hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kvótademokrácia

2007.10.07. 15:51 Vérszegény éjszakai dúvad

Az Szdsz két képviselője még májusban nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely szerint biztosítani kell, hogy mind a kormányban, mind a Parlamentben mindkét nem aránya érje el a minimum 30%-ot. A javaslat természetesen a nők helyzetét óhajtja javítani a pozitív diszkrimináció eszközével, hiába szól mindkét nemről. Ez azért csak most lett hír, mert most derült ki, hogy a Fidesz is támogatja a javaslatot. (Ellenben az Mdf-fel és Dávid Ibolyával).

De, ha egyszer egy üzlet beindul... Filló Pálnak hirtelen eszébe jutott, hogy más csoportok is erősen alulreprezentáltak az Országgyűlésben. Filló a munkáskvótát szeretné bevezetni.

Egyébként Fillónak teljesen igaza van, a munkások bizony alulreprezentáltak a Parlamentben. De! A következőkben felsorolt csoportok szintén alulreprezentáltak, ezért javasolnám a számukra is a kvóta meghatározását:

A munkanélküliek, a homo-, bi-, transz-, és egyéb szexuálisok, a nagycsaládosok, a szinglik, a cigányok, a németek, a szlovákok, a horvátok, a szerbek, a lengyelek, az örmények, a románok, a görögök, a bolgárok, a szlovének, a ruszinok, az ukránok - azaz Magyarország hivatalosan elismert nemzetiségei, és akkor még a hivatalosan el nem ismertekről nem is szóltam, pl.: kínaiak -, a nem Magyarországon élő magyarok, a gyerekek, a zöldek, az állatvédők,  a kisállatok, a nagyállatok, az állatkertekben élő állatok, a motoros állatok, a normális motorosok, a civil szférában dolgozók, a gyalogosok, az autósok, a hajléktalanok, a focisták, az összes többi sportoló, a zenészek, a színészek, a költők, a tudósok, az egyetemi hallgatók, a tanárok, a nyolc osztályt nem végzettek, az analfabéták, a zsenik, és a rendszergazdák.

Persze még hosszasan lehetne sorolni, és az is látszik, hogy ez egy párszor tízezer fős Parlamenthez vezetni, de legalább minden csoportnak lenne bent képviselője, és ez a legfontosabb. Aztán nem is kéne választásokra költeni, minden csoport megválasztaná a saját képviselőjét, aztán felküldené Pestre. Sokkal olcsóbb megoldás lenne.

Egyébként meg érdekelne, hogy vajon hogy állunk a becsületes és normális magyarok reprezentációjával a Parlamentben.

5 komment

Címkék: fidesz szdsz mdf filló pál

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr88189091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leeroy of SMV Design 2007.10.07. 21:12:28

Kihagytad a felsorolásból a kőfaragókat meg a balett-táncosokat. :)

Maddness69 2007.10.12. 15:07:23

Becsületes embereket a magyar parlamentbe! Bőrszínre, nemre, vallásra, szexuális beállítódásra való tekintet nélkül.

simonmondja... 2007.10.17. 10:56:55

Nagyon tévedsz kiscsákó. A csoportjaid egyáltalán nem alulreprezentáltak. Mind kurvára ott vannak a parlamentben, legfeljebb nincs a homlokukra írva.
Viszont a nők, bárhová mennek, bármire pályáznak, első látásra, a nevük alapján is látszik róluk, hogy egy alávetett csoport tagjai.
Mintha négerek lennének.
ÁÁ, csak egy nő.
De habozzál nyugodtan. Nem akarlak megzavarni benne.

Refuse/Resist! 2007.10.17. 16:38:18

simon, mondd, le tudnád vezetni aztat, hogy mér nem tudja egy férfi képviselni a nők érdekeit?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.18. 11:15:28

A felsorolt csoportok alulreprezentáltak. A kisebbségeknek nincs parlamenti képviseletük, noha ez alkotmányos joguk.
De, most nem erről van szó.
Arról van szó, hogy én ugyan nem szeretem a kvótákat, egy kicsit ferde szemmel nézek erre a női kvótára is, de valaki azt mondta erre, hogy oké, nem ez a legjobb megoldás, de legalább történik valami. Rendben van, tulajdonképpen igaza van.
De ne csináljunk ebből divatot, mert akkor tényleg egy több ezer fős országgyűlést kell összehoznunk.
süti beállítások módosítása