hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Tiszteletadás Vantara Gyulának

2007.10.20. 20:51 Vérszegény éjszakai dúvad

Megnéztem ma az Rtl Klub híradóját, és abban figyeltem fel egy érdekes nyilatkozatra. Békéscsaba polgármestere, Vantara Gyula nyilatkozott az iskolai népszavazási aláírásgyűjtés kapcsán, amely az érintett képviselő szerint nem is volt az, míg az Szdsz szerint meg az volt. Ez utóbbi kettőnek ajánlanám, hogy tekintsék inkább példaképüknek Vantarát.

Vantara azért érdemli meg a figyelmet, mert nem élt a manapság olyan jól bevált automatikus tagadás eszközével, nem tagadta le kapásból, hogy bármi is történt volna, hanem megmondta kerek perec, hogy igen, az aláírásgyűjtő ívek ott voltak az iskolában. Pedig az, aki bevitte ezeket az iskolába ugyanúgy a Fidesz színeiben politizál, mint Vantara. Egyúttal azonnali vizsgálatot is ígért. Őszintén szólva eddig azt sem tudtam, hogy létezik ez az ember, de most nagyon a szívembe zár... hát, mondjuk, hogy ...om majd talán, mert ki tudja mi lesz még abból a vizsgálatból. Ami meg a konkrét esetet illeti, ez inkább a népszavazás elleni kampány része, mintsem valódi ügy, ha meg valódi ügy, akkor baj van a szabályozással.

Az eset lényege annyi, hogy Vrbovszki Viktor egy iskola tanári szobájában akart aláírásokat gyűjteni a Fidesz népszavazási kezdeményezéséhez. Illetve csak a helyi Szdsz gondolja így, Vrbovszki azt állítja, hogy nem akart ő semmit se gyűjteni. De miért baj az, hogy valaki egy iskola tanárijában akar aláirattatni ilyen gyűjtőíveket?

Hát azért baj, mert a jelenlegi szabályozás szerint az iskola - sőt mindenféle oktatási intézmény - politikamentes terület kell hogy legyen. Ez rendben is van, a gyerekek a napi adagot úgyis megkapják otthon. Ez a szabályozás tehát a gyerekek érdekeit védi.

De miért kell a tanári szobának is politikamentesnek lennie? Tényleg komolyan azt gondolja valaki, hogy a tanári szobákban egy szó sem esik politikáról? Ugye nem. A problémák akkor kezdődnek, ha az iskolai politizálás eléri a gyerekeket is, ehhez viszont nem kell az, hogy egy adott iskolában megjelenjen egy politikus. Ha egy tanár elég hülye, akkor beviszi a politikát az órára, és akkor valószínűleg megkapja a magáét. (Ezt tényleg csak remélem, mert tudni nem tudom.)

Szóval, ha egy nyugdíjasotthonban, vagy bárhol lehet aláírásokat gyűjteni, akkor szerintem lehet egy iskola tanárijában is, egy olyan napon meg pláne lehet, amikor az iskolában nincs is tanítás.

Ehhez kapcsolódó gondolat még, hogy ez a szabályozás egy kalap alá veszi az alsó-, és középfokú intézményeket a felsőfokúakkal. Konkrétan az állami egyetemekre gondolok (ha jól tudom főiskolák már hivatalosan nincsenek). Itt viszont a politikának direkt kötelessége lenne megjelenni. Na nem egy folyamatos agit-proppal, hogy egy ilyen régi kifejezést használjak, hanem fórumokkal, vitákkal, beszélgetésekkel. És ezt a jelenlegi szabályozás tulajdonképpen tiltja, ami egetverő baromság. Azért ne féltsük már annyira az egyetemistákat, mert elviekben ekkorra már mindenkinek kialakult világképpel kell rendelkeznie.

Persze azért vannak kivételek, hiszen a Közgázon vannak időnként viták, vagy fórumok, de én úgy gondolom, hogy nem kellene az egyetemeket félteni a kampányidőszak alatt sem.

4 komment

Címkék: népszavazás oktatási rendszer vantara gyula vrbovszki viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr34202414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2007.10.21. 21:24:20

Kettéosztanám ezt a dolgot,mint ahogy tulajdonképpen te is ezt tetted.Van egyrészt az iskola,másrészt meg az egyetem.Az iskolába ne vigyenek politikát,semelyikbe sem.Se a tanáriba,se a folyosóra,se a wc-be.Bemegyek a suliba a másodikos fiamért és azért veri be az orrát az osztálytársának,mert Gyurbán,vagy Orcsány?Ezt láttam,nem kamu.Köszi,de akkor inkább a PS3,vagy a Wii,esetleg az Xbox.Ami az egyetemeket illeti,nem tudom ki volt az a balfasz aki kitalálta,hogy takarítsák ki onnan a politikát.Ekkora állatságot mág a Kádár sem csinált,inkább rájukküldte a KISZt.Egy egyetemista aki nem politizál.Aha.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.22. 10:16:47

Nem tudom, hogy történt az eset pontosan, de durva, az kétségtelen. De a politikát nem az iskolától, hanem az iskolásoktól kell távoltartani. Szóval én nem látom annyira problémásnak, hogy egy tanáriban gyűjtöttek volna aláírást, egy olyan napon, amikor tanítás sem volt.
Persze ezt a helyzetet a tanároknak is a megfelelő módon kellene kezelni, ergo a politikai nézetüket/nézeteltérésüket nem vihetik be az osztályterembe.
Nekem középiskolában egy olyan igazgatóm volt, aki MIép hívő volt. Illetve még mindig az. Negyedikben ő tartott nekünk történelemórákat. Hát, meglehetősen érdekes volt... Nem kívánom senkinek, de ettől még nem lettünk Miép szavazók.
Persze akkor már 18 fele jártunk, olyankor már nehezebb valakit befolyásolni...

morpho 2007.10.22. 18:48:16

"De a politikát nem az iskolától, hanem az iskolásoktól kell távoltartani"
Hogy mi van???Jól értem?Tehát az iskolába be lehet vinni a politikát,mert az nyilván a tanáriban marad.Hát nem marad ott.Másrészt pedíg nyilván távol tudom tartani az iskolásoktól a politikát az iskolán kívül.Nem ügy.Megkérem a kocsmárost,hogy írja ki a krimóban"itt gimnazisták is vannak,politizálni tilos"Szólok a buszon,közértben,plazában,faszomtudja,stb,hogy legyenek tekintettel az iskolásokra és tartsák távol tőlük a politikát...Véd,ezt gondold át!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.23. 10:21:50

Való igaz, mondasz valamit, nem hiába vered a billentyűket...
süti beállítások módosítása