hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

De ki a franc az a Kóka?

2007.09.17. 10:31 Vérszegény éjszakai dúvad

Egy napokban megjelent közvéleménykutatás szerint az Szdsz szavazói sem bíznak a nemrég pártelnökké választott Kókában. De miért kell ezen meglepődni?

Az Szdsz elnökváltása idején még működött a Magyar Hírlap fóruma (ami az utóbbi kb. fél évben "ideiglenesen" szünetel), ahol a hozzászólók többsége (ha jól emlékszem, akkor mindenki...) Fodornak drukkolt, de Kóka győzelmét és ezzel együtt az Szdsz 2010-es Parlamentből való kihullását várta. Ehhez képest (örömteli) meglepetés volt az első fordulós döntetlen, bár aztán, ha izzadságosan is, de Kóka hozta a 'papírformát'.

De vajon miért ennyire népszerűtlen Kóka? Egyáltalán ki a franc ez a Kóka?

Azt hiszem Kókával az a legnagyobb baj, hogy egy kisgyurcsány. Még a pályafutása is gyurcsányos egy kicsit. Előtűnt a semmiből, majd hirtelen miniszter, később pedig pártelnök is lett.

Persze lehet, hogy Kóka jó üzletember, de azt azért mindenki sejti, hogy jelenleg Magyarországon elsősorban nem a kiváló üzleti képességei miatt lesz valaki sikeres, hanem a megfelelő kapcsolatai, és más egyebek miatt. A más egyebekbe mindenki értsen azt, amit akar.

És mi a francot csinált Kóka eddig miniszterként? Mármint a vizitdíj automatás, a hankookos és egyéb botrányain kívül? Ja, átadott néhány kilométer autópályát, egy völgyhidat, meg hasonlók. Ja, meg Gyurcsánnyal közösen összehoztak egy 1,4%-os gazdasági növekedést. Illetve inkább "növekedést".

Persze Kóka megválasztását nem lehet a véletlen számlájára írni. Biztos csinált valamit. Biztos, mert a Népszabadság (az Mszp) nagyon nyomta őt a kampány ideje alatt, ellentétben Fodorral. Rendszeresen lehetett olvasni különböző "olvasói leveleket" és egyéb leveleket, miszerint Kóka mennyire jó lenne pártelnöknek. Időnként persze lehoztak egy-egy Kókát kritizáló írást is, de csak azért, hogy utána másik három cikkben darabokra szedjék a kritika íróját.

Az, hogy Kóka lett az Szdsz elnöke, inkább csak Gyurcsánynak jó. Ez a két ember biztos, hogy nagyon jól megérti egymást, még akkor is, ha Kóka időnként rebelliót csinál, mondván, ha nem lesz több-biztosítós modell az egészségügyben, akkor kilépnek a koalícióból. Persze, ahhoz már annyi eszük nincs, hogy a népnek elmagyarázzák, hogy mit is jelent pontosan a több-biztosítós modell, pedig mivel alapvetően a mi életünket változtatná meg, nem volna rossz pontosítani a fogalmat. (Mostanában valahogy ez a szokásos eljárás. Nem azt mondom, hogy minden kérdésben írjanak ki népszavazást, de időnként vehetnék a fáradságot, elmagyarázhatnának egy-két dolgot.)

Gyurcsánynak Fodorral valószínűleg több problémja lett volna, azzal a Fodorral, akit még a Magyar Nemzet és a Hírtv is csak egy kicsit kezdett ki, amikor leüvöltötte a hajléktalant.

Jellemzően Kóka is és Gyurcsány is leginkább a médiaszereplésből él meg. Élvezik a médiafigyelmet, parádéznak, osztják az észt. Igazából nem lehet tudni, hogy értenek-e valamihez, ha igen, akkor mennyire, mert láthatatlanná válik a 'jaj-de-sikeres-és-zseniális-vagyok' szerep mögött.

Szóval nem meglepő, hogy Kóka ennyire népszerűtlen. Ki tarthatná szimpatikusnak azt az embert, aki Gyurcsányt másolja?

