hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Dobjuk inkább a Dunába a koronát!

2007.08.24. 13:41 Vérszegény éjszakai dúvad

Most őszintén szólva tényleg nincs fontosabb dolguk a politikusainknak annál, hogy a Szent Koronát basztassák? Tényleg ilyen szimbolikus baromságokkal kell etetni a népet? Gyurcsány állítólag a német kancellárnak is panaszkodott, de a blogjában mindenképp írt a koronáról.

Azt írja Gyurcsány, hogy:

Fel nem foghatom, hogy mitől lenne a harmadik Magyar Köztársaság jelképe a Szent Korona. (...) Mindezzel nem ellentétes, hogy a Szent Koronát általában véve a magyar államiság egyik szimbólumának tekintjük.

 

Ha a korona a magyar államiság egyik szimbóluma, akkor miért ne lehetne a Parlamentben? Nem mellesleg számomra a korona inkább jelképezi a magyarság történelmét, mintsem egy mára elavult, de akkor jól működő állami szervező elvet.

Persze a jelenlegi demokráciánk mindenáron negligáló  logikáját jól követi Gyurcsány gondolatmenete: Ha Orbán (a jobboldal) a Parlamentben akarja látni a koronát, akkor Gyurcsány (a baloldal) nem. Mert a józan észérvek nélküli ellenkezésre a baloldal is képes, csak ez most nem olyan látványos, mert éppen ők vannak hatalmon.

De ilyen alapon miért ünnepeljük Szent István napját? Hiszen ő egy király volt, már pedig a királyság intézménye nem fér össze a harmadik Magyar Köztársaság eszméjével, nemde?

Meg egyébként is, az európai eszmeiséggel aztán végképp összeegyeztethetlen. Hiszen úgy irtotta a pogányokat, mint ahogy az Mszp hazudozott az elmúlt években. Meg forró ólóm a fülekbe. Meg felnégyelés. Brrrrr. Hát hol van itt a felvilágosult uralkodó? Egyszóval dobjuk ki Szent István ünnepét a naptárakból.

Na, de ne álljunk meg itt! Hát azért itt vannak a honfoglaló magyarok is! Na, az ő viselkedésük aztán végképp tűrhetetlen, és összeegyeztethetetlen a köztársaság eszméivel. Kérem szépen, etnikai alapon gyilkolászták az akkor itt lakó népeket! Jóformán teljes genocídiumot követtek el! Hol van itt a tolerancia és az emberi jogok tiszteletben tartása? No, hát izibe döntsük le szobraikat és tűzre a Feszty körképpel is!

Persze ebből a szempontból károsnak ítélhetjük meg Mátyás király ténykedését is. Nekiment Bécsnek, a cseheknek, de még azt sok százezernyi török túristát is megpróbálta visszatartani, akik csak nálunk szerettek volna sátrazni egy kicsit. Ja, hogy végül azért százötven évig maradtak? Legalább annál több pénzt hagytak itt, mi direkt jól jártunk, nemde? Egyszóval a pokolba a Mátyás legendáriummal!

Hosszasan lehetne még folytatni a történelem köztársaság szempontú átértékelését, de nekem eszembe jutott egy legenda Hunyadi János kardjáról. Szóval Kamuti uramhoz hasonlóan járhatnánk el mi is. Dobjuk a Dunába a Szent Koronát, mert a jelenlegi poltitikai elit még arra sem méltó, hogy egyáltalán a korona nevét a szájára vegye, majd utána hűen a köztársaság eszméihez tartsunk arról népszavazást, hogy Orbán, vagy Gyurcsány járjon-e úgy, mint Privoda. Vagy esetleg mindkettő.

 (A második kép Detre György: 'Szent István' című alkotása.)

3 komment

Címkék: gyurcsány ferenc idióta szerintem korona

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr36147748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.08.25. 01:09:36

szupper vagy! mész a netvibesomba!

morpho 2007.08.25. 02:08:11

"Ha a korona a magyar államiság egyik szimbóluma, akkor miért ne lehetne a Parlamentben?"

Ezen az alapon a magyar államiságot már elásták párszor,néha zálogba adták,járt már a magyar államiság Amerikában,ráadásul a magyar államiság nem is magyarhonban készült.Most épp a Parlamentben lakik a magyar államiság,de lehet,hogy ez tulajdonképpen mégiscsak egy műtárgy,aminek egy múzeumban lenne a helye.
Ráadásul ott bármikor meg lehetett nézni,nem csak csoportos előjegyzéssel,felesleges macerákkal.
Ilyen alapon a Tuthankamon halotti maszkot is el kéne vinni az Egyiptomi Múzeumból a helyi parlamentbe,mert az is az egyiptomi államiság jelképe.Ráadásul az bizonyítottan több mint 3000 éves.Tényleg egy állatság a koronával baszakodni,de nekem még dereng,hogy ki kezdte.
Az írás többi része rendben van.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.25. 15:43:07

Sőt mi több a magyar államiságot még egy kulacsban is próbálták csempészni a XIV. század elején (ha jól emlékszem). Ezzel az államisággal egyébként GyF.hozakodott elő, és való igaz, megtekinthetőség szempontjából a Parlament az egyik legrosszabb hely, ahol lehet a korona.
Naná, hogy emlékszem, hogy ki kezdte, emlékszik GyF. is, ezért baszogatja a koronát. Ha a korona mint szimbólum nem fér össze a köztársaság eszméivel, akkor vajon ki az, aki még nem fér össze ezekkel az eszmékkel? Jé, csak nem OV?
Tehát megint aktuálpolitikai baromkodásra használnak fel egy nemzeti szimbólumot, amit én nagyon utálok. Lásd még: 2002 és kokárda, de erről fideszék már legalább beismerték, hogy hiba volt. Persze a szellem már kiszabadult a palackból, már a kokárda sem a régi...
süti beállítások módosítása