hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kacagjon együtt Kádárral - agyvérzésig!

2007.08.31. 14:57 Vérszegény éjszakai dúvad

Mivel a Munkáspárt nem hajlandó megszüntetni az 'A szabadság' című lapját (pedig semmi értelme fenntartani), ezért valószínű, hogy rendszeres téma lesz itt a blogon.

Most éppen ezzel a 'Nevessünk együtt Kádárral - Az ifjúkommunistáknak is lehet istenük' című cikkel rukkoltak elő.

Elöljáróban gyorsan szögezzük le, hogy az azóta megöregedett ifjúkommunistáknak már csak halott istenük van, és én ezt nem bánom.

De a sztorit végigolvasva, engem inkább az agyvérzés kerülgetett, mintsem a röhögőgörcs.

A következőket írja ugyanis Nagyvári László:

Akkoriban forradalmi időket éltünk. Este 10 körül mentünk haza, ahogyan egymás közt mondtuk, haza mentünk "ebédelni". Három éves lányomat szinte mindig csak alva láttam. Mit mondjak? Szép idők voltak!

Hát, baromi szép idők lehettek, hogy a saját gyerekével nem tudott foglalkozni. Persze megértem, építeni kellett a kommunizmust, nem lehetett mindenféle gyerekkel foglalkozni, még a saját gyerekkel sem. Nagy kár, hogy a kommunizmus fogta magát és összeomlott, de még nagyobb kár, hogy N. L. még most sem sajnálja azt, hogy nem a saját gyerekével foglalkozott inkább. (Csak zárójeles megjegyzésben: Most akkor forradalom, vagy ellenforradalom?)

No, a sztori lényege, hogy Kádár néhány könnyfakasztóan vicces kivégzés után ellátogat Kaposvárra, hogy megnézze az ellen-ellenforradalmárok hogyan is dolgoznak, és a cikk szerzőjének kell beszédet mondania Kisz vezetőként. No, de aztán mikor megérkezett az ember, aki már halott, de egyébként N. L. istene, N. L. nem tudott megszólalni. Ezért az isten odaültette maga mellé és elbeszélgetett ifjú Kisz vezetőnkkel a kommunizmus állapotjáról Somogy megyében. Majd pedig a következő beszélgetés hangzott el (Figyelem, jön a csattanó!!!):

Hol dolgozott Maga előtte? - kérdezte. Szóval a textilgyárban. Az nagyon zajos, és meleg is, na de ott vannak kárpótlásul a lányok, és az asszonyok se csúnyák! -hunyorított rám huncutkásan.

Igen. Én sem értem, hogy hol van itt a poén. De miután ránéztem a cikk melletti képre rögtön megértettem. Íme:

És hogy manapság min kacarászna Kádár? (Ha nem lenne halott?) Hát valószínű ezen:

 (A szabadság címlapjáról kopi-pasztézva)

6 komment

Címkék: hülye hír beszél a polgár a szabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr14153893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alicecsodaorszagban 2007.09.01. 23:03:14

Kedes Dúvad! /Ez furán hangzik/ :)

Csinos ez a honléány...

Ajánlanék figyelmedbe egy jó könyvet a témáról.

Koós Anna: A nem kívánt hagyaték

Sajnos nem olyan népszerű, mint a "Norbi titok", meg jó nehéz olvasmány, de segített felfognom (megérteni nem) ezt a kort - a huncutkásat:(

Pár embernek a fejébe verném...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.01. 23:52:48

Alice!

Köszönöm a könyvajánlót, találtam róla összefoglalót a neten, elolvastam, és tudod, nem vagyok benne biztos, hogy el akarom olvasni azt a könyvet... :(

Egyszer valaki, aki átélte a magyarországi sztálinizmust, azt mondta nekem, hogy egy közös pont biztos van Hitler és Sztálin rendszerében: Ezekben rendszeresen előfordult, hogy ideológiai okokból a szülő feljelentette a saját gyerekét, vagy a gyerek feljelentette a saját anyját-apját. Azt hiszem ez elég sokat elmond ezekről a rendszerekről és kiszolgálóikról.

Andrei · http://www.andreiground.com/ 2007.09.02. 01:21:31

Nekem ez a rész elég tipikusnak tűnik: "elmentem Szirmai Jenőhöz, a megyei pártbizottság első titkárához, aki később az OTP vezérigazgatója lett, és ma is pártunk tagja". Whow.

/mujeza ynbx4b?/

alicecsodaorszagban 2007.09.02. 09:45:36

Ehh, Andrei, rátapintottál! Akár lehetne ez magyarország új szlogenje is.

Bevallom férfiasan, nekem mindenféle gondolatok kavarogtak a fejemben 56-ról, az ávós korszakról, a kádár rendszerről,meg ezekről a dolgokról. Egyszerűen nem értettem, ki-kivel van, mi miért volt úgy, hogy lehetett ezt az egészet kivitelezni, miért volt egyik nap az elvtárs a rendszer ellensége, másnap meg már pajti, és fordítva. talán mostmár letisztultak nagyjából ezek a dolgok kis agyamban.
Mondjuk, azt nem értem, miért kellett az embereket hónapokig szarrá verni egy kitalált vallomás aláírásához. A kivégzéseket valahogy le kellett papírozni. (Mondjuk talán pár ember megmenekült ezáltal)De ennyi szemétség mellet, akár oda is hamisíthatták volna az aláírást. Bár az nem lett volna olyan megfélemlítő erő a népnek.
Sok dolgog van, amit még mindig nem értek. Hogyan lehetnek még mindig ilyen arcok a közéletben, politikában, hogyan lehet még ugyanilyen diktatúra néhány országban a XXI. században?
Meg még sokmindent nem értek. Azt sem, hogy 20éves kölykök, akiknek fingjuk sincs az egészről, kommunistáznak, meg emberek nagy okos véleményeket formálnak erről az időről, mindenféle mélyrehatóbb ismeret nélkül. Pedig csak árnyalatnyi kölönbség volt az üldöző, vagy az üldözött státusz között.Egyik nap még Szűcs Ernő áv.ezredes, két hét múlva, meg egy vallatás során agyonverik.
Kutya egy idők lehettek azok.
Mások, meg, akik "jól" éltek a kommunizmus alatt,dolgoztak a téeccsében, jó volt nekik ahogy volt, nem volt gondolatuk a rendszer ellen, csak éltek a számukra kitalált legvidámabb barakkban, mindenkinek volt munkája stb.stb, de nem látták, még a mai napig sem, hogy milyen áron. Mennyibe került az országnak, hogy mindenkinek volt munkája?
- Néha olyan érzésem támad egyes hivatalokban, hogy még mindig ezt a korszakot éljük.
Szerintem befejezem az eszmefuttatást, mert még lenne vagy hatoldalnyi írnivalóm.

alicecsodaorszagban 2007.09.02. 09:51:48

Egyébként meg a cikk:
Jééézus Mária!

morpho 2007.09.02. 18:58:27

Az egészben csak azt nem értem,hogy miért ásták ki az öreget?Jött egy arc a kocsmába,odament a cimbijéhez-hé,vazze ássuk má ki a Kádárt!-Tőlem,de ki a fasz az a Kádár?-Nagy koponya volt,gyere megmutatom.Azt meg végképp nem értem,hogy Mária néni urnáját miért vitték el?Azt hallották,hogy volt vele egy oldalborda is?Csórikámnak azóta se híre se hamva...
süti beállítások módosítása