13 komment

Címkék: mszp népszabadság szdsz gyurcsány ferenc fodor gábor kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr83167582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.09.17. 16:08:18

"De ki a franc az a Kóka?"
Most már nem tudom. Anno - amikor kinevezték gazdasági és mittoménmilyen miniszternek – beszéltem vele utoljára. Akkor még más szelek fújtak. Egy retro bulin voltunk, amit a régi cége szervezett fennállásának tizedik szülinapja alkalmából. Sokáig azt a céget ő fémjelezte. Aztán elmúlt – a dicsőséggel együtt. Az a Kóka még igen nagyon emberi volt. Szerény és végtelenül udvarias. Akkortájt mindenkinek már messziről előre köszönt, állítólag még a takarító nénit is a nevén szólította és mindenkinek jutott legalább egy mosolya és pár érdeklődő mondata. No, az a mosoly mára csoda tudja, mivé torzult. Meglehet, ma is ugyanolyan udvarias, de már biztosan sokan próbálnak a mosoly mögé lesni. Mert biztosak abban, hogy van "mögötte". Én nem tudom. Azóta "nem járunk egy társaságba". Ő gazdag – a megfelelő problémáival – én pedig mint a templom egere – a megfelelő problémáimmal. Azért mégis pokolian fáj – és nem a pénzbeli különbség.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.17. 19:05:00

Amikor megjelent Kóka, még nekem is szimpatikus volt, de aztán nagyon hamar megmutatta, hogy pont beleillik ebbe a politikai közegbe.

morpho 2007.09.17. 20:39:23

"Ja, átadott néhány kilométer autópályát, egy völgyhidat, meg hasonlók. Ja, meg Gyurcsánnyal közösen összehoztak egy 1,4%-os gazdasági növekedést. Illetve inkább "növekedést"."

Több száz kilométer autópályát akartál írni gondolom,a völgyhíd is egy faszság,le kéne bontani,a Hankook is húzzon el Romániába,kell a fasznak az exportnövekedés,a melósok meg úgyis szlovákok,meg mittudomén,megmondta a fidesz is.
Az 1,4%-os növekedés nem éves adat,hanem a második negyed év terméke,az okát pedíg szerintem te is nagyon jól tudod,de ha ragaszkodsz hozzá kifejtem.Ha utánafigyelsz az Elender sztorinak,akkor megtudod,hogy ki az a Kóka,de szerintem a szadesz küldöttek fejéhez se nyomtak pisztolyt,hogy mindenképpen szavazzanak rá.Mintha a Kuncze is őt támogatta volna,a Fodor vezetői kvalitásait pedíg kultuszminiszter korszakából már megismertük.Pedíg vele meg én jártam sörözni,annó...

morpho 2007.09.17. 20:50:28

"Ja, átadott néhány kilométer autópályát, egy völgyhidat, meg hasonlók. Ja, meg Gyurcsánnyal közösen összehoztak egy 1,4%-os gazdasági növekedést. Illetve inkább "növekedést"."

Gondolom néhány száz kilométert akartárt írni.A völgyhidat is le kell bontani a faszba,minek az oda?A Hankookot is át kéne telepíteni Romániába,vagy mittudomén,hiszen kutyának nem kell a magyar exportbővülés, ráadásul a fidesz is megmondta, hogy szlovákok meg szingalézek dolgoznak a gyárban. Ha tanulmányozod az Elender történetét, akkor megtudod, hogy ki az a Kóka. Az 1,4 százalékos gazdasági növekedés nem éves adat, hanem a második negyedévre vonatkozik. Az okait szerintem te is pontosan tudod, de ha ragaszkodsz hozzá, kifejtem. Az szdsz-küldötteknek senki nem tartott pisztolyt a fejéhez, hogy szavazzon rá, sőt, úgy dereng, hogy a Kuncze is őt támogatta. A Fodor vezetői kvalitásait már kultuszminiszter korából ismerhetjük, pedig vele én jártam sörözni anno...

morpho 2007.09.17. 20:51:17

azt hittem, elszállt, bocs

Rwindx 2007.09.17. 23:28:59

A Hankook amibe kerül nekünk lehet tényleg át kéne telepíteni... bárhova. És akkor az ott dolgozókkal való \"törvényes\" bánásmódot nem is firtatnám. Meg a kb 13mFt/dolgozó vissza nem térítendő támogatás... Érdekes olyan magyar cégekről nem hallottam soha akik ekkora támogatást kaptak volna... (Nem azt mondom szórják a pénzt mindenkinek, hanem inkább lóf@szt mindenki seggébe, nem támogatást, max K+F-et mert annak a szintje szánalom jelenleg)

Egyébként az az 1.4% az csak 1.2% százalék, és negyedévente közölt adat, de ami jelen esetben azt jelenti hogy tavaly augusztus óta ekkorát nőtt a magyar gazdaság, és ne szorozd meg 4-el, mert igen fals eredményt fogsz kapni.

