hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Egy csendes mea culpa

2007.09.10. 12:32 Vérszegény éjszakai dúvad

Sokáig azt hittem, hogy a közéleti személyiségek legrosszabb kategóriájába a parlamenti pártok vezetői tartoznak, mert nyilvánvalóan hülyének néznek mindenkit. Aztán ma reggel rájöttem, hogy van náluk rosszabb. Amikor egy átlagos egyesület átlagos vezetője kezd el politizálni.

Ma reggel a 'Kereszttűz' című műsor vendége Morvainé Bajai Zsuzsa, a Nagycsaládosok Egyesületének alelnöke volt. Nem is tudom, hogy sajnáljam, vagy örüljek-e annak, hogy nem láttam végig a műsort, csak a végét kaptam el, de ott bizony fogtam a fejem erősen. Morvainé ugyanis nem nézett senkit hülyének, viszont ő maga volt a hülye.

Éppen a több-biztosítós egészségbiztosítási modell került szóba, és az alelnöknő kijelentette, hogy ezt márpedig bevezetni nem lehet, mert milyen gusztustalan dolog, hogy ezek az üzleti alapon működő pénztárak az összbefizetések legalább 20%-át profitként kiveszik. (videó itt megtekinthető)

Erre a kijelentésre egy kicsit Orosz is padlót fogott, majd ellenkezett, hogy azért ezek egyelőre Hollandiában is veszteségesen működnek, és Szlovákiában is törvénnyel szabályozzák, hogy a befizetések hány százalékát fordíthatják a működési költségekre.

De Morvainét mindezek az érvek nem hatották meg, és felszegve fejét, mereven előrenézve, bátran szembeszegülve a három, általa minden bizonnyal a pokol angyalainak tartott riporterrel, büszkén kivágta a rezet: Ez nem igaz!

Orosz ugyan hadakozott még egy kicsit, hogy de, ez így van, nézzen csak utána az alelnöknő, a beszélgetés megmaradt ezen a kicsit óvódás 'de igen - de nem is' szinten, úgyhogy Orosz egy mély sóhaj kíséretében, az időhiányt okként megjelölve, véget vetett a beszélgetésnek.

Szóval, lehet Orbán-Gyurcsányt szidalmazni, de amíg ilyen alternatíváik vannak, addig inkább maradjanak ők.

16 komment

Címkék: idióta napkelte hülye interjú nagycsaládosok egyesülete

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr56161683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.09.10. 17:29:47

Hali!

Félelmetes, végignéztem a videót! Hát egy kicsit értem, hogy miért nem kapnak semmilyen, vagy csak ilyen kevés támogatást a nagycsaládosok. Ilyen képviselettel... Az ige és az alany egyeztetésével is bajok vannak, valamint egy elképzelt, negatív álom mögé bújnak, amire alapozzák a követeléseiket, és ha valótlan alapokkal követelünk, akkor gyakorlatilag a követelésnek semmi értelme. Annyi más fontos dolog van egy nagycsalád életében, miért pont a születési halálozáson rágódnak, meg a biztosítórendszereken? Egyszerűen az a legnagyobb baj, hogy hátrányban vannak a nagycsaládok, mert több részre kell elosztani azt a pénzt, amit keresnek, meg persze a családi pótlékot. Ez a probléma, emiatt ha egyébként magas szinten is élnének egy vagy két gyerekkel egyes családok, 8 gyerekkel a béka segge alá süllyednek és ez a probléma. Az állam pedig ezt elintézheti egy "ha nincs pénzed, ne csinálj annyit" mondattal, de mondhatja azt is, hogy segítünk, mert amúgyis fogyunk (, de ilyet soha sem fognak mondani valószínűleg.). És igenis, ahogy van családos jegy a strandokon, úgy bizonyos kedvezményt adhatnának nekik a gyógyszerekből, vagy betegellátás, avgy akármi, mert akkor talán nem döglenek meg otthon...

üdv

Harlequin · http://harlequin.blogter.hu 2007.09.10. 21:09:05

Csak egyetérteni tudok veletek! Én sajnos végignéztem az adást, a legszalonképesebb jelző ami eszembe jutott, az a neveletlen tahó volt. Meg az, hogy ennek a perszónának is lehet, hogy legalább 3 gyereke van. Érdekelne, hogy látták-e mosolyogni, vagy az életben is ilyen pokróc, ilyen baltaarcú búgócsiga, aki addig mondja kifejezéstelen tekintettel a demagóg szövegét, amíg tart a rugóerő... puhh, de felb@szott reggel.

preeda · http://szabadsag.blog.hu/ 2007.09.11. 14:05:19

Faggassanak téged ilyen médiahiénák, vágjanak közbe a mondandódba, zavarjanak össze, kössenek bele minden egyes szavadba, és akkor te próbálj higgadt, kulturált és európai maradni.
Morvainénak ez majdnem sikerült is, majdnem el tudta mondani, amit akart, még ha nem is ezért hívták be, csupán hogy leégessék ország-világ előtt.

