hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Bkv elvtárs

2007.10.05. 11:40 Vérszegény éjszakai dúvad

Úgy néz ki, hogy a Bkv vezetése teljesen megbuggyant. Legújabb ötletük, hogy beperelnek mindenkit, aki megjelenteti a Veke közleményeit, állásfoglalásait, stb., mert azok hazugságok. Legalábbis szerintük. (Csak érdekességként jegyzem meg, hogy ezért az állításért - mármint, hogy a Veke hazudik -, tulajdonképpen perelhető lenne a Bkv, és a Bkv logikája alapján minden olyan sajtótermék, amely közli ezt a hírt. De most nem ez a lényeg.)

A lényeg azon van, hogy a Bkv már megint nagyon furcsán értelmezi a sajtószabadság fogalmát. Azaz, mindent meg lehet írni, ami nekünk tetszik, ami nem, azt viszont nem, mert perlünk, ahelyett, hogy cáfolnánk, vagy a híresztelésekkel ellenkező célú intézkedéseket hoznánk.

 A sztori lényege abban áll, hogy a Bkv utasszámlálást végez, és mivel Regőczy Miklós, a Bkv vezérigazgató-helyettese arról beszél, hogy folyamatosan csökken az utasszám, ezért a Veke - szerintem teljes joggal - járatritkítást emleget, hozzátéve, hogy mintha nem ezt ígérték volna. Na ezért akar perelni a Bkv.

Persze perelni sokkal egyszerűbb, mint racionális érveket felsorokaztatni, szakmai vitát generálni, vagy felvállalni a Veke kihívásait. De mire fel fenyegetőznek azzal, hogy a Veke közleményeit közlő orgánumokat is beperlik? Hát nem ez lenne a sajtó feladata? Hogy tudosítson minden olyan eseményről, véleményről, stb., amely az emberek életére kihatással lehet?

Nem ezek szerint nem. Kissé régimódi gondolkodásmódnak tűnik, de hát úgy tűnik, hogy a Bkv-nál sem sikerült még megérteni a rendszerváltás lényegét. Már nem az van, amit mond az elvtárs, hanem bizony sokan megfogalmazhatnak az elvtársétól eltérő véleményeket. Ez többek között azért is jó, mert a sokszínűség gyönyörködtet.

Persze azok, akiket gyönyörködtet, nem akarnak perelni.

Egyébként nem értem, hogy mire akarják alapozni ezt a (leendő) pert. Arra, hogy a Vekének más a véleménye, mint a Bkv-nak?  Vagy esetleg arra, hogy a Veke gazdasági kárt okoz a társaságnak? Hát nem okoz, itt a Bkv okoz gazdasági károkat saját magának. Egyébként is a Bkv tulajdonképpen monopólium Budapesten, úgyhogy a tömegközlekedni akaró polgárok nem tudnak másik szolgáltatót választani, maximum autóra tudnak váltani. Váltanak is, erről épp Regőczy beszélt. Talán el kellene azon gondolkodni, hogy miért, nem pedig perrel fenyegetőzni egy ostoba, korlátolt, rossz kommunista módjára.

Vagy féltik a cég jó hírnevét? A Vekétől? Nevetséges. Inkább az idióta sofőrök miatt, meg az ostoba jegyellenőrök miatt kellene azt félteni. Ja, és mondjuk ez utóbbiakat bátran lehetne perelni is. De minimum fegyelmivel kirúgni.

20 komment

Címkék: bkv sajtószabadság veke regőczy miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr40186894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huta9020 2007.10.05. 12:10:24

Miféle sutyerákok igazgatják a BKV-t? Fel kellene világosítani õket, hogy egy SZOLGÁLTATÓ céget vezetnek és nem kiskirályságot kaptak örök hitbizományba. A politikus szomszédaikkal és haverjaikkal együtt el kellene zavarni ezeket egy tanyára disznót ganajozni. Bár ennyi felelõsséget sem bíznék rájuk tiszta szívvel...

Moni 2007.10.05. 12:19:34

Én már semmin sem csodálkozom. A BKV úgy szar, ahogy van. És most mi lesz? Engem is beperel?

NTonee 2007.10.05. 13:27:15

Hihetetlen szánalmas húzás ez a BKV részéről! Már nem tudnak mit kitalálni, amivel hárítani, vagy magyarázni tudnák a vádakat. A Veke is perelje be őket! (legalább lesz még1 GYF - OV szerű gyilkolászás és lesz miről csámcsogni hónapokig az ebéd mellett:) )

sh4d0w808 2007.10.05. 13:30:05

huta9020: pozícióban maradt, kivénhedt kommunisták - legalábbis a módszereik alapján. Akkor volt ez a divat, hogy megfenyegetjük azt, aki nem a szánk íze szerint valót kinyilatkoztatja...

mercsak 2007.10.05. 13:37:36

addig úgyse fog változni semmi amíg az állami cégek felsővezetőinek nagy része a sztálin szobrot simogatja a sarokban.
2007. balkán, magyarisztán, kommunizmus.

Richard 2007.10.05. 13:44:26

A sztori lényege abban áll, hogy az Index, jó kommunista módjára, a kommunista elvek betartása mellett, bebujik a tulajdonos combjai közé és boldogságot okoz. Baszódás és baszogatás.
Sajnálni való a magyar média helyzete...