Az autopályákról meg talán elég annyit mondani, hogy melyik hány éves késéssel készült el, mennyibe került, a bezzeg cég vajon csődbe ment-e(igen), és hány céget büntettek meg kartelezésért, a verseny torzításáért (kb az összeset).

Ha a völgyhidat nézzük... háát én nem hiszem el nem lehetett volna valami jó megoldást találni jóval kisebb összegből. Ez számomra egyértelműen presztízs-beruházásnak tűnik (illetve jó nagy pénzeket lehet elszórni haveroknak), persze ezzel lehet vitatkozni. Egy tény azonban: presztízs-beruházásnak iszonyatosan csúnya...

A 2 személy közül nekem speciel Fodor a szimpibb, úgy hogy egyikkel sem jártam soha sörözni. Az egész bagázsból egyedül talán Fodort merném liberálisnak nevezni. Én azt saccoltam amikor volt az elnökválasztás, hogy az szdsz szempontjából mindegy melyik nyeri el a posztot. Mindkettő az szdsz végét jelenti, csak más úton módon. Kóka tovább írtja a szimpatizánsok körét (követi a kuncze féle utat), míg Fodor a maga liberalizmusával szétbomlasztja a nem éppen liberalizmusra szakosodott csak névleg liberális pártot.

Ja kóka és az Elender, azt tényleg érdemes tanulmányozni (főleg a sulinet részt, de akár a korábbi állami megrendeléseket) :) és tényleg sokat elárul kókáról :D a kis gyurcsány :D

morpho 2007.09.18. 01:35:20

Rwindx
Az export kifejezés mond neked valamit?Ennyit a Hankookról.(Persze,ha a francia autógyárak Szlovákiába mennek,akkor mi vagyunk legjobban felháborodva,hogy a hazúg alkalmatlan kormány ezt is ekúrta)
Eszem ágába sincs az 1,4(önkormányzati kiigazitásokkal valóban 1,2%os)növekedést néggyel beszorozni,morpho vagyok,nem hülye.(szemben Navrasics kollégával,aki simán behazudott 0,1%-ot szemrebbenés nélkül,ráadásul a Parlamentben és nem egy fórumon)
Ami az autópályák késését illeti.Az M7-es kb harminc éves,az M3-as úgy huszonöt éves,az M5-ös cirka húsz éves késéssel készült el.Kádártól Antallig,Horntól Orbánig,Medgyessytől Gyurcsányig autópályákat ígérgettek nyakra-főre.Most végre lemehetek a Balatonra másfél óra alatt,és konkrétan szarok rá,hogy hogyan lett kész,mintahogy az sem érdekel,hogy van völgyhíd,vagy nincs alagút.Amennyi benzint és időt elcsesztem az elmúlt évtizedekben,az soha nem fog megtérűlni.Az pedíg,hogy a kormányok lopnak a gigaberuházásokon,az triviális.Ez a világon mindenhol így van.Nem jó,de így van.
Az szdsz-t pedíg még nem temetném a helyedben,álltak ők már 2%-on is,aztán mégis változott a helyzet..

Rwindx 2007.09.18. 09:57:18

Export mond, sokat: De export bármi áron? És azt a bármi árat persze mi csengetjük, zsebből, nem gyf és kj. Tömören: a mérlegnek 2 serpenyője van.

"Ami az autópályák késését illeti.Az M7-es kb harminc éves,az M3-as úgy huszonöt éves,az M5-ös cirka húsz éves késéssel készült el." És? Miért kell relativizálni a dolgokat állandóan? Az kinek jó? Mert sem neked sem nekem nem lesz jobb, ha azt mondjuk más is ugyanolyan hülye, vagy ugyanúgy átbasz minket, tehát normális és rendben van. Ha valaki hülye, csaló azt meg kell mondani. Tökmindegy kiről van szó. Minden más bagatelizáló hozzáállás szvsz birka hozzáállás.
A másik meg hogyha valaki blokktéglával veri a mellét hogy ő autópálya így meg úgy, akkor a fent említett kérdéseket mindenképpen fel kell tenni.