De mit várjunk a "közszolgálattól" abban az országban, ahol a szakszervezetek lapja (Népszava) ágál legjobban a BKV-sztrájk ellen?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.11. 14:18:21

Preeda!

Ezért írtam azt, hogy a politikus is egy szakma, nem lehet csak úgy belevágni, de ha belevágsz mindenféle képzettség és képesség nélkül, akkor viselni kell a következményeit is.
A t. média képviselőiről meg csak annyit, hogy annyira nyilvánvalóan nyalják vmelyik pol. oldal seggét, hogy az már gusztustalan, és közben azt hiszik, hogy ez a normális.

preeda · http://szabadsag.blog.hu/ 2007.09.11. 15:19:20

Dúvad, igazad lehet, csak ne feledjük el megkülönböztetni a politikust a civilektől, jogvédőktől. Ez egy olyan műfaj, ami még gyerekcipőben jár nálunk.
Én a kicsinek is tudok örülni, például amikor egy szakember nem ért egyet a riporternek álcázott hangulat- és politikacsinálókkal, és végig tud mondani egy mondatot.

Ez a riport csak abban erősített meg, hogy nem az az érdekes, miről beszélgetnek, sem a meghívott vendég – ezek csak felületek és apropók. Aki fontos, akire figyelni kell az az, aki kérdez.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.11. 19:06:16

Igen, a civil szféra nagyon gyenge, illetve rengeteg politikus(?) mozog a civil szférában, de nem segítő, vagy az állami visszaéléseket korlátozó szándékkal, hanem tkp. közpénz-lenyúló szándékkal. Ld.: Zuschlag. Sokba került neki az a zsidózós megjegyzése. Most valszeg odadobják koncnak.

m.á. 2007.09.11. 19:50:23

Szerintem meg az egész el van kúrva, mi az hogy "politikus", meg "politikai elit" és a másik oldalon(!?) "civilek" meg "civil szféra".
Ha demokrácia van, BÁRKI beleszólhat a politikába, ha tehetsége van hozzá lehet belőle akár miniszterelnök is,
és hogy politikusképző szakok nyílnak egyetemeken, egy nonszensz, a demokrácia egyik alja, mivel a politikusság nem szakma hanem a népképviselet formája, ha viszont ezt nem így gondolják a kedves mai "politikus" urak, kiáltsák ki a pártokráciát és rögzítsék törvényben, ki szólhat bele a saját sorsába parlamenten belülről, és kinek kell civil szervezeteket gründolni ha értelmes ötletei vannak.

Harlequin 2007.09.11. 21:02:56

üdv,

A reggeli műsoroknak meg van az a sajátossága, hogy a feltett kérdésre nem 5-10 perces monológban kell válaszolni. Talán pont azért, hogy minél több kérdésre jusson idő. Ebben és a minél szélesebb körű tájékoztatásban hatalmas szerepe van a műsorvezetőnek. Ha ő keveset kérdez, akkor kevésbé tudja a témát is felölelni. Aki meghívottként ebben a műsorban válaszol, annak erre fel kell készülnie. Ez nem az angol úriemberek ötórai teadélutánja, ahol a pubertáskortól indul a 70. születésnapi parti eseményeinek ecsetelése..;)))
Pörgős kérdések, pörgős válasz. De a válaszolónak számonkérni nagyon udvariatlan és illetlen, rendre utasítani pláne! A kérdező amit akart, megtudta a válaszból, onnan jön az újabb kérdés. Morvainé meg olyan volt ebben a műsorban, mint egy közlekedési lámpa, amin csak a pirosjelzés működik. Senkinek nincs igaza, itt én beszélek, addig, amíg akarok. Többieknek tilos van.

Egyébkként a nő profi politikusokat megszégyenítő fa(póker?) arccal mondta végig a mondandóját. Erre egy civil szervezet felelős vezetője -pont a civil milliő sajátosságából fakadóan- önmagától képtelen. Nem olyan élethelyzetet produkál egy civil tagság.

Őt felkészítették és ő felkészült. Profin, ahogy egy "majdnempártkatonának" illik. Nem életszagú, nem CIVIL volt a megnyilatkozása, a magatartása, a "hangfekvése".
Olyan volt, ahogyan és amilyenre felkészítették....