Bela a Kun · http://www.demszky.hu 2007.10.05. 14:19:59

Tudom trendi szidni a BKV-t, de gondoljatok bele, hogy mennyit dolgoznak az aranyos BKV vezetők azon, hogy elvigyék a büdöslábú prolikat gyakorlatilag ingyé A-ból, B-be! Úgyhogy, emeljétek meg a sapkátokat tisztelettel és örüljetek ha jön a busz a metró és a szép új villamos!
Hajrá Demszky, hajrá Budapest!

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.05. 14:23:41

Ha már BKV, lenne egy kérdésem:
Mostanában majd’ minden utasra jut egy ellenőr a különböző állomásokon. Oké, tegyék a dolgukat, amikor én hónapról-hónapra megveszem a jegyet, csak vegye más is.
Ámde:
Normális dolognak tekinthető, hogy pl. a Metrón az állomás elhagyásakor kérik a jegyet? Mert szerintem, ha jegy nélkül utaztam, nem vehetik el igazolványom (ha nem adom magamtól oda), hogy megbüntessenek, rendőrt kellene hívni. Az meg nem jön, mert biztosan van jobb dolga. A biztonsági feketeruhás, ha csak egy ujjal is hozzám nyúl, vagy mozgásomban gátol, perelhető. Egy dolgot tehetnek, jogukban áll megszakíttatni az utazásomat. DE_HISZ_LESZÁLLÁSKOR_ÉPP_AZT_TESZEM_!!!
Tehát, az én olvasatomban a kijáratnál álló ellenőrök azért vannak ott, hogy akinek van jegye, vagy bérlete az utazáshoz, azt feltartsák. Most pereljem be őket azért, mert a három agysejtjükből kettőt sem bírnak használni?

Moni 2007.10.05. 14:32:06

Tényleg! Rokicának igaza van! Nem a kijáratnál kellene ellenőrizni.... Én szivem szerint úgy csinálnám, mint Londonban (és még sok más helyen) automatába be kell dugnod a jegyedet, különben be se enged a Metró területre a beléptetőrendszer. És a végén mégegyszer, tehát se ki se be nem tudsz menni, ha nincs jegyed. És ezt a szegény külföldi is megérti

Bugár László 2007.10.05. 14:39:33

Teljesen igazad van...nekem egy közlekmúzeumos cikk miatt gondom Lovász úrral, egyébként meg az egész cég, úgy ahogy van, még nála is szűklátókörűbb - van ilyen szó? botrány, amit a BKV meg mer tenni, én rászoktam, hogy minden ksi szabálytalanságot azonnal jelentek e-mailben, persze semmit sem ér, de legalább kipuffogja magát az ember. Persze ez, a sajtószabadság korlátozása már messze túlmutat ezen, sajnos volt már hasonlóra példa. De azt nem egy közlekedési társaság követte el. Azt hiszem ott szinte midnenki elmehet jegyellenőrnek egy lófasszal a seggében.

Kobaljov 2007.10.05. 14:42:54

Bela a Kun a "gyakorlatilag ingyé"-vel gondolom inkább busz, metró és villamosvezetőire gondoltál mint a BKV vezetőire..

(egyébként ugyanazt mondom mint a BKV: nem merjen senki semmilyen kritikát megfogalmazni?)

Kobaljov 2007.10.05. 14:44:16

Béla: meg kifelé is, én hétfőn találkoztam vele

Kobaljov 2007.10.05. 14:45:45

elírás volt, helyesen: "egyébként ugyanazt mondod.."

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.05. 14:50:49

Béla a Kun!

Az a helyzet, hogy én is baromi sokat dolgozom, mindemellett még az egyetemet is csinálom, de ez kurvára nem érdekel senkit. Ha elkúrok valamit, akkor azt szóvá teszik, és mivel szolgáltatócég vagyunk, nem háborodok fel, hanem megpróbálom minél gyorsabban kijavítani.
Ha nem kúrok el semmit (és ez a gyakoribb), akkor szóvá sem teszik, hanem természetesnek veszik. (Egyébként természetes is)
Ha a Bkv-t kritizálják, akkor nem hisztizni kéne, és pláne nem az 50-60-as évek stílusában fenyegetőzni, hanem vitába szállni, érvelni, stb.
Ennyi!
Ja, meg az olyan taplókat, akik odacsukják az utasokat, tényleg ki kéne rúgni.

mishi 2007.10.05. 14:51:00

Béla - ha befelé ellenöriznek (sárga peronzár) hogy veszek jegyet? az automata (vagymüködik vagynem, ugye windows home van rajta) és a kizálólag magyarul (ha kell tagoltan) beszélő nénike a ketrecében mind a SÁRGA VONAL MÖGÖTT VAN.
Amugy, gy.k. - nem ingyért, az EU egyik legmagasabb adójáért ha már itt tartunk.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2007.10.05. 15:10:14

Kobaljov!
A "gyakorlatilag ingyé" kitétel az utasokra vonatkozik...
mishi! Te hasogatod a szőrszálat itten!
Olyan helyeken ellenőriznek befelé, ahol a jegykezelő automata a jegypénztár után következik, nem úgy mint pl. a kisföldalattin (M1).

rokica · http://www.rokica.blog.hu 2007.10.05. 15:10:21

Kedves mishi, ez csak festék és ecset kérdése. A tény pedig az, hogy jegy nélkül nem utazhatsz. Hogy hol veszel jegyet, azzal nem sokat törődnek, de ez mindenesetre minősíti őket. Viszont, ha már utaztál, akkor a nagybecsű BKV elmehet a búsba.

rolika 2007.10.05. 15:24:55

én már semmin nem csodálkozom...
pont beleillik az ország mindennapjaiba
süti beállítások módosítása