik blog is, de főleg a kommentezők osztyák az észt miközben információjuk nulla, minimális szinten se látják az összefüggéseket,
hogy amúgy hova lesz a pénz? egy rendezvényből ott veszed ki ahol akarod (modjuk a szigetesek se a nullszaldókból lettek kőgazdagok, persze te csak a gerendairól hallottál), és ha már gerendai meg mártapista: az ott (sziget) kökemény matek, azaz pont annyira vérprofi és pontannyira kákáeurópai amennyire kell, majnem Amerika, ez itt meg nem túl tehetséges "értelmiségiek? művészek? cimcimcimborák?" későkádári háztájija, Balkánturiszt, asztán kinek ez jön be, kinek az, mongyuk nekem a Birkenstock
süti beállítások módosítása