Nem ismerem, de szeretem Morvainét! 2007.09.14. 20:34:42

Döbbenettel töltött el, hogy a riporterek mennyire agresszíven igyekeztek Morvainéra erőltetni mondandójukat. Aztán vérszemet kaptak attól, hogy Morvainé megőrizve higgadtságát válaszával nehezen leküzdötte őket.
Úgy látszik, ma már a higgadtság is lehet ellenszenves, ha nem a "megfelelő" oldalon jelenik meg.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a családi adózás kérdésének tényleges pozitív rendezése nem történt meg a mai napig egyik kormány részéről sem. A NOE érdekvédelmi egyesület, szerintem ez önmagáért beszél. A 2010-es kormányváltás után a következő kormány döntését bírálják majd, főképp, ha mint eddig, a tárgyalási kísérleteik eredménytelenek lesznek. Akkor lehet, hogy ugyanezek a kedves riporterek már dédelgetni fogják Morvainét.
Ha a hozzászólók többségének véleménye kimerül a riportalany viselkedésének és kinézetének kritizálásában, hogy az egyensúlyt fenntartsam, szót említenék a riporterek (főként Orosz és eleinte Nagy) arrogáns, lekezelő modoráról (milyen alapon???). Úgy tudom, a riporterség is egy szakma. Orosz úr is jobban tenné, ha néha hallgatna, annak ellenére, hogy az ellenkezőjéért fizetik és most egészen diszkrét voltam.

uhu 2007.09.15. 09:35:22

Visszataszítónak tartom, ahogy egy politikai és gazdaság hatalmat nélkülöző egyesület képviselőjét miképpen igyekeztek a zsíros, "puhának":-)képzelgő, mégis keménykedő politikailag erősen elfogult riporterek kipellengérezni és keresztre feszíteni. Aztán a kőhajigálók (hozzászólók, tisztelet a kivételnek, Preeda:-)másztak elő (akik szerintem ugyanabból a lyukból származnak, ahonnét a riporterek (erős gyanu).
Ez a szervezet a gyerekeinkért,családjainkért vívja csatáit, ha valakinek nem tűnt volna fel. Szégyenletes, hogy ma már ez cseppet sem méltányolható és pártfogolható törekvés.

Leeroy of SMV Design 2007.09.16. 21:42:46

A politikai és gazdasági hatalmat valóban nélkülözik, na de az nagyon is sejthető, kiknek a szekértolói ők...

volkov 2007.09.17. 20:17:48

duvad, te nem irsz igazat. bar ott a video, azert osszegezzuk:

-a no 20-30%ot mondott (majd azt allitotta, hogy csak ilyen peldak vannak)
-Orosz belevagott, majd o kezdett el profitrol beszelni
-a no szolt, hogy mukodesi koltsegekrol beszel
-Orosz: mondjon peldat hol 20-30%
-no: Hollandiaban
-Orosz: de szlovakiaban 5%
-no: nem igaz
-Orosz: de
-no: akkor az a profit, majd meg mondott vmit, arrol lasd lejjebb


Sztem a no 20-30%-a valoszinuleg tulzas, az meg, hogy csak ilyen peldak vannak az biztos nem igaz, mint ahogy az sem, hogy az 5% a profit, bar ezt mar a helyzetbol nyilvanvalo volt, hogy a no csak tippelte. A Hollandiai veszteseges mukodes (ami a fenntarthatosagot nezve nem biztos, hogy udvos korulmeny) viszont elo sem kerult, (lehet, hogy Orosznak lovese nem volt Hollandiarol, ezert jott Szlovakiaval) a mukodesi koltseg szabalyokban rogzitett korlatozasa szinten nem hangzott el

(egyebkent szerintem helyes hogy ez nem hangzott el: ez ugyben, az altalad adott linkkel osszevetesre ajanlom
www.weborvos.hu/adat/Szlovakia.doc
megjelent az Egeszsegugyi gazdasagi szemleben, a relevans idezet

\"A 2004. évi törvénycsomag fontos újdonsága, hogy 2005-től már nem létezik megkötés a biztosítók működési költségeire, melyet addig a (járulék)bevételek addig 4 százalékban maximáltak. \"

Tehat a Dzurinda alatti, itthon unnepelt reform eltorolt egy 4%-ot, nem tudom utana visszaallitottak-e, ha igen, akkor a szlovak miniszter siman csalonak
allitja be a magankezben levo biztositokat, amit nem hinnem, hogy megtenne:
nol.hu/cikk/458767/
ugyhogy valoszinuleg ez lesz a 4% a hivatkozasodban, ami, ha jok a fent vazolt sejteseim maga is csusztat egy kicsit.
Minden esetre a nepszabi cikkbeli szamokbol az latszik, hogy a nagyobb ugyfelletszammal rendelkezo biztositok (lasd a te linked) olcsobban mukodnek. Ez volt amit a no a vegen felszegve fejét, mereven előrenézve mondott.)