"Most végre lemehetek a Balatonra másfél óra alatt,és konkrétan szarok rá,hogy hogyan lett kész,mintahogy az sem érdekel,hogy van völgyhíd,vagy nincs alagút" Szvsz eddig is le lehetett jutni másfél óra alatt, de abban igazad van hogy jobb így hogy nem kell Siófok után kerülni. De az viszont szvsz marhára nem mindegy ezt 4mrdFt-ből oldják meg vagy 40mrd-ből, ugyanis ezt szintén te és én fizetjük meg, bármennyire is közhelynek tűnik, ez így van.

Ja mostanában olvastam az indexen egy cikket az M6-osról, azon mulattam jót, hogy kb annyi alagutat, völgyhidat terveznek, mintha alpesi ország lennénk...

Az szdsz-t pedig '94 óta temetem, akkor még rájuk szavaztam, de úgy érzem "icipicit" átvertek. Még ma sem tudom hogy nevessek vagy sírjak-e az akkor 20% körüli eredményükön, ami a évek során elég gyorsan elkopott. És ezt nem a jobboldali aknamunkának köszönhetik, hanem saját maguknak. Az szdszről az sem keveset mond, hogy az alapítók közül már igen kevesen vannak a pártban, a többség kilépett.

morpho 2007.09.18. 17:31:16

"Export mond, sokat: De export bármi áron? És azt a bármi árat persze mi csengetjük, zsebből, nem gyf és kj. Tömören: a mérlegnek 2 serpenyője van."

Ez csacsiság.Az export produkálja a magyar GDP majd 20%-át.Az összes idetelepült multi exportra termel,ezért kapnak adókedvezményt.Az államnak a kedvezmény sokszorosa jön vissza és ennek semmi köze a mi zsebünkhöz,viszont nő a GDP.

Én nem mondtam azt,hogy nem kell a pofájába vágni a csalónak,hogy csaló vagy bazdmeg,de ha a csaló közben utat is épít,az még mindíg jobb nekem,mintha csak pusztán csaló és nem csinál semmit,csak a zsetont veszi le.A számonkérést meg elég sok polgár és elvtárson el lehetne kezdeni.

Ha te másfél óra alatt lejutottál eddíg Balatonmárifürdőre,akkor tényleg tök felesleges az autópálya,vagy én voltam lúzer és a helikopterem mindíg szervízben volt.

Az szdsz ből nekem is eszeveszetten hiányzik az alapító Kis János,aki pártelnökként és képviselőként is a filozófust vázolta fel,megőrülök TGM hiányától,aki még maga sem tudja,hogy mi a politikai hitvallása,vizesre sírom a párnát a Tölgyessy Péter helyén tátongó űr után,aki Orbán tanácsadójaként is bizonyított,most pedíg éppen a függetlent játsza.
Hack Péter és Bauer Tamás úgy hiányzik a pártból,mint egy falat kenyér,nem is tudom hogy bírom nélkülük.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.18. 18:22:41

Nem vagyok benne biztos, hogy a megépített autópályákat kizárólag Kóka számlájára kéne írni. Másrészt viszont tök jó, hogy hamar le lehet jutni a Balatonra, de ha emlékeztek, akkor első körben pl. eszük ágában sem volt megépíteni az M6-t Pécsig, ezt még anno Toller sem tudta kibulizni.
Pedig Pécs Ekf lesz, vagy mi a szösz.

A Hankook idecsábítása pedig per pillanat úgy néz ki, hogy inkább gyengíti Kóka helyzetét, mintsem erősítené.
Ja és még valami. Azért Kóka is nyakig benne volt abban, ami az őszödi beszédig vezetett.

Az Szdsz alapítói tényleg furcsa életutat jártak be. Talán itt vannak az Szdsz problémáinak a gyökerei.
De azt még most sem hiszem, hogy Kóka volna a megoldás. Majd meglátjuk

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.09.18. 18:37:37

"Pedig Pécs Ekf lesz, vagy mi a szösz"
Sztem maradjunk az utóbbiban. Pécsi barátom szerint még egy kapavágást sem tettek az ügy érdekében (az ő szavában pedig feltétel nélkül hiszek). Ha ilyen ütemben halad, az még a szöszhöz is kevés lesz.

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.09.20. 12:44:06

OFF:
V.É.D.! Hiányzol! Dolgozatozol, vagy dolgozol, vagy tesztelsz? Namááááááááá!
ON.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.22. 00:06:01

Elmentem, meggyüttem, itt vágyom. :)

Most három napig kb. semmilyen kapcsolatom nem volt a világgal.
Még a BL eredményeket sem tudom igazából.
süti beállítások módosítása