hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Sajtó-, vagy költői szabadság?

2007.09.28. 01:09 Vérszegény éjszakai dúvad

A demokratikus államoknak vannak bizonyos vívmányai, amikre büszkék lehetünk. Ilyen például a szólás- és sajtószabadság. Aztán a demokratikus államoknak vannk bizonyos "vívmányai", amikre jobb, ha nem vagyunk büszkék. Ilyen például a sajtószabadság kezelése. Azaz, a sajtóban addig szabad bármit írni, vagy mondani bárkiről, amíg az tetszik az illetőnek. Ha nem tetszik, akkor jön a sajtóper. Rengeteg olyan dolog van, amiért be lehet perelni egy újságot, vagy újságírót, azonban olyanról még nem hallottam, hogy valaki egy tudósítás megjelentetése miatt fenyegetőzzön sajtóperrel. Még a tudósítás megjelentetése előtt! És még alaposabban utánajárva a dolgoknak, azzal a meglepő ténnyel szembesülhetünk, hogy tulajdonképpen Magyar Hírlap fenyegette meg sajtóperrel saját magát!

A történet igen egyszerű. Ujhelyi István neve is felmerült a Zuschlag-ügy kapcsán, ami neki értelemszerűen baromira nem tetszik. Viszont erre folyamatosan emlékeztetik, 26-án éppen a Fidesz tette ezt egy sajtótájékoztató keretében. A csongrádi Fideszesek egyetlen kérdésre vártak volna választ, hogy Ujhelyi ott volt-e azokon a találkozókon, amelyeken az alapítványi pénzek elosztásáról döntöttek. Ujhelyinek azonban semmi kedve nem volt személyesen kiállni a nyilvánosság elé, ezért inkább egy nyílt levélben kiáltotta világga tiltakozását. A nyílt levél itt, itt és itt is elolvasható. (Mindhárom link alatt ugyanaz a szöveg olvasható, érdemes csekkolni, főleg a végét!) Eddig tulajdonképpen rendben van a történet. (Bár tegyük hozzá, hogy ki a fenét érdekli, hogy Ujhelyi mit csinált az egy százalékával. Megjegyzem azt az egy százalékot csak civil szervezetnek lehet felajánlani, tehát nem tett semmi hősieset...)

Minderről az eseményről beszámol a Magyar Hírlap is. A történet eddig még mindig rendben van. De! A Magyar Hírlap idéz - méghozzá idézőjelben, azaz hivatalosan szó szerint - Ujhelyi nyílt leveléből:

"Előre figyelmeztetem a Fidesz politikusait és a szavaikat közlő sajtóorgánumokat, hogy lejárató kampányuk folytatása esetén jó hírnév rontása miatt beperelem őket."

Sárgával kiemelve az a rész, amely csak a Magyar Hírlapban található, és máshol sehol.

Szóval mi van??? A Magyar Hírlapnak már hiányzik egy jó kis sajtóper, és ezért a saját nyakába akaszt egyet? Esetleg képtelenek egy nyílt levélből pontosan másolni? Vagy felvettek munkatársnak egy túlburjánzó képzeletű sci-fi írót?

Egyébként vannak dolgok, amelyeket nem lehet már szavakkal illetni. Ez az eset ilyen.

11 komment

Címkék: magyar hírlap sajtószabadság ujhelyi istván

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr99179267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.09.28. 07:50:49

A Magyar Hírlap a legkorrektebb napilap volt egészen addig, amíg a Széles el nem kezdte átalakítani Magyar Nemzet light-tá. Azt hiszem az átalakítás tökéletesen sikerült :-(

oguz 2007.09.28. 08:10:43

Könnyű korrektnek lenni, ha senki nem olvas.

Koles 2007.09.28. 08:48:32

"A csongrádi Fideszesek egyetlen kérdésre vártak volna választ, hogy Ujhelyi ott volt-e azokon a találkozókon, amelyeken az alapítványi pénzek elosztásáról döntöttek."

Ott volt ugyan, de az a találkozó nem volt, ismétlem, nem volt taggyűlés!!

rokica 2007.09.28. 09:13:04

Tíz évet húztam le a Magyar Hírlapnál akkor, amikor még meghatározó sajtóorgánumnak volt nevezhető. Aztán egyik napról a másikra pálforduláson esett át, a szerkesztőség zömének lapát lett a jutalma. Később Szombathyék még megpróbáltak vele vuduzni, varázsolni, csodát tenni, hogy a felszínen maradjon, de korlátozott sikerrel. Azóta viszont az újság még ablakpucolásra sem jó, mert nem szívja a vizet. Reklámnak viszont bármi, ismétlem: BÁRMI megteszi, lényeg, hogy beszéljenek róla.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.09.28. 09:32:34

Szerintem az új Hírlap példamutató lehet - a Nemzet számára mindenképpen. Mellesleg az sem baj, ha egy pol. napilapnak pol. elkötelezettsége van - ha már a hírerejük nem lehet nagy a technológiából eredően.

Csak együtt kell ezeket kezelni, párban. Nemzet-Népszava, és Hírlap-Népszabi. Vagy tudni kell kritikával olvasni. Amúgy k. jó a blogod, csak így tovább!

gergely 2007.09.28. 12:00:58

Engem kevésbé a Hírlap érdekel,mint az,hogy Újhelyi sáros vagy nem sáros.
Nyilván az,különben nem fenyegetőzne.

morpho 2007.09.28. 20:53:22

Újhelyi vagy Várhegyi,tökmindegy.Mármint,hogy államtitkár,államtitkár....
VÉD,te mi a fasznak olvasol Magyar Hírlapot??
Én se olvasok Népszavát és nem is kapom fel a vizet az ilyen állatságokon.Szerintem maradjunk a netnél ebben a kurva országban oszt' jónapot.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.28. 22:44:35

Morpho!
Tudod miért olvasok Hírlapot?
Mert baromi szórakoztat, hogy állandóan tele van bakikkal és hibákkal.
Ritkán veszem meg, de ha minden kis baromságukra kitérnék, akkor ez a blog másról sem szólna, mint a Hírlapról.
Ebben a számban pl. volt egy olyan grafikonjuk, ahol a 352 nagyobb volt, mint a 363.
Hihetetlen figurák.
Egyébként azért olvasható.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.29. 00:10:25

Ja, jut eszembe. Népszavát idén egyszer vettem a kezembe, azután, hogy Orbán kinyilatkoztatta, hogy ő még sohasem hazudott.
Másnap a Népszava lehozott egy cikket, 12 alkalom, amikor Orbán hazudott. Na ez a cikk totál betette nálam a kaput.
Szánalmas volt, és gondolom azóta sem változott.

morpho 2007.09.29. 00:37:23

Ezekkel a trágyákkal,csak a saját tábor maszturbációjára játszanak.Egyébként ugyanezt csinálja a Magyar Hírlap meg a Magyar Nemzet is.Én azért nem veszek már újságot,mert nem tudtam dönteni a Németh Péter és a Pilhál György megmondomazőszintést publijai között.
süti beállítások módosítása