Osszessegeben ket nem tul meggyozo fel marta egymast. A no ervelt, de tulzonak tuno szamokat mondott, Orosz meg korrektebb szamokat mondott viszont nem ervelt, szemben azzal, ahogy te lattatni probalod. Ugy csinalsz, mintha egy hulye noci vitatkozott volna egy hu de folkeszult oroszjozsival.

ez igy egy kicsit ciki szerintem, de legalabb odatetted a videot. igy ez csupan
\"átlátszó hazudozás, anélkül, hogy egyrészt elpirulna, másrészt, hogy észrevenné, hogy mennyire átlátszó, amit mond.\"
(hangorienidiocc.blog.hu/2007/09/14/a_lengyel_kor)

volkov 2007.09.17. 20:21:53

frisstopikba a kommentemmel!:)

volkov 2007.09.17. 22:27:14

korrigalnom kell magam:
a noci a vegen elsosorban nem a merethatekonysaggal, hanem a verseny hianyaval indokolta a koltsegcsokkenest.

Cserebe meg egy Orosz kamu: azt mondta, hogy a szlovak rsz 5% mukodesi koltsegen fut (fentebb mar irtam, hogy ez osszetettebb ennel), pont mint a magyar. Valojaban az OEP 2%-on ketyeg
www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=175334

egyebkent a szlovak 4%-ot mas is hasznalta mar a kereszttuzben:
www.gyogyszer.hu/index2.php?inc=news&from=30&id=86

(a tevedes lehetoseget fenntartom, lehet, hogy tenyleg annyi, csak akkor a fentebb irtakat nem ertem)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.18. 00:56:27

Helló Volkov!

Túl sok a link, ezeket inkább holnapra, vagy későbbre hagyom. :)

Egyébként szerintem nem a nagyon felkészült orosz csinált hülyét morvainéból (mondjuk sztem biztos, hogy készült, tudta, hogy ki lesz a riportalany, normál esetben a riporterek azért készülnek ilyenkor...), hanem morvainé saját magából.

Basszus, lehet, hogy ő baromi jó szakember, csak sajnos nem tudja ezt bebizonyítani magáról. Míg a politikai/újságírói/stb. elitünk lehet, hogy tök hülyék mindenhez, de képesek elhitetni az ellenkezőjét.
Keresztezni kéne ezeket az embereket :)

Ja, egyébként meg a blog.hu elég sokat xarakodik, nekem ma az egyik bejegyzésem nem jelent meg...

volkov 2007.09.18. 10:39:10

Szia duvad,

"Basszus, lehet, hogy ő baromi jó szakember, csak sajnos nem tudja ezt bebizonyítani magáról."

Valoszinuleg Mne nem baromi jo szakember, bar nekem pl Mikolaval valo osszehasonlitasban jol jott ki, pusztan mert ervelt. (egyebkent asszem megvan,hogy honnan jottek a szazalekai:
index.hu/politika/belfold/biz8503/
no igen. Attol, hogy Varga mondja meg nem szentiras:) )

"Míg a politikai/újságírói/stb. elitünk lehet, hogy tök hülyék mindenhez, de képesek elhitetni az ellenkezőjét. "

Ja, a meggyozesi potencial forrasa tobbnyire a lekezelo arrogancia. A legveszelyesebb tipus. (Ha szeretnek hiszterizalni azt mondanam Hitler is baromi meggyozo volt az "embereknek" azt megis miket mondott. De nem szeretek:) )

"Keresztezni kéne ezeket az embereket :)"
Inkabb legyen vegre par nem arrogans, higgadtan es korrektul ervelo ember aki a ket biztositasi megoldasrol (asszem elsore boldogok lennenk, ha legalabb ebben a kerdesben epeszuek kezdenenek beszelni )megvitatja nezeteit es meg rendes publicitast is kap.

Vegezetul megint a szazalekokrol: az OEP 2% ha akarom 4.5%
" A működési költség döntően kétfelé oszlik. Egyfelől a hazai társadalombiztosító a bevétele két százalékát költi a járulékok beszedésére (melyben az APEH is segít), nyilvántartására és továbbutalására, valamint közel két és fél százalék jut a szolgáltatások adminisztrációjának megszervezésére"
www.fn.hu/belfold/0708/korlatoznak_egeszsegbiztositokat_169272.php

ja es itt elokerul egy uj szlovak szam. kb kezdem feladni, a legutobbi link mutatja, hogy lehet igy konyvelni ugy konyvelni (beszedest beleveszem vagy nem )attol fuggoen, hogy kisebb vagy nagyobb szamot akarok mondani. Innentol kvazi remenytelen a politikus/ujsagiro/Mne bacsik/nenik szamait ellenorizni, legalabbis nagyobb befektetest kivan, mint amihez most kedvem lenne;)

süti beállítások módosítása